Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда Тема 4

• 39 019
  • 751
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, момичета Simple Smile
Изгледах 17 еп. със субки и ... на "първо четене" (щото тук се искат повече от едно Joy) съм замислена над поведението на Седа. Направо си изнудваше Парс - или ще премахне подозренията си над нея и сестра й, или ще включи и разпит с Нева. Притеснена и агресивна изглеждаше в тази серия. Интересно как ще  постъпи праволинейният Парс.
Другото впечатляващо бяха разговорите на Джейлин и Ългаз на тема адвокатска защита. Разбра се, че Джейлин след преживяното няма да защитава престъпници. В името на справедливостта. И аз, като Филипини, ще кажа, че и доказаните убийци имат право на защита. Защото справедливостта не включва само кой е престъпникът, а и размерът на наказанието, което пък от своя страна изисква работа над мотивите, обстоятелствата и т.н. Иначе излиза, че адвокатите или лъжат и се занимават с непочтена работа, или защитават само невинни жертви. Ако тези разговори не продължат ... нещата някак излизат от реалността. Разбира се, избор на адвоката е кого и как да защитава.

# 601
Благодаря за всичко споделено!
     Ще допълня само някои мои впечатления.В този епизод Джейлин се опитваше да покаже
     какви са подводните камъни за добрия и знаещ адвокат,Ългаз и позволи щастлив,
     че тя беше до него."Последният романтик" и даде право на избор и първата им целувка бе
     в  техния  офис.
     Мистерията  окало истинския убиец на Енгин се задълбочава.Дългокосият лаборант,освен
     "къртица" ,дали няма и друга роля?Той е в екипите на местопрестъпленията и това предполага,
      по-голямо внимание  какво оставя след себе си.Лаборантите са добри химици и  въпроса ми е
     дали не е консултирал някого,или сам е обработил книгага,предназначена за Енгин.?
     Йекта нама да го коментирам.Оказа се,че вечно киселата су съпруга,го направи рогоносец.
     Седа я видяхме в различни ситуации.Коя е истинската?Дали дойде само защото бе обидена,
     или е с нереализирани амбиции и дойде за да си отмъщава?
     Нева продължава да ме изненадва с необмислените си постъпки.Как може да се довериш
     на човек до такава степен,че да дадеш всичките си пари,като че ли даваш торба с покупки?
     В този епизад за мен самотата на Парс е осезаема.
          Лека,спокойна и щастлива вечер!

# 602
Аз чакам 17 епизод с БГ субтитри, евентуално ако го има някъде с английски бих могла и аз да го изгледам преди да се появи с български
иначе успях да изгледам 16 ти, Лачин изглежда изобщо не вярва, че Джейлин е убийцата, когато Йекта каза, че са я освободили, тя бързо попита "друг ли го е направил".
Седа попита Лачин как иска да се освободи от Йекта - развод или затвор за Йекта. Лачин иска Йекта да плати за всичко, което е сторил... т.е. може би и развод и затвор - удара ще е двоен.
Струва ми се, че Лачин вини Йекта за смъртта на Енгин.
Не знам дали Йекта е натиснал спусъка, но до известна степен наистина е виновен, ако не беше организирал бягството на Енгин, може би Енгин щеше да е жив, а и освен това Йекта не е бил никога добър баща.

Нева и мен ме учудва и се чудя какво крият с Джуйнет - тайна връзка.... но за любов не знам дали можем да говорим - Нева все още обича Ългаз и ми се струва не се е отказала, а само чака тази една година да мине, сякаш е убедена, че Ългаз ще се върне при нея.
Ако това с Джуйнет не е любовна връзка... тогава какво може да е? Струва ми се Джуйнет е наистина загрижен за Нева.
Не искам да мисля, че са сключили пакт да разделят Ългаз и Джейлин, много е рано за това, може би по-нататък, към края на първата година от брака им, и без това покрай Чинар, Метин и Зафер ще има възможност Нева да подкрепи Ългаз отново.

Това че Ългаз не защитава престъпници.... струва ми се че ще му се наложи в даден момент ако Чинар седне на подсъдимата скамейка и Джейлин откаже да го защитава. Но аз си мисля, че независимо от обстоятелствата Ългаз и Джейлин ще бъдат във всяко едно дело заедно срещу всички, както е и на постера на сериала.

# 603
Аз не разбрах така искането на Ългаз да не защитава убийци. Според мен той трябва първо да се убеди, да разследва убиец ли е човекът и тогава да реши дали да поема защита на правата му или да го освободи, ако не е убиец
При Джейлин действат други правила - тя пое да стане адвокат на Чинар, за да има достъп до материалите по делото...
Делата й с Чинар и с болницата бяха решени, защото действаше не сама, а с Ългаз и Ерен.
И адвокатите, и прокурорите разследват всяко престъпление.
Не съм специалист, прросто гледам с удоволствие филми с такава тематика - за момента - Присъда и Заключения.

# 604
  • Кърджали
Ългаз веднага се усъмни в човека.  Обади се прокурорският му инстинкт. А според него ако е виновен не трябва да му се помага да се измъкне, трябва да си получи наказанието. Този разговор го водиха с Джейлин още в 1ви епизод, той не разбираше как може адвокат да защитава престъпник. Джейлин се опита и тогава и сега да му обясни нещата и от гледна точка на адвокатите
Иначе накрая инстинкта му се оказа че не го подведе, човекът май май наистина е убил съдружника си и Джейлин трябваше да се откаже да го защитава

Едит

Пуснали са нецензураната версия на финалната сцена. Хмммм, раздали са се Каан и Пънар

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 20:14 от Aлекcандрa

# 605
Привет, момичета, едва преди малко успях да изгледам епизода с руски субтитри - оказа се че от озвучката почти нищо не съм разбрала.
Нецензурирания финал повече ми хареса. Не мога да ги разбера турците - могат да се насилват, да се убиват - сакън да не се целунат като се обичат.

# 606
  • Кърджали
Ей така финалната сцена със субтитри изглежда много добре
https://vk.com/wall609002571_99

# 607
този вариант на финалната сцена ми харесва повече, вижда се как й сваля сакото, детайла с косата... абе супер е, много добри

# 608
Цитат
Gugutka52

Аз не разбрах така искането на Ългаз да не защитава убийци. Според мен той трябва първо да се убеди, да разследва убиец ли е човекът и тогава да реши дали да поема защита на правата му или да го освободи, ако не е убиец
При Джейлин действат други правила - тя пое да стане адвокат на Чинар, за да има достъп до материалите по делото...
Делата й с Чинар и с болницата бяха решени, защото действаше не сама, а с Ългаз и Ерен.
И адвокатите, и прокурорите разследват всяко престъпление.
Не съм специалист, прросто гледам с удоволствие филми с такава тематика - за момента - Присъда и Заключения.
Gugutka, адвокатът в нашата (континентална) система няма разследващи функции. Такива у нас имат разследващите полицаи, т.е. дознателите. Имат право да се запознаят с всички документи по разследването, вижда се, че и в Турция е така. Имам предвид Йекта и Седа в последния епизод, например, чакаха да разберат от Парс как върви разследването, какво си е спомнила Джейлин.
В случая Ългаз използва връзките си в полицията и инстинкта си, разбира се. И не беше по правилата. Simple Smile
А Джейлин пое делото на Чънар преди да разбере за смъртта на сестра си.

# 609
На мен ми направи впечатление, че Джейлин постави под съмнение дипломирането на Ългаз по същото време, когато тя получи 3 месеца забрана да практикува

сякаш го обвинява, че е знаел, не може да повярва, че е съвпадение

и друго ми направи Ългаз не я целуна в гората до вилата на Йекта, защото не е подходящо мястото

и според мен някъде там ще се окаже, че е закопан Зафер, и недоверието на Джейлин в Ългаз ще нарастне, има сякаш някакви наченки на драма, въпреки че епизода не беше драматичен

скоро Джейлин ще почне да поставя под въпрос всичко което Ългаз е направил и да се вглежда в някои детайли по старателно

# 610
  • София
Здравейте, момичета!
Хиляди благодарности на Алекс за преводите и коментарите, а също и  на всички вас.  Сериалът за мен е много, много интересен, а вашите интелигентни и умни постове го прави още по привлекателен.
Гледах и аз 17-ти епизод.  След озвучката бях малко разочарована, че разкриване на престъплението много се бави и, че се върви към разтягане. Сега вече имам малко по голяма надежда, но да видим. Съмненията, че убийцата е жена /Лечин, Седа и Нева/ отпаднаха. Всяка от тях е била на друго място. Вече и аз съм твърдо убедена, че е мъж с обувки №43,/ не много грамаден/ ръкавицата е мъжка и има мъжки косъм. Никъде не намерих да се твърди, че косъма е от дълга мъжка коса.  Не случайно в този епизод не се показа Сердар и компания. Ставам банална, но аз мисля, че това е нарочно, за да ни го сюрпризират убиеца малко по късно. И още нещо. Убиеца е добре познат на Енгин. Само как се зарадва Енгин като го видя, сякаш го е очаквал. За мен това е Сердар. Йекта  го е изпратил  за да му помогне в бягството извън страната.
И вече слабата страна на разсъжденията ми. Защо Сердар уби Енгин - за да се спаси от него ли??? Нямам обяснение.
И още нещо, което не съм разбрала или е предпоставка за нови разкрития. Защо Енгин заведе Джейлин в гората? За да я убие ли?
Момичета, извинявайте за моите разсъждения и съмнения, но отново съм в поза изчакване до следващата неделя.
Всичко добро и бъдете здрави.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 22:52 от Nina NN

# 611
  • Кърджали

Ългаз каза че не иска мястото и случилото се да помрачават спомена им за първата целувка .
Джейлин като цяло прие много трудно оставката на Джейлин и желанието му той да я защитава, но основно защото не искаше да се чувства задължена. Изпита съмнение за съвпадението, но тя е свикнала Ългаз винаги да знае, винаги е подготвен.
Но категорично не мисля че ще изпита голямо недоверие в Ългаз след всичко случило се. Той беше единственият,който ѝ вярваше безрезервно ( не даде да се спомене че Джейлин може да е убила Енгин но в същото време например сам подмята Нева като възможен извършител).Със сигурност излезе ли наяве истината за Зафер ще има кратко сътресение, но после пак заедно ще изровят истината . Джейлин на няколко пъти вече му казва,че щом е до нея, няма невъзможни неща
Нинче, не мисля че Йекта е пратил Сердар (но по едно време онази много подозирах Сердар). Най малкото защото ако Йекта беше пратил някой то той щеше да е първият му заподозрян.
Решиха  (Ерен реши де, заедно със зрителите), защото Джейлин каза че е видяла жена с дълга коса. Явно се е подвела по дългата коса, все пак е била зашеметена. 43ти номвр обувки, мъжки косъм...
Иначе че е бил добре познат на Енгин, това е ясно..личеше си по радостта му

# 612
Аз останах с два въпроса от 17 еп. За какво изтегли цяла чанта с пари, при това от някаква обща сметка с брат си май? Не ми се вярва да е за жилище...Няма за какво да крие, ако е за жилище. Че и връчи парите на Джунейт, който знаем, че се занимава със замитане на следи. Thinking
С кого говори и моли за помощ Седа тайно, в тоалетна? Гласът отсреща я отряза да се оправя сама...
Лячин като че ли е извън от подозрение вече... Това "никой и никога не трябва да разбере" май се отнася за връзката й с шофьора, съдейки по телефона й...

# 613
  • София
Аз останах с два въпроса от 17 еп. За какво изтегли цяла чанта с пари, при това от някаква обща сметка с брат си май? Не ми се вярва да е за жилище...Няма за какво да крие, ако е за жилище. Че и връчи парите на Джунейт, който знаем, че се занимава със замитане на следи. Thinking
С кого говори и моли за помощ Седа тайно, в тоалетна? Гласът отсреща я отряза да се оправя сама...
Лячин като че ли е извън от подозрение вече... Това "никой и никога не трябва да разбере" май се отнася за връзката й с шофьора, съдейки по телефона й...
Катя, аз разбрах, че Нева продаде къщата им в Анкара, без Парс да знае и вероятно иска да купува жилище в Истанбул. И да , голяма наивница връчи му парите  както каза някой "покупки със зарзават". За разговора на Седа нямам обяснение.

# 614
  • Кърджали
Кате, на първите два въпроса ще разберем отговорите като реши Сема. Само разбрах,че Нева е продала домът си в Анкара и тези пари даде на Джунейт..После с Джунейт оглеждаха някакъв апартамент, на който Нева не хареса кухнята. Но дали ще живеят заедно, дали парите са за апартамент в Истанбул.... Ще поживеем ще видим
За Седа пък съвсем нищо не се разбра. Явно по-нататък
За Лачин лошото (за нея) е че Йекта вече подозира че тя върти нещо.нали разбра от Джунейт че не е ходила в Шиле. Лачин в скоро време ще си има проблеми

Общи условия

Активация на акаунт