Каан Урганджъоулу - преди, сега и в бъдеще. Yargı / Присъда Тема 4

• 39 016
  • 751
  •   1
Отговори
# 615
Момичета Hug ,интересни размисли , аз се опитвам да не гадая вече , защото Сема тук ръководи парада Grinning , но много се насладих на нецензурната версия на последната сцена . Така да продължават да ни пускат в Тубето истинските сцени , да замазват в тв , че тъпата цензура не спи. Тази псевдо морална цензура ще съсипе сериалната тв индустрия и всички ще избягат на платформи , до които точно '' моралистите '' се опитват да се доберат .
Аз Каан си го знам колко е добър в тези сцени от Кара севда още . Значи Джей и Йългас не само са се целували , а са омешали плодовете и зеленчуците , при това законно , няма да се излагаме , нали са юристи , почитат закона Stuck Out Tongue Winking Eye .Истински актьор е той , щото някои турски актьори (актриси )  се гордеят как не се целуват на екрана . Абе ей , сбъркали стр си професията , на екрана се пресъздава живота във всичките му измерения . Приемайте християнството и бягайте в манастира Joy

# 616
Аха, благодаря и на двете ви Нина и Алекс по въпроса за Нева. Пропуснала съм, че става дума за продаден дом в Анкара. Но покупка на нещо ново не става с чанта с пари. Не и от съдия. Силно се съмнявам, че тези пари са за къща. Много конспиративна покупка. Тцъ. Не е нормално това. Smirk

# 617
аз като видях куфара с пари си помислих, че Нева иска да приключи казуса с невинно осъдения човек, заради който Енгин измъчваше и нея и Парс Hushed

мислех си че е подкуп Dollar да накара жената на бедния човек да млъкне и да бъде прекратено делото, не че Парс предприе стъпки да помогне на жената ... но Нева може да се опитва да изчисти името си, а Джуйнет и помага

и аз мисля, че жилище не се купува с пари в куфар, но наистина бяха май на оглед, може и да си търси жилище Thinking

тя живееше при брат си, но се изнесе и се премести у Джуйнет - може да е било времнно Thinking

ако си купува жилище, това си е дългосрочна инвестиция, явно смята да остане за дълго в Истанбул и не смята да се връща в Анкара, а аз се надявах Нева и Джуйнет да заминат за Анкара

# 618
Привет!
Благодаря за коментарите! Flowers Bouquet
Не съм сигурна, че Нева и Джунейт живеят заедно - даде му чантата с пари на улицата и каза "хайде да приключим с тази работа". Нева може да търси жилище, но парите от продадения дом в Анкара са за друго. Иначе защо ще крие от брат си. Той рядко ходел в Анкара и скоро няма да разбере. Парс изобщо не знае за Джунейт. Нито знае къде живее Нева. Не ни показаха кога и как се сближиха двамата - видяха се в кабинета на Парс, когато Нева припадна и после Джунейт я чакаше, когато тя се изнесе от дома на Парс.
Седа със сигурност е научила нещо, щом иска от Парс да разпита сестра си. Нещо свързано и с Джунейт. Нали поръча на онази от екипа на Йекта, която откри, че Нева е била в линейката с Енгин да разучи всичко за Джунейт.
Пред Йекта Седа играе театър, уж че Джейлин е убийца, а в същото време рови за други следи. Как обаче мисли да вкара Йекта в затвора - не е ясно. Тя знае, че дипломата му е фалшива, но само това не е достатъчно.

Някой трябва да представлява и убийците пред съда - нали всеки е невинен до доказване на противното. Когато няма съмнение, както в нашия случай с първия клиент на Ългаз, обикновено адвокатите са едни и същи и винаги защитават само убийци /занимават се само с наказателни дела/. Според мен е до вътрешна нагласа и настройки, също и на желанието за добро заплащане - Йекта и стандартът му на живот го показват. Не всеки е способен да елиминира емоцията, а на Джейлин ѝ помогна личната трагедия със смъртта на сестра ѝ.

Скрит текст:
В нашия град най - скъпо платеният адвокат първо е бил 10 г. съдия, после над 20 години защитаваше само пияни шофьори убийци с по няколко жертви от катастрофа, всякакви бандити свързани с наркоразпространение, насилие, издевателства и гаври между враждуващи банди... Миналата година го избраха за съдия в Апелативен съд. Морално ли е отличен адвокат, спасил от тежки присъди или изобщо от присъди незнайно колко престъпници, да застане от другата страна и да започне да съди по съвест.

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 09:47 от LU4IQ

# 619
Лучия Hug за скрития текст - не знам колко е морално , вески има различно мерило , но този човек с чиста съвест може да твърди ,че има право да е съдия пак .Като адвокат е изпълнявал задължението си - да защитава клиентите си .Всеки е невинен до доказване на противното и всеки има право на защита . Ако са оправдавали клиентите му или е много добър адвокат , или отсрещният съдия е лош или подкупен . За това този съдия има пълно право да се издига по професионалната стълбица , защото се е доказал като професионалист , даже от двете страни на закона .
За това мисля ,че Йългас не беше прав за клиента , да го разследва като прокурор . Можеше просто да му каже , че разбира ,че го лъже и да си избере дали ще защитава убиец или лъжец . Но Джей не му се разсърди , защото е влюбена , иначе той си беше виновен пред колежката Grinning . Ами да отива адвокат в някоя фондация с идеална цел Satisfied , но той си е прокурор по призвание , надявам се Седа да го върне като прокурор .

# 620
  • тук, на мястото си
Здравейте , момичета!
Последните два- три дни не бях ви чела и сега е малко каша в главата ми, но имаше нещо което ми направи впечатление в 16-ти епизод. След като Нева освободи Джейлин, Джунейт и каза че го  излага на риск. Това не са точните думи, но така го разбрах аз. Не разбрах защо го каза това.
После другото - много често дават Лачин да вади електронната цигара, но аз не вярвам тя да е убила Енгин, но може да е била там когато го е убил например шофьора и.
Извинявайте, ако вече сте го дискутирали вече това!

# 621
Филипинче,

Скрит текст:
аз си мисля, че в идеалния случай човекът от примера на Лучия има право. Държат изпити за апелативни съдии, има етическа комисия, която оценява морално-етическите качества на кандидатите и ... ВСС избира. (Тук само да спомена, че моралът може и да е личен избор, но етическият кодекс на групата  не е.) Въпросът обаче е в това, че идеалната среда я няма. И в повечето случаи такива назначения са скандални.
Ето и пример: https://www.flagman.bg/article/99407
Ългаз наистина наруши правилата, но си мисля, че след като получи пълномощно от онзи убиец, не може да се откаже от защитата. Освен ако ... подзащитният не го направи.

# 622
Привет, момичета 😍
Най- сетне ви догоних със сериала, но не и с публикациите и тъй като зная, че сте разнищили всяка минута, просто се връщам да ви чета.
Аз вече съм във фаза, в която подозирам всички за всичко, даже и Ръдван (защо се мръщи на ракията тоз човек?! 😀)  и ми е много любопитно вие до какви изводи сте стигнали.

Като дадох втори шанс на Момичето на прозореца хем вас изтървах, хем сега сериалите, които ще гледам се увеличиха с още един. 😂
Но пък имам по един за всяка вечер от седмицата и даже ми остават за уикенда. 😂

# 623
  • Плевен / София

Аз вече съм във фаза, в която подозирам всички за всичко, даже и Ръдван (защо се мръщи на ракията тоз човек?! 😀)  и ми е много любопитно вие до какви изводи сте стигнали.

Просто не обича ракията ...и аз не мога да я пия...

# 624
Гости, 😍 значи и ти влизаш в кръга на заподозрените. 😂
Добре е да си потърсиш подходящ адвокат. 😉
Но не залитай към бивши прокурори, виждаш, че не е здравословно ... 😜

# 625
  • Плевен / София
За този ще се жертвам...

# 626
  • Кърджали
Този екс-прокурор-новоизлюпен-адвокат започва блестящо кариерата си. Прати в ареста първият си официален клиент. И докато клиента му го чака, той бе зает да изяжда тялото на съдружник-клиенг-жена му.

Ами прав беше Парс да пита "Още колко ваши версии (превъплъщения)  ще ми предложите?"

# 627
Привет, момичета 😍
Най- сетне ви догоних със сериала, но не и с публикациите и тъй като зная, че сте разнищили всяка минута, просто се връщам да ви чета.

Като дадох втори шанс на Момичето на прозореца хем вас изтървах, хем сега сериалите, които ще гледам се увеличиха с още един. 😂
Но пък имам по един за всяка вечер от седмицата и даже ми остават за уикенда. 😂
Боже Пепелче   , ти ме подсети , то и на Радван косата е дълга , а Парс подчерта колко се грижи за нея Радван.
Заради Сема ще стана параноичка Satisfied
Алекс , смея се с поста ти за нашия пишман адвокат .

# 628
  • AMS

„Трябва да се изгубиш, за да намериш правилния път.“
Итало Калвино

Привет и благодаря за всички преводи, разяснения и коментари!!!

Какво се случи в епизод 17?

Eп.17. , като го изгледах първия път, не останах много доволна.
Ама си казах - сигурно трябва да се загубя, за да намеря верния път.
После намерих два руски превода, но и там се загубих.
Ако единия на места е добър, на други е кофти.
Например от единия разбрах, че Нева е продала общ имот в Анката
и се надява Парс да не разбере, защото ходел много рядко там.
А от другия нищо не разбрах.
Хаштагът, без цялата последна сцена, увисна, но сега вече ми е таман.
Беше сдъвкано накрая и си личеше.
Цялата сцена е много хубава и много премерена.
Трудно се следи сериала, трудно се правят прогнози и дават отговори,
още повече, че няма добър превод на български на целите серии.
Както казва Джейлин - важни са детайлите, а те често бягат.
Много добре подвежда сценария, да си мисля едно, а то да излезе друго.
И а го напиша и хоп, Сема Е. го обръща, а Али Билгин, го размества.
Интересна игра със зрителите. Просто те дърпат за езика да кажеш някоя глупост.
Та сега съм в обърканото и за да намеря верния път тръгвам от правото.
Какво е адвокат, прокурор и съдия., вече писахте и пак ще пишете.
Какви дела има - граждански и наказателни.
В нашия сериал повечето са от вторите.
Наказателните дела са по сложни и адвокатите взимат по-голям хонорар.
Прокурорите и съдиите са на заплата. 
Въпреки, че Ългаз е нов в адвокатската колегия, опитът му като прокурор,
не го прави по-малко опитен като адвокат.
Адвокатската практика на Джейлин, когато е работила с отличника Енгин,
не е стигнала до високи постижения и нашумели дела.
А Енгин и Йекта така я увъртяха, че тя сама попадна като обвиняема.
Сега я лишиха и от адвокатска практика.
Тези уроци, които му преподава на прокурора как да бъде адвокат, са ми малко смешни.
Но Ългаз много умело я накара сама да разбере, че неговият първи клиент не заслужава,
не защото няма право на защита, а защото ще я подведе, след като излъга, че не е убил.
Стар лаф е, че на доктор и адвокат всичко се казва.
Ох, отплеснах се. Щях да пиша уж само едно две изречения.
Та загрях нещо за Лачин. Тя се оплете в лъжите си, та и мен ме оплете.
Значи, след бягството на Енгин отива на разпит и после е била с шофьора.
Йекта  я притиска и тя, за да не издаде шофьора, лъже, че е ходила до Шиле.
Да ама и шофьора излъга, като не му кажа, че е излъгала Йекта за Шиле.
А иначе угарките са нейни, нищо, че няма днк по тях. Тя пуши с цигаре.
И може би са от предишно нейно ходене в Шиле със шофьора.
За мъжа с дългата коса Наязи, смятам че Ерен го каза нарочно и на шега,
но той се впрегна, защото е гузен. Косъмът беше къс и принадлежи на мъж.
Мисля, че Наязи е този, който донася на Джунейт и подменя и укрива улики в участъка.
Някой беше писал, че само той и Мердан!? били с дълга коса. Кой Мердан?
Та така, до сега не съм от позналите, та и за напред не съм сигурна,
но си мисля, че убиецът на Енгин също ще бъде убит.
Да отбележа, че Зюмруд, чака дете от Осман.
И песента ми хареса  - "Липсва ли нещо? ...  В живота ми...
Защо очите ми мигат толкова често?"
Ами липсва, но ще го наваксат >>>

# 629
  • Кърджали
Дива, няма как угарките да са от предишно ходене на Лачин в Шиле, защото се каза ( и това наведе Ългаз и Ерен да търсят категорично трети човек ) че сутринта в деня на убийството е валяло дъжд. Ако са били от преди това щяха да са мокри.
Лачин и да е ходила и да не е ходила преди това в Шиле вече все тая, да се обясняват с Йекта, но в същия ден не е минала дори в близост до Шиле .
Нева е продала апартамента си в Анкара (не се спомена да е общ с Парс, найхмалкото в такъв случай за да го продаде трябва и негово съгласие  предполагам). За пий чеп даде парите на Джунейт ако разбера и аз... (То Нева напоследък не може да се похвали с разумни постъпки, това едно настрана)
Косъма който намериха е от космите на ръката май (докато свалял ръкавицата (за косъм от коса по принцип имат друга дума).
Аз бях писала че Мердан ( дядото) е с дълга коса. Неговата е все зализана и вързана. Но дали би убил Енгин и прехвърлил вината върху Джейлин? Но пък нещо го жегнаха думите на Седа - щом толкова вярва в невинността на снаха си да се погрижи да се докаже или крие нещо....

Текста на песента го бях превеждала. Но така и не съм го вградила в клипа. По-късно може да го направя

Нещо липсва ли? В живота ми...
Защо погледът ми често се отнася надалеч?
Нещо липсва ли в живота ми
Понякога небето ме задушава ....

Общи условия

Активация на акаунт