С какво ви дразнят свекървите? – 134

• 37 230
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Е, тогава пък съвсем си трябва синчето да си я гледа.

# 91
  • Варна
Може би капризите на свекървата не и влияят особено. Типично за хармоничните семейства. Подкрепата на съпруга игнорира провокациите.

# 92
  • Пловдив
Ето и свекървата не е лоша и снахата не е лоша. Понякога няма лош в схемата. Дразниш се, но никоя не е зла вещица, оплачеш се тук, пък всеки по домовете  и живота си продължава.
Нали тия които живеят заедно вече имат голям проблем:)
Напротив, точно са лоши майка ти и баща ти. Ти не ги приемаш така, защото са ти майка и баща, и си свикнала с поведението им, но иначе са отвратително безотговорни.

# 93
  • при късмета
Е, тогава пък съвсем си трябва синчето да си я гледа.

Човека си е поел отговорностите и срещите ѝ със свекървата са много редки. Тя си е решила проблема, винаги описва в минало време, но все пак е един от най-запомнящите се примери в темата.

# 94
На два месеца баба ми ме е захранила с крем карамел. Мама полудяла като видяла. На 7 вече ми сипваше и по малко бира за обяд през лятната ваканция и после си лягахме за следобеден сън.
Честно, не знам майка ми как е умала смелостта да продължава да ме води там.
Ама пък иначе е добра баба. Тиха, кротка женица. Кой да предположи какви ги върши...

# 95
Бабите и дядовците обикновено се притесняват за внучетата и не разбирам как насила ще ги разболяват. Определено не са наред с главата. Сега по празниците гледахме чуждо куче. Спазвахваме строго предписанията, въпреки че сме кучкари, а милото се побърка от  миризми на всякакви манджи. Само мисълта, че може да му стане нещо, ако му дам пържола ме побъркваше, макар че какво ще му стане на куче от свинска вратна пържола без никакви подправки...ама алергично било, та си яде само гранулите. Това за куче все пак, за внуче пък съвсем.

# 96
  • София
Това са очевидно някакви ненормални хора, които почвам да се чудя как са оцелели техните собствени деца, щом дават на бебета лукчета и пуканки, или пък нещо имат деменция, много е странно.
Точно тези свекърви, най-вероятно не са изгледали и едно дете, а са ги метнали по традиция на техните свекърви и и родители. Когато тази традиция се промени, остана едно поколение, което има внуци, но деца не е гледало или е гледало бегло, поради едновремешните традиици да се ражда на по 18г., бебето да се метне на бабите, а младите да си ходят на работа/да учат.

# 97
  • при късмета
Някои се притесняват за внуци, други са твърдо убедени, че снахата не е никаква майка и те знаят по-добре или пък като снахата нещо е забранила, се приема за командване и нареждане. В темата обикновенно не обсъждаме първите, с тях няма проблем, че да стигнат до тук

# 98
Мисълта ми е не каква майка е снахата, а какво правиш ако на повереното ти внуче му стане нещо?
Истината е, че има и безумни изисквания. На мен ми се е случвало със свекърва. Рожден Ден на сина ми (11 години) в детски клуб. Менюто е стандартно - парче пица, сок в кутийка, торта. Бабата, на едно от поканените деца, направи луд скандал с какви боклуци искаме да нагостим внучка й......

# 99
Слава богу,че моята последно е гледала бебе преди повече от 30 години,и даже не знае как се сменя памперс...поне в това няма да ми се бърка 😁
А и последно като беше идвала на гости и ми беше пренаредила банята по нейно усмотрение (нямаше ни за 2-3 часа),с мъжа се разбрахме повече да не идва на гости с преспиване.Все пак живеят на 10-15 мин път пеша 🤷
Така,че като чета в темата,моя килим е малка работа 😅

# 100
Слава богу,че моята последно е гледала бебе преди повече от 30 години,и даже не знае как се сменя памперс...поне в това няма да ми се бърка 😁
А и последно като беше идвала на гости и ми беше пренаредила банята по нейно усмотрение (нямаше ни за 2-3 часа),с мъжа се разбрахме повече да не идва на гости с преспиване.Все пак живеят на 10-15 мин път пеша 🤷
След като живеете толкова близко, защо сте си го причинили това с преспиването?

# 101
Ами след хапване и пийване,на някой хора не им се тръгва 😁
Лошото в случая беше оставането,въпреки нашето отсъствие...а най-лошото като видях как си е позволила да си шета все едно си е в нейната къща 😤

# 102
Ами след хапване и пийване,на някой хора не им се тръгва 😁
Лошото в случая беше оставането,въпреки нашето отсъствие...а най-лошото като видях как си е позволила да си шета все едно си е в нейната къща 😤
Моята свекърва много иска да си вземем разтягащо диванче, за да оставали тук. Казах, че няма нужда. Пък особено, ако ни няма- абсурд. И да ви разместват нещата е голямо нахалство.

Последна редакция: пн, 03 яну 2022, 21:40 от Jane122

# 103
  • някъде в орбита...
Майка ми веднъж се опита да се разшета вкъщи. А аз съм териториално животно. Още го помни, а беше преди повече от 20 години Satisfied

# 104
  • Наблизо
А,моята я оставям.Аз си почивам през това време,но не обичам по конец.Достатъчно ми е да е чисто.

Общи условия

Активация на акаунт