Нашите орхидеи – тема 37

• 30 751
  • 763
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте,  този вид камбрия ли се води? Blush

# 601
  • Варна
Скрит текст:
Видях тази орхидея в Инстаграм, но не пишеше име - знаете ли как се казва и дали се продава в България?:

pppqqq, това мисля е вид Катлея, точното наименование не и зная. Simple Smile

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 14:56 от floren

# 602
  • Мадрид / София
Видях тази орхидея в Инстаграм, но не пишеше име - знаете ли как се казва и дали се продава в България?:

Питах за името. Катлея е, но чакам да ми кажат другото ѝ име.

Милтонията  иска субстрат от: 1част средни кори (2,5 см), 1част дребни кори (1-2см) и 1част камъчета (тип бяла мозайка). Всичко се омесва добре. Корите трябва да са влажни (седяли 1ден във вода ако са чисти от танини).

Виждали ли сте такова мини фалче?

# 603
Виждали ли сте такова мини фалче?

Да. Имах такова купувано от Бриколаж. Корените бяха в ужасно състояние и не успя да пусне нови...

# 604
Да, имам го и във вариант пелорик.

Petya 01,
Камбрия е, но не знам точното ѝ име.

pppqqq,
Google откри нещо интересно -
https://www.etsy.com/listing/538143049/polymer-clay-flower-polymer-clay-orchid

Последна редакция: пт, 25 фев 2022, 18:27 от Impala

# 605
А някой от вас купувал ли е такава орхидея - струва ли си да се поръча без цвят, добри растения ли изпраща този продавач? И специално тази трудно ли се гледа, или е като обикновените фаленопсиси?
https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=22448390280485 … d=113408837245695

На мен ми се освободи малко пространство и мога да си избера още две-три... Не бързам, де Simple Smile

# 606
  • Пловдив
Здравейте и мини номер 7 цъфна, чакам още 3
Скрит текст:

Ето ги и другите
Скрит текст:

И цялата група (за сега)

# 607
И специално тази трудно ли се гледа, или е като обикновените фаленопсиси?
Горе-долу по същия начин се гледат, и даже по мои наблюдения са по-здрави растения. Искат малко повече въздушна влажност и равномерно влажен субстрат.
Но не цъфтят няколко пъти в годината като хибридните фалчета, цветовете са доста по-дребни и по-малко на брой, понякога вадят само един единствен цвят.

# 608
  • Мадрид / София

Орхидеята е изкуствена. Няколко човека забелязаха това ( да се погледне в ляво цвета/пъпката и корените).

# 609
Жалко, не очаквах от тази страница да публикува снимка на изкуствено цвете...
Тази със зелено-розовия цвят много ми харесва, но ме спира това, че я продават без цветонос, а и щом цъфти по-рядко - дали изобщо ще цъфне при мен...

# 610
Ако нямаш много опит с орхидеите и условията на отглеждане при теб са по-скоро компромис отколкото идеални, не бих ти я препоръчала. Има толкова красиви и цъфтеливи хибридки, събирай опит с тях Blush

# 611
Juja, супер са ти всичките!
А аз научих нещо:-) имам същата като твоята и видях името на снимката 💜

# 612
pppqqq,
Може да опиташ все пак, дали от този или от друг доставчик.
За мен разните производни на bellina и violacea са много екзотични и красиви. И са ароматни! Heart

# 613
Ще помисля, може и да поръчам една по-нататък. Като лиодорото или по-ароматни? Понеже усещам моята лиодоро само сутрин и то ако си доближа носа съвсем до цвета.

# 614
  • Пловдив
Juja, супер са ти всичките!
А аз научих нещо:-) имам същата като твоята и видях името на снимката 💜

Благодаря!
И понеже много добре ми вървят малките, за разлика от големите, вчера си взех още две (писах тук де), но днес ги снимах на дневна светлина
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт