Отговори
# 150

Тази красота ме впечатлява...Heart

# 151
Horse Racing Horse Racing

Красив завършек на серията на Легендата- Алпагу хан заедно с лечителя Кюн ата, Батуга и Аккъз се отправиха да търсят цвете, което единствено  току що откъснато може да излекува раната му.

Ето го и новия фрагман. Nature Fire

И засега с такъв превод- в текст , на руски.
Скрит текст:
— Ах, коготь двухголового волка, ты станешь лекарством той раны, которую сама открыла.
— Сломайте дверь!
— Встань с этого трона, Баламир!
— Вы должны мне поклонятся!
— Я потерял свой трон и гордость.
— Вы заслужили то, что потеряли трон, но народ не заслуживает этого.
— У него везде шпионы.
— Мы не сможем их всех победить.
— Мы должны свергнуть Баламира с трона.
— Я не допущу, чтобы отсюда кто-то вышел живым.
— Кажется, что это невозможно.
— Наши предки говорили, что все возможно. Они смогли завоевать горные земли, а мы не можем свергнуть какого-то Баламира?

Първо раняваш, после лекуваш. Satisfied

А го вижте пък тоя! Sweat Smile

Лека нощ! Blush

Sign Triangular Flag On PostАз хубаво ви казах лека нощ, но се връщам- появиха се субтитри. Smiley
Много бързи рускините, браво!
Ето ги:

https://vk.com/video-46308288_456248092

И сега вече наистина лека нощ и хубави сънища! Nature Stars

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 23:50 от oncee

# 152
Здравейте! Позитивен ден и здраве за всички! 🌷⚘
Слънце в косите и усмивки в душите да има!

Снощи отмина поредната и чакана серия с Аккъз. Радвам се, че е имало момичета, които са я гледали и най-вече, че им й е харесала. Аз ще чакам превода.

Предстои ни среща и с Джамал. Много танцувално го раздава, но явно краят на серията ще ни изправи.....до следващата.

............
И един прекрасен колаж от Цвети 🌹

....................

...............
И малко да си припомним.....
https://www.facebook.com/groups/2775704135803622/permalink/7176846449022680/

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 11:58 от Stella2021

# 153
Здравейте!
Хубав и вълнуващ ден!

-   Според теб, какво щеше да стане, ако това не се беше случило?
-   Ако не беше се случило кое?
-   Всичко, което преживяхме. Ако нашите семейства не бяха врагове.
-   Пак така дълбоко и силно щях да те обичам.
-   Щяхме ли да сме по- спокойни?
-   Моето спокойствие си ти. Аромата ти, погледа ти, усмивката ти.
-   Въпреки всичко ли? Всичко, което преживяхме?
-   Въпреки всичко. Щяхме да сме голямо семейство, както си мечтаех в детството. На празници първо бихме целували ръцете на вашите, после и на нашите. После щяхме да им оставяме децата и ходим на почивка насаме. Може би пак така щяхме да сме до огъня. На брега на морето, където винаги съм искал да те заведа. Твоите очи пак щяха да са пленници в моите. Може би щяхме да пеем песен. Ти обичаш да пееш песни.

И сега за вчерашната серия на Легендата.
Епизода беше много динамичен, изпълнен със събития и действие.
Алпагу хан отказа на Кюн ата да отиде в планината, за да бъде излекуван.
Сключи сделка с Чолпан хан за живота и свободата на Кая и Темур. Да ожени Туткун за Кая.

Никой не е доволен от тази сделка.

Баламир продължава с плановете си да убие брат си и синовете му. Кърчиек (дъщерята на Баламир) не можа да разбере кой се крие зад качулката, но пък се възползва от Гюнсели и любовта й към Кая. Срещу отровата, която й даде, за да убие Туткун успя да се измъкне от двореца незабелязано, за да помогне на баща си и да разкрие тайната на Алпагу хан, че раната му го убива и успя.

Аккъз се би гръб до гръб и с Кая. Тя успя да спаси живота и на двамата братя. Тя продължава да печели уважението и възхищението на Тегините. Все по- интересни стават взаимоотношенията й с ханското семейство.
Гюнсели успя да отрови Туткун, но дали момичето ще оцелее или ще умре, ще разберем в следващия епизод.
Темур и Кая се сбиха в тронната зала, заради евентуалната сватба между Кая и Туткун. Тогава Кая за първи път призна гласно, че не иска Туткун, а иска Аккъз.
Накрая Алпагу хан, Кюн ата, Батуга и Аккъз, тръгнаха към планините, за да може да се излекува ханът.

Със сигурност има и още важни моменти, но Онче ще ме допълни, а и аз ще коментирам по подробно, след като го изгледам поне с руските субтитри. Снощната серия може и да беше 2.30 часа, но минаха много бързо и изобщо не ми стигна исках още.

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 12:20 от cvetansk

# 154
Цвети 🌹за преговора....Припомняме си, красивите моменти с Реймирчетата....Аз продължавам да си се връщам......пълнят ми душата. През колко перипетии минаха.

..................
Добър преразказ правите с oncee на Легендата......докато го изгледам с превод. Поне, съм и запозната в основни линии.👍👌

.............

# 155
Снощи за малко ми беше забило ATV и съм пропуснала. Кая за първи път казва, че иска Аккъз за жена на Кузубек, после отива да се разправя с майка си и третия на когото казва е брат му Темур. Нашето момиче е много желано от братята Тегини. Този може и да е самовлюбен, но явно неосъзнато започва да се влюбва в Аккъз. Борбата между Кая и Батуга ще е безмилостна и жестока, защото Кая няма много скрупули...

# 156
Добра вечер, момичета

Благодаря от 💝 на Цвети за преговора.  Вървя си чинно по тази линия. Но, от време на време  и избързвам леко / да си призная 🙄/..

Днес, освен нормалният преговор се забих и  в 47-48 епизод....
Извинявам се, Ани  със сигурност не си стигнала до този момент, но ме напира да отбележа, играта на Акън.....Брилянтен, перфектен отвсякъде...
Не, знам това момче, как се е префасонирал от математик в толкова Уникален актьор...
Играта му в края на 47 епизод и началото на 48 ....момента, когато научава истината за себе си е просто невероятна. И не само там....Според мен, той изнесе целият сериал. Не, оспорвам по никакъв начин играта и на всеки друг актьор в сериала, но той си е върхът...
Освен това, искам да вметна нещо и за музиката.....
Аз обичам да слушам всякаква музика. Но, не долюбвам турските маанета и извивки,  които ми навяват и нещо си.....
Но, съм изключително впечатлена от музиката на Кърач /при възможност ще Ви пусна една моя любима песен/.
Ето, намерих я..... просто, успех за мен.....

https://vbox7.com/play:786d1777

Имат много талантливи композитори - така също и Тойгар Ъшикли.
Харесвам изключително много музиката и от всеки един момент от Вятърничавият....просто те забиват на място @
И, тъй, като не разполагам с нужната техника  - мога само да споделя, че песента  която се лее в 48 епизод от 1ч.13м до 1.ч20 мин. ме изкарва от релси....
Та, сценаристи, режисьори,  актьори, тон-оперотори са просто на висота.....
Перфектен Акън - Здрав и все така успешен да е! И най-доброто  попъление до него - Ебру ! Невероятен тандем бяха! 💞

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 08:58 от Stella2021

# 157

Здравейте, момичета Hug

Все повече ме увлича Легендата.
Всичко има- и динамика, и любов, и сила, и слабост, предателства, и вярност. Така харесвам аз. И затова с удоволствие се качвам за два часа и половина на машината на времето. Misc Hourglass Flowing Sand
Изгледах  серията, щях да оставя половината за утре, но тя не ме остави.Grinning Утре ще клюмам на работа, но сега ще споделя малко неподредени мисли.Blush

Много нежно и полека започват да показват разцъфтяващите чувства между Аккъз и Батуга. Комплиментът на Батуга за външния вид на Аккъз бе толкова мил. Two Hearts

И бих казала- доста необичаен за онова време, но те и главните ни герои са доста необичайни.
Може би за стотен път повтарям, но особено силно ми допада в сериала именно това- абсолютно нестандартният тип главен герой. Не някакъв мачо, а момче с физически проблеми и много силен ум. Още по-необичайно е това за времето, което ни показват- при номадските племена такъв тип принц и водач е невероятно нещо.
Особено ми е любима необичайната главна героиня- момиче воин. Побеждава ги всички наред. Satisfied Едва ли е по-силна от тях физически, но е много ловка, бърза, умело боравеща с оръжията  и тренирана.
Но започна да проявява момичешкото в себе си-  точно с Батуга.Kissing Smiling Eyes Много мили, макар и не много на брой бяха сцените им в серията. И- да, погалването на косата бе само в мислите на Батуга, когато утешаваше тъгуващата от истината за Чолпан Аккъз… Но колко нежно и красиво беше. И дървеният меч, който тя взе от него- символ на детството им, невинните им души и съдбовната им свързаност. И единственият май материален спомен от баща и…

И забавни моменти имаше- как  се смущаваха Сирма и Яман от погледите на Аккъз и Батуга. На Яман за втори път му се случва след покашлянето в тунела. Smiley
Още малко за смешните неща- Батуга каза на Сирма и Яман  да не коленичат, че не свикнал, а Сирма- че ще го научат. Smiley

Един интересен детайл, който забелязвам още от 1 серия. Всички важни неща правят на коне. Говорихме си тук с вас за важността на конете за тези хора и е точно така. Но не е само грижата за конете и умопомрачителните ездачески умения. Точно това ми направи впечатление- присъствието на конете при важни събития. Още в първа серия когато Чолпан щеше да търгува за пленничките беше на кон, а срещу нея Улу Едже. Годежът на Батуга и онази коза- също на кон, колко мил беше Темур като качи Батуга на коня. И в тази серия- също, „търгът“ за принцовете бе на коне. Интересни детайли ни показват.
Между другото, много се учудвам, че все пак не са научили Батуга да язди сам. Може би ако майка му бе жива, щеше да стане. Сега очаквам Аккъз да направи това, даже и да употребява някои оръжия също може. Кой, ако не тя!
Една мечта се прокрадва сред феновете- дали пък Кюн ата , вълшебникът лечител няма да помогне някак на Батуга с крака и ръката или поне да облекчи положението ? Кой знае, може и да стане…  Аккъз вече го прие и заобича такъв, какъвто е, сега може и да го полекуват.

Отношенията между двамата по-големи братя, както между тях и майка им също са доста интересни. Очевидно Кая винаги е бил протектиран. Темур е бил на заден план . Сигурно затова  той имаше хубаво отношение към Тълсъм, не само си играеше с Батуга като малък, но общуваше с нея нормално. Нея я показаха като топъл и сърдечен човек, без съмнение е давала от топлината си и на Темур.
Когато бяха привързани към стълбовете и Чолпан говореше, при нейното име на Темур му стана  криво. Изобщо- харесва ми той, и като брат, и като човек.
Кая… глезанчо, винаги тикан напред, броят го за красавеца на двора, имащ всичко, но въпреки това вечно желаещ да вземе това, което принадлежи на братята  му. Това и Темур го каза, и поведението му в серията го потвърждава.
Сцената, в която Улу Едже прегърна двамата си сина, а Батуга  само спомена за майка си, бе много тъжна… Ох, нямам търпение вече да се докаже невинността на Тълсъм!

Чолпан … не ми е любимка, но успя да постигне примирие между двете племена. Извлече добра полза за своите хора. Да, знаем, тайната и цел е отмъщение, но факт- постигна неща за своето племе. Та- хубава, лоша, нали това е работата на владетеля- да обезпечава хората, които разчитат на него. Чолпан и Алпагу де факто се съюзиха против Баламир. И постепенно май започва обединението на двете племена- с възможностите за търговия, работа из очевидно по-богатите Небесни земи, отпадналата забрана за посещения, за пътуване, това, че Чолпан се заселва в двореца. Да, първите стъпки на сближаването, поне на базисното общуване започват.  Пак да кажа- хич не ми е любимка.Smiley
Май и  на Батуга не е. Как е разбрал обаче за връзката и с небесния воин Салтук - ето това е загадка. Вярно, че е много умен и наблюдателен и  явно по някакви косвени признаци е разбрал.

Желанието на Кая да вземе за жена Аккъз направо не ми се коментира. Confounded Не очаквах такъв ход, да видим накъде ще ни отведе. Все още не вярвам, че се е влюбил в нея, има някакво привличане и желание да притежава това силно момиче, и, разбира се, да отнеме нещо, към което Батуга е привързан.Fearful Нали каза в свадата с Темур- каквото поиска, си го взема. Уф, фукльо наперен!

Ще видим как ще развият нещата при Темур и Туткун. Туткун също не ми е от любимките, не съм забравила някои нейни лисичи прояви, но Темурчо заслужава споделено щастие.  Такова красиво признание направи, в негов стил, много искрено, човешко и докосващо. Hearts
А Гюнсели, на която симпатизирах, най-вече заради човешкото и отношение към Батуга, взе, че постъпи доста глупаво и необмислено. Какво не прави ревността… Все пак се надявам, че точно тя ще спаси  Туткун.

Тъй като тази серия бе изпълнена с екшън, иска ми се в другата да има повече лирика.Smiley Така де, далече в планината ще лекуват хана, нашите двама сладури вероятно ще имат повече време да общуват. Дано.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 00:53 от oncee

# 158
Клавдий не беше ли и той сакат? Не ми се проверява.

# 159
Добро утро! Прекрасен ден и здраве за всички! 🍀🌷

oncee чудесен разбор си направила. Лека работа днес. 👍👌

Клавдий не беше ли и той сакат? Не ми се проверява.
Да, Клавдии е бил с няколко заболявания - накуцвал, заеквал имал е и други болежки, но е бил с бистър ум.

...................

# 160
oncee, така хубаво и увлекателно изливаш мислите си, че ми идва да загледам приказката за небесното и долното царства.
Да, Клавдии е бил с няколко заболявания - накуцвал, заеквал имал е и други болежки, но е бил с бистър ум.
И се е влюбил на стари години в една 15-16 годишна, оженил се и изпълнявал съпружеския дълг. Наскоро четох книгата за Месалина.

# 161
Добър ден! Hug

Благодаря за милите думи и за пожеланияята, Стела и Розова рокличке! Hug
Нали може така да ви пиша имената, че не ми се копира. Smiley

Да, Тигаса, за Клавдий е така. И други владетели има в историята с умствени или физически увреждания. На първо време се сещам за Хуана Лудата. Общо взето във всеки европейски двор е имало такива, сред благородниците също. От нашите царе, мисля , че във Второто  българско царство някой понакуцваше, но не помня кой. Дали не беше Константин Тих, може да подскажете, ако помните. Blush

А конкретно за  "Легенда"  и принц Батуга- разсъждавах за такава ситуация при  номадските и полуномадските народи, за тях да яздиш кон и да стреляш с лък е абсолютно базисно нещо в живота, да не говорим за управление. А и Батуга каза, не помня в ко серия, че даже без един пръст човек не може да стане хан, камо ли с други увреждания. Та ще видим как ще ги развит нещата, това също ще бъде революционно за тях. да ви кажа, нмам търпение да видя реакциите на всички, когато разберат, че не само е с ума си, но е  по-умен от тях, взети заедно! Nature Star2

За по-малко от 22 часа новата серия на Легендата е набрала над 1 млн. гледания в Youtube, трейлърът за 8 сери я също. вече сигурно са повече. Рейтингът е паднал малко, но пък на сцената се появи турския Сървайвър, а него много го гледат комшиите.

Актрисата, кото играе епизодичната роля на майката на Батуга, е споделила няколко снимки от сцената, в която Батуга си спомня за майчините прегръдки. Broken Heart

И да се посмеем. Joy Батуга и двете съпернички- едната за сърцето му, другата за статута му.

Хитряги такива! Smiley Ама голям екип са! Hands V

Тази завеска- вълшебна, като невидимка е. Joy

Ех, сега има да чакаме до другата серия...  Relieved

# 162
Здравейте!

Да пусна малко и войнствената Рейян, за да премина и на Войнствената Аккъз

Онче, страхотен обзор. Ти успя да превърнеш една серия изпълнена с екшън в романтична, браво.

Първия комплимент на Батуга към Аккъз. Не знам дали по онова време е имало изобщо комплименти, но нали пишем история, това може да са първите.

И най- милия момент, най- скъпия спомен и най- голямата болка на Батуга.

Според мен, фантазиите и мечтите на някои фенове Кюн ата да излекува Батуага са вече в сферата на фантастиката. Все пак Тълсъм е познавала Кюн ата и със сигурност се е допитала до него след раждането като е видяла, че Батуга е с недъг. А пък и Кюн ата е лечител, не хирург.
При тази борба изпълнена с мечове, лъкове, отрови... ми е ясно, че не всички от главните герои ще останат живи, но ще ми е жалко за всеки един, който загине, дори и за тези, на които не симпатизирам.
Стана ми мъчно и за Туткун, в тази серия се разбра, че тя е била протектирана от Чолпан само, защото майка й е плодовита и се очаква и тя да е такава. Реално Чолпан я е отгледала за жертвен агнец, от егоистични подбуди, заради отмъщение и властта, които търси Чолпан хан.
Възхитена съм от Темур, актьора се справя повече от добре. Може да ме накара да сънувам кошмари и в същото време има една от най- нежните души.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 12:02 от cvetansk

# 163

Нямам думи..,
https://www.facebook.com/100000609612244/posts/5338802649483336/?app=fbl

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 22:28 от Stella2021

# 164

Тази вечер си чакам с нетърпение Джамал....какви ще ги къдри........И онзи, който ще се появи в края на серията  

............

Последна редакция: сб, 22 яну 2022, 12:20 от Stella2021

Общи условия

Активация на акаунт