Отговори
# 600
"Асие" съм я гледала в Kuzey Güney 2011-2013 и там не ми се видя бездарна, отделно тук и самия образ сякаш не допринася да изпъкнат актьорските й достойнства, не усещам химия между нея и Акън. Сякаш с "Хелин" по-добре им се получава.

# 601
Здравейте!

В снощната серия на Легенда имаше от всичко.
Даниела, на Едип наистина трябва да му е олекнало вече, но за сметка на това новите сценаристи са доста плодовите и пишат много текст. Няколко легенди се разказаха в този епизод. Шаманката разказа за двуглавия вълк и каза, че дълги години са чакали той да се появи. А двуглавия вълк се оказаха - Батуга и Аккъз - една душа в две тела. Батуга е душата, а Аккъз - сърцето. Онова в палатката е било природното прераждане на Батуга.
Много ефектно появяване на Батуга на бойното поле.

При разговора в коридора, по- скоро пророчеството на шаманката към Вера бе, че Вера няма да се отърве от гнева на хана и всичко, което прави оттук насетне ще се обръща срещу нея.
Алпагу подари златния лък със сребърните стрели от Огуз хан на Батуга, а меча изкован в планината от огъня и вятъра (нареди още слова, но тях не ги разбрах) на Аккъз.
Да спомена и за Мей Джин, тя май се е влюбила в Темур, каза много интересни слова - там където е мъжът й, там е нейния дом. Макар Темур доста бързичко да я отряза, че те никога няма да бъдат семейство.
Гюнсели все повече ми харесва. Смелостта й да вкара Вера в тъмницата направо надхвърли очакванията ми. И успя да каже на Кая, че го е излъгала и не е бременна.

Последната шаманка в края на серията, на която дадоха короната е единствената, която може да пази короната на бараките без да я намерят. Според това, което лечителката на Батуга каза при огъня излиза, че сякаш пазителката на короната живее между световете. Не можеш да я намериш, а трябва да се изгубиш и тя ще те намери.
Хареса ми и безкръвното жертвоприношение на Алпагу по повод оздравяването на Батуга. Нареди да бъдат пуснати (не запомних бройката) коне в природата, да бъдат свободни и да тичат с вятъра.
Много силен е и момента, когато Алпагу седнал срещу трона му говореше, как и какво му е донесъл...

Момичета допълвайте, че серията е много наситена на информация.

И няколко гифки да се полюбуваме на ездачните умения на Ебру

# 602
То химия няма как да има... повече.

# 603
Жалко за Салтук. Ние колкото се надявахме Кюн Ата да възкръсне, то Салтук загубихме.

# 604
tigasa1 за Салтук до последно се надявах, че ще мине метър както стана с Чолпан, не очаквах че точно от него ще ни лишат, но уви........

Цвети, благодаря за подробните обяснения, аз толкова подробно на онлайн гледане не бих мога да разбера, принципно след това го гледам само с БГ превод.

какви мушмороци са ми 

# 605
То, не че и аз много разбирам, но като разбирам някоя и друга дума от изречение после си го допълвам от себе си. Някой път греша в превода, но общо взето не съм с много големи грешки.

Едип и Ебру, както и Батуга и Аккъз са ми като брат и сестра. Много добра двойка се получава в сериала. Да, вярно е, че няма химията на влюбена двойка, но много добре си пасват като двойка актьори. Но пък и ефекта на този сериал е в бойните сцени, ездата и стрелбата с лъкове, а от друга гледна точка - легендите, с които ни запознават.
Един народ, за да има настояще и бъдеще трябва да познава миналото си и турците с този сериал се справят много добре.

# 606
  • Плевен / София
ТуРсКи СеРиАлИ и АкТьОрИ
9 ч  ·
ЛЕГЕНДА * DESTAN еп. 22 Бг субтитри
https://ok.ru/video/4295582222999
https://videa.hu/…/film…/destans01e22-zmkUNcORQKolbbYV
Окйо Караел е играла в "Север Юг" с Къванч Татлату и Бурра Гюлсой.
Игра и в Сърцебиене/ Ударите на сърцето.
Някой от пишещите с лека ръка раздават съвети  кой с какво да се занимава....Не мисля, че са такива  специалисти относно актьорската професия.

# 607
Цитат
Едип и Ебру, както и Батуга и Аккъз са ми като брат и сестра. Много добра двойка се получава в сериала. Да, вярно е, че няма химията на влюбена двойка, но много добре си пасват като двойка актьори. Но пък и ефекта на този сериал е в бойните сцени, ездата и стрелбата с лъкове, а от друга гледна точка - легендите, с които ни запознават.
+1
Имаше споделено видео с подготовката на "Салтук" и професионалният хореограф за бойните сцени, жалко че изключително рядко ни поднасят подобен материал, интересни са тези видеа, личи че доста труд са хвърлили почти всички актьори по стрелба с лък, бой със саби, езда. Как свободно и с лекота препускаха на на конете не само Акъз и Батуга. Крайно ограничени неща се споделят, със сигурност клаузите за конфиденциалност са железни.

# 608

Toni Helmy
6 ч  ·
💥 Официално 26-ият епизод ще бъде последният от поредицата „Играта на моята съдба“ и няма да бъде подновен за още един сезон.

# 609
ТуРсКи СеРиАлИ и АкТьОрИ
9 ч  ·
ЛЕГЕНДА * DESTAN еп. 22 Бг субтитри
https://videa.hu/…/film…/destans01e22-zmkUNcORQKolbbYV
Окйо Караел е играла в "Север Юг" с Къванч Татлату и Бурра Гюлсой.
Игра и в Сърцебиене/ Ударите на сърцето.
Някой от пишещите с лека ръка раздават съвети  кой с какво да се занимава....Не мисля, че са такива  специалисти относно актьорската професия.

При мене този сайт гитти-битти ......аз ли го затрих ,той ли не ме "харесва "-ok.ru няма видео

# 610
Здравейте!

ЛЕГЕНДА*DESTAN*S01E22
https://vk.com/wall-190181342_8399
https://videa.hu/videok/film-animacio/destans01e22-zmkUNcORQKolbbYV
https://vk.com/wall335700801_434

Първия линк ме води ето тук и серията си върви - https://askim-bg.com/video/YR8K2U475MAM/LEGENDAdestans01e22 - ще се наложи да прескочиш рекламите, но се преживява.

Втория - серията е блокирана
Третия - никога не ме пуска и все ми изписва, че може да има хакерска атака

Четвъртия също върви.

Аз съм на А1 и по принцип не ме пуска във ВК, но сега ме пусна.
Ей, то било хубаво да можеш да влизаш отново във ВК.

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 12:05 от cvetansk

# 611
Официално!

# 612
Да донеса малко клюкини

Вчера е имало малко интервю с Ебру.

Въпросите са били за сватбата й и актьорската й кариера след това. Сватбата щяла да е през юли и ще продължи с актьорството след нея. Мениджъра отново е плътно до нея.

Вчера е имало малко интервю и с Акън.

Той пък се е връщал от среща с мениджъра си.
"Имаме нужда от почивка насаме с природата. Няма да имам проект през лятото. Разбира се, ще разгледаме входящите предложения", каза Акин Акинозу и добави, че ще прекара лятото в релакс.

Когато Акън Акъноз беше напомнен, че не е отговорил на въпроса дали ще отиде на сватбата на Ебру Шахин, той каза: „Те не са задавали такъв въпрос. Значи той искаше да зададе такъв въпрос. Тя е моята партньорка, с която Работих три години и колко много разбирам да вървя по пътя на брака. Пожелавам ти щастие. Какво да кажа отвъд това."
На въпроса дали ще отиде на сватбата, ако дойде покана, Акън отговори: "Това е абсурден въпрос. Ако поканата дойде, как да не отида?"

Нови снимки от Ебру

# 613
Значи топката е в ръцете на Ебру!

# 614
Здравейте, момичета! Hug

Horse Racing Horse Racing

Впечатляваща серия на Легендата! Hands Clap
Голяма динамика, рязка смяна на емоциите, силни страсти, буреносни промени.Nature Fire И мистика колкото щеш! Nature Sparkler В серията имаше общо 3 шаманки! Направо профсъюз могат да си направят! Grinning
Шегувам се, много добре даже паснаха на новата мистична нотка на сериала. Наистина са били такива времената- реалността и магичното са били в неразривна връзка..
Много красиво бе заснето всичко- и бойните сцени, и любовните, и тържествените.

Този път имаше доста време, отделено на отношенията между Аккъз и Батуга, при това вълшебно красиво поднесено. Heart Eyes

Точно като в приказка! Nature Sparkles Не знам защо, като ги гледах, ми напомняха на британските филми за рицари от времената на Крал Артур, Роб Рой, Робин Худ и изобщо- една такава хем историческа, хем легендарна романтика.

Ето го например известния кадър от на Уилям Уолъс и Изабела Френска от филма "Смело сърце".

Същото излъчване имат нашите Аккъз и Батуга . Или поне на мен много ми напомнят. Cupid

Като пиша това го пиша с хубаво чувство- тези прилики само ме радват, много ми допадат даже. Heart Eyes

Много красиви сцени имаше с Аккъз и Батуга- и свързани с тяхната значимост за племето, и с обвързването им. Алпагу показа, че ги възприема като едно цяло, новата любима шаманка директно им го заяви и ги прати на важна мисия. А другата шаманка направо извърши обред по сгодяване или нещо такова. Тези колани от кожа по някакъв начин напомнят на пръстени. Врекоха се нашите.

Дотук с тях- красота, любов и романтика, какво ли ни чака в края на сезона...

Голямата ми болка- загубата на Салтук.Broken Heart Много харесвах този герой. В него имаше и човечност, и мъжество, и чиста обич към тези, на които държи. И една скрита тъга винаги прозираше в очите му.

Жалко, супер герой и един от най-верните на Батуга. И актьорът ще ми липсва. От тази загуба много, ама много ми докривя. Ех… както каза Батуга- Салтук  могат да го победят само ако го нападнат в гръб… Така и стана. Sob

Както се очакваше, Вера и любимото и синче Кая пак се измъкнаха, изобщо не се учудих.Smiling Imp Не се учудих и на злобата, с която Вера се опиташе да обвини за всичко Аккъз и как долно лъже. Този път Алпагу не и се върза, просто поиска от нея конкретно нещо- подкрепа от варягите. Да видим дали ще я получи.

Трансформацията на Батуга бе както магическа, така и някак естествена- той израсна първо като личност, след това придоби и физическа сила. През всички години на самотното си вътрешно бягство в двореца се беше подготвял за това- и със знания, и с душата си. Тренираше, така че не му липсваше физическа подготовка. И се роди отново с помощта на древните сили.

Много интересна беше сцената със златния лък и сребърните стрели от Огуз хан. Истинският наследник стана ясен- Батуга. И неговата вече неотменна част от същността – Аккъз, която получи меча от разтопената планина.

Изобщо в серията имаше много легенди, разкази, диалози, монолози. Монологът на Алпагу с трона бе интересен, и след това диалогът му с Даниш ата. Един път и на мен да ми хареса този Даниш ата.

Така ще запомня тази серия- на силните противоположни емоции- радостта за Аккъз и Батуга и тъгата за Салтук.
В негова чест пускам тази музика- за неизживяната им противоречива, но силна любов с Чолпан.

Като казах музика- има нова мелодия, прекрасна. Все още я няма самостоятелно в Ютюб, затова пускам ето този голям колаж от серията, новата музика започва точно в мин. 25.37. Blush Чудна! Hands Clap Е, засега на фона и се говори, дано я пуснат на чисто. Blush

Чакаме първи трейлър за новата серия.. Blush

Общи условия

Активация на акаунт