Отговори
# 585
Привет на всички, Nature High Brightness
Относно снимката на Акън на излизане от фитнеса, която Стела е споделила, в спойлер добавям и текста към нея. А аз бих казала браво на момчето - на глупав дебилски въпрос отправен с явни намерения за вкарване в интрига и тъпи намеци в пространството, как може да се отнесе разумният, интелигентен човек освен да ги подмине с мълчание... аферим бе джанъм. Kissing Heart
Скрит текст:
Акын Акынозю попал в объектив фотокамеры на выходе из спортзала.
Журналисты поинтересовались, слышал ли актер о помолвке своей бывшей коллеги по сериалу #Ветреный Эбру Шахин, а также, планирует ли он пойти на свадьбу, которая состоится этим летом. Акын не стал отвечать на вопрос журналистов.
Напомним, что на финальных съёмках сериала произошла ссора между партнёрами, и с тех пор они не общаются.

Игра на съдбата ми
Аз не бих определила този сериал като фиаско, напротив, замисълът му беше добър, но сякаш сценаристите оакаха пейзаха. Най-много ми допада, че тука имаме възможност да видим Акън като Джемал в ситуации с децата му, нещо което ми липсваше в последния епизод на Вятъра. Само ако им бяха отпуснали още 1 епизод /70/ да ги видим Миран и Реймир общи моменти с така желаното им голяма семейство, е ми пак да си помрънкам, не ми достигна това, но каквото било било..... Сцените с Джемал и децата му са ми разкош Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart
В началото много се дразнех на Джемал, с наглото му нахално и безпардонно отношение, когато открито флиртуваше с Асие, държеше й сметка след като самия той не е светец, бидейки женен в момента за Хелин и въпреки грешките в миналото им с Асие. От момента в който Джемал прие, че ще се бори за децата си, иска да изгради нов живот с тях, па макар и без Асие, ето този Джемал вече много ми допадна. Докато Асие страшно много ме дразни с лицемерната си доброто, с постоянните и без покритие извинения към Махир и семейството му. Сори, но когато си взела решение да си признателна към добрината на едни хора, случайно появили се в живота ти, опитвайкки се всячески да те подкрепят и помагат, не се държиш като в оня виц за петела и кокошката дето първият гонел втората, а тя мислено се чудела дали не тича твърде бързо.... Да, не дължи на Махир ответност на чувствата му, но и не създава предпоставки за проблеми постоянно набутвайки се в полезрението на Джемал, носейки рисунки в дом, който е наел, тръгвайки с него за някъде, ходейки да го успокоява, досещайки се защо в конкретния ден този мъж изчезва за някъде. Алоу, не си била до него във въпросният ден толкова години, сега ли реши да отиваш да го успокояваш, предвид ситуацията в която се намираш ти и децата ти, знаейки какво изпитва към теб този човек все още. Да не говорим и предвид психиката на Нергиз, Асие е напълно наясно че обърква детето в напъните и да ги събере - на думи казва не, но поведението й говори обратно. Пък после Нергиз да не се държала така, Боже Боже.Head Band

Легенда
Благодаря за вторият треилър, изключително интересен с нетърпение чакакам новата серия, струва ми се че Кузубек, след това на което ще стане свидетел в шатрата при шаманката ще мине на станата на Батуга или по скоро видяното ще му повлияе и ще приеме че това което е отредено от съдбата и е писано на човек, въпреки напъните на други, ще се сбъдне... Ще видим......

# 586

Скрит текст:
Журналисты поинтересовались, слышал ли актер о помолвке своей бывшей коллеги по сериалу #Ветреный Эбру Шахин, а также, планирует ли он пойти на свадьбу, которая состоится этим летом. Акын не стал отвечать на вопрос журналистов.
Напомним, что на финальных съёмках сериала произошла ссора между партнёрами, и с тех пор они не общаются.

За пореден път имаме възможност да разберем, колко нагли и безпардонни са турските репортери и журналисти.
Не разбирам, как е възможно да задават подобни лишени от смисъл въпроси?! Почти няма добро интервю, в което въпросите да са само за професията и кариерата му. Ако направим анализ на всяка статия или интервю пуснато с името на Акън ясно ще се види, че увлекателните въпроси винаги са от страна на чуждестранни журналисти. Добре, че са те, та да разберем нещо хубаво за живота и мислите на Акън, иначе щяхме виждаме само клюки, шок пикантерии или откровени измислици.
За съжаление подобни тъпи и често обиждащи въпроси се задават на всички популярни лица в Турция.
Скоро бяха питали приятелката на Чаатай дали завиждала за раждането на детето на техен общ приятел.
Направо се възмутих от питането....

# 587
Скрит текст:

На нелеп въпрос - достоен отговор - мълчание и подминаване! Браво Акън! 👌

Преди часове Snob Magazin е публикувал кратка статия, свързана с името на Акън, явно с лоши намерения, но скоро след това са изтрили статията от собствения си сайт и от социалните мрежи!
Скрит текст:

Не спряха да се заяждат с Акън......

Игра на съдбата ми
Аз не бих определила този сериал като фиаско, напротив, замисълът му беше добър, но сякаш сценаристите оакаха пейзаха. Най-много ми допада, че тука имаме възможност да видим Акън като Джемал в ситуации с децата му, нещо което ми липсваше в последния епизод на Вятъра. Само ако им бяха отпуснали още 1 епизод /70/ да ги видим Миран и Реймир общи моменти с така желаното им голяма семейство, е ми пак да си помрънкам, не ми достигна това, но каквото било било..... Сцените с Джемал и децата му са ми разкош Sparkling HeartSparkling HeartSparkling Heart
В началото много се дразнех на Джемал, с наглото му нахално и безпардонно отношение, когато открито флиртуваше с Асие, държеше й сметка след като самия той не е светец, бидейки женен в момента за Хелин и въпреки грешките в миналото им с Асие. От момента в който Джемал прие, че ще се бори за децата си, иска да изгради нов живот с тях, па макар и без Асие, ето този Джемал вече много ми допадна. Докато Асие страшно много ме дразни с лицемерната си доброто, с постоянните и без покритие извинения към Махир и семейството му. Сори, но когато си взела решение да си признателна към добрината на едни хора, случайно появили се в живота ти, опитвайкки се всячески да те подкрепят и помагат, не се държиш като в оня виц за петела и кокошката дето първият гонел втората, а тя мислено се чудела дали не тича твърде бързо.... Да, не дължи на Махир ответност на чувствата му, но и не създава предпоставки за проблеми постоянно набутвайки се в полезрението на Джемал, носейки рисунки в дом, който е наел, тръгвайки с него за някъде, ходейки да го успокоява, досещайки се защо в конкретния ден този мъж изчезва за някъде. Алоу, не си била до него във въпросният ден толкова години, сега ли реши да отиваш да го успокояваш, предвид ситуацията в която се намираш ти и децата ти, знаейки какво изпитва към теб този човек все още. Да не говорим и предвид психиката на Нергиз, Асие е напълно наясно че обърква детето в напъните и да ги събере - на думи казва не, но поведението й говори обратно. Пък после Нергиз да не се държала така, Боже Боже.Head Band

Съгласна съм с всичко споделено за Съдбата
Да, сериалът е бил добре замислен, но в хода му, сценария взе да криволичи и отказа доста хора, които го загледаха!
Образът на Асието е под всякаква критика,  както облеклото й, както и изпълнението на актрисата!
Наистина, сцените на Джемал с децата са разкошни! А и те как играят - прекрасни и трите!
Акън се справя повече от отлично и с този образ и за мен е огромно удоволствие да го гледам! Толкова различни емоции пресъздава!

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 07:09 от Stella2021

# 588
ЧЕСТИТ 24 МАЙ!

"Върви, народе възродени, към светла бъднина върви, с книжовността, таз сила нова, съдбините си ти поднови!

Върви към мощната Просвета! В световните борби върви, от длъжност неизменно воден - и Бог ще те благослови!

Напред! Науката е слънце, което във душите грей! Напред! Народността не пада там, дето знаньето живей!
Безвестен беше ти, безславен!... О, влез в Историята веч, духовно покори страните, които завладя със меч!..."

Тъй солунските двама братя насърчаваха дедите ни... О, минало незабравимо, о, пресвещени старини!
България остана вярна на достославний тоз завет - в тържествуванье и в страданье извърши подвизи безчет...

Да, родината ни години пресветли преживя, в беда неописуема изпадна, но върши дългът се всегда!
Бе време, писмеността наша кога обходи целий мир; за все световната просвета тя бе неизчерпаем вир;
бе и тъжовно робско време...

Тогаз Балканский храбър си навеждаше лице под гнета на отоманский властелин...
Но винаги духът народен; подпорка търсеше у вас, о, мъдреци!... През десет века все жив остана ваший глас!

О, вий, които цяло племе извлякохте из мъртвина, народен гений възкресихте - заспал в глубока тъмнина; 
подвижници за права вярна, сеятели на правда, мир,
апостоли високославни, звезди върху Славянски мир,
бъдете преблагословени, о вий, Методий и Кирил, отци на българското знанье, творци на наший говор мил!
Нека името ви да живее във всенародната любов, речта ви мощна нек се помни в Славянството во век веков!

Русе, 1882, априлий 15
Стоян Михайловски

# 589
Здравейте!
Честит 24 Май!

Ами на тези снимки от списанието, които са сложени в скрито, няма нищо лошо написано. Попитано е само дали ще ходи на сватбата на бившата си половинка от Вятъра. То той въпросът е достатъчно глупав, за да свалят всичко от страницата си.

Легенда

Бях чела, че актрисата, която играе Чолпан е и певица. В последния излъчен епизод явно са се възползвали от този и талант, и песента, която пееше при прераждането на Батуга бе едно чудесно допълнение.

Скрит текст:
Онче, рекламират, че от 22 август по HBO Max ще пуснат "Домът на Дракона". Аз определено ще се наредя на опашката на гледащите. Интересно ще ми е да видя предисторията на Троновете.

# 590
Честит най-светъл празник, момичета! Nature Sunny

Horse Racing

Няколко промо снимки от новата серия на Легендата.

Цвети, писали сме едновременно. Blush
Скрит текст:
Чакам го Домът на Дракона! Heart Eyes

# 591

Игра на съдбата ми
Да Стела образа на Асието ми е отвратително противен, най вече заради лицемерното й поведение. Майката на Хелин много правилно изказа мнението си за нея, гледайки я в очите, когато отиде в стаята й да сподели че е била в Амасия и е научила истината. Разбирам я има чувства към Джемал, но предвид в какво положение са тя и децата й, а да добавя и в какви неприятности се забъркват Махир и семейството му покрай проблемите на Асието, а нашата вместо да отстоява решението което е взела да стои по-далеч от Джемал, тя съвсем съзнателно се набутва при него под един или друг предтекст. Например когато отиде при Джемал който пускаше хартиените лодки, да го подкрепи в този емоционално тегав за него ден от годината и после като се прибираше с лицемерното й забиване на гузен поглед надолу от неудобство, когато Хелин ги попита гледайки усмихнатия си мъж заедно ли са били. Тоест жената е наясно че това й поведение в конкретиката е не приемливо, но ние знаем че Асието ни умее да се извинява не едноктратно и съвсем "иЗкрено" после. А вчера изгледах серията с рожденият й ден, Джемал тайно й подари синята рокля, Нергиз я помоли да я облече, за да я видят на общата закуска, Джемал също й го намекна, е редно ли беше да я облича. Принципно ако обстоятелствата бяха други няма лошо не е престъпление да уважиш молбата на детето си, но в конкретиката направо ми опротивя като я гледах. Даже ми се искаше да бяха заснели сцена с представата на Хелин когато се досети кой и защо всъщност е купил роклята, как става и я ошамарва пред всички, нея а и Джемал, но нея повече. Но пък появата на Захиде когато показа компрометиращата снимка с целувката м/у Раджи и приятелката на Асие и упреците й че са двуличници и за неморалното им поведение, а Хелин вика "Батко що за мерзавец си" та тази сцена ми беше като в поговорката "думам ти щерко сещай се снахо".  Ей голям смях пада с Захиде, и да си кажа на моменти много ме кефи как директно си им казва нещата и ги обвинява, понякога иронизира съвсем на място. Махирджъм, абе джанъм къде попадна, бегай с 200-та и се спасявай от тази неблагодарна клоака в която се набута. Както казах, Джемал въпреки грешките си ми е по-достоен като поведение от лицемерната Асие. Човекът в прав текст каза че иска да открие нова страница в живота си да оправи отношенията си с децата и да продължи на пред дори и без Асие, иска да се разведе с Хелин, понеже вече не може да я лъже и да е с нея докато все още продължава да изпитва чувства към бившата си.

Музикалната тема си има своите достойнства, пускам това което ми е допаднало.

Последна редакция: вт, 24 май 2022, 13:02 от daniela1504

# 592
# 593

Легенда
Ей олекна му на Едип след "преражането" му, вече няма да се налага да го играе недъгавият текин. Какъв заряд се усети при появата му в сцената на поляната, а и в самата сцена като цяло, на мен кожата ми настръхна, изключителна беше. За съжаление занулиха Салтук, а много ми допадаше този образ, но както и Оncee писа с приближаването към финала на сезона съвсем очаквано предстои раздяла с някой от героите. Вера май успя да отърве кожата, а Алпагу все пак скастри Кая, вероятни си е извадил съответните изводи. Двамата с майка му май пак намислят нещо. Макар да нямам забележки към любовната сцена м/у Батуга и Акъз, на мен не ми въздейства както очаквах, иначе двамата актьори добре си пасват. Не ми стана ясно това на края м/у тях при шаманката ритуал за обвързване ли беше, защо занесоха короната на орките при нея......

# 594
Здравейте, момичета! 🌺🌹
Вчера пропуснах да Честитя тук в темата най-Светлият ни Празник - на Българската просвета, култура и славянска азбука, на която говорим и пишем!/ имах си основателна причина/
И нищо, че сме в раздел "Романтични сериали" и в частност - турски - ние си пишем на нашият си роден език! Нека си пожелаем още дълги години и векове, да се тачи този Велик наш Празник и нашето си четмо и писмо!
"........Върви народе възродени.....
         към светли бъднини, върви......🇧🇬🇧🇬🇧🇬"

......................
Даниела 🌹 Радвам се, че се включваш в темата и с разсъждения относно "Съдбата на моят живот" и можем да си обменяме мисли на тази тема!
За самият сериал - пускам го в скрити, защото предусещам, че ще включа и.....логореята си....🤩
Скрит текст:
 За самият сериал, което не съм споделяла тук! Сериал, в който се преплитат много човешки чувства, преживявания, състояния - младежки емоции, влюбвания в младежка и не до там възраст, разочарования, изоставяне на току-що роденото ти дете, но пък безкрайно отдаден на първородното си, ревност, изневяра, подкрепа - и то безусловна, злоба, интригантство....борба за оцеляване, Огромни грешки.....Все чувства, познати и в реала около нас!
Нагледала съм се, но ми е и интересно и развитието на всеки проблем!Затова ми са и интересни и тези сериали, колкото и да ги сриват понякога! Не, че се получава и точното  и истинско решение....Но, в някои и се получава!
За Асие - Даниела, напълно съм съгласна с всичко, което си почувствала и споделила. Един недоосмислен  и нелеп образ...но, знае ли се....със сигурност има и такива.....
От силна, изоставена жена - и то в  родилният дом, справила се 7 години с отглеждането на 2деца - сама, в нищета, тя се превърна в едно Нищо! Първо, бягайки от проблема с убийството. Наистина, понякога реакциите са неадекватни в толкова сложна и напрегната ситуация. Но, има и оневиняващи причини, тя да си останеше на място - Нергис е малолетна, нападната......но, сериалът нямаше да го има....И после...щастливо развитие на обстоятелствата...но, то наистина ли беше щастливо.....
Един наивник, но безкрайно добър /за сега е такъв..., но, вече и с няколко черни точици от мен!/, /който се изпречи на пътя им и им подаде безценна ръка...
Присъединяване към имението.....
Да, всичко добре, но....срещата с Джемал....
Тук, трябва да кажа, че ако Асието беше честен и искрен човек, тя нямаше да премълчи нито пред, човекът подал й безрезервно ръка в толкова сюблимен момент, нито пред бащата на децата си.....,а те двамата - Махир и Джемал се въртяха на пети около нея, а тя с този тъп, кравешки поглед и с наведена глава.....Абе, попаднала си вече на място, където или единият или другият все ще те защити......Ей, това нейно премълчаване ме изкарваше от релси!
Ееееее, най- накрая призна пред Махир за Джемал.....то, бяха мъки и чудо..
А, това, че все още не споделя с Джемал за причината за убийството - това си е повече от неадекватност...
Разбра за чувствата на Зухал към Махир, и какво....ама аз съм ти пречка и чупи пръсти....
Цялото семейство на Махир се впрегна да й угажда във всичко, във всеки момент, но тя с една отегчена физиономия и сведен поглед - Благодаря..
Наистина, трябва пак да кажа, че малко турски сериали съм гледала, но такова мекотело - Не.....
И, тъй, като се разпрострях доста, ще продължа допълнително в друг пост за другите герои!

tigasa 1 🌹 за трейлъра

Превод от испански :
 Хелин   : Всичко свършва днес!
Захиде  : Зухал е бременна.
Хелин   : Тоест, ние показваме нашите карти!
Хелин  : Добре!
Хелин  : Изненада!
Асие.    : Хелин, какво направи?
Хелин  : Правилно си постъпила, Асие!
Хелин   : Вече, всичко свърши!
Полицай : Получихме сигнал! Тук крият убиец!

....................

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 16:20 от Stella2021

# 595
Някой гледал ли е "Асие" в други филми? Там пак ли представлява такова меланхолично съществуване?

# 596
Някой гледал ли е "Асие" в други филми? Там пак ли представлява такова меланхолично съществуване?

Не,  Pink Dress - аз, поне не съм я гледала. Когато се загатна, че ще става партньорка на Акън, се разтършувах и попречетох тук-там ласкави слова.....
Наистина, не мога да опиша пълното си разочарование от тази млада жена!
Колкото и жалко да е, наистина не исках и да го пиша, нооооо....иначе, пък и получавала награди.../мамма миа/,  и е била част от жури на някакъв техен филмов фестивал и заради, това журиране се забави и започването на "Съдбата"......🤔🧐🙄
И се чудим за нелепите рейтинги в този регион....

Последна редакция: чт, 26 май 2022, 13:47 от Stella2021

# 597
Тя г-жа "Извинявам се много, наистина се извинявам" .............ама наистина ли бе жена и за кой пореден път?!? дори признанието на Махир какъв й е всъщност Джемал, го направи от немай къде. Нали Махир си извади грешни изводи и смяташе че е залитнала и с Дж са почнали грешна връзка в имението. Този човек, те прие в дома си, допусна теб и децата ти до семейството си, брани ви от всичко и всеки, дори с брата си се изпокара заради теб, допусна да изглежда мерзавец и неморален семеен мъж най малкото му дължиш почтеност - сядаш си на д-то и не ходиш да се занасяш с ДЖ. Това нейното си ми изглеждаше точно такова поведение, ласкае я че Дж. все още я обича и макар да му казваше да стои далеч от нея, тя правеше точно обратното. Тогава изнасяш се от имението и колкото искаш се занасяй с бившият си - ходи да го успокояваш, подкрепяй го, обличай подаръците му,  ходи му занеси рисунката от Нергиз на двама ви щастливо прегърнати, щото "детето те е помолило", пък уж и между другото вземете заедно с него посадете едно лимоново дръвче - направо да я ожали човек..... неблагодарница. Вижда че Нергиз така се надява и обнадеждява да се съберът родителите й и да живеят както преди - но не тя не я подвежда с постъпките си. Пък после отново с дежурното я към Махир я към някой от семейството му " извинявам се много, наистина се извинявам" излезе че те излъгах, но не беше така бях принудена затова не ти казах не исках да те наранявам........, направо лицемерие в чист вид. Хелин може да е лабилна но някак е по-честна в поведението си. Докато не разбра как стоят нещата м/у Асие и Джемал, и после връщайки някой моменти назад съвсем право беше да мисли че са й се подигравали и откровено са флиртували пред очите й, че са я правили на глупачка. Споделяше с Асие за лъжата с бременността, за трудните моменти от брака си, за някой състояния на Дж. които и тя не разбира съвсем. Това че е опитала да се самоубие, не извинява Дж. че не се е интересувал от децата си през изминалите години, ми на мен тя не ми е толкова черна. Дано не завърши крайно трагично, гледам по трейларите че се развихря, но една озлобена жена е способна на всичко. Както казах образа на Дж. определено ми допада много като развитие към момента. Харесва ми тази негова категоричност да поправи грешките си, да се бори за общо бъдеше с децата си, да приключи с брака си и за да не огорчава повече Хелин... стигнала съм до началото на 21еп и Захиде отново е във вихъра си.....

Последна редакция: ср, 25 май 2022, 18:15 от daniela1504

# 598
Даниела  + 1  , с едно леко,  съвсем леко отклонение / ама погледното отстрани, може и да не е толкова малко 😅/ от къмто Хелин....но, допълнително ще пиша, защото  Ел., Емейл, Фейсбук паркът ми е леко в застой....толкоооз - има и такива моменти....😔

# 599
ТуРсКи СеРиАлИ и АкТьОрИ
9 ч  ·
ЛЕГЕНДА * DESTAN еп. 22 Бг субтитри
https://ok.ru/video/4295582222999
https://videa.hu/…/film…/destans01e22-zmkUNcORQKolbbYV
Окйо Караел е играла в "Север Юг" с Къванч Татлату и Бурра Гюлсой.

Общи условия

Активация на акаунт