Борба с рака - духовно оцеляване, физическо преодоляване - 74

• 54 093
  • 757
  •   1
Отговори
# 495
Здравейте и от мен!
Mollly, радвам се, че си по-добре! Колко общо химии имаш да минаваш?
Да се отчета и аз. На 08.03. направих Пет скенер в Онкологията. Вчера си взех резултатите - много агресивно локално авансирал с множество засегнати лимфни възли, но без далечни метастази /Слава Богу/. Вчера дори успях да мина при доц. Трифонова - в петък ще ме представи на комисия. Днес успях да си запиша дата за първа химия следващия понеделник на 14.03. Та това е положението - вървя си по каналния ред.

# 496
Моли, Ще устискаш- нямаш вариант.
Намери си това, което ще облекчи болката и дискомфорта.
Стискам палци да минат Лекинко.

# 497
e4elina, ще се справиш🙏🍀
Моли, сили и кураж и на теб🤗🍀

# 498
Ечелина, ще се борим!
Назначени са ми общо 8 химии. 4 червени и 4 бели. 1 червена минах без повръщане и странични реакции, кой знае какви, обаче с фебрилна неутропения, което се оказа, че може да е животозастрашаващо, ако не се овладее на време. Аз в събота вдигнах лека Т, в неделя следобед вече започнах да звъня, което се оказа трудна задача- единият от дадените ми телефони се оказа фалшив, другия никой не го вдига, а доктора нито си вдига мобилния, нито ми отговори на вайбър. Така бях яхнала метлата ! Успях да се свържа вечерта, а на другия ден вече бях на системи. Вдигнах подобаващ скандал за липсата на адекватна връзка и си им казах, че ще напиша жалба до мажоритарния собственик в Турция. И ще го направя! Това е абсолютно недопустимо!  След това получих ВИП обслужване, но това няма как да компенсира безхаберието и стреса, който ми причиниха  А уж частна клиника с високи стандарти!

# 499
Здравейте, силни и борбени хора!
За жалост се налага да се запиша и аз в тази тема...
Накратко - възел на щитовидната, който наблюдаваме от няколко години,но на последната профилактика си оказа,че е променил структурата си и ендокриноложката ме прати на биопсия,която се очакваше да излезе "лоша" не повече от 5 до 8%. Тъй като съм млада (на 34 съм), искаше да се презастраховаме.
Проф.Боянов също каза,че се съмнява да има проблем докато ме преглеждаше и биопсираше.
Туморният маркер е под долна референтна граница.
Вчера излезе резултатът. Прочетох само първата дума...Злокачествен...Нямах сили да продължа да чета...
Видях се с лекуващият ми ендокринолог. Съветва ме операция при проф.Пандев. Някой да има негови координати, че не намирам нищо актуално.
Уж не бил страшен рака на щитовидната. Не се очаквало да се разпространи в други органи и тъкани. Махала се жлезата и готово. Да,но не смея да си връщам назад да ви чета,за да не се окаже,че не е точно така.
Приех го. Плаках. Смях се. Това,което осъзнах е,че наистина тялото ми дава сигнал,който не мога да пренебрегна. Трябва да променя чувствителността си. Трябва да променя навиците си и всичко останало.
Само да съм добре.

Желая ви здраве и хубави резултати!

# 500
Анелия🤗, ние тук сме с рак на гърдата. Съжалявам, че ти се случва всичко това, но лично аз не знам с какво мога да ти помогна. Само мога да ти пожелая, най-искрено, да намериш точния Лекар, който да ти помогне да преминеш през това изпитание.🍀
Скорошно оздравяване!!!❤️

# 501
Анелия,
Прегръщам те мило момиче! Не е честно толкова млади хора да понасят такива изпитания, но нали знаеш клишето :" Това, което не ни убива, ни прави по-силни". Ще  преминеш през това и ще излезеш наистина по-силна и по-мъдра от повечето си връстници!
Аз също като теб все още не мога да приема, че на мен ми се случва. Трудно е, да. Особено за психиката, но ти имаш предимството на младостта и ще се справиш. От първо лице не мога да ти дам инфо, но имам позната, която преди повече от 20 г. оперираха и извадиха жлезата. Това, което остана като последсвие, е че ще е на хормонална терапия до живот, но то и при едно обикновено "Хашимото", пак се пият лекарства до живот.  Та това да е! Няма да се отчайваш и няма да се предаваш! Живота е още мнооого пред теб и трябва да си го изживееш на макс.
Виждам, че търсиш контакти на проф. Пандев. За този ли става дума :
https://spravochnik.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0% … B2-%D0%B4-%D0%BC-

# 502
  • София
Анелия, ще се справиш! Голям шок е, но постепенно човек се мобилизира, а след време дори позабравя. Стъпка по стъпка действай по задачите. Тук наистина май основно сме с рак на гърдата, не мога да помогна с инфо, но подкрепа винаги ще намериш при нас. Hug

# 503
Благодаря за топлото отношение!

Моли, това е професора,да.

# 504
  • Русе
Ани, и от голямо гуш и стиснати палци. В болница Надежда има също професор дето маха жлези. Две мацки бяха оперирани по време на моя престой, преди месец. Не помня име, ама едва ли са много.

# 505
  • на20 километра от Бургас
Анелия, съжалявам за неприятната новина, знам, шока е голям.ще се справиш,  като се канализират нещата. Желая ти много сили и успешно лечение!                                         Лейди днес е на операция, стискам палци да е успешна! Лейди🤗🙏

# 506
Стискаме палци за Лейди! Всичко да мине безпроблемно! Heart Exl
Анелия, пробвай на контактите, които ги има в линка за този професор. Пише, че работи в ИСУЛ, а има и мобилен. Дано са актуални.

# 507
Ели, ти как си с новите придобивки?🤗

# 508
  • Русе
Ели, ти как си с новите придобивки?🤗

Още съм в началото на пътя и нямам цици. Надявам се понеделник вече да си личат поне малко. Боли, дърпа, сърби... Малък ужас.

И аз стискам палци на Лейди.

# 509
Еха, браво Ели!
Трай за хубост! Това е по-сладка болка от другата, нали?  Blue Heart

Общи условия

Активация на акаунт