Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

• 68 720
  • 742
  •   1
Отговори
# 360
  • Бургас/Пз
Нещо темата е замряла. Аз да си помрънкам малко, че нещо последните два месеца съм много далеч от чистото и хубаво хранене, към което винаги съм се стремяла. И не само заради тренировките и външния вид, а и заради проблемите, които си имам със стомаха. Не знам какво ми стана, но много често започнах да посягам към т.нар. готови пакетирани неща. Винаги съм избягвала по рождените дни на работа да хапвам от почерпките, които са предимно готови сладки, бисквитки, пакетирани соленки и други подобни, но напоследък не знам защо, но посягам все по-често към тях. Вчера например изядох огромно количество халва и локум, чак снощи коремът ме боля. Естествено, че отново ми се появиха киселини, гадене, къркорене на червата и другите подобни неразположения, от които се бях оттървала. Почти всяка вечер продължавам да ям сладолед /гаден навик от лятото/, но още продължавам да го правя. Днес вече казах на мъжа ми да не ми дава като пазаруваме да купувам сладолед Laughing Дали, защото на работа ми е много напрегнато напоследък, или просто е някакъв период, който не знам как така се случи, понеже от поне 4 години се храня и тренирам по един и същи начин, но определено не ми се отразява хич добре. Освен това забелязвам, че последните 3 месеца непосредствено преди цикъла, положението е още по-зле, направо мога да изям всичко, което ми е пред очите. Иначе с тренировките всичко е ок, тренирам си 4-5 дни седмично - до преди няколко в залата, а сега вече и в къщи. Проблеми с кг-те нямам никакви, ама аз като цяло си горе много енергия, през деня почти не се спирам, освен тренировките имам по средно 10-15хиляди крачки. И като взема да чувам и отвсякъде приказки - Ами като не качваш, яж си , какво ти пречи и това хич не ми помага. Ще трябва сама да се взимам в ръце и да си връщам стария ритъм, защото не се чувствам хич добре. Да не говорим, че макросите са ми ужас, протеинът е под всякаква критика, а въглехидратите в небесата. Помрънках си, благодаря на тези, които ме изчетоха.

И понеже темата е отчетна: Станах късно и няма да имам време за 4 хранения, а може и даже само с две да си остана, че късният ми обяд беше солиден
Паланчинка с яйца, извара, оризово брашно, намазана с мед и парче сирене + две малки пържени филийки от на децата с хляб от спелта и боровинково сладко.
Тренировка - протеин. 4 парчета локум
Вратни пържоли и пържени картофи на еър фрайр, салада зеле с моркови и цвекло, за десерт - сладолед пистачо и две таханови блокчета с орехи.
За вечеря ще е само кисело мляко и 2 варени яйца, а може и да я пропусна, че още ми е тежко.

# 361
  • Бургас/Пз
Не ми даде да си редактирам поста, затова пускам друг.
Само, за да кажа, че днес успях с всичко, което платирах и Не ядох сладолед след вечеря Simple Smile
Закуска : овесени ядки, стафиди и скир, с лъжичка тахан
Обяд: пилешки хапки от бяло месо, краставица и две филийки домашен хляб от лимец
Следобяд : две оризовки с протеинов шоколад
Тренировка- протеин
Вечеря: миш маш с 1 яйце, 2 белтъка, 50г извара и 2 фил хляб. Не съм сметнала макросите, но ми изглеждат добре

# 362
Темата е позамряла, защото май всички сме поотпуснали края Kissing Heart
И аз не съм изключение. Не знам как успявам да поддържам прилични килограми, като толкова много си угаждам.
И преди съм си хапвала шоколад, но напоследък е всеки ден с кафето. Вярно, малко парче, ама капка по капка...
Въглехидратите като цяло съм увеличила, добре поне, че протеинът също държи нива.

54 кг съм (164 см), отдавна не съм била "идеалните" 52, но пък изглеждам прилично, не много скумриеста в лицето, както бях в изчистения период. Добре ми е така, на 49 г. и 11 месеца душевната хармония е не по-малко важна от физическата форма.

Днешният ден отразява типичното ми хранене напоследък:
На гладно: кафе с колаген, БЦАА.
Тренировка, а след нея - протеин.
Закуска - 120 г домашен кекс с овесени ядки, боровинки и орехи, 140 г скир. Един бонбон Линдт (колега почерпи за имен ден).
Обяд - печена риба и 150 г булгур със зеленчуци.
След обяд - ябълка и една лъжица лешников тахан преди тренировката по плуване.
Вечеря - печени пилешки гърди и есенна салата от карфиол, моркови, червена чушка.

# 363
  • Някъде по Дунава
Ветрена, как правиш тази есенна салата? Чушките печени или сурови?

# 364
Ветрена, как правиш тази есенна салата? Чушките печени или сурови?

Всичко е сурово - имам една машинка - нещо като електрическо ренде с различни приставки. Не че не може и с нож и ренде, но ми е улеснение, защото вкъщи се ядат салати в размер кофа Grinning
Карфиола пускам на тънки филийки, чушката също (червени камби също са много подходящи). Моркова - на едро ренде. Добавям листа целина на ситно.
Дресинг - бяло балсамико, зехтин, сол, кленов сироп или течен мед.
Хубаво е салатата да се овкуси и разбърка поне час преди сервиране. И на следващия ден е много вкусна.

Правя и няколко други комбинации на база суров карфиол и много добре се получават - например карфиол с бейби спанак, сушени червени боровинки и моркови; карфиол с нахут, предварително сварен, овалян в пушен пипер и други подправки и запечен, червен лук и магданоз и т.н.

# 365
  • Перник
Оох, надникнах само да ви видя набързо, че имам много работа, ама... Joy

В този сезон е нормално да сме се поотпуснали. Преди години четох една успокояваща статия, че тялото през есента се готви за студената зима и е нормално да ни се яде повече и по-калорична храна Simple Smile
Аз изкарах стомашен вирус преди 2 седмици. Не ядох около 24 часа, а и след това нямах много апетит. В резултат станах 57,4 кг. и се чувствам много добре с това тегло. Стремя се да го задържа, въпреки че и аз си хапвам сладолед след вечеря. Вярно, от онези малките на клечка от Лидл, но по 2 Joy
Днес:
закуска - препечена филийка с домашно масло и слайс свински врат, кафе
в офиса (2 часа по-късно) - кафе, ябълка
обяд: салата от червено цвекло от моята градина, морков и ябълка с извара и микс семена
Следобед вероятно ще си похапна микс от сурови ядки и сушени плодове. За вечеря - салата от зеле и моркови, евентуално пилешка супа... Не обещавам, че ще успея да не ям сладолед Joy

# 366
Цоп и аз тук ,започвам да свалям за ски -сезона-имам конкретна цел да кача +1 писта по-трудност-от синя( едит:червена Simple Smile ) на черна,за целта искам да бутна едни 5-7 кг и ще вкарам повече  повече плийо и умерено кардио +тежестите.
Диетата е от  диетолог и като ядене ми се струва доста,много ми е любопитно,дали ще сваля...
Започвам от 70 кг -цел 65-63..

Ден _01
З:Две забулени яйца с  две препечени филийки черен хляб с масло+малко салата
Обяд :Супа +месо +салата+хляб
Вечеря:  месо със салата
След тренировка пих и протеин.

Последна редакция: чт, 10 ное 2022, 12:10 от No_frame bitch

# 367
Къде живееш? Защото пистите вървят зелени, сини, червени и чак тогава черни навсякъде, където съм била в Европа. Сините са си за начинаещи. А в Щатите са диамантите.

# 368
Къде живееш? Защото пистите вървят зелени, сини, червени и чак тогава черни навсякъде, където съм била в Европа. Сините са си за начинаещи. А в Щатите са диамантите.
От червена на черна исках да кажа ,омотах се,сори ....В България съм ,обичайните -Пампорово,Банско ...

# 369
Отдавна не съм се отчитала.
Вчера:
З:Протеин, крънч
О:Бъркани яйца, пуш. филе и филийка Живена+ябълка
С:Соево мляко+ябълка+орехи
В:Ципура, фалшиви картофи от тиква, слата маруля+малко грозде
Днес:
З:Протеин, две филийки Живена, 4 варени яйца
О:Пил. бутче с зеле+ мандарини
С:Скир с орехи
Тренировка горна част. Ще се нацепя Hands Muscle Grinning-протеин
В:Свинско с ориз и салата
После ще ходим на кино, така че ще се ядат пуканки Simple Smile

# 370
Стискам ти палци. Аз се понаучих да карам ски на дърти години и много ми липсва финес, иначе на някои черни писти на различни места не съм имала проблеми, докато на други не съм посмяла. И аз все си казвам, че трябва да се подобря, но за целта вероятно трябва да се запиша на курс. Аз мога да се държа на ските, но изглеждам малко като дърво отстрани. 😄

# 371
Стискам ти палци. Аз се понаучих да карам ски на дърти години и много ми липсва финес, иначе на някои черни писти на различни места не съм имала проблеми, докато на други не съм посмяла. И аз все си казвам, че трябва да се подобря, но за целта вероятно трябва да се запиша на курс. Аз мога да се държа на ските, но изглеждам малко като дърво отстрани. 😄
Е...те така съм и аз ,започнах преди 4 години сега съм на 43 ,ама ми харесва и малко,по-малко прогресирам...другата година се мятам на сърф ,тази започнах с падъл борд ,закрепих баланса горе долу ...и лятото планирам да мина един курс уинд сърф ...

# 372
Нона, винаги ми напомняш на бодибилдър с постовете си, поздравления за постоянството Simple Smile
Може ли да споделите любимите си упражнения за задното бедро, и колко често тренирате тази част. Това е единствената част на тялото ми в която няма никаква промяна, знам че гените са важни, но все пак Simple Smile

# 373
Закуска: Парче баница
Обяд : Миш -маш +капучино
Вечеря: месо или риба със салата +ф черен хляб

# 374
Нона, винаги ми напомняш на бодибилдър с постовете си, поздравления за постоянството Simple Smile
Може ли да споделите любимите си упражнения за задното бедро, и колко често тренирате тази част. Това е единствената част на тялото ми в която няма никаква промяна, знам че гените са важни, но все пак Simple Smile

Gloss, благодаря ти Simple Smile И аз си имам своите криванния от пътя. Особенно, когато мъжът ми си е вкъщи, той доста разваля дисциплината.

За задно бедро правя следните, но те таргетират и глутеуса. Тренирам два пъти. Общо взето в тези два дни тренирам крака и глутеус заедно.
Румънска тяга- стандарт, на един крак с дъбели, с лост, също на един крак на лежанка
Добро утро- стандарт, на един крак с дъбели, с лост

Да Ви се похваля, установих, че вече мога да правя набирания с надхват Simple Smile Във фитнеса има дебел ластик и с него успях на направя 7-6-6 , много съм доволна Simple Smile
Днес менюто е"
З:Протеин, солени палачинко-добружанки
Този път ги направих така (2 яйца, три белтъка(от кутия), 2л. извара, 7 л.овесения ядки, 1л.смляно ленено семе,бакпулвер, чубрица)
О:Свинско с ориз, краставица, ябълка
С:СКир с орехи
В:Мъжо каза, че ще прави пангасус на скара+ салата и някакъв плод

Общи условия

Активация на акаунт