Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

• 68 715
  • 742
  •   1
Отговори
# 375
  • Бургас/Пз
За задно бедро в домашни условия правя упражнения с ластик или  с тежести на глезените. Също и хип тръст с изнесени напред крака, за да се получи тъп ъгъл н коленете. В зала, вече е друго, там има достатъчно машини за задно бедро.

Днес съм само с две яденета, защото станах късно.
Закуска: кекс с протеин и кисело мляко. След обяд - сладолед - първият за тази седмица. Вечеря свински джолан с кисело зеле. Ще пия протеин преди лягане.
Утре планирам пета тренировка за седмицата, която ще е кардио +корем и планът ми ще е изпълнен перфектно.
Пускам рецептата за кекса. Доста балансиран се получи.

Брашната са 20г кокосово, 20г бадемово и 50г лимец. Има и 1 бакпулвер,канела и ванилия, които не съм ги записала в МФП. Разделих го на 12 парчета. Калориите са тези

2 парчета ми бяха супер за закуска, даже малко в повече Simple Smile

Последна редакция: сб, 12 ное 2022, 18:27 от ani_d

# 376
Ден 4 от диетата :
Закуска филия черен хляб с едно яйце
Вечеря 3телешки кюфтета със зелена салата
Протеин след тренировка
Това е към 1/3 от храната ми за деня по разписание ,но просто не бях гладна ,нещо...
Минус 1 кг съм -мисля ,че е от спирането на млечните ...

# 377
Здравейте, аз нямам какво да споделя ново, но ми е много приятно, че има раздвижване в темата.
От 43 дни горе долу спазвам 90 дневната диета с променлив успех. Докато тренирах така, по-сериозно, с над 300 изгорени на тренировка калории виждах някакъв напредък. Не особено голям, в рамките на килограм и половина.
През последните години стигнах до своята истина - няма значение нито какво ям, нито кога го ям, а само колко ям и в съчетание с какво го ям.
На мен разделеното хранене ми се отрази добре, за тези 40 дни не ми е станало тежко нито веднъж и лицето ми се изчисти. Може би значение има и това, че в протеиновия ден залагам на месо или риба и съм ограничила млечните до мляко в кафето.
В последния месец обаче, конкретно в последните няколко седмици детето е непкъсната болно, а аз карам тези вируси по-тежко и от него, респективно не успях да тренирам почти изобщо. И нещата зациклиха доста.
Започнах работа и преди това направих един боен поход за дрехи. Сега всяка сутрин съм с някаква рокля, грим и бижута, вече няма кой да си бърше сополите и храната в косата и рамото ми или да дърпа гердани и обеци. Това ми повлия на самочувствието и съм в една идея повече мир със себе си и тялото си.
Но не съм се приела и не съм се отказала от себе си и борбата. Нося си храна на работа в кутии и търся все още как да използвам обедната почивка, за да тренирам. Фитнес имам, но не и възможност да гледам клипове с интернет, за това съм намислила, да си напиша на лист тренировките на Каролин, защото са по опростени за следване по такъв начин.
От скоро започнахме да вечеряме по-рано, за което се радвам. Към 19.30 сядаме на масата, аз като се прибера от работа в 18 вече съм гладна. За жалост обаче и това няма да е възможно винаги, понеже мъжът ми от втора смяна се прибира в 21 и трябва да измисля как да не изям хладилника между 18 и 21, при положение че обядвам в 13 часа и след това съм си сериозно гладна.

Хубава неделя на всички.

# 378
  • Бургас/Пз
Снощи пробвах друга рецепта за кекс, който също стана много хубав. Та..
Закуска - 150гр. Кекс + 200г скир
Обяд: три филийки хляб от лимец + 100г пушен свински врат+ 1 краставица
След обяд:50гр кекс с кафе + 2 шоколадови бонбона
Тренировка : протеин
Вечеря: 4 кюфтета с киноа, извара, тиквички и яйца, 30г сирене, млечен сос /извара с кисело мляко/ и салата печени чушки.
Пак почвам с редовното носене на храна на работа, за да не огладнявам и да не ям глупости.

# 379
Менюто днес:
З:Протеин, бананово-кокосови палачинки
О:Соьмга с гарнитура грах+ябълка
С:Протеинов пудинг
В:Мъжо ще готви заек с гъби и лук+салата и плод Simple Smile

# 380
Извинете за тъпите ми въпроси. Защо пиете този протеин? Какви са полезните свойства на протеина? Как го приемате и къде го купувате? Каква е неговата цена?

Днешното меню ще посоча какво ще хапна:

Закуска: Пица замразена и Нескафе 3 в 1
    Обяд: Бъркани яйца, Краставица и 1 Ябълка
    Следобед: 1 Ябълка и 1 Банан
    Вечеря: не знам. Утре ще напиша какво съм яла за вечеря.

Решила съм да спазвам стриктно режим на ядене и да хапвам по 4 пъти на ден. Доста съм свалила килограми и трябва да ги наваксвам. Да включвам плодове и зеленчуци и ядки. Помня, че си правих редовно една салата с червено цвекло, морков, ябълка Грейнсмит и май се слагаше и кисело мляко. Беше много вкусна. Не помня рецептата. От много отдавна не съм правила тази салата. Също така да намаля консумацията на сладко, защото доста прекалявам с него. Също така леко-полеко да започна тренировки, да излизам на въздух и да ходя повече. Също така да взема някакви имуностимуланти и витамини да приемам, че имунната система я няма почти никаква. Просто попаднах в един много тежък период и стресът ми е огромен. Постоянно има напрежение и напрегнатост при мен.

За варените яйца: обичам ги рохкави, но от тях се запичам. И без това имам проблем със запека. Рядко консумирам варени яйца сутрин или когато и да е било през деня.

Последна редакция: вт, 15 ное 2022, 14:39 от Jennifer_w

# 381
  • София
И аз в редиците ,целта ми е бавно и славно да сваля поне десетина кг ...
Имам индивидуален режим изготвен от Руми Илиева,който се оказа,че ми е страшно трудно да спазвам и малко съм си модифицирала.
Взех си и книгата с рецепти на Стефани спорт и като цяло взаимствам от двете места и се старая да се храня разумно и балансирано.
 Тегля се в четвъртъците,първата седмица имах минус от около 700 грама,сега в четвъртък ще видим какво ще покаже кантара.
Загубих си метърчето и трябва да отскокна за ново,за да проследят прогреса и в см.

За днес хапнах :
Закуска:
Спаначена палачинка с малко Филаделфия
Междинно:
Ябълка
Обяд:
Бистра пилешка супа
Междинно:
кофичка кисело мляко
Вечерята смятам да е:
Броколи на пара с малко масло

# 382
  • Бургас/Пз
Дженифър, ето тук може да прочетеш повече за протеина https://www.bb-team.org/articles/5423_protein-na-prah
Цените са различни, зависи от много неща.

Днес: протеинов кекс със скир
Обяд: 2 кюфтета с киноа и 100г пуешка шунка
Следобяд:парче кекс
Тренировка - протеин
Вечеря:печен чернокоп и салата от моркови

# 383
Здравейте, другарчета, имам нужда да пиша.
Все още съм си килограмите, които се въртят от година. Но връщането на работа ми даде нов поглед или по скоро ми удари "един зад врата". Някак си точно връщането в стария свят от който излязох най-ясно ми показа, че ако сега не направя нещо кардинално шансът нещата да си останат така и да стана кисела, 83 килограмова леля, която ходи на работа и се прибира у дома е голям. Тази сутрин се събудих с една основна мисъл "искам повече от живота".
И смятам да се върна на стратегията с броене на калории. Надявам се сега да е по-лесно, приготвям си от вечерта, смятам си го, слагам го в кутия и го нося и толкова. На бонбони и захарни изделия лесно обръщам гръб, това не е проблем дори при почерпки. За тренировки намирам някак си време, дори да в за сметка на малко сън, така че и това не в проблем.
Просто наистина искам повече от живота. Искам повече от образа си в огледалото, искам повече не от самата себе си, а за самата себе си. Тази стагнация ме изчерпва малко по малко.
И виждам, че не става, до 17 часа съм повече от перфектна с вида и количеството храна. Което е чудесно, защото ставам между 5.30 и 6.30, понякога тренирам, обядвам в 13 часа и до 17 часа пак не ям. И след това става мазало. Ето там трябва да поработя - ще купя скир и някакви подобни неща, които да са малко калорични, засищащи и да ми дават енергия и ситост докато седнем на масата.
И другият основен проблем е, че почти не пия вода. Не знам защо се получава така, но понякога за целия ден изпивам една чаша, ако е ден без тренировка.

# 384
Дух, ще се получат нещата с малко повече упоритост. Аз, когато трябваше да свалям най-много килограми, спрях да вечерям. Единствено хапвах плод или кисело мляко, ако ми пригладнее много. Но винаги лягах малко гладна. Това при мен се оказа много добра стратегия. Grinning Но за да не се травмирам прекалено, веднъж на няколко дни имах ден, два, в които вдигах калориите и си хапвах някои по-калорични неща. Дори не всеки ден броях калориите, а просто не вечерях. Така че за себе си открих, че това е най-ефикасният начин да сваля килограми. Вероятно е свързано с цикъла на пречистване на организма. Има една част от денонощието, в която организмът е в режим "пречистване" и тогава е най-добре да не се яде. Тогава свалих 14-15кг за около 4 месеца. Това беше преди 5 години и въпреки, че след това изкарах още една бременност, то до ден днешен съм същите килограмите. Просто открих печелившата стратегия за себе си и се научих да контролирам теглото си. Според мен, веднъж хванеш ли му цаката, после става лесно.

Разбира се, не съм против по-стриктното хранене с броене на макроси, повишен прием на протеин и т.н. Но според мен, това е необходимо, когато вече достигнеш желаното или близко до желаното тегло и вече си поставиш фитнес цели за покачване на мускулна маса и релеф. Но когато все още имаш, например, 10-тина килограма излишни мазнини, то повече калориен дефицит му е майката и нищо друго. Така че си постави цели - например първо се съсредоточи върху свалянето на килограми и намаленото количество калории, след което продължи вече с оформяне на тялото и по-сериозни тренировки с тежести. Да, факт е, че при свалянето на килограми се губи и мускулна маса, но от друга страна при тренировки с тежести, пък, огладняваме повече. Поне аз съм така. Затова бях избрала стратегията първо да сваля килограми и да си седя леко гладна, а тренировките да са много леки, и едва след постигане на желаното тегло, да се захвана с по-интензивни тренировки с тежести и да целя вече покачване на мускулна маса и релеф.

Стана малко дълго, но исках да споделя, че и аз съм била в това положение. Не казвам, че моят път е правилен и би бил успешен при всички, а просто исках да споделя кое даде резултат при мен.

# 385
Да започна сериозно с тренировките с тежести и големите количества протеин когато бях 110 килограма беше сигурно едно от най- добрите неща, които съм правила за себе. Първо ми даде огромно самочувствие, защото най- накрая бях добра в нещо, не е тайна че когато си по- голям си по- силен. Второто е че поддържа интереса към здравословно хранене и фитнес. И последното е че те прави част от група, която ще те подкрепя и мотивира.

# 386
Благодаря за съветите момичета.
Анна Мария не мога да се откажа от тренировките. Те са част от живота ми и не карат да се чувствам добре. В четвъртък всичко ме болеше, чувствах се скована и схваната от цялото седене пред компютъра, кръстът ме болеше от ПМС то. Направих една тренировка с тежести от ,Arise II и се почувствах като преродена. В този смисъл просто не искам да се отказвам от тренировките.

# 387
  • Варна / UK
Glossycherry, Духче, и аз напълно споделям мнението ви за силовите тренировки. След такава тренировка не съм гладна, напротив, имам чувството, че ако хапна нещо - ще го повърна. Явно и самото натоварване по време на тренировка има значение, след нея пия само BCAA. След около половин час вече хапвам съвсем малко бърз въглехидрат - половин банан/ нещо сладичко. И след още половин час вече мога да ям без да изпразня хладилника Grinning.
Духче, идеята ти за скир хич не е лоша. И аз, когато имам по-голям интервал между храненията, взимам ок. 250г скир, добавям вода и пия на няколко пъти. Така приемам около 25г протеин, калориите не са много - около 150 ( аз взимам неовкусен скир с 0% мазнини), и пия вода.

За задно бедро щях да пиша, че правя и тяга с прави крака, много помага за извайване на извивката под д---то.
Скрит текст:

Не знам колко се вижда на тази снимка:

В зала правя тяга с прави крака на смит машина като оставам на пети, докато правя упражнението. Редувам пръстите на краката да са събрани, после събирам петите за следващия сет, после пак пръсти, но краката са по-широко поставени и тн. По този начин се таргетира вътрешната и външната част на задното бедро.

Сгъване на задно бедро на машина също правя.

# 388
Надя, изобщо не се бях срещала за такъв тип "айрян" доста идейно Simple Smile
Аз съм си гладна след силова, след кардио не съм.

# 389
Аз не видях Ана Мария да пропагандира спиране на тренировките, а калибриране на интензитета според целите.

Общи условия

Активация на акаунт