Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

• 68 670
  • 742
  •   1
Отговори
# 540
Привет!
Да отчета и аз вчерашния ден:
10км тичане на гладно и отново OMAD вечеря- пиле с босилек, салата, смути авокадо-банан, и 50гр шам фъстък.
На обезводнено съм 54.8кг, но реално съм 56.
До 19.05. целя 50кг.
Остават 6 седмици, 1кг на седмица е агресивно сваляне, но за кратък прозорец е ок.
Няма да съм на ОМАД през цялото време, но ще се храня в прозорец.
Вчера бяхме и в Зоото, и завърших деня с 30 000+ крачки.

# 541
Здравейте и от мен, радвам се че темата се възроди Grinning

Храната днес:
З: Две препечни филийки пълн. хляб с извара и авокадо и бъркани яйца
О:Филе хек и грах+ ябълка
С:Скир с домашно мюсли
В:Пуешки кюфтета с грах+салата+плод

Следобед тренировка и съответно протеинче Simple Smile
В последно време се чуствам напълняла/издута, килограмите са същите 52, възможно е и да съм качила мускул в краката, понеже от известно време увеличих тежестите. СКоро смятам да си премеря обиколките, там ще си проличи за какво става дума.
Иначе се стремя да тренирам 4 пъти седмично.
Хубав ден мимичета Simple Smile

# 542
Дези, браво за дисциплината и решимостта Heart

Отчитам ден две от Сидни и Прайм. Горна част и корем. И яхвам колелото днес по задачи и работа с него.
Днес ми е ден за въглехидрати по режима (утре плодове, зеленчуци и ядки). Правилото е обаче, че пица, макарони и други подобни изделия трябва да са напълно постни, а на вън такива рядко има. Тръгвам без план, което почти винаги е гаранция за провал,  но или трябваше да готвя или да тренирам. Избрах да тренирам. Яденето ше го мисля в движение. За вечеря по режим може нещо сладко и почти винаги преди имах минуси след сладка вечеря, може би и днес ще си позволя някакво сладко, ако намеря достатъчно здравословно такова.

# 543
Здравейте!

Моята храна днес:
закуска - протеиново-овесена каша+50гр.микс замразени горски плодове;
обяд - лазаня от тиквички;
междинна - протеинова бисквита;
вечеря - пиле с грах+квадратче черен шоколад.

Вчера:
закуска - бърза баница на тиган;
обяд - 4 мини кюфтенца с домашно приготвена кайма+салата от спанак с 1 варено яйце и 20гр.тиквени семки
междинно - домашно приготвено тирамису;
вечеря - омлет с 2 яйца и 50гр.извара+салата от зеле, моркови, краставици, домат и 25гр.царевица.

Калориите, които целя като прием на храна са около 1700, като в тях не включвам зеленчуците.

Успешна седмица!

# 544
Привет, ето и моят отчет. Храня се за задържане, в момента съм 54 кг (164 см). Иска ми се да изчистя малко мазнини, но ме е страх лицето да не увисне Confused
През уикендите си позволявам глезотии. Вчера беше така (не съм тренирала, само разходки на слънце):
Закуска - 40 г протеинова гранола със 150 г скир.
Обяд - зелена салата, 200 г сирене котидж, малка филийка ръжен хляб.
След обяд - около 40 г сладолед и 30 г козунак.
Вечеря - печен лаврак, 5-6 парченца печен сладък картоф и зелена салата. Една чаша бяло вино.

Днес:
Ранна предтренировъчна закусчица - 20 г протеинова гранола и 80 г скир.
Закуска - 80 г пуешка шунка, филийка пълнозърнест хляб с лъжица "Филаделфия", 5-6 чери домата. Една бисквитка дайджестив с черен шоколад.
Обяд - гъста супа от лапад с ориз, 3 белтъка, 1 жълтък, 30 г безлактозно сирене.
След обяд - една малка ябълка и 200 г протеинов безлактозен пудинг.
Вечеря - пуешко филе със зеленчуци на тиган (месото е около 120 г в готов вид), зелена салата. Една чаша бяло вино.

Последна редакция: пн, 08 апр 2024, 10:50 от Vetrena

# 545
Моята храна вчера:

З - две филийки от овесени трици с авокадо, пуешко филе и нискомаслена моцарела, направени като сандвич в тостер.
О - голяма салата от маруля, домати и краставици + печени зеленчуци (тиквички и гъби) + авокадо + пушена пъстърва.
Следобедна закуска - сладолед, който си правя от мляко и протеин на прах - след това добавих няколко парченца печена тиква и натрошени какаови зърна.
В - яхния от лапад с лук, моркови, домати, сварен ечемик и пилешко месо.

Разни дребни хапвания - печени тиквени семки, сладки морковени гевречета, ябълково руло (последните две по зонови рецепти).

Калории - около 1 300 - 1 400. Висока съм 156 см., тежа около 46 кг. Цел - задържане.

# 546
Тони, какво е съотношението мляко- протеин, дали ще стане с бадемово мляко?
Минала година правих с банан и протеин, стана на кристали и все едно ядеш само лед Sad
В търсене съм на сполучлива хелти рецепта Simple Smile

# 547
Нона, "тайната" е в този уред - Ninja Creamy:

Купих го точно преди една година и оттогава почти няма ден, в който да не ям сладолед.
Правила съм го с всякакво мляко (слагам около 150 мл.) и протеин на вкус (15 - 20 грама). Това е основата, но може да се добави какво ли не - котидж, протеинов пудинг, плодове, протеинова напитка, извара - опитвам на вкус и добавям, ако има нужда от нещо.
Кремообразната консистенция идва от самия принцип на работа на уреда, не толкова от продуктите.

# 548
Деа много хубава идея ми даде за лазанята от тиквички, преди си правих и съм забравила. Но може би Сега за по бързо ше направя тези дни спагети от тиквички с домати и кайма.

Имам един карфиол, който в други ден смятам да направя на ризото с пиле.

Освен тренировката отчитам и 8 км с колелото.
Обядвах, имахме рожденичка на работа-домашна баница и два домашни мъфина плюс няколко ядки и домашни бонбони Рафаело.

За вечеря взех веган тортелони сигурно със салата, че отивам за дребния и после заедно на вън, ще стане късно да готвя.

И да се похваля вместо торта имаше домашно тирамису, което само опитах и донесох у дома за мъжа ми Simple Smile йей.

# 549
Добро утро , момичета Simple Smile
Към вчерашната храна добавям и малко фъстъци вечерта и няколко фурми.Незнам какво ми става, но от известно време вечер не се сдържам и прекалявам с храната, не е глад, незнам защо. От довечера съм си казала, че спирам. Затова и отчитането тук ще ми помогне Simple Smile

Храната днес:

З:Овесена палачинко-пита, правя я от 40-45 финни овесения ядки ,1 яйце и 1 белтък. Намазах с извара и авокадо.
О:Пуешки кюфтета и грах+ домат+портокал
С:Протеинов йогурд
В:Още не съм я измислила, ще я отчета утре. Честно незнам какво ми се яде.

# 550
Записвам се в темата. Преди второто дете, на 33 години бях в най-добрата си форма. Ходих по маратони редовно и тренирах в зала с треньор 3 пъти на седмица, плюс групови тренировки. Имах и плочки на корема, еххх.
Следва второ дете на 34 години, генерална смяна в кариерата и невъобразим стрес, с който това беше придружено. По същото време се разболея тежко майка ми и беше на легло шест години. Това доведе до нервен срив, хранително разстройство и порочен кръг, от който чак сега успявам да изляза. Въпреки че имам дни, в които психически явно се връщам назад и се обръщам към храната за утеха.
Към днешна дата съм 88кг,на 164см не е ок. Нито визуално, нито здравословно.
Започвам почти от нулата с тренировките, не като форма или опит, а като възможности  Cold Sweat
Клякам с 10кг,за сравнение преди 10 години - с 95кг. Пряко сили мога да изтичам 3км и после да умра, в сравнение с 25км преди само за разтряване преди групова тренировка. Страшно депресиращо е това сравнение, но прочетох тук едно мнение, което много ми хареса. Да не мислим какво е било, а да се запазим духа на начинаещия,който се радва на малки крачки и победи.
Почнах със Сидни и lifting with Cee. По 30мин сутрин, за толкова имам време само. Натоварват ме достатъчно и ми е трудно на моменти, но без после да съм скована с дни. Имам лека мускулна треска само за ден или два.
Храната ми е главно месо, яйца, сирене, скир. Това обичам и дългосрочно мога да карам така. Сладки неща не ме блазнят особено, падението ми е хлябът, пастата и изобщо тестени. Започнах да си правя протеинов хляб и си купувам кето питки. Реших, че е по-малкото зло, отколкото да се огранича тотално за седмица, две три? И после да се наблъскам с хляб.

# 551
Съвсем малко ксантанова гума в сладоледа ако сложиш и няма да  е така на кристали, Нона Simple Smile
Моята нова любима рецепта пък е палачинки от белтъци. Само белтъци, разбивам ги добре с миксера да бухнат максимално и после направо в тигана. Една малка опаковка от 454 грама ми прави към 4-5 големи палачинки, това нещо е само малко над 200 калории и 50 грама протеин. После слагам различни топинги, обикновено плодове, сироп без захар, кисело мляко...
Като изям едни такива палачинки и никакъв шанс да съм отново гладна скоро време.

# 552
Glossycherry, интересно предложение за палачинка, със сигурност ще я пробвам, а лесно ли се обръща?
За една палачинка предполагам са необходими 3-4 белтъка?

# 553
Аз я обръщам с капак на тенджера, така ми е най- лесно.
Предполагам ще стигнат тези белтъци, една опаковка от тези които ползвам мисля се равнява на около 15 белтъци.
При мен не минава номера с 1-2 такива палачинки, изям ги и след около час корема ми започва преговори "ти май нещо ме излъга, че си ме нахранила" Grinning Когато наистина увелича количеството, тогава става чудото.

# 554
Добро утро и от мен.
Вчера ОМАД и почивка. Вечеря талятеле с песто и моцарела. Здвраво въглехидрат. Joy
Днес сутринта 8км умерено. Отпадна ми ангажимент и използвах внезапната почивка.
Довечера ще видя. Пак съм на ОМАД и днес, от утре вкарвам силови и 2 хранения в прозорец.

Общи условия

Активация на акаунт