Трансформиращи дневници - Хранене/Тренировки 9

• 68 720
  • 742
  •   1
Отговори
# 390
  • Бургас/Пз
Аз съм гладна и след силова, и след кардио. Не мога да определя след кое повече. Но аз по принцип съм се гладна почти постоянно. Повече от 3-4 часа трудно издържам, особено като съм на работа и съм под напрежение.

# 391
Аз не видях Ана Мария да пропагандира спиране на тренировките, а калибриране на интензитета според целите.
Да, Дези, разбрахме я и именно в този контекст й отговорихме. Че тежките тренировки на мен ми носят повече психическо удоволствие и физически са по-ефективни за болките в кръста ми, пред по-леките по интензивност тренировки. Знаеш, като човек, който спортува от години, че като си изградил някакви критерии за себе си, след това да паднеш под тях ти е странно и понякога дори неприятно. Ако аз съм свикнала да тренирам 40 минути, да изгарям 300-350 калории и да вдигам/клякм с х кг всяко падане под тези параметри ми е неприемливо и не мога да го усетя като истинска тренировка, която те кара да се чувстваш добре.

# 392
Дух, разбирам те, аз съм същата с тичането. Отказване няма, освен като сега, по принуда.
След тежка тренировка за крака обаче сериозно огладнявам, докато сега с Iron изобщо не е така.
Ще видя как работи за мен дългосрочно. Още 2 месеца няма да тичам, но ще вкарам кардио някакво.

Целта ми този път е загуба на мазнини, и добре вървях, докато не влезе рождения ми ден и цикъл от празнувания и срещи с приятели, от които не мога да се окопитя. Satisfied

# 393
Аз също съм така с кардио, случвало се е да бягам и да изгоря 700 калории в 8-9 сутринта и да ям чак към 13-14 часа.
Сутрин преди работа ако правя леко спининг 200-250 калории за 20-30 минути пак ям чак към 13 часа. Но с тежести съм гладна, предполагам това иска да каже и Ана Мария и аз схващам логиката на думите й и тя наистина е валидна. Ще помисля още малко над нещата. Може би наистина ще наблегна на повече кардио.

Когато свалих много килограми просто бях изключително волева и непреклонна. Истината, която е наложително вече да приема и да работя върху това нещо по-осъзнсто е, че без сериозни усилия няма да стане, поне не и при мен. След вчерашния празник днес пак съм в +. И няма да чакам понеделник, отпразнувахме рождения ден на детето и край вече.

# 394
Аз не видях Ана Мария да пропагандира спиране на тренировките, а калибриране на интензитета според целите.

Благодаря ти, че ме разбра правилно. Simple Smile

Дух, предложих ти нова стратегия, защото ти се оплака, че като килограми не успяваш да постигнеш резултатите, които искаш. Когато не ни се получава нещо, значи трябва да направим промяна. Помислих, че търсиш съвет. Но ако си доволна, разбира се, че си продължи в същия дух.

Несъмнено силовите тренировки са супер, но колкото повече нарастват мускулите, толкова повече храна търсят и затова понякога го има ефекта на глад. Не при всички, разбира се. Отделно, ако дневните калории са ни малко, то тогава енергията ни за интензивни силови тренировки никак не е добра и по-скоро може да се получи обратен ефект. За кардиото, мисля че е добро допълнение към по-нискокалорийна диета. Несъмнено дава тонус, изгаря калории и е полезно за сърцето. Особено казват, че при кардиото сутрин на гладно се горят доста мазнини. Но от всички статии на фитнес треньори и нутриционисти, които бях прочела, когато исках да сваля килограми, разбрах че основна роля играе калорийния дефицит, а тренировките - много малка.

# 395
Лошото на подхода за визия е, че не се игнорира физиологическия ефект на тренеровките. Един вид "щом не можеш да го снимаш в Инстаграм, значи не съществува". Не опират нещата до гола визия, и вече човек сам си преценя какво го устройва повече.
Може и да съм +3кг, но кардио формата не си я давам, нито еуфорията от маратонските емоции.

# 396
Ана Мария аз също те разбрах правилно и съм благодарна на погледа, който ми даде Simple Smile

# 397
  • Бургас/Пз
Аз изчистих храненето за две седмици, махнах вредните въглехидрати от джънк фуудс и ежедневния сладолед, вдигнах протеина, контролирам мазнините и хапвам само полезни въглехидрати. Резултатът веднага е налице и това ме амбицира да продължавам така. Още повече, че стомашните ми неразположения почти изчезнаха.

Днес: 2 палачинки с яйца, извара и оризово брашно, поляти с мед и канела
5км разходка - протеин
Спагети с телешка кайма
Печена тиква с мед и орехи
За вечеря планирам питки от лимец с домашен пуешки пастет Simple Smile

# 398
Ани, менюто ти изглежда много вкусно Simple Smile

Аз съм приготвила за работа:
Закуска ябълка голяма -275 грам
Обяд - 400 мл крем супа от броколи, моркови, картофи и сметана. Две яйца с 5 грама масло и 25 грама пилешка шунка и две шепи зеленчуци на пара овкусени със зехтин и балсамов оцет - броколи, моркови и сладки картофи. 336 калории без зеленчуците, защото тях снощи ги направих и в лудницата не успях да премеря всяко нещо и да изчислят на проции. Това ме бърка мен, готвенето за повече хора. Супата сметнах продуктите и разделих на 5 порции и излязоха калориите, но не винаги имам време за това.

Ще видим след 17 часа какво ще направя Simple Smile
Хубава и успешна седмица!

# 399
Отдавна не съм чела и писала тук, затова реших да се отбия за вдъхновение Blush
Напоследък никак не съм стриктна с храненето. Не че съм го ударила през просото - следя какво и колко ям, но го правя интуитивно и не се тормозя, ако прекаля с нещо. Просто на другия ден наваксвам.
Не търся значими трансформации, доволна съм от моментната форма и начина, по който се чувствам.
Стремя се да не оплескам нещата преди празниците и 50-годишния ми юбилей, затова известно време ще траквам храните, което при мен винаги дава чудесен резултат. В същото време гледам да не свалям тегло, защото много се "изпивам". От много време съм между  53 и 54 кг, поддържам ги без усилия, дрехите ми стоят добре и смятам, че това е моето тегло. Не искам нито нагоре, нито надолу.
Стремя се към 1600-1700 кCal и съотношение на макросите - 40-30-30 (въглехидрати-протеини-мазнини).
Тези дни ги постигам така:

Вчера:
Преди трен: кафе с колаген, след трен: протеин
Закуска: домашен тиквеник с минимално количество захар и скир
Междинно: грозде (120 г).
Обяд: свинско бонфиле на скара, печени картофи и половин домат.
След обяд: печена тиква без захар и 8 г черен шоколад с кафето
Вечеря: ризото с много пилешко, малка чаша бяло вино и малка чаша червено.

Днес:
Преди трен: кафе с колаген, след трен: протеин
Закуска: филийка пълнозърнест хляб с лъжица Филаделфия лайт, 50 г шунка, половин домат и една хапка тиквеник с кафето.
Междинно: една средноголяма ябълка
Обяд: Пъстърва на скара със салата от зеле и моркови и малко картофена салата.
След обяд: печена тиква без захар и скир, 8 г черен шоколад с кафето.
Вечеря: телешки кюфтенца върху пълнозърнеста паста с лек доматен сос и зелена салата. Може и чаша червено вино.

# 400
  • Перник
Аз съм гладна и след силова, и след кардио. Не мога да определя след кое повече. Но аз по принцип съм се гладна почти постоянно. Повече от 3-4 часа трудно издържам, особено като съм на работа и съм под напрежение.

Аз си мислех, че само аз съм гладна нон-стоп. Благодаря, че ме успокои, Ани Heart

Хората за казали "внимавай какво си пожелаваш, че може да се сбъдне". Та и аз, след като свалих 1 кг. за 1 ден със стомашния вирус си бягах и си мислех "колко ми е леко и хубаво, ако можех всяка седмица по един ден да не ям..." и, хоп - повторение - миналата седмица половин ден ми беше гадно и още 2 дни усещах дискомфорт и ядях много малко. Но не спрях да тренирам, защото само стомахът ми не беше във форма, иначе си бях ОК. В резултат стигнах 56,9 -57,2 кг.

За ползите от протеина на прах - рядко пия, а като погледна съдържанието си мисля, че май по-добре да си ям извара Simple Smile
И днешното ми меню:
Тренировка
Закуска - кафе и препечена филийка домашен хляб с домашно масло и свинско филе
В офиса - кафе, ябълка, сурови ядки и сушени плодове
Обяд - салата от домашни червено цвекло и ябълки, морков, извара и семена
Следобед - кафе, черен шоколад, сурови ядки и сушени плодове
За вечеря мисля да си направя карфиол на фурна и някаква салата.

# 401
Пия  протеин +глутамин след всяка силова .
Днес:
закуска : Протеин след тренировка +картофи със свинско и шопска салата
 (хапнах стабилна порция към 10 часа с идеята да ме държи цял ден ,но към 3часа умрях от глад,зарязах и офис и работа и се прибрах ...
-следобедна закуска: риба със салата и черен хляб
-за вечеря печени картофи със кюфтета и салата.

Последна редакция: вт, 22 ное 2022, 21:58 от No_frame bitch

# 402
Здравейте, момичета. Писах в другата група, малко съм болна.
И днес няма да тренирам, надявам се утре да ми първата тренировка за седмицата.
Менюто вчера:
З:Протеин, 4 варени яйца и две филийки с крем сирене лайт
О:Пил. супа, свински кебап и карфиол+ябълка
С:Протеинов пудинг
В:Печено пиле+ зелена салата+грозде
парче черен шоколад
Днес:
З:Протеин, от моите солени протеинови палачинки
О:Пил. бутче с ориз или нещо друго незнам какво ще си купя, днес не си нося обяд +ябълка
С:Извара с малко банан и ябълка +орехи
В:Ще готвя джолан с ориз
Направих грешка да гледам Черешката на тортата, еми с нищо друго не могат да ме изкушат, ама разни печива. Та съм обещала на мъжа ми, че за Коледа ще направя питка Simple Smile

# 403
Някой сподели идея да се пропуска вечерята. Днес ще опитам. Направих си чай, калориите до тук са около 1300 и се надявам така да приключи деня.
Закуска 2 големи ябълки
Обяд - 200 грама туршия, 200 грама готвено зеле и 80 грама готвено месо, 50 гр пълнозърнест хляб. 5 грама черен шоколад.
Следобяд се подхлъзнах с едни соленки на сина.
Вечеря смятам да няма.

# 404
Духче това ядене според мен няма и  1000 калории  😕 ,то много оскъдно ,бе ....аз направо ще озверея ,кво остава и да не вечеряш....
Не знам какво е това ,но умирам от глад постоянно ....дано  да ми мине скоро 😂
Закуска : Печени картофи с месо +протеин

междинна: - протеиново барче
-две филии тонус с риба и салата
-две круши
Вечеря : салата марули ,краставици и домати ,три пълнени чушки с извара и айца ,две кюфтета ....

Общи условия

Активация на акаунт