Най-хубава котка и най-хубаво куче на форума

• 1 053 137
  • 11 993
  •   1
Отговори
# 11 865
# 11 866
  • София
Как е възможно да е бил 17 кг? Мейн Кун ли е бил?

# 11 867
   Даже не беше много дебел, Шошо, просто беше гигант. Беше някаква кръстоска от нещо породисто и друго, непородисто. Голям, оранжев. Взела го приятелка на майка ми, но ѝ се родило внуче и не се разбирали с внучето. Като проходило (внучето), се опитвало да го изхвърли през терасата, та бабата го спасила, като го дала на майка ми. Не му знам генетиката и родословието, но едвам го натъпкваха в котешката чанта, като го водеха на лекар. Заемаше я цялата.

# 11 868
Моята Закуска е наречена така, защото всяка сутрин идваше на терасата, когато сядахме да закусваме и ни мъркаше 😺
Сега има двама Закусковци, които вече са на около 3 месеца.

Храним ги редовно и вече сме сигурни, че ще преживеят зимата!

Последна редакция: вт, 06 яну 2026, 00:31 от MoSt new

# 11 869
   В сряда ще ходя при майка ми и ще поискам снимки на Шошко. Възрастна е вече, в телефона си има, но няма да се справи с изпращането. Сега, като се замислих, май имаше нещо Мейн Кун-ско в семейната му история Simple Smile. Но, за нас, си беше просто един гигант. И при хората има такива, по два и над два метра високи. Веднъж баща ми го изтървал, докато изхвърлял боклука. Бродил Шошко, горкичкия, из входа. Като се прибрал баща ми, една съседка го пресрещнала, ужасена, някакво диво животно било влязло. По описание, баща ми веднага го разпознал. "Това ще да е нашият котарак - казал. Не се притеснявай. Безобиден е" "А, не е котка това нещо! - казала съседката. Диво животно е някакво. Нещо като рис, ама оранжево."

# 11 870
  • Пловдив
Прави ми впечатление, че на котаците се дават имена интуитивно, както и аз на моите Веса и Закуска.
Това само ми потвърждава мнението, че котките и стопаните им имат необикновена и много силна връзка!  💏
Може би и при останалите домашни любимци е така, но аз имам само котки 😺
И още как. За Въглен е ясно защо се казва Въглен, от пръв поглед. Но за малкото имах едни идеи, едни мераци, едни сметки как да се казва. Нищо подобно, казва се Бандит. Ако беше женско щеше да е Беля. Залепна му това име. То е котка тип "абе пак ли ти!".

# 11 871
И ние имахме Шошо, сега мама има Шушана 🤣 и Нанси. Мъжът ми е кръстника. Той кръсти и едното ни външно коте - Юрген 🤣 Срам брах и аз при вета...

За домашните няколко пъти налагах вето и са си с нормални имена - Лио и Джулиъс.  Рядко им казваме така де 😁 Лийкото е Тинуни, Джулиъс е Джуджакис 🤣

# 11 872
  • София
Но за малкото имах едни идеи, едни мераци, едни сметки как да се казва. Нищо подобно, казва се Бандит. Ако беше женско щеше да е Беля. Залепна му това име. То е котка тип "абе пак ли ти!".
По същата причина на приятелка женската котка е Банди. Simple Smile

И Гери Турбото щеше да е Шкода Октавия, но хем дъщеря ми не хареса името, хем се оказа, че Турбото отлично приляга на характера ѝ. Joy Наскоро писах, че я намерихме под капака на колата между EGR-а и турбото.

Именичката ми Богдана, която прибрахме на Богоявление преди 9 години и отлично познава името си:

# 11 873
Те всички си познават имената. Обаче нали имаше един виц, че кучето идва веднага щом го повикаш, а котката първо си проверява графика. Общо взето е точно така. Иначе Мечо бих казала, че си знае името и в повечето случаи реагира. А по прякор е Мързелчо, Сиренцето и Миско.

# 11 874
  • Обран бостан ;)
Прави ми впечатление, че на котаците се дават имена интуитивно, както и аз на моите Веса и Закуска.
Това само ми потвърждава мнението, че котките и стопаните им имат необикновена и много силна връзка!  💏
Може би и при останалите домашни любимци е така, но аз имам само котки 😺
И още как. За Въглен е ясно защо се казва Въглен, от пръв поглед. Но за малкото имах едни идеи, едни мераци, едни сметки как да се казва. Нищо подобно, казва се Бандит. Ако беше женско щеше да е Беля. Залепна му това име. То е котка тип "абе пак ли ти!".

Можеше и да е Денис-белята. На галено - Денис. Wink

# 11 875
Имам една вътрешна котка и две външни ,до скоро още 1 но попадна на грешното място и вече е в котешкото небе (на децата казахме ,че сме й намерили осиновители ). Беше много сладко и игриво коте ,но беше твърде любопитна ,беше външна котка постоянно дразнеше съседското куче и една вечер падна от оградата (вече се сещате какво се случи),тя беше слабост на татко,ейй как намрази това куче ,те в последствие го преместиха на село .
Та вътрешния е кръстен от децата - Били , а външните бодигардове са кръстени от мен Оливър и Лео .

# 11 876
  • Козлодуй
Марин и Добрин гледам да ги снимам когато са заедно за да се пести място Simple Smile Joy

# 11 877
Завидна хармония ,м/у две мъжки котета. При нас не се получава ,просто на единия му се играе а другия го съска .

# 11 878

Маринчо и Добринчо Heart Heart
Адашът и Джулиъс Heart Eyes
И хубавата Богданка.  Heart Eyes

И нашият Лио има купища неофициални имена, но аз най-често му извиквам: Лионардо ДиМяурио! Grinning

# 11 879
Голяма скица е Лио

Общи условия

Активация на акаунт