Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 162
  • 744
  •   1
Отговори
# 510
Защото не е канон. Все едно сега Иво Сиромахов да напише книга за Хари Потър и да задават въпроси от нея, като ги представят само като въпроси за Хари Потър.

# 511
  • София
Жалко, булката ми беше симпатична, исках да вземе повече, а не само 500 лв.
За Нона го знам, защото знам, че е шахматистка, а съм гледал Дамски гамбит. Това с шампанското нямаше да го позная. Изобщо дават понякога някакви абсурдни въпроси.
Това за Бонд също беше добро, хаха, малко гавра, ама може да се стигне до правилния отговор.

# 512
Въпросът за Бонд си беше много добър, макар и лесен. Двама-Зорге и Филби са исторически личности. Щирлиц е литературен герой, действащ по време на Втората световна война, а във въпроса се споменаваше 1967. Остава само Авакум Захов. Не съм чела книгата, не знаех отговора, по метода на изключването, но ако знаеш кои и какви са споменатите, можеш да стигнеш до отговора.

Последна редакция: вт, 18 яну 2022, 23:03 от W

# 513
Отговорът може да се открие по метода на изключване, но това не прави въпроса по-добър.
А откъде знаем, че няма други книги от източния блок, в които агент убива Бонд? Щом ще броим всеки фенфикшън...

# 514
  • София
Защото не е канон. Все едно сега Иво Сиромахов да напише книга за Хари Потър и да задават въпроси от нея, като ги представят само като въпроси за Хари Потър.
Честно, не разбрах за канона. 😃 Авакум си е само един и побеждава 007 в едноименния роман. Като виден почитател на Гуляшки го отговорих преди да изчете въпроса.

# 515
И да има, в играта все пак избираш от тези 4 изброени.

# 516
Но се пита за "единственият".

Сега не мисля да обяснявам разликата между канон и фенфикшън.

# 517
  • София
Но се пита за "единственият".

Сега не мисля да обяснявам разликата между канон и фенфикшън.
Ок. ✌️

# 518
  • Пловдив
И аз не знам какво е канон и какво - фенфикшън (мога да предположа, но може и да е погрешно), но поне между тези четиримата Захов е единственият възможен. Надали някой от другите трима може да е герой от неизвестен роман на непопулярен автор, в който убива Агент 007. Wink
И аз използвах метода на W, с Авакум Захов съм чела само криминалета (не шпионски).

# 519
  • Велико Търново
Англия пък си свалила кръстовете от покривите на църквите. Никога няма да видим такъв жест към бели християни. Ама абсолютно никога
Не е точно същотот като аналогия, но това ме подсети за нещо в тази връзка. На опаковката на лукчетата има един знак "+" чийто смисъл е, че бонбоните са "плюс билки аромати и масла". Тъй като някои видове се правят и за износ в арабския свят, техните опаковки са без този "+". По изрична тяхна забрана, защото за тях е кръст.

За махараджата определено трябваше да избере приятел, за когото е сигурно, че е с Гугъл "под ръка".

Пак неточен въпрос. Не бях чувала за Кир Роял и попрочетох малко. Прави се не от сок/сироп от касис, а от ликьор от касис.
На мен пък първият резултат при търсене за "Кир Роял" ми е ето това:
Иначе голяма част от резултатите са по-скоро преведени сайтове, а там вече е въпрос на "интерпретация" от страна на машинния преводач.

# 520
Зя въпроса с коктейла - с малко знание и логика, може да отговори правилно. Стига да знае какво е "калвадос" - все пак се среща често в ежедневието, книги, кръстословици. За "пастис" е малко по-трудно, но пак не е чак толкова непопулярно. Сироп от касис и ликьор от круши на мен ми звучи като нещо изключително сладко, ликьорът е с алкохол, но може да бъде съставка от коктейл с по-чист вид алкохол. "Роял" - ами от всичките тези и не само напитки, шампанското е най-класното питие, т.е. можеше да се предположи.

За "махараджата" - ако не беше объркал регионите - "Пръв от всички равни" /или нещо подобно беше/ - не може да бъде, защото в Индия има строго кастово разделение. "Любимец на съдбата" - там също има потомственост в наследяването, освен ако не е някой завоевател, който да се обяви за такъв. "Богоизбран" - би могло да бъде вярно за султан, крал. Т.е. пак възможния отговор е "велик владетел".

Книгите за Авакум Захов бяха любими на майка ми и баща ми, още като много малка съм чела може би 1-та, даже като години по-късно я преиздадоха си я купих - като спомен от онези времена, но ми се губи тази за него и Джеймс Бонд, и макар че знам кой е Филби, реших че може да е нещо като прототип на героя във филма. Отговорът беше голяма изненада за мен.

# 521
Жокера за махараджата щеше да отговори веднага, ако имаше лаптоп пред себе си. След като знае, че е жокер защо точно тогава пътува? Естествено, че човек може да има планове и т.н но тогава защо просто не откажеш да си жокер. Така или иначе след като не може участникът да разчита на него няма смисъл.
Една дума и седна за 30 секунди да разсъждава ... накрая нищо не направи, дори не беше близо до верния отговор.

# 522
А жокерите знаят ли по кое време ще са жокери. Това се чудя. Предаването се излъчва вечер, но е на запис(нали, или не), не е на живо. Тогава как жокерите знаят точно кога да са пред лаптопа. Участника им казва днес ще са снимките, ти ще си ми жокер, значи днес цял ден ще чакаш на телефона и компа да ти се обади Билалов. Може и да не ти се обади, но ти днес ще стоиш пред компа и няма да мърдаш. Ма това работа, пътувания, ангажименти, з@еби, важното е да си пред компа и да ми помогнеш да изкарам пари, пък аз ща черпя една бира. Не се заяждам, чудя се как точно жокера знае кога да е пред лаптопа, че да угоди на "знаещия" решил да се показва по телевизора и да изкара някой лев евентуално. И защо толкова се критикуват жокерите, сякаш са длъжни да знаят всичко и непременно да помогнат. Ами, ако могат ще помогнат, ако ли не, здраве да е. Те са просто бонус. Ще кажете съгласяват се, длъжни са. Ама знаете ли какви са уговорките между жокерите и участниците. Може да е - пиши ме, ако искаш, ако мога ще помогна, но ангажимент не поемам. Участника е този, който трябва да си цани жокери, които могат да отделят време да му помогнат качествено. Предполагам повечето се съгласяват на принципа - ще помогна, ако мога. Преди се е случвало дори жокера да не вдигне на обаждането, ами не е могъл, не е вдигнал. Може в тоалетната да е бил. Та те така.

# 523
Е, айде сега Grinning В ерата на интернет технологиите да се съгласиш да си жокер и да не можеш една дума да напишеш в гугъл - махараджа!

Знаят кога ще са, моя колежка беше жокер на нейна позната и беше с лаптопа на работа дори, освен служебния комп, ако сме почивка и й се обади, да търси докато говори по телефона. Е, не й се обадиха Grinning

Не говоря за въпроси, които са дълги, участникът губи време в прочитането и т.н.. но този за махараджата беше идеален.

Е, сега ако е в банята ясно Grinning Ще се обадят на друг, те за това са три.

# 524
Жокерът се двуумеше между А/Богоизбран и Д/Велик владетел.
Но ми е много чудно, как участника първо не знае че това е индийска титла и как му звучи като турска или арабска дума.

Общи условия

Активация на акаунт