Стани богат с водещ Михаил Билалов - тема 4

• 35 153
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Дори аз знам, че е крик, този защо се изложи така!

Като каза Билалалов да си ги представя, тогава се сетих за кое става дума. Сещам се за 4 вида крикове: маслен, този като жабите в настоящите автомобили, този като крокодил може би е от Лада и едни по-големи с колелца, ползвани в автосервизи и във Формула 1.

# 541
  • I want it all and I want it now.
Пак вьпрос от 7 клас.
Тази жена ми харесва, дано да успее.

# 542
Ултрамаринът се е правел от лапис лазурит - полускъпоценен камък, затова е скъп. А лилавият - мисля, че от рядък вид морски охлюви.
"Лапис лазули", или само "лазурит" е името на камъка.

Последна редакция: ср, 19 яну 2022, 19:05 от Ditto.

# 543
Е, това е елементарен въпрос.

# 544
Коректорът на телефона ми поправи лазурита и го оставих, защото реших, че сигурно е прав Simple Smile

Билалов защо каза, че нямало такава билка - според Гугъл е вид саксийно растение, подобно на четирилистна детелина.

# 545
  • София
Тъй вярно
Армейката дано стигне напред, харесва ми.

# 546
Според мен въпросът за ултрамарина не беше въпрос за 10 000. Нито е нещо от обща култура, нито нещо, което може да се намери с един клик в Гугъл.
Видяха умен човек и го порязаха.

Не ме е яд, че човекът не взе много пари, макар че заслужаваше, яд ме е, че можеше да отвори въпроси за по-големи суми, но не му позволиха.

# 547

А руското предаване "Къде? Кога? Как?" има ли го още?
Да
Казва се "Какво? Къде? Кога?" и се играе в Русия и Беларус на 4 сесии - пролет, лято, есен и зима, всяка с 4-5 игри и финал. Но правилата са други - отбор от 6 знаещи отговаря на въпроси на зрители. Време за мислене 1 минута. Победител е този отбор /знаещи или зрители/, който пръв достигне до 6 точки.

# 548
Ако напишете "най-скъп пигмент" в Гугъл, още на първа страница излиза синьо и ултрамарин.

Въпросът беше много интересен лично за мен, тъй като обожавам въпроси свързани с изобразителното изкуство. За тези суми няма как да са лесни. Професорът игра много добре.

# 549
Ако напишете "най-скъп пигмент" в Гугъл, още на първа страница излиза синьо и ултрамарин.

Въпросът беше много интересен лично за мен, тъй като обожавам въпроси свързани с изобразителното изкуство. За тези суми няма как да са лесни. Професорът игра много добре.
+ 1 въпросът беше много хубав. Реално му остана още един жокер ''обади се на приятел'', можеше да го използва, все пак. Щеше да ми е интересно да видя въпроса за следващата сума.

# 550
  • Русе
А жокерите знаят ли по кое време ще са жокери. Това се чудя. Предаването се излъчва вечер, но е на запис(нали, или не), не е на живо. Тогава как жокерите знаят точно кога да са пред лаптопа. Участника им казва днес ще са снимките, ти ще си ми жокер, значи днес цял ден ще чакаш на телефона и компа да ти се обади Билалов. Може и да не ти се обади, но ти днес ще стоиш пред компа и няма да мърдаш. Ма това работа, пътувания, ангажименти, з@еби, важното е да си пред компа и да ми помогнеш да изкарам пари, пък аз ща черпя една бира. Не се заяждам, чудя се как точно жокера знае кога да е пред лаптопа, че да угоди на "знаещия" решил да се показва по телевизора и да изкара някой лев евентуално. И защо толкова се критикуват жокерите, сякаш са длъжни да знаят всичко и непременно да помогнат. Ами, ако могат ще помогнат, ако ли не, здраве да е. Те са просто бонус. Ще кажете съгласяват се, длъжни са. Ама знаете ли какви са уговорките между жокерите и участниците. Може да е - пиши ме, ако искаш, ако мога ще помогна, но ангажимент не поемам. Участника е този, който трябва да си цани жокери, които могат да отделят време да му помогнат качествено. Предполагам повечето се съгласяват на принципа - ще помогна, ако мога. Преди се е случвало дори жокера да не вдигне на обаждането, ами не е могъл, не е вдигнал. Може в тоалетната да е бил. Та те така.

Жокерите знаят по кое време ще ги потърсят. Нещо повече, непосредствено преди записа им звънят по телефона, за да проверят дали са на линия и дали наистина са се съгласили да бъдат жокери, така че не мога да си обясня отсъствието им, освен с безотговорност. Да, участникът е този, който, познавайки приятелите си, може да прецени кой за какво може да помогне и, разбира се, предварително уточнява темите, по които може да разчита на тях.
Въпросът за пигмента не беше коректен. И Исус Христос, и Богородица са рисувани главно в червено и синьо, като много често тези цветове са в комбинация - червена дреха, синьо наметало или обратното. И синьото, и червеното се използват в изображенията на светците. На "Тайната вечеря", която Билалов спомена, Христос е в синьо и червено.

# 551
  • София

Стани богат - 19.01.2022

# 552
Според мен въпросът за ултрамарина не беше въпрос за 10 000. Нито е нещо от обща култура, нито нещо, което може да се намери с един клик в Гугъл.
Видяха умен човек и го порязаха.

Не ме е яд, че човекът не взе много пари, макар че заслужаваше, яд ме е, че можеше да отвори въпроси за по-големи суми, но не му позволиха.
Парите да не растат по дърветата че да им задават въпроси които се намират с един клик в гуугъл за 10 хиляди лева.

# 553
Не знам, не знам... Като гледам какви въпроси задават в другите страни за много по-големи суми...

# 554
Защото сме по-умни и знаещи от другите страни 😜

Общи условия

Активация на акаунт