Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 41 268
  • 746
  •   1
Отговори
# 465
IrenB, много, много съжалявам, че минавате през този момент, който съм сигурна, че за всяка от нас би бил истински шок и мъка. Дано да е грешка и всичко да се нареди. Докторите са хора и место бъркат. Стискам палци всичко да е наред. 🤞🏼🙏🏼

# 466
Момичета не зная дали искам да си го причинаявам с третото мнение или да си иЗчакам до вторник при моя си лекар.Както бях писала още на прегледа сутринта при моя лекар се усъмних че нещо не е както трябвс , така че по скоро съм си на мнение че е умряло !И да ме прощава Господ но от целия този стрес от четвъртък досега доста цигари изпуших, но на никой не пожелавАм да изпадне никога в тази ситуация да ти кажат че всичко е наред и час по късно че бебето ти е умряло.
П.С. Прегледа на който ми казаха ,че бебето е умряло беше първия и единствен преглед на който отидох с мъжа си .Той го видя за първи път и то беше умряло, зная че и на него му е трудно.Не вярвам да е грешка , правиха и доплер .Гледаха ме д-р Ивет Райчева и д-р Елена Павлова .Нямам инфо за тях , но дори и да не са добри все пак са две мнения

Здравей, Ирен

Аз не съм от тази тема, но понеже виждам, че си много объркана и реших да пиша за моя случай. Забременях август месец след инвитро, май месец трябваше да ми е термина. Водих си ЖК в Токуда като уж там докторите се водят много добри. Отидох на първи преглед в 14 г.с.+4, като преди това бях минала ФМ и БХС. На Феталната, която правих при проф. Марков уж всичко беше наред, бебето се развиваше идеално и си вървеше по г.с. , единствено видя нещо със сърцето, което каза, че се израства. В 14 +4 г.с. отидох на преглед в Токуда и всичко беше наред. Изследвания, микробиология, всичко перфектно. В 17 г.с.+4 ми беше втория преглед. Докторката също като твоя доктор замълча, притесни се, видях че нещо не е наред и чух думите, които никой не  иска да чува. Щях да припадна, не знаех как ще се прибера, не знаех как ще кажа на мм, беше кошмар. За всеки случай тя ме прати на второ мнение. Отидох в Марковс при д-р Атанасова и тя потвърди диагнозата. Даже ми каза, че се е случило в 15 г.с. , а не в 18 г.с. защото те виждат на екрана докъде е стигнало развитието на плода и могат да засекат кога е спряло да се развива. Все пак това са фетални специалисти. Самия аборт и кюретажа минаха леко, но емоционалната травма, особено при първо дете е огромна. Минаха два месеца и още не мога да се възстановя. Понеже никой не ми каза да спра Утрогестана съм си го носила ТРИ седмици без да мога да се изчистя и благодаря на Господ, че ме е опазил и не е тръгнал друг процес. Така че пет дни не са много, но щом вече се знае отиди пак вторник и действайте. И този доктор наистина не ми звучи много свестен. Вярно, може и да се е съмнявал, но трябваше да ти каже да ходиш на второ мнение, а не да те праща на Банско. Много несериозно. Ако имаш кървене, би могло да се засили, не се шашкай. Аз лично бих повярвала на специалистите от Марковс, особено д-р Павлова е много добра. Стискам палци всичко да се оправи и за съжаление по-трудния начин, но разбрах, че такива неща се случват много често, може би на всяка трета жена. Но пък следващия път ще е успешен. Обикновен в такъв ранен етап се случва заради хромозомна грешка. Ако искаш да питаш нещо, може да ми пишеш на ЛС .

# 467
Здравейте , да ви кажа какво се случва с мене .Сутринта бях на трето мение при д-р Иво Тодоров .Потвърди диагнозата , разгледа много внимателно плода и откри , че плода е “перфектен” по негови думи и със сигурнот не става въпрос за генетичен проблем .Откри липса на жлъчно мехурче , което каза че говори , че е загинал вследствие на инфекция .Също така откри множество кристали в урината ми и е категоричен че става въпрос за пиелоенефрит , заради което е загинал плода.Категоричен е ,че отговаря на 7гс както ми казаха и в Марковс и ,че няма как това да не се в видяло в четвъртък на ехографа .Хубавите неща от всичко са :
-има вероятност като спра утрогестана да се изчистя сама
- дори и да ми се направи вакум , според него матката ми е в перфектно състояние и може би след месец ще може да подновим опитите
-най-важното е ,че се откри проблема и следващият път като забременея ( а аз силно вярвам,че ще) още в началото ще започнем терапия за бъбреците и всичко ще бъде наред!
Е това е от мен , искам да ви кажа , че се чувтсвам по-малко смазана психически и по-обнадеждена за в бъдеще ,че ще гушна прекрасното  си здраво и красиво бебче
Успех до финала момичета и пожелавам на всички ви ЗДРАВЕ

# 468
Ирен, съжалявам. Възстановявай се бързо и дано скоро пак забременееш!

# 469
Така е трябвало да стане явно, за да може съвсем скоро да има две чертички отново и да прекарате една по-спокойна бременност и то до финал. Много успех и ще се радваме да се похвалите в най-скоро време Simple Smile

# 470
Ирен, съжалявам за загубата ти, но се радвам, че си потърсила това мнение и най-вече се е установила причината. Успех ти пожелавам много скоро!!🍀🤗 Предполагам няма да отидеш във вторник на първия ти лекар.

# 471
Ще отида , дълго го обсъждахме с мъжа ми имам ми доверие на лекаря.Това че не ми е казал предполагам е защото не е бил сигурен и с мъжа ми стигнахме до извода , че дали в четвъртък или вторник няма никакво значение кога е щял да ми каже .Ще го попитам все пак защо се е получило така ,но съм сигурна че има смислено обяснение , защото той е страхотен професионалист и доста познати имам на които е помогнал.Искрено се надявам че има обяснение за станалото четвъртък

# 472
Ще отида , дълго го обсъждахме с мъжа ми имам ми доверие на лекаря.Това че не ми е казал предполагам е защото не е бил сигурен и с мъжа ми стигнахме до извода , че дали в четвъртък или вторник няма никакво значение кога е щял да ми каже .Ще го попитам все пак защо се е получило така ,но съм сигурна че има смислено обяснение , защото той е страхотен професионалист и доста познати имам на които е помогнал.Искрено се надявам че има обяснение за станалото четвъртък

Да, разбирам те защо искаш да се срещнеш с него. Дано да има обяснение и то да е удовлвтворяващо за теб. Така ще можеш и да решиш с кого да продължиш напред.

# 473
Звъннах му още тази вечер , преди малко почна кръв много и болки.Каза ,че точно на това се е надявал , затова не ми е спирал лекарствата и че това е най добрия всриянт за мен за по бързо да се възстановя.Утре в 9 каза при него.Честно казано умирам от страх в момента , даже страха е по силен от болката , но ще го преживея м**** му , все пак някога дете искам да раждам

# 474
Ирен, искрено съжалявам за случилото се и вярвам, че твоето детенце ще те намери и всичко се случва, когато му дойде времето, дори и това да ни се струва твърде късно Heart

# 475
Съжалявам миличка, за загубата ти.
Пожелавам ти бързо да се възстановиш, както психически, така и физически и скоро да ни зарадваш с положителен тест. Успех миличка, ще те чакаме 🙏❤
Звъннах му още тази вечер , преди малко почна кръв много и болки.Каза ,че точно на това се е надявал , затова не ми е спирал лекарствата и че това е най добрия всриянт за мен за по бързо да се възстановя.Утре в 9 каза при него.Честно казано умирам от страх в момента , даже страха е по силен от болката , но ще го преживея м**** му , все пак някога дете искам да раждам

# 476
Здравейте и от мен бъдещи мами!
Искрено съжалявам за загубата на IrenB!!
IrenB искам да ти кажа да не се отчайваш, първата ми бременност беше подобна на твоята, знам какъв ужас изживяваш.
Никога ням да забравя думите на една млада докторка тогава в майчин дом, която докато ме водеше до стаята за кюртажа ме хвана за ръка и ми каза- “ Спокойно, всичко ще е наред, ще дойде момент та ще ти писне от деца”, ееее не ми писна, имам живи и здрави 3 дечица и в момента съм бременна с 4-то бебче. На 35 съм изживях много страшни неща последните 3 години, но въпреки всичко се събрах някакси. Реших да дам рестарт на живота си и ето ме тук с 4-то бебче. Аз пък откакто съм бременна ме е налегнал един страх, ама страх, та чудо ли е! В главата ми се въртят всякакви неща, ще мога ли да се справя, дали пък няма да се случи нещо лошо?!
Как се справяте вие с тези страхове?

# 477
Трудно е със страховете, особено ако си имала предходни бременности с проблеми или аборти. Аз не знам дали се справям. Старая се да се разсейвам с работа и да не мисля за това какво може да се случи, фокусирам се в момента.   

# 478
Трудно е със страховете, особено ако си имала предходни бременности с проблеми или аборти. Аз не знам дали се справям. Старая се да се разсейвам с работа и да не мисля за това какво може да се случи, фокусирам се в момента.   

Да, аз също съм доста дейна по отношение на работа и задачки, но все пак моментите за страх си намират място.

# 479

Дано всичко е минало, Ирен! ❤🤗 Грижи се за себе си сега!

Общи условия

Активация на акаунт