Мами СЕПТЕМВРИ 2022

• 41 209
  • 746
  •   1
Отговори
# 480
IrenB, много съжалявам за случващото се. Моята първа бременност завърши с “мисед”, но сега се радвам на едно малко човече. Всичко ще се нареди ❤

Вчера най накрая ми пусна сърчице, успокоих се, но този път лекарката беше в настроение хах

# 481
Ирен, много съжалявам за случващото се… думите са излишни, но просто бъди силна! ❤
Чакаме те да кажеш как е минал прегледа при твоят доктор.

# 482
Как мина , минах през ада ,който свърши днес .Както писах беше тръгнало да тече онзи ден , вчера след прегледа имах 3опции:
-да опитам да се изчистя сама
-да се изчистя с медикаменти
-да ми направят кюртаж
Той не препоръча кюртажа ,понеже не съм раждала.Каза , че най доброто ,което може да стане ако по бързо искаме да възстановим опитите е да се иЗчистя сама или с медикаменти.Разбрахме се тъй и ттй тръгнало да изчакам до сряда да видя дали ще се изчистя.малко след прегледа понаха едни съсиреци , снощи бях в ада , контракции болки , цяла вечер съм лежала в банята , адски болки , за които странно но като свършиха почти бях забравила. Отидох да видя дали съм се изчистила тази сутрин и се оказа ,че не се , взе едни дъъъълги клещи подобни на ножица и издърпа плодния сак от матката ми .Болеше няма да крия , обясни ми че сака не може да мине , понеже не съм раждала ,но ужаса свърши каза че всичко е минало по най добрия начин и до месец да чакам менструация .Сега 5 дни на бусколизин и след менструация при него .За момента се държа психически , а физически болката вече е слаба .Това е от мен, извинявам се за краткия преразказ,но ми е много скорошно и още не съм напълно излязла от шока

# 483
IrenB, съжалявам много, че сте се измъчили така, сърцето ми се свива. Никой не заслужава такъв ад Sad Дано съвсем скоро да дойде моментът с новите 2 чертички и успешна бременност до края. Изпращам цялата си подкрепа. Simple Smile

# 484
Преди месец мислех да се включа и аз при вас с термин 05 септември,  но нещо ми подсказваше да изчакам, и с право. В 10 седмица спря сърдечната дейност и тръгнах по мъките вече 2 седмици. Уж като спрях лекарствата си тръгна само да излиза след неистови страшни болки, мислех че ще умра,  на втория ден ходих на преглед и се оказа,  че не се е изчистило, бъркаха ми с някакви дълги неща да вадят, но не можаха всичко, изписаха ми лекарства за контракции, които нямаше никъде . Чак на трети ден намерих 1 хапче и то заместител,  което нищо не помогна.  На 4ти ден пак на лекар,  който ми даде 3 хапчета от заместителя, които нищо не направиха освен болки и така на вечерта вдигнах температура 38.3 , изкарах си акъла, звъннах да питам какво да правя и естествено се стигна до кюретаж в петък. Минах пълна програма - от - до. А и за да няма празно - това ми е 3 ти мисед след инвитро забременяване. Втори за 1 година. Част от вас знаят за какво иде реч и с колко болка и мъка и пари можеш евентуално да стигнеш до бременност.... не знам кога ще дойде краят на мъките, но няма да се откажа. Пиша всичко това заради IrenB, да и кажа , че не в сама в болката си. А на вас момичета, пожелавам само спокойни бременни дни и много щастие накрая Simple Smile

# 485
Скъпи момичета, абортът не е шега работа. Не знам какви са тези доктори, които ви пращат вкъщи да си го вършите. Аз лежах три дни в болница, като задължително имах и кюретаж. Да, моят аборт беше в късна седмица, но не всеки организъм може да се справи сам. Ако недей си Боже останат части от плацентата или от ембриона, това може да доведе до последици. Следете задължително в рамките на един месец дали всичко се е изчистило. Ако нямате доверие на доктора си, търсете друг. До 40-45-50 дни след аборт би трябвало да дойде цикъл и ЧХГ да е паднало. Ако закъснее, задължително лекар. ЧХГ може да го проверите с кръвен или тест за бременност.

Coccinela, пускана ли ти е тромбофилия и Фетилити тест?

# 486
Здравейте,малко страничен въпрос. Аз съм от темата с термин октомври, но се включвам и тук да попитам. Някой от вас знае ли как се изчислява майчинството. В момента работя, но в тези 24 месеца, които се вземат под внимание, имам 9 месеца, в които получавах обезщетение за отглеждане на дете до две години - 380 лева. И не Знам за тези месеци какво да въведа в кашкулатора. 380 в графата за бруто или нето трябва да сложа или изобщо да не го въвеждам? Благодаря

# 487
[/b]quote author=Salsera link=topic=1400147.msg44269000#msg44269000 date=1644331229]
[/b] Coccinela, пускана ли ти е тромбофилия и Фетилити тест?
[/quote]
Пускала съм всичко,  имам сериозни мутации, но бях на фраксипарин и натаспин. Фертилити тест ми беше абсолютно чист. Предполагам, че проблемите идват от нелекувана инслулинова резистентност, която влошава качеството на яйцеклетките, затова сега с това се захващам и дано даде резултат следващия път, че вече не знам какво да правя. Благодаря! Simple Smile

# 488
Здравейте и от мен. Аз съм в 6+4г.с., четвъртък съм на.преглед, защото миналата седмица имах отлепване на плодния сак и съм на инжекции плюс утрогестан и но шпа, а и естрофем вагинално.
Доста се притеснявам, защото предишния път като бях бременна пак така стана, успешно беше накрая, имам си дете на 6г, но все пак се тревожа. Преди бях на 25, сега на 30+ си е по - сложно вече и опасно явно. И с този ковид се психясвам, имам чувството от сега, че ще кача пак 20 кг. Постоянно ми се яде....

# 489
Абсолютно сигурна съм в моя доктор и решението беше вЗето абсолютно осъзнато след като беше изкоментирани и трите вариянта и какво да очакваме след всеки от тях.Доктора беше и съм сигурна ,че не само за мен ще е постоянно на линия ,а аз му звънях през ноща и рано сутринта,и честно казано колкото и да болеше вярвах,че всичко ще бъде наред,защото съм в най добрите ръце!И не ме е оставил сама вкъщи напротив каза веднага сутринта да отида на преглед след което си свърши работата и ме гледа доста време да види дали нещо е останало! Бих казала ,че е  лекар с главно Л!!!Не зная дали ще пускам ЧХГ и тн , защото когато отида да контролен преглед той ще ми каже какво да правя и ще го направя .
Скъпи момичета, абортът не е шега работа. Не знам какви са тези доктори, които ви пращат вкъщи да си го вършите. Аз лежах три дни в болница, като задължително имах и кюретаж. Да, моят аборт беше в късна седмица, но не всеки организъм може да се справи сам. Ако недей си Боже останат части от плацентата или от ембриона, това може да доведе до последици. Следете задължително в рамките на един месец дали всичко се е изчистило. Ако нямате доверие на доктора си, търсете друг. До 40-45-50 дни след аборт би трябвало да дойде цикъл и ЧХГ да е паднало. Ако закъснее, задължително лекар. ЧХГ може да го проверите с кръвен или тест за бременност.

Coccinela, пускана ли ти е тромбофилия и Фетилити тест?

# 490
Много изморена се чувствам, не помня предната бременност от толкова рано да съм била така. Все още не пия витамини. Но утре ще го помоля да ми изпише. Само фориева и витамин ц. Днес имам само 3000 крачки, но съм като пребита. На моменти ми става много слабо, аз малко и от тревожност страдам. Гледам и голямото дете болно сега и може и от това да е.

# 491
Много изморена се чувствам, не помня предната бременност от толкова рано да съм била така. Все още не пия витамини. Но утре ще го помоля да ми изпише. Само фориева и витамин ц. Днес имам само 3000 крачки, но съм като пребита. На моменти ми става много слабо, аз малко и от тревожност страдам. Гледам и голямото дете болно сега и може и от това да е.

При мен положението е същото. Много е неприятно. Работата ми е свързана с много активност и обикновено се справям без проблем, но вчера бях като парцал. Едва хапнах на вечеря и си легнах в 19:30. Днес е още по зле, много умора. Първа бременност ми е, надявам се по натам да е по добре

# 492
Елза, и аз съм по същия начин. Направо като пребита. Тази вечер дори не ми се вечеряше, исках само да се увия с одеялото на дивана и да си почина докато малкия и таткото вечерят.

# 493
Здравейте, на 1 март имам записан час за скрининг при д-р Патрикова в Надежда, моля ако някой е ходил при нея или е чул някакви отзиви да сподели. 🙃

# 494
И аз съм като пребита… гледам да имам движение и се опитвам да тренирам като преди, но малко по лекичко и без областта на корема. Имам чувството , че качвам кг със секунди, постоянно съм подута, вода пия и уви..

Общи условия

Активация на акаунт