За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 33 227
  • 749
  •   1
Отговори
# 495
  • Мнения: 4 400
skk007, пробвай това на Мики ако искаш
https://www.mycookingcreations.com/2021/03/torta-brioche-al-caff … e-cioccolato.html
Не е точно пенетоне, но е много вкусно и не е трудно.

# 496
  • София
  • Мнения: 485
skk007, ето тук и още едно на наша съфорумка рецептата. Моля те, сподели какво се е получило. И аз си мечтая да успея някой път да си направя домашно, както и да си точа корите сама...ама още с мечтите си стоя.

Скрит текст:

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 09:44 от SpaceMeOut

# 497
  • Русе
  • Мнения: 6 363
Скрит текст:
Мики, сигурна съм, че няма да се справя Simple Smile целта ми е просто да опитам и да се откажа после за втори път. Така хем няма да ми се занимава отново, хем ще ме е яд за "заносаните" продукти.
Намерих, благодаря на Гугъл, една приемлива рецепта, мисля да я пробвам уикенда. Ако стане нещо - супер, ако ли не аз само че си го ям и толкова.

https://disk.yandex.ru/i/h8kLUX_9WVkNlA

# 498
  • Мнения: 818
Момичета, можете ли да ми препоръчате конкретна марка рибени "пръстчета"? Мъжа ми хич не си пада по риба и май това е единствения ми вариант да си направя. Предварително ви благодаря! Почти съм убедена, че някога съм взимала сполучливи от лидл, но в момента изобщо не съм убедена,че е било така.

Последна редакция: вт, 08 фев 2022, 17:56 от SsSa

# 499
  • Мнения: 4 008
Точно на Лидл рибените пръчици са много хубави. Печени на фурна стават най-добре. Вкъщи редовно купуваме. Много вървят с млечно-чеснов сос.

# 500
  • Мнения: 5 198
Добър вечер,
Правих торта "Павлова" и в резултат сега имам 4 самотни жълтъка.
Имам и малко прясно мляко, мармалад,  сладка...

Предложете, моля, как да ги комбинирам за нещо вкусно. (Може и да не е десерт)

# 501
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
...  сега имам 4 самотни жълтъка.
Имам и малко прясно мляко, мармалад,  сладка...

Предложете, моля, как да ги комбинирам за нещо вкусно. (Може и да не е десерт)
Моето предложение - https://morrennaa.blogspot.com/2020/03/blog-post_21.html
И мус, като може да ползваш само жълтъци - няма да е толкова пухкав, но вкусът пак ще си е там - https://morrennaa.blogspot.com/search/label/%D0%9C%D1%83%D1%81
Друг вариант е да ги вложиш в питка, бухти  + някое цяло яйце, пък от жълтъците за намазване.

# 502
  • под тепетата
  • Мнения: 11 329
Крем брюле, но редуцирай продуктите за 4 жълтъка.
https://www.cooks-and-bakes.com/vid-yastie/deserti/kremove/krem-bryule

# 503
  • София
  • Мнения: 12 814
Добър вечер,
Правих торта "Павлова" и в резултат сега имам 4 самотни жълтъка.
Имам и малко прясно мляко, мармалад,  сладка...

Предложете, моля, как да ги комбинирам за нещо вкусно. (Може и да не е десерт)

Линцер полумесеци

*Слънчеви* сладки

Торта от готово Панетоне с яйчен крем

# 504
  • Русе
  • Мнения: 6 363
Скрит текст:
Добър вечер,
Правих торта "Павлова" и в резултат сега имам 4 самотни жълтъка.
Имам и малко прясно мляко, мармалад,  сладка...

Предложете, моля, как да ги комбинирам за нещо вкусно. (Може и да не е десерт)

https://ipeychev9.blogspot.com/2016/12/pastel-de-nata.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2016/02/blog-post.html


https://ipeychev9.blogspot.com/2014/03/blog-post_26.html

# 505
  • Мнения: 17 116
Правих торта "Павлова" и в резултат сега имам 4 самотни жълтъка.
Спагети карбонара, ако не искаш повече сладко.

Момичета, можете ли да ми препоръчате конкретна марка рибени "пръстчета"?
Днес готвих лидълски, от тия дето бяха в брошурата, и аз отдавна не бях вземала, ама нали ги рекламираха наскоро и взех, много са хубави, месести и вкусни. По принцип вземам "маркови", но тези не им отстъпват.

# 506
  • Велико Търново
  • Мнения: 8 289
Да се отчета, панатонето ми стана като хляб със сушени плодове... На вкус изобщо го няма, на текстура е супер, но не се яде Sad дори любител на тестото, като мен не го иска.
Ще залагам на купуване и няма да опитвам отново.

# 507
  • Sofia
  • Мнения: 22 676
skk007, на мен пък Панетонето не ми е мерак изобщо, купувам готово за един сладкиш и толкова. За мен си е просто италиански козунак (като руския Кулич) и си харесвам нашенския за правене и ядене. По-различна му е технологията, вкусът не толкова, да не кажа хич... и те така.  Simple Smile

# 508
  • София
  • Мнения: 12 259
Панетоне обичам и правя. Панетонето е много по -леко тесто, по ефирно от нашенските козунаци, не би трябвало да не ти се получи, ако си взела добра рецепта. Трябва да опиташ отново, но си намери добра рецепта.

# 509
  • Мнения: 2 783
Приготвила съм сафрид за довечера, ще го пържа. Ако го изпържа по-рано, вечерта ще бъде ли пак толкова вкусен? По принцип, винаги приготвям рибата непосредствено преди ядене, ама искам да вляза да се изкъпя по-рано, а не ми се ще после пак да мириша на манджа Grinning

Общи условия

Активация на акаунт