Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 35 705
  • 733
  •   1
Отговори
# 120
Red rose капките са metsil, ако искаш ми пиши на лично и си дай фб да ти пратя и снимка, че тука не ми се получава, не съм ги пробвала, но из разни групи ги бяха препоръчвали и имаше възможност да взема.
За памперсите аз съм се запасила яко с памперси от Турция който  ще ми стигнат до към 8 месец на бебето, като за начало съм купувал 2 тъй като започва от 3кг.липно аз ако намеря на промоция бих взела повече 2 и 1 не повече от един два пакета по 100бр пакета. Сега и аз си мисля да взема един пакет малък пакет 1 за болницата, а ако 2  са големи винаги мога да от скоча до магазина.
Като ви чета че сте започнали с прането и подреждането и аз се реших да започна, тъй като с баткото нямах тази възможност защото го родих месец по-рано и прането го бях оставила за по накрая. Е сега се застраховка и започнах от днес, вече съм на 3 пералня, а още съм на чаршафи, пелени, халати, а до дрехите още не съм стигнала. Така като гледам по дрешките и аз ще си сглобя комплект за изписване имам чисто нови порт бебе от баткото, който не са използвани.
За шишетата, аз ползвах авент, томи тип, нук. В началото авент ми бяха най-удобни  за държане, а после на нук туй като млилитри бяха 360 а авент мисля че бяха 240, в един момент баткото пишеше към 300мл мляко и не ми стигнаха на авент. Сега съм заложила на томи тип само. Като цяло според мен каквито и шишета да изберете няма грешен избор. Това какви са бибероните, ако се за четете всяка марка казва че наподобява женската гърда и че са анатомипни и т. Н

# 121
За шишета - имам на Авент 1 или две
взех на Томи Типи,но са доста обемисти и не ми допадат
Най-хубави са ми тези на МАМ - заредих с 4 шишенца и смятам с тях да си изкарам.

# 122
За памперсите - аз съм изключително доволна от Мамиа. Ползваме ги от самото начало с баткото, все още ги ползваме тях. Попиват си много добре (поне при нас), а се водят хипоалергенни, с естествен памук, никога не се е обривал малкия (вярно, че си го мажа обилно с Павловича мас от началото още, но все пак). Малко по-трудно се откриват, но определено ми харесват и ще ползваме тях и с второто.

# 123
Момичета, за размерите от ФМ - на мен ми бяха казали, че коремчето му изостава. Мисля, че бях споделила. Аз бях 29+6, всичко друго отговаря за 29-30,само коремчето 28 гс. Док не беше притеснена изобщо, само каза да ям повече протеини. Аз преобърнах целия интернет, голяма грешка. Сега си чакам края на месеца за следващия преглед, за да съм сигурна че всичко е ок.

Благодаря на всички майки, които давате полезна информация от опит. Heart

# 124
  • София
Аз снощи едвам заспах от киселини, не знам какво беше станало. За първи път в живота имам такова нещо … някак си заспах по гръб и спряха.

За коликите, на всички мои познати им изписват какво ли не. Аз ще поръчам лефакс, изпитан е от много хора и никой не съм чула да се е оплакал, че не върши работа.

Относно ФМ, моята АГ във вита е специалист по ФМ. Мисля че 120лв беше ФМ , с прегледа по спомен беше 150лв. Записах си час за този петък, понеже за миналия беше отменен.

# 125
Момичета, за размерите от ФМ - на мен ми бяха казали, че коремчето му изостава. Мисля, че бях споделила. Аз бях 29+6, всичко друго отговаря за 29-30,само коремчето 28 гс. Док не беше притеснена изобщо, само каза да ям повече протеини. Аз преобърнах целия интернет, голяма грешка. Сега си чакам края на месеца за следващия преглед, за да съм сигурна че всичко е ок.

Благодаря на всички майки, които давате полезна информация от опит. Heart

Аз и тогава писах, ама и сега ще опитам да те успокоя. При меренето на коремчето е доста относително,  смисъл зависи как е застанал бебо, дали е свит или не...на мен просто нямам спомен да са го мерили или да са коментирали. Виждам глава и краче премерени. Simple Smile Щом и Аг е спокойна, защо изобщо ти го е казала... те знаят какви паники сме сега Simple Smile. Аз пия протейн по 1 доза на ден... много добре ми действа на задържането на вода.. 

За пробиотиците, аз пия от 2г непрекъснато... за баланс, имунитет и противгъбички. Ако се отрази и на беболина добре чудесно. Не знаех, че е с натрупване.
За колики мисля да изчакам да видя ще има ли... и ако има ще започна с бабините методи, чай от копър и за мен и за нея, също индийско орехче, масажи колан с черешови костилки, а ако не помагат поне малко ще намеся и лекарства каквито съветвате, но ще добавя и пробиотик.

Аз поръчах Памперс премиум 1ца с 2-5кг 104бр от Емаг Йоанка ми показа че имат промоция и 2ка 4-6кг. Съдя по племенницата ми тя е 12кг почти, а 4ка 9-14кг вече и пропуска и са и леко малки... мина на 5ца 11-16кг сега почти срещаме лепенките, ама не и пускат.

# 126
Момичета, на някой измервали ли са му нивата на околоплодни води ? Каква стойност беше при вас ? На мен след преболедуван ковид ми каза, че са леко намалели, но всичко било наред. Стойността, която ми е записана е 13-14 - 30 седмица + 2 дни

# 127
Момичета, на някой измервали ли са му нивата на околоплодни води ? Каква стойност беше при вас ? На мен след преболедуван ковид ми каза, че са леко намалели, но всичко било наред. Стойността, която ми е записана е 13-14 - 30 седмица + 2 дни

Даже не са ми ги коментирали, смисъл виждам че мери лекарката около бебето ама не е казвала стойност. Ако млжеш увеличи приема на течност, казват че така се повишават малко... но щом Аг не е притеснена, значи бъди спокойна и ти

# 128
На мен ми казаха, че са до горна граница, около 20. Аз пия много вода, но ми казаха, че не зависело само от това.

# 129
Пия много течности попринцип. Явно е от самия вирус. Видяха се и някакви калцификати по плацентата

# 130
  • Враца
Ще мисля още малко какъв да бъде комплекта за изписване, харесах един който е само с боди и ританки и одеалце, тип порт бебе, но ми се струват малко дрешки за началото на март...
Междувременно се чудя дали да купувам чувалче за спане за новородено, нали такива са сега препоръките, въпреки, че дъщеря ми е завивана с одеалце и слагана да спи настрани. Много, много информация има сега и направо се обърках. В този ред на мисли да питам настоящите майки на момченца, забелвали ли сте пениса? За това също попаднах на много различни статии, въпреки, че знам, че масовата практика е да се забелва..

# 131
  • София
И на мен скоро ги мериха, от марковс казаха че били много да намаля въглехидратите, но личната ги измери и каза, че са в норма. Това няма как да се контролира независимо какво приемаме като храна или течности. Дори с медикаменти не става, колкото са толкова. Поне така четох из различните сайтове.

# 132
Пия много течности попринцип. Явно е от самия вирус. Видяха се и някакви калцификати по плацентата

На 5та страничка бях публикувала информация за плацентата. Има и табличка за калциевите отлагания. Май е нормално. Ако док нищо не е казал за това.

На мен никога не са ми споменавали нищо за водите. Нямам идея дали ги мери.

Миленка, да помня и много благодаря ❤️

# 133
И на мен скоро ги мериха, от марковс казаха че били много да намаля въглехидратите, но личната ги измери и каза, че са в норма. Това няма как да се контролира независимо какво приемаме като храна или течности. Дори с медикаменти не става, колкото са толкова. Поне така четох из различните сайтове.
Пия вода предимно. Понякога ми де допива и сок.
Храна, хапвам си всичко, не се ограничавам.
След 2 седмици съм на контролен преглед да проследим.

# 134
  • София
Всеки път гледат водите, защото са важен показател. Ако не ви казват нищо, всичко е наред. Моят лекар всеки път завършва със заключението - всичко е наред - бебе, води, плацента и т.н.
Ако са повишени е признак за гестационен диабет и затова са ви казали да намалите въглехидратите, защото могат да се регулират като се изключи сладкото и въглехидратите или да ви препоръчат обременяване с глюкоза.
Не е добре да са намалели водите също. На моя приятелка бяха намалели и следващия ден й направиха секцио.

Общи условия

Активация на акаунт