Мартенското чудо наближава, мама с любов ще го дарява 💙❤ Тема 7

• 35 735
  • 733
  •   1
Отговори
# 135
Всеки път гледат водите, защото са важен показател. Ако не ви казват нищо, всичко е наред. Моят лекар всеки път завършва със заключението - всичко е наред - бебе, води, плацента и т.н.
Ако са повишени е признак за гестационен диабет и затова са ви казали да намалите въглехидратите, защото могат да се регулират като се изключи сладкото и въглехидратите или да ви препоръчат обременяване с глюкоза.
Не е добре да са намалели водите също. На моя приятелка бяха намалели и следващия ден й направиха секцио.
Намалели е относително понятие. Попринцип е нормално с напредване на бременността да намаляват, но при мен причината е от вируса явно.
Ще видим след 2 седмици как са

# 136
При мен няма диабет, въпреки че водите са много и бебето върви с около 2 седмици напред. Така че не винаги са признак за това тези неща. При диабет редовно коремчето на бебето е по-голямо от главата. Ако има съмнение се прави обременяване с глюкоза и това показва най-точно има ли или няма диабет. Ако водите са много малко, тогава бебето се мъчи и има случаи, в които трябва да се извади по-рано, но намалени са някъде към 10, доколкото си спомням и май около 15 е най-добре, но с наближаването на раждането намаляват.

# 137
  • София
Да, моята приятелка беше в 36г.с. Мисълта ми беше, че всеки път ги следят задължително.

# 138
С първата бременност водите ми бяха намелели и тогава минах на инжекции фраксепарин - станаха в норма. Ама за много води нямам идея. На моята ФМ пише само в норма, няма мярна еденица.
За памперсите, капките за колики, чувал или одеало, вида на шишето и много още. Всичко е индивидуално. Както на родителите им е удобно и което понася на тяхното дете. ХУбаво е че обсъждаме опит и всяка изказва мнение, но знайте че не е задължително при всички да е едно и също. После ще е същото с децата. Едни растат повече, други по-малко. Чета Ви и с някои неща сме коренно различни. Аз завивах каката с одеалце у дома. Като новородени те не шават много. След това минах на чувалче. Памперсите - роди се 2810, изписаха я 3100. Бяха ни подарили 2 пакета номер 2. Е, нямах търпение да свършат. На килограми има още мегдан обаче започваха да пропускат и да й стягат около крачетата. В момента е 11 и е на номер 5. Винаги минаваме на по-горна номерация преди да са достигнати номерациите. За това аз ще взема само 1 пакет 2 и всичко останало ще е 3ка.
Комплект за изписване си сглобявам сама. Купих само едно ромпърче, отдолу ще облека бебчето с боди с дълъг ръкав, чорапки, шапка, ръкавички и от горе едно порт бебе. Колкото и да е студено времето от вратата на болницата до колата има 5 метра, а тя ще е топла.

# 139
Не знаех, че фраксипаринът има общо с водите.
Аз бях 14 дни на клексан, сега пия Натаспин

# 140
Не знаех, че фраксипаринът има общо с водите.
Аз бях 14 дни на клексан, сега пия Натаспин

И аз незнаех, но при мен така се получи. Тъй като съм предразположена към образуване на тромби. И явно като зачнах приема на кръворазреждащи (фраксепарин, клексан, аспирин, натаспин) и кръвотока и хранителните вещества започват да стигат по-лесно при бебето. За по-малко от 20 дни от под нормата (даже се спрягаше аборт и проблеми с бъбреците на бебето) станаха нормални. Сега от началото на бременността съм на тях, за това нямам наблюдение, но всичко си ми е в норма.

# 141
Здравейте, мами!
Смогнах с четенето.
Относно плачът на бебетата- хубави са съветите по-напред. Бих добавила, че и златната среда е добре. Не да му се търси причината нервно и опити как да му се запуши устата, но и не бих го оставила да плаче 10-15-20мин. С моя син танцувахме често и по-много.

Аз не мога да се оплача като вас от безсъние, колики или зъбчета. Поплакваше си като всяко бебе, но беше спокоен, със сън като пън. И добре, че беше така, защото вече съм споделяла, че го родих с отворено небце. От там произлизаха проблемите като непрестанно повръщане, давене, боледуване от задържане на течности в уши или дробчета. И ако трябваше да се борим и с нормалните за бебетата периоди...
В тази връзка, когато раждате, настоявайте хубаво да ви огледат бебетата навсякъде, огледайте си ги и вие. Това една от най-често срещаните аномалии наред с къса или дълга юзда. Аз много се присмивах на майка ми, като ме питаше дали имал 10 пръста, ама броих ли ги, а на краката...

Но често виждам майки, който уж успокояват бебето, но едно такова нервно, припряно, и го раздрусват много, което също не е хубаво. А като я питаш какво прави - люлее го. И големи деца съм виждала така да тръскат. По-добре да се остави бебето да плаче, докато мама се успокои, после да успокоява.

А забелването на пишлето е доста важна за мен тема. Сина ми сега ще прави 5г и още пишем историята.
Лично за мен, е по-добре да се започне с него през 2рия месец. Поканете приятелка, която го прави успешно или педиатър, или друг, който да покаже с каква сила се дърпа. Аз там сбърках - оказа се, че леко съм дърпала. Последваха инфекции, сраствания... До тогава само се маже с кремче да омеква кожата. Дърпа се след като детето е току-що изкъпано, но още е във ваната,
 и пишлето не е потопено в сапунената вода. Леко се сапунисва, изплаква се и кожата се връща. Така всяка вечер. Ако сте уцелили силата, след 3-4-5 месеца може и нацяло да е забелено бебето. Вече забеленото може да се маже с риванолова мас - помага да не се залепи отново вече отдръпната кожа и предпазва от бактерии.

За мен е грешка да се чака, защото кожата трябва да бъде забелена в един момент от живота на мъжа, а това е периода, в които не ги боли, или не знаят от къде идва болката, а и не помнят. Според свекърва ми, тя оставила момчетата й на 4-5 години да си играят в банята с пишлетата и сами се забелили😲 Вярно е, че сега нямат проблем в това отношение, но на тези годинки момченцата целенасочено си доставят удоволствие по този начин. То не е свързано с еротика или голи каки, а просто с хубавото чувство след това. А това често води до сексуални проблеми или бариери при такива момчета като пораснат.
Същото е да се остави момиченце на 4-5 годинки да гледа или да бъде загледано (или по-лошо-пипано от приятелче) в детската градина, докато са в тоалетната, за да разбере, че е различно от момченцата.
Но това са други теми...

Чувалчето за новородено не ми влезе в употреба, защото сина ми спеше свит, във фетална поза. А и по-трудно е да се остави на една страна, повече се намества със страничните шевове на чувалчето. Сега отново го изрових и изпрах, но може пак да бе му дойде ред.

Последна редакция: вт, 11 яну 2022, 16:15 от palmi4kata

# 142
  • sofia
Аз пък идвам от ДМ много приятно изненадана. Казвала съм, че няма да кърмя. Имат Био мляко, което не изглежда никак зле и се питах дали имате отзиви за него? Дали сте чували нещо? Едно време вземах на децата от био пюретата и бяха супер.

# 143
Като бъдеща мъжка майка и аз се интересувах, говорих и с приятел-уролог, та качвам линк на видеото с правилното поведение спрямо “атрибута” https://youtu.be/9Jo-ipLfSZw

# 144
Martini_mточно това видео търсех като скорошна информация за споделяне.
Благодаря!

# 145
Моля, на мен Доктора ми го препоръча, да си го изгледам на спокойствие и ако има нещо неясно да звънкам 😊

# 146
Щв погледна и аз видеото, но ние забелвахме и още продължаваме. Таткото го прави *сега аз де*. Педиатърката ни показа как и с каква сила да се прави.

# 147
Минах преглед току що. Бебчо е добре отговаря си точно на 30 седмица. Даже тонове от днес записваме (още ме записват) 1460кг 🤔😄

# 148
При моя син всеки месец на консултация та педиатърката го забелваше и ми показваше с каква сила и гледаше напредъка. Отначало и мен ме беше страх да дърпа силно, но тогава още не го болеше поне не ресгираше. Колкото по-голям ставаше толкова повече усещаше. Накрая педиатърката уж го забели, но от едната страна остана още малко и после аз го дозабелих. Не помня кога точно се случи цялостното забелваше. Сега сина ми е на 2г и 7м. и още всека вечер го дърпаме да не зарасне

# 149
Мненията на специалистите варират май от това да се забелва до изобщо да не се пипа. И аз съм за забелването, в началото не беше особено успешно, защото ни беше страх да не го нараним, но после педиатърката ни показа как и постепенно стана.

Общи условия

Активация на акаунт