Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 32 165
  • 759
  •   1
Отговори
# 495
  • София
Ох, wild poppy повтарям, повтарям. Да свалят слушалките докато са по улиците, да се оглеждат, да внимават... Моля се да избират ярки дрехи, но това е абсурд - само черното е яко. А наистина в тъмното грам не се виждат пешеходците в черно, особено в софийския смог стелещ се ниско.
Когато стана инцидента преди два дни, отидох пак да си изчета лекцията, а синко каза: "Ох, мамо, това точно същото ни го каза и преди 2 години". И аз се сепнах, че наистина тогава бутнаха момичето от НПМГ, когато пресичаше булеварда. Но докато за мен това е още по-ужасно, че явно се случва често, за него е едно досадно намилане на майка му Sad

# 496
  • София
Имаше блъснато и 15-годишно момче на бул. Цар Борис III преди 2 години, отново на пешеходна пътека.Sad. Моя близка приятелка,  която даваше дежурства в Бърза помощ, тогава била в линейката. Единственото, което ми каза беше: “Моля те, забрани на децата да ходят на училище със слушалки в ушите!” 😕
Очевидно след като “джигитите” по пътищата не могат да опазят децата ни, ние сме длъжни постоянно да им говорим, колкото и да им е досадно.
Иначе да се отчетем от карантинното - току-що ни се обадиха от РЗИ да ни разяснят правата и задължениета ни. Детето е добре, вече трети ден без Т, само понякога и се запушва леко носа и не я свърта на едно място. Чакам я да ми изрецитира по вайбър Българският взик;). Вчера вечерта разбрах, че за цял ден е научила 1/2 от първи стих. Даже не ми хрумна да й се разсърдя…Зарадвах се само, че е здрава.

# 497
  • София
Излизаме преди час с щерката. Точно на пешеходна пътека и светофар, червен за нас, моята вади ръка от джоба и литва банкнота. Детето се хвърли да я гони без да погледне. Причерня ми... Особено след случилито се ...
Докато кажа - огледай се първо, тя беше вече долу на платното. Ами дуднах, дуднах, без глас останах. Уж вдяна. А дано, ама надали.

# 498
  • София
До последно се надявах, че Александра ще се пребори! Голяма трагедия. Ужасно е! Познавам лично майката на Александра. Дано да намери сили, тя и семейството ѝ, да преминат през това тежко изпитание Disappointed Relieved

Хайде и ние в отбора на Ковид-болните. Седмокласникът е с положителен ПСР. Започна с главоболие, ниска температура и кашлица. Температурата му вече не е толкова ниска. Стига до 38.5. Днес и малката покашля леко, така че и при нея очаквам включване. И на двамата сме им направили по 3 домашни теста (общо 6) и всичките са отрицателни. Нарочно взех различни модели, но нито един не излезе положителен. В класа му има още 3 деца с Ковид от вчера, така че явно си го предават.

Започнаха да пристигат срочни оценки. Засега се очертават 5-ци по ТП и ИИ, останалото трябва да са 6-ци, ако няма изненади в последния момент. Върнаха му и един преразказ от школата, оценен с 31 точки, но има забележка, че не е отчел времето, за което го е написал. В тази връзка ми възникна един въпрос. Колко подробно пишат подробен преразказ вашите деца? В школата на сина ми казали, че трябва абсолютно всяко изречение да бъде преразказано. Това ми се вижда почти невъзможно. Той трябва да научи буквално наизуст целия текст, за да не пропусне изречение. При вас така ли е?

# 499
Да почва в мир детенцето!

# 500
Първо да пожелая, леко и бързо оздравяване на болните.

След като вчера отсъстваха, мисля двама или трима, днес налични са половината клас. Вчера дочух, че едно е контактно, но така и не разбрах дали е от нашия или от друг клас.
Аз пък докато си мислех че за 3 - 4 дена ще съм пушка, то реши да ме повтори, сега от вчера ужж съм доста по добре, но да видим. Наборката след прегледа, пие Аугментин, много му се мръщи, чак и се гади като го види, затова го разчупваме, пак не го харесва, нооо, ще не ще, ще го пие. За Т, личната каза: ако е под 38, да не пие нищо, ако е от 38 нагоре парацетамол, добре че за сега не вдига.
Повечето срочни са нанесени, само две има още за нанасяне, като едната може и в края или след края на уч. година да я видим в школо.

Хайде от мен, с добри пожелания, да се оправяте, и пак да сте на линия.

# 501
Тони, и вие се оправяйте 🤗
Нашите симптоми се променят всеки ден... Сега вече няма обилна хрема и запушен нос, но секрета е... Задръстено положение, от което прокашляме и гъгнем 🤮
Викам на ММ, че не е никакъв водопроводчик щом не може да ни отпуши каналите 🤣
Оформят момата и се очертават доста 5ци- Мат, БЕЛ, история, физика, ИУЧ Мат и може би Химия, ако не реши да е 4...
Никога не е имала такъв нисък успех 😱 Максимум по 1-2 5ци за срока, които е добутвала до 6 за годината.
Не се ядосвам за друго освен за БЕЛ, ама и тук успокоявам нея вместо да я хокам. Научи гнусния урок, че ако преписваш и шмекеруваш, ако молиш със сълзи в очите и нахалстваш - ще получиш по-високи оценки 🤮 За щастие все още смята, че това е нечестно и не е нейния начин.
Да сме живи и здрави, пък другото... Каквото-такова

# 502
  • Сф
Ирчик, разсмя ме с твоя водопроводчик Simple Smile Аз пък като бях бременна и викам на моя- Изтекоха ми водите..и той хукна към банята по нощите да види какво се е спукало и тече, защото му е професия Joy
За шмекериите..моята е по хитростите, но и изиграха лоша шега, учителите не пасат трева все пак. Нисък и е успеха, имаме още за оформяне, но все пак..не е това, което очаквахме,. Оня ден много плака. Съобщи ми, че се е отказала тържествено от поста си на главен модератор в не знам кой си сървър за игри, защото нямала време и щяла да сяда да учи..кога се сети само..Направили  и прощално онлайн изпращане, проявили децата разбиране и така, подкрепиха я. Дано това да беше метаморфозата и поправи нещата втори срок. И изобщо , по принцип да си определи приоритетите.
На всички, здраве само!

# 503
Пюрче, добре, че не те е затапил 🤣🤣🤣
Вашите учители може и да не пасат, но нашите ги оставят да преписват явно... Момата разказваше как на олимпиадата по БЕЛ са преписвали - от телефоните между краката... Така и на контролни...
Абеее все едно ми е - няма да гоним топ училища, а ако не се случи и това, което иска... Ще го мислим✌️

# 504
Да си кажа честно, и аз като ирчик, карах я да преписва, да си помага, но къде успява, къде не, и да препише, и да не препише, все едно и също се получава, като резултат. Учителите знаят, понякога се правят на ударени, понякога си слагат оценката която трябва. Все пак на тях им е ясно кой колко знае и може. Като изключим тези, които умишлено бутат детето към слаб резултат.
Аххх, туй отпушване, запушване, трябва да се внимава, че понякога стават грешки.
ирчик, на наборката носа и е запушен, от никъде няма теч, ако вземе да кихне, може да текне, после пак си се запушва.
Довякъде е добре, поне ще икономисаме от кърпички.
Преди малко уч - ката по ИИ каза, че цял ден е замествала, имало отсъстващи учители, било нещо страшно.
Ми много хубаво, много е важно да са присъствено, да си обменят бацили, явно на някой му са малко. Нашата директорка е уникална, болни много, но всичко е точно.

# 505
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ей опасни са тези водопроводчици! Sweat Smile
И младежа е оформен вече. Има 5-ци по БЕЛ, ИУЧ БЕЛ, физика, история и музика. Останалото са 6-ци. Аз съм доволна, освен физиката, но здраве да е. Наборчето категорично не преписва, но подсказва и често страда от липса на време, за да довърши неговите си писания. Confounded

# 506
Наборката е почти оформена. По БЕЛ- 6, по математика -5.
Тази година по математика няма нито една 6-ца, въпреки уроците и упражненията с мен. Явно не ѝ е силата там.

# 507
Тони, аз не я бутам към преписване... Просто тя вижда как масово си изкарват оценките и се ядосва ✌️
Сега цъфна и 4 по Химия 🥴 Просто не й даде шанс... М@йната му
Нинко, тя и моята от подсказване си пати... Ама хак да й е! Сега онези, на които подсказва имат по-високи оценки 🤕

# 508
Всички срочни вече са ясни без историята. По БЕЛ и география е с петици, по останалите има шест. Учителката по БЕЛ му е казала, че другия срок трябва да се бори за шест. Това, честно, не виждам как ще стане. Той казва, че ще положи усилия и ще се опита, но съм реалист и ми е ясно, че от пет трудно ще отлепи. Мисля, че има само две шестици по БЕЛ в класа за срока. Едната е на момиче, което рядко изкарва различна оценка и наистина е много добра по БЕЛ. Другата е на най-добрия му приятел и там е с малко толеранс, защото бил между 5 и 6. Остава да видим историята. Там е между пет и шест. По моему чак за шест не знае, но ще видим какво ще му пише учителката. Той много печели от точките за активно участие в часовете. Заради тях винаги му пишат по-високата оценка, ако е между две.

# 509
Здравейте,  не съм писала отдавна. Бях зарязала набора, изобщо не ми пукаше за училището.  Майка ми е била болна без да знае (рак на черния дроб) и докато я заболя корема и кракът отиде на лекар на 17 ноември и поставиха диагнозата и на 13 декември почина. Във такъв шок и ступор бях, че училището ми беше последната грижа. Чак преди седмица и половина започнах да се интересувам от оценки и прочие. Набора завършва срока със две четворки по математика и география  петици по бел, химия, биология, и шестица по останалите предмети. Все се надявам,  че втория срок ще е по добре.  Няма да е с цената на всичко де. Да сме здрави,  че в момента и двете ми деца са с ковид в къщи.  Карат го само с лека температура и световъртеж.  Нищо друго. И за около два дни минава. Аз що за добитък съм не знам, но нищо ми няма за сега.  Та така,  оплаках се. 🙂 Бъдете здрави и се пазете!

Последна редакция: ср, 26 яну 2022, 19:10 от tatatuni

Общи условия

Активация на акаунт