Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 32 166
  • 759
  •   1
Отговори
# 480
  • в очите на дъщеря ми
Ужасно, ужасно, ужасно...

# 481
Толкова много се разстроих. Как, как да опазим децата си! Изобщо не е честно, умно, красиво, успешно, прекрасно създание. Да блести там горе! Cry

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 23:09 от Tickles

# 482
  • София
На фона на цялата трагедия, аз не мога да приема, че има друга цивилизована държава като жалка България, в която автобус на градски транспорт може да отнесе дете на пешеходна пътека.🙁
Забравихме да ценим човешкия живот. Пандемията ни взе “малко”, че започнаха да убиват и децата ни по улиците. Отговорни за случилото се, разбира се няма да има.  И тези “хора” спокойно и безнаказано се прибират по домовете си, смеят се, спят, прегръщат децата си…Колко семейства трябва да бъдат почернени, за да спре това безумие….

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 01:02 от Skiorche

# 483
  • София
Много е гадно, много Cry То детето е на едно по-добро място сигурна съм, но родителите, сестричката ... Господ да им е на помощ с тази болка!

ims ЧУ е нашето. По времето на каката правиха 3 пробни, сега са се амбицирали да излязат напред в академичната класация и правят всеки месец. Понеже го гледам, че е оформен моя и съвсем искрено го попитах: "Е вие учите ли нещо сега?" А той направо се възмути. Нямала съм представа колко много учели, всеки ден по математика правели ту подготовка за пробните, ту поправка на пробните, ту поправка на поправката Joy

Рени, последното ти изречение ме плаши, защото се опасявам, че не ме чака нищо добро след 7 клас в това отношение. Дано да драматизирам неоснователно.

Ние си прибрахме вчера дворната котка на топличко и сега само ходят да я гняцат и мачкотят. Уви не си разтребват стаята и ако котето бъде допуснато там се опасявам, че няма да остане здрав учебник или тетрадка. И какво си мислите, че стана: котката си лежи на една възглавничка в коридора, а щерката си примъкна да учела по физика до нея.

# 484
  • непостоянно
Новината за Али ме попа̀ри! Много се разстроих 😢
Гледаш го, расте, успява, върви напред и изведнъж... Много е тъжно! Светъл да е пътят ѝ!
Да сме живи и здрави, ние и децата ни! Нищо друго не е важно!

# 485
Още вчера като разбрах щях да пиша, но какво може да напишеш или кажеш в такъв момент. Болката и мъката, са големи. Сила и кураж на родителите, а това хубаво ангелче да почива в мир.

Рениии, браво на девойката, отличен успех, и по др. предмети ще е така. Пък ва останалите им тегли една, хич да не ти пука, явно детето е по - добре само да си учи уроците.

Ние като се върнахме от болницата, наборката реши да влезне в стаята, да види какво се случва. Отваря стаята, а те заглушили, още като отвори тиймса се видя, че няма нито едно дете там. Беше последен час, каза само - ми нищо не съм изтървала, затвори го, и до там.

# 486
  • в очите на дъщеря ми
Скиорче абсолютно съм съгласна с теб, това е лична и обществена трагедия и никъде нищо за шофьора....горкото дете, горките родители...просто съзнанието ми отказва да го приеме.

# 487
  • София
Плаче ми се като ви чета. Изобщо не е честно. Не знам какво да кажа при такива новини. Не ме интересуват оценки, училище, искам само дечицата ни да са много здрави. Господ да ги пази.
При нас от двама с ковид, от вчера са седем. Но няма карантина, присъствено са. Само да избутаме до ваканцията. Надявам се да се пресекат малко болните като спрат да ходят на училище.

# 488
  • в страната на чудесата
Правете комбинирани тестове. Има и грип А

# 489
Трагедията е голяма!Сила и кураж за родителите!Сълзите напират,защо трябва да се случват такива неща и то на такива хора,деца....
Оставих хубавеца у дома,оформен е по всичко,поне да е здрав за ваканцията!Днес ще пише преразказ и ще реши малко задачи от движение и работа,че му куцат.
Бързо оздравяване на болните!
Честито на всички рожденици!Много здраве,щастие и късмет!

# 490
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ужасна новина! Нека почива в мир!

# 491
Надявах се детето да се преброи. Много е тъжно, когато си отиват млади хора, деца. Животът е толкова несправедлив.

Детето сега се обади, че е с разтройство. По дяволите може ли да е ковид? Няма Т, няма нищо друго за момента. Не е излизал от вкъщи от петък, не е ял нещо странно/необичайно. Ще се прибирам да го нагледам и се надявам само с това да се размине. Вчера го тествах беше -, ама то с тия тестове е малко лотария.

# 492
*PipiLota* и при моя беше така бяха под карантина и не беше излизал от 5 дена ,а въпреки това лепна вирус .Дано да не е ковид и се оправите бързо.

# 493
  • София
Моите баща и син тичаха сутринта да вземат учебниците от училище. После се оказа, че още две деца са онлайн и болните и те, та стана половината клас и моя се успокои, че не е само той.

Оказа се, че всеки път като не му правят тестове защото е със ЗС, едно дете го питало още ли не е умрял от ваксината? Но моят го приема за много забавно, залива се от смях и повтаря "Евала му на Х, че не се страхува да ми го каже". Щом той няма проблем и аз нямам.

Трудно заспах снощи от мисли за майката. Тя не звучеше много обнадеждено още в началото, не знам в какъв вид си е видяла детенцето. Така и не изясниха какво точно се е случило, освен че удара е бил в задната час на автобуса. Явно като е завивал задницата се е изнесла настрани ... не знам.

Пипилотке, има хора напоследък с някаква такава симптоматика ( в това число нали и аз се оплаках). Бързо възстановяване на девойката!

# 494
*PipiLota*, може, да. Даже често децата започват със стомашни проблеми.

Ох, сили на семейството на отишлото си без време дете. Много е тежко. И всичко по пътищата е срещу децата ни. Дори и най-дисциплинирания шофьор е поставен у нас в безумни условия. Ето онази вечер и двамата с ММ се чудихме защо видяхме пешеходец на осветена, повдигната зебра доста късно (когато вече беше на пътеката). Коментирайки ситуацията, на следващата зебра по същия булевард загряхме. Защото е осветена точ-но. Ни метър няляво, ни метър надясно. И като излезе по-бързо пешеходец с тъмни дрехи от тъмната част, го виждаш, когато е на пътеката, а не преди това.  

Напомнете на децата да пресичат, само когато всички са спрели. Не тръгнали да спират, спрели. И трамваите са винаги с предимство, дори на пешеходна пътека. Последното се оказа, че наборката не го знае. А на булеварда до нас имаме 2 такива пътеки.

Общи условия

Активация на акаунт