Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 32 167
  • 759
  •   1
Отговори
# 465
Момичета, благодаря ви за пожеланията 🤗🤗🤗
Нинко, този по физика е просто... Писа на момата 3 на тест, за който му писах, че сме имали проблем с нета и тя се опита да повтори в оставащото време. Тя плака много, а той ми каза, че ако не е доволна от оценката ще й даде възможност да поправи...
Кой ще е доволен на 3? Нанесе й я без да му мигне окото. После я изпита по желание - не била за 6, та й писа 5... Днес ги включил в часа и благосклонно й казал, че ще й остави 5 за срока, че е взимала участие.
Ама къде е Никола, къде е Гъбката?
Не са и двамата за 5...🥴
Боксии, 🤗 ще се оправи набора, ама нали и ние трябва да побелеем 😜

# 466
irchick Така е !Припомних си годините в детската градина ,където не излизахме от болниците .Белите коси си ги имам по -рождение от 20годишна Simple Smile 
За оформянето дори не ми се коментира Simple Smile математик  с медали по състезания и му писа по ИУЧ две четворки ,но щяла да му пише 6-ци и да му остави 5 за срока не знаела какво му става на контролните там оценките са само от това.По биология има една 3 на входно и една 6-ца от изпитване не знам колко ще му остави за срока нямаше я цял месец ,а преди това детето постоянно я молеше да го изпита за да си оправи оценката. Често казано вече не ми пука ,каквото искат да му пишат само той да е добре.
Дано всички болни да се оправят скоро и да си починем през малката ваканция .

# 467
Аз имам един тъп въпрос: Минаха ли олимпиадите по български и математика, защото в сайта на нашето училище не намирам информация? Знам, че сега са по химия и биология (утре), но за мат и бел няма инфо.

# 468
  • Майничка
Може ли ученик да бъде оформен за срока без оценка от класна работа?
Не би трябвало да може, но някъде го правят.

# 469
  • София
Уж го убедих моя да не ходи присъствено тия 3 дни (в петък няма да учат). Учителката по БЕЛ, при която трябва да имат ПИ била болна също. Ама то може би щели да правят ПИ нищо, че я нямало и може би не била болна от ковид, и може би щяла да си дойде. Питах го вярва ли си. Той призна, че може би не си вярва Simple Smile Ама нали трябва да правим напук на мама. Зорлем иска ваканцията да е болен или ако не е болен, поне да е под карантина.

# 470
  • София
Gorg0nzola, ама много ученолюбиво е това дете! Бравос! Все така да продължава.
Вашето училище ДУ или ЧУ е, впечатлих  се че провеждат ПИ.
При нас Госпожата по БЕЛ е болна, вече минаха 10 дни. Май няма да идва до ваканцията. Днес цъфна 5 от теста на съставно сказуемо и наклонения на глагол от преди две седмици. Сега чака със свито сърце да види как ще го оформи за срока (5/6). Големи бележкари сме станали, ама назор е работата.
И другите деца от класа се притесняват за оформянето - кой се е надявал на изпитване за повишаване, кой не е правил контролно. Ужас, доста са се филмирали децата от класа по БЕЛ. Всички се надяваха да се върне тази седмица, карат без заместник и вече изостават и с материала.
Поне госпожата да оздравява и да няма усложнения.

# 471
Честита да е рожденичката! Да е много здраве и с късмет да расте!

Рядко пиша, но чета, та бях решила да се отчета със срочните оценки, но ..... прочетох ужасната новина, че Александра е загубила битката , та някак си всичко друго губи смисъл....
Да са ни живи и здрави децата!!! Това пожелавам!!!!

# 472
Щерката днес се върна от карантина и боледуване в клас. Посрещнали са я с контролно по математика. Учителките са се заяждали с нея защо не е правила класни и контролни, все едно е виновна, че е била с Ковид.
 Учителката по БЕЛ, казала че утре ще прави класно, щерката я попитала не е ли редно да бъде два учебни часа, както са правили другите деца, но отговор нямало, само потвърждение че ще прави класно .
Учителката по АЕ дала за домашно на щерката есе с 150 думи и презентация 😵. Имала пет оценки, а трябвало седем.
Детето ми повръща цяла вечер от притеснение. Две седмици по време на карантината никой учител не си направи труда да я включи в часа, а сега всички се сетиха, че трябва да я изпитват.
Утре я водя до ЛЛ за повръщането и бележка, а учителите да я оформят както намерят за добре.

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 21:48 от Vita

# 473
След последното написано просто не знам какво да кажа. Бог да пази, другото са дреболии, дето не си струват чак толкова и постигнати резултати, съотнесени с такава трагедия просто са незначителни.
Не е първият случай с нещастни инциденти на деца в това училище. Ушагелов да направи водосвет. Ние на работа преди време сме правили поради натрупване на ужасна серия от случки.
Бокси, мислех да кажа и аз същото за антибиотика, ама се въздържах по ред причини. Важното е, че е прегледан и няма съмнения за сериозни проблеми. Всичко се следи в динамика, все пак. Да минава.

# 474
  • София
Детето е от СМГ. Ушагелов е директор на НПМГ. С дете от там беше и предишния инцидент.

# 475
Silvia2211, благодаря за пожеланията. Гаспод да пази децата ни 🙏 Ако са живи и здрави ще си намерят пътя в живота 🙏
Вита, и вашите учители като нашите... Или в критиката, или с чувство за малоценност, или рошави🤬
Този дето с Нинката обсъждахме е от последния вид... Хем познава децата от 5клас, когато им преподаваше ИУЧ.
Поне се успокоявам, че навсякъде щъркел хапе даскали😂, та всички сме на равна нога 🙊🙈🙉
Успокой детето и като любител-фармацевт предписвам по лъжица "*майната му" на 2часа, без рецепта е 😜

# 476
  • Пловдив
Светъл път на детето! Сили на майката и семейството. Няма по-страшно от това да си отиде млад живот.
Спрях да се ядосвам вече. Днес оформени срочни оценки -все шестици,ще видим и останалите. Но ме впечатли оценката на теста по химия. Оценката е 5. Детето ми може по всичко да го хванеш в издънка,но не и по химия. И все пак проверих теста. Грешка няма. Потърсих теста в нета -естествено намерих го,намерих и отговорите. Е ,има грешен въпрос според мен ,който е с 4 подусловия. Две са верни ,две са грешни по мое тъпо мнение. Но дори и да приема ,че те са прави ,а аз и детето не сме то оценката по скала пак е за 6.
Накарах девойката да попита какви са й грешките. Отговорът е " Р...,болна съм".  Нямам против, но можеше поне да напише ще проверя след седмица, две, три ,към края на годината.
И все пак хлора не проявява 4 и 6 валентност спрямо кислорода.
Спрямо кислорода хлорът проявява 1,3,5,7 валентност. Вече ми омръзна от НЕКОМПЕТЕНТНИ учители. Ами да си проверят тестовете. Грешни задачи по математика, неучен материал по бел. Наистина ми омръзна вече. Уважавам учителската професия. Най-добрите ми приятелки са Учители. За съжаление нищо не ме кара да уважавам повечето  от учителите на дъщеря ми.

# 477
  • София
От такава новина оставаш без думи!
Дълбока пропаст в майчиното и бащино сърце за цял живот. 
Оххх, да му е светъл пътя на детенцето!

Бъдете здрави и изпълнени с обич!

# 478
Светъл път на детенцето.Боже пази децата ни.Щях да пиша нещо и ми се струва безмислено...

# 479
  • София
Чувствам се премазана! Нищо не ми е важно след такава новина! А искрено вярвах, че Али ще се оправи 😪
Вчера наборната имаше урок по Бел, онлайн, естествено, и после казва "госпожата ме похвали" Коментирали силата на майката в контекста на "Една българка" и детето направило паралел, че майчината села е велика, днес приятелки на мама даряват кръв за дете, което не познават, защото мама не може да излиза, нали сме в карантина, а мама реве от благодарност. В първия момент щях да я зашлевя, но някак асимилирах чутото и се въздържа. Майчината сила е велика, а такива събития възпитават благородство и съпричастност. Благодаря, Али, за урока! Грей силно, звездичке 💖

Общи условия

Активация на акаунт