Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 32 171
  • 759
  •   1
Отговори
# 450
Мамзел, щом сте вече на ваканционна вълна, остави Прекрасната да се наслади на ваканцията. Седми клас няма да ѝ избяга, но ще ѝ се отрази благотворно да го забрави за малко.

# 451
  • София
Irchik, честита да е девойката! Да е жива, здрава, щастлива и доволна от всичко, което подхване!
На всички болни, много прегръдки и бързо оздравяване!

В нашата поликлиника в квартала (в София) има Ковид кабинет на входа. Там може да се прегледат хора с оплаквания, и лекарите пренасочват към други специалисти при нужда. В Бургас може и при Вас да има такъв, все пак сте голям град! Дано не е нещо сериозно ..... Стискам палци за бързо отминаване на тези симптоми и оздравяване!

# 452
  • непостоянно
Ирчик, честит празник! Жива и здрава да ви е рожденичката! Много щастие, усмивки и успехи през тази важна година!
Мамзелче, хууубаво да си починете ви пожелавам!
Бокси, дано не е Ковид и бързо да минава, но имай предвид, че и при моята щерка започна с разстройство, отрицателни тестове до 4ти ден, когато се оплака и от болки в гърлото. ПСР излезе + на петия ден чак!

# 453
Ирчик, да ти е честито водолейчето, да е живо и здраво. И ти си със едно отнесено от вихъра, уж е тук, а все се рее нейде из облаците. Тортичката изглежда супер. Благодаря.

Момичета, то вашата заповед е много добра, но войниците не са послушни. Благодарим ви че ни мислите, и за пожеланията също.

Аз я водих на лекар, одеве се прибрахме, на връщане оставихме бележката, пътя ни минава през училището, поне едно удобство.
На девойката не и личи изобщо, че е болна, а на мен само в много тежък случай. И докато си мислех че се оправям, от днес пак съм болна, този път с кашлица, добре че не е честа, и болките в очите ми се върна, докато чакахме пред кабинета, явно лампата им повлия, та сега пак ще съм със слъчевите очилата на наборката.

Мамзелче, да си почините добре, ако може и заради нас, приятно изкарване, и не закачай наборката, остави я да се наслади, после не се знае какво ще стане.

# 454
Благодаря Ви момичета! Намерихме в частната болница свободен педиатър .Предписаха ни антибиотик ,пробиотик и още няколко лекарства .Не е ковид слава богу!

# 455
не може в голям град като Бургас да няма болница с детско отделение. Отидете на спешен кабинет. Може и нищо да не е, но след преглед е по-друго. В определението за спешност се включва и "всеки, който се е самоопределил за спешен е такъв, докато не бъде прегледан". На тоя принцип няма как да откажат преглед с мотив, че не е спешен. След прегледа може и да не е и най-много да си платите прегледа. И в ковидни времена другите болести не взимат отпуска и нещата се неглижират и запускат, а точно това не бива да става.
Скиорче, честита рожденничка. Да е жива и здрава /бързо оздравяване/ и много да ви радва.
Ирчик, честито пораснало момиче. Всичко да върви като по вода.
Бързо оздравяване на болните. На другите им мина, мен още ме натиска и държа 37,0-37,2. Уж нищо работа, но ме мачка. Нещо ми се разбута имунитета - за втори месец втори вирус, и ме влачи дълго, и ми доскапва и без това скапаната щитовидна.
Голям кеф било да си е дистанционно с класа! Почват оформянията. Може би ще се наложи да прави някакви допълнителни усилия по английски,музика, трудово. Има само х2 оценки. По другото стигат като бройка.
Допълнение- Бокси, прегледано е детето реално, нали? Не е телефонна и задочна работа?

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 13:46 от ra2

# 456
  • Сф
Момичета, аз си имам много странно дете. Сега почвам да го осъзнавам.Така както може да изкара 2 Ка по математика на класното след 5,6,5 текущи,
днес ми донесе двойна шестица по език.Не бях виждала такова нещо. Не разбирам какво се е случило на това класно по математика. Вчера е решила голяма част от задачите на частния урок. Същите от класното .Стрес ли е, нежелание ли, не мога да разбера.Такива амплитуди чак...и то по 2,3 предмета...сигурно в знанията е проблема , ама чак пък толкова. Не знам , не знам. Отделно е научила половината училище на специфичен танц днес..Имали са 2 свободни часа, та тя била учителка по танци на малките.
Честито на рождениците!
Болните да оздравяват!

# 457
  • София
Благодаря Ви момичета! Намерихме в частната болница свободен педиатър .Предписаха ни антибиотик ,пробиотик и още няколко лекарства .Не е ковид слава богу!
Аз, без да те агитирам, бих задържала АБ-ка поне за ден-два. Просто акълът ми не побира как изписват антибиотик така за “Добър ден”, който допълнително ще му разбишка корема и червата.
Остави го на чай от джоджен и други течности, приемани на малки глътки с интервал, и го наблюдавай! Важното е, че няма т.нар. “остър корем”, което може да е индикация за апендицит, преплитане на черва или друго. (не ме питайте от къде ги знам тези работи…препатила глава)

# 458
Бокси, детето ще се оправи, не се притеснявай. Както скиорче писа, все пак дръж под око нещата, само докато утихне. А и ра добър съвет е дала.

Пюрче, не се чуди, децата са уникални, никога не може им хванеш спатиите, само докато пораснат, даже за награда е научила децата на танц, браво.

При мен школо цъка, една оценка и три срочни, явно е, че тази седмица ще е така. Може би само по един предмет, пак ще сме на дългото чакане. Там не се знае кога ще бъде нанесена. Тъкмо да публикувам и още един път цъкна туй школо.

# 459
  • София, в момента в любимото ми село Железница
Ирка, да е здрава и честита наборката и бързо да се оправяте бързо!
Днес не сте изпуснали чак толкова много. Отсъствали са 10-тина деца. Тоз по физика се е развихрил с изпитване за оформяне. Никола е силно разтроен, че го е оставил с 5 за срока. И миналата и тази седмица го е изпитвал на целия материал, много се мъчи детето, много учи и преповтаря уроците.

Всички болни да се оправят!

Последна редакция: пн, 24 яну 2022, 15:41 от ninanb

# 460
  • София
Ирчик, да е жива и здрава рожденничката! Лесно да си постига целите (нейни и на мама Wink ) и да са ѝ много мечтите!

# 461
Ирчик, Честит празник на рожденничката!
Да е жива и здрава и много успешна!

Днес в нашия клас са били 9 деца от 22. Класната ни и тя е болна от днес. Дъщеря ми каза, че е пило спокойствие и тишина, като ги няма дразнителите.

# 462
Може ли ученик да бъде оформен за срока без оценка от класна работа?

# 463
  • София
Честито на всички рожденици! Да са живи, здрави и успешни!

Болните да се възстановяват бързо!

Имам мейл от училището, че в класа има положително дете с домашен тест. Уведомяват ме, че т.к. теста не е лабораторен няма как да ги карантинират, но който родител иска да задържи детето у дома, ще ги включват дистанционно. Моят е оформен по почти всичко, но в четвъртък е поредния ПИ по БЕЛ и се опитвам да го убедя да си остане у дома, но козльовски инат бори ли се, все е на обратно. Заинатил се е, че ще си ходи.

На ПИ от школата е със 79т., за сравнение на ПИ от училище е с 87 и 89т. Значи 10т. отгоре надценяване. Ще видим Регалията как ще е.

Ханна, в София и в книжарниците от веригата на Ciela има щандове с манга. Моята последните поредици от там ги взимаше.

# 464
ra2 дори  в частната клиника не искаха да го прегледат ,а да ме препратят на хирург! След като им казах ,че съм го тествала за ковид се вдигна лекарката от стола да го прегледа и почна да ме хвали каква съвестна майка съм.Ако не бях го тествала щях да обикалям още болниците за да си прехвърлят топката от страх да не се заразят.
Skiorche От както съм го родила антибиотик не съм му дала ,а не е като да не е боледувал много:) Купих другите ,но и на нея казах ,че антибиотик няма да му дам!

Общи условия

Активация на акаунт