Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 32 154
  • 759
  •   1
Отговори
# 525
  • София
евето, това и при нас е проблем - игрите и клипчетата. Аз няколко дни се разхождах я с мишка, я със зарядно. Звучи смешно , но това е ежедневието при нас. Прибирала съм и лаптопа за няколко дни и да видиш как можело и да се учи, и да се старае. Но разбира се след връщането му "старателното" дете изчезва за 2 седмици. От преди празниците го обработвам, че постепенно ще трябва да намалява игрите, а накрая и да поспре за известно време.  Гледам да му го напомням често в разговор, за да му влезе в главата и свикне с мисълта, че драмата и истерията да са по-ограничени. Joy
И при нас от понеделник Школо само свети. Най-после го оформиха като остават география, химия и ИИ. По география е бетон - 4-ри шестици, ама господина обича да ги мотка до последно. Утре ще се бори по химия, доста са желаещите та ще видим как ще стане. Госпожата по ФВС излезе голям "пич" и му писа 6 за срока, при положение че имаше 4 на прословутите нормативи, а след това му писа няколко 6-ци. Той не е спортист, ама явно се е раздавал според възможностите си.
Да похваля момчетата от класа (нали съм пристрастна) от 8 5 завършват с 6 по БЕЛ и мат, 2 с 5-ци и едно 4 мат и 5 БЕЛ.
Общо взето учителите не са занижавали оценки при нас накрая на срока, даже напротив изпитват повторно за повишаване.

# 526
  • София
Дидева, ако знаеш колко си права. Писала съм, че моето голямото учеше в училище, което е известно (в квартала) с това, че занижава оценките, за да си запази учениците след 7 клас. И като резултат една част се местят още след 6 клас. Моето също го преместих след 6 клас, за да изкара успех. Завърши 7 клас с пълно 6 без много зор. Все за пример го даваха. А негово приятелче, преместено в друго училище, даже стана ученик на годината в 7 клас. А в старото училище все петици им пишеха.

Така че сравняването на успех в различните училища не е много правилно.

# 527
  • Сф
Не го разбрах това със занижаването на оценките.Питам, защото нашето е с по- особен прием. Ама ние така или иначе искаме да си останем в него . Ще го пиша на 1во желание. Това ми е ясно поне.Обаче, дали ще стигне бала? Сега като се замисля, повечето деца ще бягат на другаде. Така ми споделя моята.

# 528
  • София
Аз съм прибрала няколко конзоли, тъй като децата и баща им са на един акъл и сега са всички наказани. Оставена е една стара конзола, която ползвахме преди да се роди големия!!!, плейстейшъните и лаптопите защото са онлайн.
Училището е обикновено квартално с прием след 7клас, СТЕМ център ала бала и амбициозен директор. Не са проблем само на 7-ми клас учителите, а  и на по малките. На петокласника при 6-6-6-5 по музика беше изпитан получи 4 и 5 за срока. Ако оцелея след края на 7 клас ще е супер, още не съм почнала със сериозното пиене, но явно трябва да размисля Simple Smile

# 529
Валя аз още не съм се отказала да преместя Христо в друго училище.  Голяма греда с математичката...Ако не са частните уроци, не знам.  🤦

# 530
  • София
Валя твоя не беше ли в 125-то или бъркам?

# 531
Евето, е обяснила горе-долу...
Понеже само от 4г. има и гимназия е голямо напъване 🤮 Не беше така преди в етапа 5-7клас✌️
Но в 4клас рязаха с голяма балтия децата, за да не се местят. А не е като да не е пълно училището, но амбицията на директорката е изключителна.
Има си плюсове, но тази година здраво терорят децата.

# 532
  • София
Иринко има амбиция нашата да строи още едно крило, не и стигат стаите.
Искрено се надявам поне по Бел да се върне титуляра да им вдигне малко успеха, то е ясно че в София масово ходят на уроци.

# 533
  • София
Валя твоя не беше ли в 125-то или бъркам?
Беше, до 4 клас.

# 534
Вие чакате титуляра, ама нашата си е титулярката и няма на какво да се надяваме 😪
А за амбициите директорски.... Не ми се говори направо 😱
Цял срок гимназистите са втора смяна  (в училище, което е на едносменен режим) заради ремонт. Представям си ако почне строеж 🤕 А в началото и ние бяхме втора смяна... Временно... Ама родителите въстанаха 😉
Водопроводчика се предаде и се разболява... Писна миии🤬

# 535
  • Сф
Ох, с тия болести. И аз седя на тръни,че трябва на ски лагер  да ходи хлапето. Притеснено ми е .
Иначе в Школо се случват странни неща..появяват се незнайни оценки. Моята тръгна днес да търси сметка на физичката, след като вчера цял ден черта вериги ,получи 6 ,но се появи и някаква неизвестна ни двойка. Борбата е за 5 ,но да видим в крайна сметка какво ще се случи. Въпреки,че е ясно- каквото реши госпожата. Днес сигурно ще и разкаже играта на моята ,че е надала глас за справедливост.
Моята облече униформата и вика- На война , като на война ! 🤣
Математичката обаче си анулира семегейското класно и остави оценките от действителното. С 5 сме там и остава 5 за срока , да не повярваш.

# 536
Никога не са се появявали оценки в дневника незнайно от какво, и незнайно от кога. Всичко се пише в момента. Едно-
 единствено изключение имаше за всички тези години. Миналата година, по история, учителката им нанесе резултатите от едно контролно чак след месец. Беше им натряскала масово двойки и те си го знаеха. Тъкмо бях решила, че се е смилила над тях и няма да вземе под внимание това злополучно контролно, оценките се появиха в дневника.
Остава историята за оформяне днес. Между 5 и 6 е. Аз и на пет ще съм доволна.

# 537
  • Сф
Ами и при нас не бяха се появявали, но сега следя, виждам, детето не ме лъже. Ето и по математика се появи 5 ца на устно. Тъй като нямаме оценки от активно участие може би сега учителите, някои си наваксват. То за петици и шестици едва ли някой ще мрънка. Но ето в един ден да се появят 6 и 2 по физика. Двойката пише че е на дом. работа, освен да е грешка. Шестицата ме погледнах, но и тя трябва да е на дом. работа.Гадното е че в последните дни на срока се появяват тия неща. По бел също имаме 3 оценки само, май трябва да са повече. Чакаме и това е.

# 538
  • София
Момичета, влизам да похваля младежа - май ще завърши само с една 5-ца по ИИ. Innocent Днес по химия се е преборил за 6. Казвам май, защото още не са оформени по География. По ИИ имам подозрения, че е доникъде с една картина и с основание му е писал срочна 5, макар че уж не било така според детето, ама кой ще ти признае .
При нас оценките се нанасят в деня или най-много следващия при устно изпитване, а при писмено - след като им ги върнат. В това отношение съм много доволна от учителите. По химия Госпожата си има отделно тефтерче и там си нанася слабите оценки (2) и при следващо препитване, ако не знаеш вече я нанася в дневника. За мен лично са ни  свестни учители в това отношение. Е, друг родител може да е на друго мнение, но всеки си гледа от неговата черга.
На приятелка детето учи в училище в западните квартали и там някои преподаватели са супер изискващи. Направо им съчувствам на децата. Да, ще научат повече от нашите по някои предмети, но сигурно им коства и доста усилия и нерви.
Та, както каза по-горе Валя, оценките от дипломата не са мерило за еднакви знания и обективно оценяване.

Irchick, дано разболяването е леко и му мине бързо. Дано и теча от носа му не е голям! Simple Smile
На останалите също леко изкарване! (това вече стана като мантра) Heart

# 539
Моля майките на нашите манга читателки да го помолят да попълнят едни проучване на студент в СУ
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScTd-6OAsZGtPr3HlLhYNu4 … /alreadyresponded

Трагичните новини ме разстоиха толкова много, че дори не се уплаши много от личното си запознанство с омикрон.

Общи условия

Активация на акаунт