Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 31 917
  • 759
  •   1
Отговори
# 630
  • в очите на дъщеря ми
Tickles, честно да ти кажа изобщо не съм в час, прекрасната смята четенето за загубено време, Господ ми е свидетел,че  положих титанични усилия да я увлека по четенето  ама...но тя с интерес гледа филми по книги на Агата Кристи, ако искаш пробвай в книжен вариант.

# 631
  • София
Tickles, моята тийнка и приятелките й (по-скоро те, защото при нас казусът с четенето е като при Мамзел), се превъзнасят по една книга - “Без дъх”. Гледам, че всички я изчитат на един дъх. За момичета е подходяща, май някаква тийн-любов има. Купувах я за подарък наскоро.

# 632
Момата от тази година почна с черните химикали, до момента в който да почне да пише с този цвят, бях изкупила всякакви разновидности, и украси, дори и по писците, от най - дебелите, до най - тънките. Бързо свикна с черното, все пак и дрехите предпочита да са в този цвят. Като я видя, млада, красива, мързелива, пък в черно като вдовица, ми призлява.

Гери, лека полека приготвяй снаряжението, че докато се обърнеш и времето дошло.

Рени, само казваж кога, и ще имаш снимков материал, и то в изобилие.
А за тез сватби, по - добре си запази формата, като наближи момента, вземи един номер по - широки дрехи, че от напрежение може да огладнееш повечко, и да се окаже че няма място.

Tickles, много хубаво парти, ама диджея що не му тегли една, и не го изрита, после заемаш неговото място, и почваш да се вихриш. А за книгите, трябва да избереш нещо по нейния вкус. Мойта гледа някакви, корейски, китайски и японски маймунки, после не знам ночно къде, четеше някакви подобни щуротии ( манга ), хареса си една от тях на английски, в комикс вариант, на хартиен носител, и за нула време я прочете. Гледам я таз книжчица, ми то отзад напред се чете, питах я, сигурна ли си, вика да. Наскоро пак щях да и взема, но, докато се наканим, и се поразболяхме.

И да се похваля - и девойката вече е напълно здрава. Дано повече не се разболяваме, че хич не е приятно.
На тепърва оздравяващите, да оздравяват и те бързо, и без последици.
Сега поне за тези почивни дни, ще сме здравички.
А за това че в момента се обсъжда какво ли не, предпочитам нова, отколкото от сега да мисля за НВО, и без това, тук едната част сме с разните му училищни драми, ако почнем и това, аз си казвам честно, надали ще издържа. Директно по - добре да се настаня трайно в Карлуково,  където ще ми е по - добре. Днес водих писмен разговор със зам. класната, и на последния въпрос който и зададох, отговор не получих, явно не е бил удобен.

# 633
  • Пловдив
Tickles, предлагам "Един от нас лъже". За една идея по-големи е, пише 16+, но темите, които засяга според мен са и за наборчетата. Не е само криминален, ползват го в часовете по психология, провокира разговори за социалните мрежи и разрушителната сила на тайните.
Авторката има още 4 книги, тази е първата.

# 634
  • Пловдив
Мен ме налегнаха  мисли, че по литература всички в 7 клас всички деца  ще имат 6. Щом премиерът може да бърка Толстой и Чехов, а е учил присъствено, какво да искаме от децата.
Колкото до сватбите-аз съм се женила три пъти. И то все за един и същи мъж. Може би много от вас не помнят, но  90 година имаше купонна система за бензин. Нямаше как да се превозят гости от единият край на Бг до другия. Затова направихме една сватба в Плевен и една в Пловдив. А след 16 години направихме църковен брак с още един купон, който според мен беше най-осъзнат и истински.

# 635
  • в страната на чудесата
Е ама Чехов и Толстой не са в Нво. Няма шестици по този параграф. Само двойка на ПР-а 😂😂😂
Аз не съм се женила въобще. И се надявам да не се налага Simple Smile

# 636
Малеее, Ренииии, изби рибата, туй твойто като филма, за сватбите и погребението. Добре че сте сложили финал, преди другите да са се случили. Значи голямата, следва примера на мама и тате.

Някой спомена за стихотворенията, На Прощаване, както бях писала преди време, го учиха на парче. От тогава до сега, други не са учили, и като гледам, скоро може и да не почнат. Има деца с големи дупки, в другите параграфи, и набляга на тях, като доста често включва, отговор на нравствен въпрос, цитати, глаголни времена, наклонения, и други. И тъкмо ме подсетихте, ще трябва и там да се поопражни. Ученето на изуст, е добре за паметта, да се размърда малко сивото вещество, та дано при мързеланата се оформят и малко гънки, има нужда.

# 637
  • в очите на дъщеря ми
Девойката получи"Един от нас лъже" за Коледа, жалък опит от моя страна, белким провокирам интерес, не и допадна и го зарязя, то както казах, четенето...
П.П. Хари Потър го чете, поне до 3 та книга със сигурност.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 10:00 от Мамзел Нитуш

# 638
Моето е на вълна манга. Друго в момента не върви. Предни години единственото, което успя да го зариби е Хари Потър и Пърси Джаксън. Не е от най-четящите. Чете задължителната литература, защото съм зла, не поради голям интерес и това е.
Болните да се похвалят, че са здрави вече!

# 639
  • Майничка
При моята четенето е слаба работа, но като се хване, се мята на разни трилъри, криминалета и психодрами. Фантастиката хич не я влече, за мое огромно разочарование.

# 640
  • София
Здрави сме отдавна.
Само аз се чувствам прецакана, че последна отидох до лабораторията и вече бях изчистила вируса, та си останах без сертификат.
Децата почти не усетиха, че са били болни. Наборът беше с по-обилна хрема, другите почти без. И таткото бая време беше с температура - под 37.5, ама 5-6 дни не спадна. Надявам се, че ще е без последици това боледуване...
Сега ваканцията имаме да правим пробни матури за училище, за школата...има да се готви за Олимпиади...хич няма да му е лесно и меко казано сме се поизнервили. Още повече, че само неговата карантина днес изтича, другите още ще си висим вкъщи и следващата седмица.

# 641
  • Пловдив
Моята беше още в детска градина, когато започна да се увлича от аниме, манга и всякакви японски неща. И понеже от малка се научи да чете, помня как ходеше в предучилищната с манги - Любовен квадрат и Дистопия да си ги чете 😆. Притеснявах се госпожата да не ги види.. Ужасно неподходящи за 6 годишни, но то нямаше нищо друго на български език, освен едни енциклопедии в манга стил. После събираше Наруто и Тетрадката на смъртта, и въобще каквото има на български. То и тогава и сега няма манга на български. Сега вече английския не е проблем и става по-лесно. Преди малко си преброи английските манги, понеже днес е рожденичка Simple Smile и също получи - 80 книги.

# 642
  • София
Ханна, да е жива и здрава госпожицата! Все така любознателна и старателна и успешна във всичко!

# 643
Давам отчет - пушка сме. Децата са в онлайн занимание на малчо, в което и каката се включва с интерес - Музикален каледоскоп.
Аз чета книга и си почивам 🍰☕
Момата чете много и я ограничавам през учебно време, защото не би погледнала учебник и тетрадка иначе ✌️
Хана, да е жива, здрава и сбъдваща мечтите си 🥳🥳🥳
Помня, че беше първото пролазило бебе в януарската тема - на клипчето беше едно буболече със щръкнала коса, върху килимче и "гонеше" едно дистанционно 🥰🥰🥰

# 644
  • в очите на дъщеря ми
Хана честита и благословена да е девойката!
От майските бебета на 2008, сякаш няма в темата, или аз не помня☺

Общи условия

Активация на акаунт