Седми клас 2021-2022 Тема 5

• 31 916
  • 759
  •   1
Отговори
# 645
  • Mars Hotel
Ханна, жива и здрава да е рожденичката. Много успехи и късмет ѝ пожелавам!

Дъщеря ми обича да чете само на английски, но иска да седне и да прочете книгата наведнъж. За Коледа свекърите ѝ подариха книга (сълзлива драма някаква, но интересна) и това диване като се запъна, че трябва да я прочете на един път, отказа да си ляга. Накарах ѝ се, легна си по някое време без да е довършила книгата и сега отказва и да я погледне. Луда работа! Питам я как не ѝ е любопитно да разбере как свършва книгата, тя вдига рамене и казва, че аз съм виновна, защото съм я накарала да си ляга. Инат абсолютен.

# 646
  • София
Ханна,
Да ти е живо и здраво порасналото момиченце! Много успехи и сбъднати мечти! Хубав празник да има днес!
Ние борим у дома геометрията. Това медиани, симетрали и ъглополовящи стана пълна каша в разсеяната й глава. Обяви, че този раздел от математиката й е много сложен.😠 На мен пък ми беше любим, при все, че математиката не ми е стихия…

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 14:04 от Skiorche

# 647
  • Майничка
Да е здрава, щастлива и успешна рожденичката ти, Ханна!
Нека всичко желано й се получава с лекота!

# 648
Ханна, да ти е жива и здрава тийнката. Да е много щастлива и успешна.
Ние мързелуваме. Планувам от утре да давам нещо, но предполагам ще срещна отпор. А и на мен не ми се захваща отново ученето, та най-вероятно ще изкараме седмицата лежерно, пък после ще го мислим.

# 649
  • София
Хана, честита да е девойката! Да е жива и здрава, все така успешна и най-вече щастлива!
Хубав празник!

# 650
  • Пловдив
Ханна, да е жива и здрава и все така успешна!
Скоиорче, много сте напред. При нас тъкмо свършиха ъглите и то при положение, че се предаваха по два урока наведнъж. Не ги разбирам аз така нещата, но кой ли ме пита. Според мен не може да се предават по два урока наведнъж, без нито една решена задача. Последният час правиш упражнение от сборника на Веди ,който все пак не е ниво учебник. Упражненията всеки път протичат по един и същ начин -дава се пресниман лист на 10-12 задачи и децата решават. Госпожата стои на бюрото." Колко получихте на първата задача" Поглежда отговорите - "аааа не е толкова" Ама защо не е и как трябва да се реши това не е нейн проблем. Дали всички са разбрали и решили съвсем. Обикновено в час се решават 3-4 задачи и останалите, който иска да се упражни. Така и аз мога да преподавам математика съвсем успешно.

# 651
  • София
Честито на дъщерята на Хана, да е много здрава, щастлива и успешна през новата й рождена година!
Хайде и ние в кюпа с карантинирани, засега само един доказано болен, повторно. Щерката е с положителен тест, ваканцията ще сме у дома. При нея протича от гърлобол една вечер, през Т и болки в мускулите един ден, хрема втория ден, вече е жизнена и без Т, но пък е в началото на карантината, даже ще пропусне първи ден от втория срок. Но да се радваме, че засега минава леко и ние още сме ок, за разлика от първия път - повтаря я, след ноември 2020г., когато ми се стори по бурно протичането. Всякакви планове за ски и разходки пропаднаха, но да сме благодарни, че сме си вкъщи в що годе добро състояние, засега.
За книгите моята щерка четеше повече до 5 клас, сега по малко, но и са натоварени повече в училище и извън и не остава много време. В момента чете "Стражите" на Тери Пратчет, но отдавна я е почнала, бавно чете, доста бавно. Взимах книга за подарък на приятелка тийн, момичето в книжарницата ми препоръча като лично прочетена "Изборът" на Кийра Кас (https://chitanka.info/text/36759-izboryt), нямам обратен отзив, струва ми се доста "момичешка", принцеси, конкурси, но пък антиутопия....     
И тя трябва да използва времето за домашни, пробни, подготовка за олимпиади. Помагалата стоят доста новички все още, даже план нямаме сигурен как да ги минава, поне част от тях. Има домашни от училище. Практикумът на Регалия наистина включва невзет към момента материал, но както някой отбеляза, може да се тикват тези задачи...чудя се колко ли теста има този практикум общо...Предстои и първият пробен там в идната събота. Времето лека по лека напредва.
Бъдете здрави/оздравявайте и хубава ваканция!

# 652
  • София
Хана, да е здрава, умна, успешна и щастлива девойката!
За книгите - и моята щерка не чете, а брат ѝ от четящо дете рязко спря точно в този период - когато задължителната литература взе превес и стана една "интересна" в неговите очи, това съчетано с пубертета, се отрази пагубно на четенето.
Да дам своя дан, въпреки, че е за по-малка възраст:
https://m.helikon.bg/174567-Чудо.html

# 653
  • София
Bora, хайде дано да ви прескочи тази гадост. При нас утре приключва карантината на девойката. Всички са добре.
Reny, при нас препуска така г-жата от ЧУроци. Предава материал на килограм, а задачи дава по 7-8 за домашно. Изобщо не съм убедена, че взетото може да й улегне. В училище изобщо и не знае до къде са стигнали. (По-назад са де)
Но в нашия случай препускането идва и от многото отсъствия покрай състезанията. Ето сега заминава за цяла седмица, като в неделя разчитам на съвестта й да седне и да си направи пробния изпит от Регалия. Връща се в понеделник и в четвъртък заминава за още една седмица на международни състезания. А със завръщането си, я чакат още две надпревари в БГ на 21 и 22.02. И ето месецът си мина без уроци, без училище и с минимален надзор от моя страна. Март ще е същият. Но, здраве да е…Тя си върви по друг път, различен от нашия.

# 654
Ханна, да е честита, весела и щастлива, да сбъдне мечтите си. Да среща само доброто по пътя.

Бора, бързо и скорошно оздравяване, леко да го изкара, и повече да не я хваща никаква болест.

Скиорче, ще чакаме добри вести, да се похвалиш след всяко състезание.

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 19:11 от Тони ♒🍀

# 655
  • София
Хана, честита ви рожденичка! Да е здрава и успешна!

След като 2 дена лежах с кашлица и температура ( домашните тестове са отрицателни) днес юркам младежа с учене. Разрових и бюрото му, открих неотваряни помагала и учебни тетрадки 🙄. Опитвам се да внеса ред в хаоса.

Четенето е след мрънкане от моя страна, но като почне да чете му става интересно и му харесва.

# 656
  • София
Хана честита да е рожденичката!

Аз вчера си сложих един бустер за всеки случай, понеже ноември с делтата минах леко и не ми се рискува с Омикрон. Набора и брат му ваканцията сами да видим какво ще направят с тяхната съвест. Учителката от уроците му е дала домашно, аз също ще оставя.

# 657
  • Sofia
Здравейте,

Извинявам се, ако информацията вече е обсъждана, четох първия пост, но не успявам да се ориентирам.
Искам да планирам семейна почивка в началото на юли, но не мога да разбера дали това изобщо е възможно и за кой период, при положение, че ще има записвания и т.н след НВО.
Като гледам графика изглежда, че до 02.07 трябва да вземе свидетелството от училище и след това има един "прозорец" до първите класирания на 12.07, в който няма да е нужно да сме в София. Дали се ориентирам правилно?

# 658
  • София
Хана,честита рожденичка.Здрава да е.

Моята девойка мрънка,че ваканцията пак няма да е като истинска ваканция.Трябва да ходи на уроци.Има да учи по някои предмети за втория срок защото някои учители(география,история) писаха оценки ей така колкото да оформят за срока и ще изпитват след ваканцията.
Иска и на ски да ходи с баща си,но май няма да и се отвори парашута.Дните в които е свободна го дават лошо време.
В събота беше на пробния при учителката.На преразказа не знаем колко изкара.Тезата написа без грешки,но писала глупости и затова има 3 от 6 т.

# 659
  • София
NBM виж в пост 593 Дидева е споделила график.
На 05-07 юли (след като са излезли резултатите юни и е взето свидетелствоо и качено в системата) ще трябва интернет за подаване на заявленията за участие в класирането, ако ти е спокойно да е докато почиваш, става откъдето и да е! После на 13-15 юли има действия по записване/подаване за първото класиране, което излиза до 12 юли, за които си трябва физическо присъствие, но може и с пълномощно.

Иначе, примерно 8-12 юли си е екстра за почивка, да разтовари напрежението при чакането!

Последна редакция: нд, 30 яну 2022, 17:18 от bora

Общи условия

Активация на акаунт