226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 22 902
  • 758
  •   1
Отговори
# 555
И аз си чакам зелениите. Simple Smile
Имам си няколко любими места за левурда и коприва.
Тази година планираме да ходим и за горски ягодки.

Мюндлих имаше днес и моето дете, по този повод снощи му беше крив целият свят. Той е интроверт и мюндлих за него си е почти мини-велтунтерганг.

# 556
  • Germany
50% е мюндлиха и може много да те изненадат накрая. Малкият при 2 единици на писмени работи, получи 2ка и буквално се разрева, защото е по предмет, по който е един от най добрите в класа и знае, че може.

# 557
Moni, това е повече от ужасно. Sad Милото дете! Cry Защо ощетяват така децата… могат да пишат 1,5. Щом са цели 50%, значи и при моето дете ще има “изненади”.

Катерица, и аз си имам места за бране на какво ли не съвсем наблизо. Насъбрала съм книги от библиотеката за диворастящи ядливи растения и тази година смятам още повече да разширя репертоара. Изобщо смятам от гората да се храним и да спестим поне милион от храна. Joy

# 558
Точно днес си говорихме с колежка- нейни приятели,млади хора,са събирали гъби и са се натровили,и двамата са със страшни и непоправими последствия и с почти нефункциониращи бъбреци! Направо изтръпнах като чух тази история!

# 559
Blеu, ако имаш желание, можеш да потърсиш някаква група по интереси/семинар  за срещи и обмяна на опит. Аз правех един семинар преди време, за такива природни неща, бях във възторг! Дообогатих си знанията за ядливите горски и полски растения.
Водещата на семинара ни води в гората, в полето, показва ни какви ли не храсти и треви, правехме кройтербутер, кройтеркезе, етерични извлеци, вазелини с билки, декоративни картички с цветя, гледахме инсектенхауз, как функционира, разни пеперуди, пчелички и мушички.
Отрази ми се невероятно, вечерта като се прибрах, имах чувството , че се връщам от друга планета.
sunny:*kiss, много страшно! точно затова гъбите за мен са табу.
Вкъщи не влизат гъби под никаква форма.

# 560
По малко предмети при нас устната оценка е 50% от крайната. По-често е 1/3. Учителят решава. На първите родителски срещи за учебната година това се коментира основно - как се формира оценката за срока/годината и тежестта на всички компоненти в нея. По всеки предмет детайлно и отделно.

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 22:00 от Mößbauer-Effekt

# 561
  • Германия
Ох, благодаря на всички, дай Боже бързо и леко да минава! 🍀 за сега е само с температура и е отпаднала, ще видим как ще се чувства утре

# 562
Катерица, звучи страхотно такъв курс. Може би някой път като сме някъде на почивка, че около нас няма подходящи гори – или са тип изкуствени за дърводобив, или са защитени и не може да се бере нищо. Въпреки че и в най-близката ми бера доста неща, но само стъпила на пътя. Една крачка встрани и поне няколко кърлежа ме налазват. Sad Диви поляни няма наблизо. Sad

При нас на първата родителска класният и класната са обяснили за формирането на оценките само по техните предмети, други учители не са се появили. Rolling Eyes Ще накарам половинката да си изрови записките. Мен оценките не ме вълнуват особено (лоши няма да са), само не искам детето да се разочарова и да изгуби мотивация за учене. Ще взема да подготвя някаква малка изненада за другия петък.

# 563
  • Берлин
Брат ми сега звънна, пак са с ковид. Преди 2-3 месеца и тримата, сега пак- той и детето леко, ама жена му едва оцеля. Чакаха поне 4 месеца да минат след боледуването за ваксина, то пък ги повтори. Отврат

# 564
Синът ми точно на устната оценка (работа в клас) разчита за повишаване на успеха. Той писмено е гола вода. При децата, сега питах, основни предмети е 50:50, а при другите - 70% устно, 30 % писмено. Та, ако не е Hauptfach, може да има изненади при по-срамежливите деца.

# 565
70% устно? Никога по нищо не е било толкова при моите. Припад!

Последна редакция: пт, 28 яну 2022, 22:38 от Mößbauer-Effekt

# 566
Папурче, имам познати, които караха ковид 3 пъти.
Бързо и леко да минава!

# 567
Ех това повтаряне и потретване ме обърква тотално.
Каква ендемичност ще се постигне с отпускане на мерките, след като няма спирка в щафетата. Заразяването е нон стоп- повтаря, потретва.. и така в омагьосан кръг.

# 568
  • Germany
50 на 50 е по всичко при нас. Обикновено големият е облагодетелстван, а малкото ощетено. Супер субективни са при повечето учители тези устни оценки.

# 569
  • в сърцето на един мъж...
Тео, дано малката се оправя бързо.
Папурче, дано се оправят бързо и безпроблемно. И моя брат и приятелката му са болни Sad
При нас на работа след 2 години без нито един случай, лека полека почнахме да минаваме всички.

Общи условия

Активация на акаунт