226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 23 375
  • 758
  •   1
Отговори
# 360
Току що ми пратиха мейл,че класа на детето е в карантина до четвъртък... Grin Аз трябва утре да съм на работа-кой издава документ,който да представя на работодателя си и какъв точно е той?

# 361
По въпроса за немското гражданство ,акта за раждане може ли да е с обикновен превод ?

# 362
  • Germany
По въпроса за немското гражданство ,акта за раждане може ли да е с обикновен превод ?
Трябва да е от заклет преводач.

# 363
Моят го превежда тук преводачка, регистрирана в съда, българка. Не са искали никакви заверки, тя слага печат и подпис. От Бг може да се издаде многоезично копие.

# 364
  • Германия
Току що ми пратиха мейл,че класа на детето е в карантина до четвъртък... Grin Аз трябва утре да съм на работа-кой издава документ,който да представя на работодателя си и какъв точно е той?

Ние получихме някакъв Musterschreiben от градинат, който да представим пред работодателя, та предполагам че училището ще ви издаде нещо. Но ако не се лъжа това важи за деца до 12г

# 365
  • в сърцето на един мъж...

Ние си издадохме международни такива - вътре са на три езика. Не са ни карали да ги заверяваме. Аз бих си спестила нервите с преводачите. Вземете си копие от гражданско състояние. Казвате, че искате международен акт за раждане.

# 366
И аз си извадих международен акт за раждане миналото лято. Гиляма играчка е със заклетите пееяодачи, апостили и заверки иначе. Щом можв да е лесно, що да е сложно.
Аз чакам сега да ми излезе данъчната декларация и ще мога да си пусна заявлението, че само това ми липсваше от купчината.

# 367
  • Germany
Аз не знам кога ще мога да се прибера иначе бих си извадила и аз многоезичен акт. На децата превеждахме тук и ми се видя много скъпо.

# 368
  • в сърцето на един мъж...
Няма ли кой да го извади вместо теб?

# 369
  • Germany
Няма ли кой да го извади вместо теб?
Може ли друг? Мислех, че трябва да е лично.

# 370
И аз бих искала многоезично ,но не искарах лятото .Сега трябва да упълномощя някой ,за което трябва да ходя в посолството ,а това са доста разходи ,ако е пред немски нотар пак трябват преводи и пак се оскъпява .
Ако стане тук с превод без апостили и легализации по добре.

# 371
  • Немция
Съни, друг въпрос от мен- колко деца са позитивни, че са ги пуснали в карантина?

# 372
  • Germany
При нас пратиха целият клас в карантина след 3 положителени пср-а. 1 седмица, след която да направят антигенен тест и в понеделник са отново на училище. Общо с 6 положителни завърши сегашната сага. Всички деца сядат около първото разболяло се дете, само това с което е на една маса си остана здраво. Добре са децата де, здрави са вече.

# 373
Бибит,3 деца са позитивни... Никой не ни информира как да докажем на работодателя си ,че детето е в карантина като контактперзон и затова не сме на работа... Ако е болничен е ясно- отиваш при детския лекар! Кранкенкасата също трябва да бъде официално уведомена... Абе нещо не ми е ясно!

# 374
  • Немция
В класа на големия имаше 3 позитивни за 1 седмица. 2 на един и същи ден, а третото в края на седмицата, но не пратиха класа в карантина. Това беше миналата седмица.

Тази седмица имаше 1 позитивно в понеделник и завърши с нула нови позитивни.

Общи условия

Активация на акаунт