226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 22 961
  • 758
  •   1
Отговори
# 435
Ако само с ПЦР може да се получи статус оздравял, а ПЦР няма, то остава без този статус. Т.е. само статус ваксиниран. Т.е. от 2г става 1г. , не години.
Поне аз така си го обяснявам.
А страшната работа се отнася за опресняване на по-малко от 6м. , м. е месеци.

# 436
  • Deutschland/HE
И така, нашите сертификати за genesen от България не важат тук, защото короната ни е установена не с ПСР, а с бърз тест. Много кофти, не знам какво да правя.
Имам един билюк документи, които мога да приложа - кръвните ни изследвания, рентгенови снимки, освен шиб@ния бърз тест.
Лятото антигенния беше приравнен на ПЦР. Ако още е така ти вече си в системата и би трябвало от his.bg да можеш да си свалиш сертификата. Той е ЕУ сертификат.
Бела каква е тази 1 год за която пишеш няколко пъти?

Това важи само за територията на България.

# 437
Защо да важи само за БГ? Когато си изкара сертификата той си е международен. Има си код.

# 438
  • Deutschland/HE
На част от сертификатите, които не отговарят на европейските стандарти си пише, че важат само на територията на страната.

# 439
И аз се чудя за каква 1 година пише непрекъснато. bella-ciao, не ни дръж в неведение! Joy

Я не се дръжте като новачки. Бела какво пише никой не знае и по-добре и да не знаем. Joy

# 440
Само аз ли виждам, че bella-ciao пише не за години ,  а за 2G ще стане 1G или дори 1G+?
Може пък аз да гледам грешно.

# 441
Преди малко дъщеря ми пътувала в автобус и се качили проверяващи, които искали от хората сертификати или тестове. Тези луди ли са, без извинение?

Сертификати с антиген тест важат май само в България. Със сигурност не важат в Германия и се съмнявам другаде да е различно.

# 442
tania6 то и аз мога да гледам грешно, защото официално не е казано така, но ако не променят антиген теста да дава също код за сертификат така излизат сметките. Ще стане ясно.

# 443
Важат антигенни тестове във Франция и дори не искат да се потвърждават с PCR.
Има си протокол и се следва.....за сега.
Но винаги може да има изненади.
Може спокойно да ходите във Франция
https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/deplacements
за сега.
Дори е по-лесно от чужбина от колкото в самата държава за французите.

# 444
  • Deutschland/HE
Преди малко дъщеря ми пътувала в автобус и се качили проверяващи, които искали от хората сертификати или тестове. Тези луди ли са, без извинение?

Нали в обществения транспорт правилото е 3Г, явно за това проверяват. Аз се возих с влак след влизането на правилото, мина контрола, но не провери сертификатите, може да го е мързяло Simple Smile

Таня6, но в Германия не е така, все още след положителен бърз тест трябва да бъде потвърден с ПСР и след това получаваш сертификат. За европейския сертификат важи същото (поне до този момент)

Важат антигенни тестове във Франция и дори не искат да се потвърждават с PCR.
Има си протокол и се следва.....за сега.
Но винаги може да има изненади.

# 445
  • Germany
От днес и в класа на малкият има 2 позитивни деца. Дано ни подмине...

# 446

Може спокойно да ходите във Франция
https://www.gouvernement.fr/info-coronavirus/deplacements
за сега. 

Но после връщането е от хохризико и децата под 12 са автоматично в 5 или 10 дена карантина? Или се е променило нещо и не съм прочела? Някой може ли да се осведоми веднага за всичко ново?
Променили са правилата за карантина, но не знам как. И не знам дали са променени тези, за карантина при влизане в страната за деца < 12г .

# 447
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Синът пътува с с-баан. Редовно си забравя тестхефт в училището и му мрънкам.
Каза, че един ден е минала контрола и само са го питали дали има билет, даже не са го погледнали.

Вчера бях до педиатъра и той много въодушевено ми обясни как лятото няма да има Корона 🤷♀
Малката има проблем с ушите и той ми вика: зима и има много вируси, лятото ще изчезнат. Корона също 😳
Ако е хумор, малко странен ми се вижда...

# 448
Аааа, аз говоря за КЪМ Франция, връщането си го мислете. Пише си да се съобразявате със страната към която отивате.
Исках да кажа, че сега е по-лесно да си турист във Франция.
И също се намесих за кои тестове и къде се признават. Забравих: тестовете са платени за неваксинирани и чужденци. Антигенен е 25,01 евро. Не знам каква е ролята на единия сантим.

# 449
Контрольорите в градския транспорт и S-bahn-a проверяват само билетите. Проверяващите сертификати не са контрольори и кондуктори, а май от полицията или по-специални контрольори. Шефовете на транспортните фирми изрично казаха в началото на 3G кампанията в транспорта, че те ресурс за проверяване на сертификати нямат. Държавата трябвало да осигури ресурс, това било нейно задължение. Така че основно се проверяват билети и карти.

Ася,
Моят син ходи ина футбол, редовно се караме, че е забравил Тестхефта в спортната чанта.

Общи условия

Активация на акаунт