226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 22 951
  • 758
  •   1
Отговори
# 450
  • Deutschland/HE
Вашите ги забравят, а при моя е най-редовно неподписан. Той е ваксиниран, но се тества наред с всички деца, защото с този Омикрон нищо не се знае.

# 451
colibri,
Извинявай вие на ресторант ли ходите? Там ли го искат теста? Аз се притеснявам, защото детето не е ваксинирано и друг документ няма. Ако беше ваксиниран, въобще нямаше да ми пука тестът, подписан ли е. Нали има друг важащ документ?

# 452
  • Немция
В момента съм в S-Bahn, рядко щастие, Grinning и гледам срещу мен плакат за 3G тоест има такова условие. Ако те проверят и не отговаряш на 3G, има 250 евро глоба.

В НРВ няма Тестхефт, учениците по принцип се водят тествани в учебно време.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 17:36 от Бибит

# 453
  • Deutschland/HE
Ходихме веднъж на басейн, а там изискването е 2Г+ и на ледена пързалка, за там също така пишеше (в последния момент се усетихме, че тя се пада в РейнландПфалц и може да не ни признаят тестхефта и ги водихме на тест).
Вчера имахме повод и за първи път от 3-4месеца отидохме на заведение,  но за децата им беше достатъчно ваксините, не им поискаха тестхефт-а.
Дени, извинявай за любопитството, но може ли да разкажеш за тази гимназия, която предлагаха за дъщеря ти (нали щяхте да ходите на посещение).

# 454
colibri,
Отмениха деня на отворените врати в последния момент, защото децата живеят там и числата в края на ноември скочиха,  и не отидохме. Ако искаме информация и кандидастване само от сайта: https://www.hansenberg.de/ Дъщеря ми заяви, че ще се пробва в 10 клас да кандидатства, понеже е Г9 и оставихме нещата така. От писмото, което получихме, разбрахме, че училищата в Хесен, може би само гимназиите, са задължени да изпращат информация за своите най-добри ученици и ученици с постижения към културното министерство. То от своя страна изпраща писма на тези ученици в 9 клас, за да ги информира, че съществува подобно училище за надарени деца. Те, ако искат да кандидастват. Профилът на училището е  естествени науки или икономика и политика. Децата Г8 трябва веднага да кандидатстват в средата на 9 клас и преминават в оберщуфе. Децата Г9 могат и след 10 клас да кандидатстват. Училището е безплатно като обучение, но за пансиона има такса 360 евро на месец. Може и без пансион, но училището се намира между Елтвил и Рюдесхайм, дори с регионалния влак, после има рейс дотам. Без кола и без пансион не става. Трудно е, учи се 3 седмици и в събота и е много натоварено. Учениците общо взето си ходели 1 път месечно в свободната събота седмица в къщи. Живеели в общност май по 8 деца, като май по 2 делят стая. Ако го завършиш успешно, има връзки училището със специални университети. Но: всякакви дейности извън училището се прекратяват - спортове, танци, музики. Просто е много натоварено. Сега,  ако си професионален спортист, може  би е друго. В самото училище имат извънкласни занимания. Това научих от сайта.

# 455
  • Deutschland/HE
Благодаря ти много! Браво на дъщеря ти, че са я предложили да такова място. Много натоварено ми изглежда, а и това да ограничиш контактите със семейството и извънкласните. Мястото обаче е много хубаво, ние сме ходили там да се разхождаме пролетно време.

# 456
И така, нашите сертификати за genesen от България не важат тук, защото короната ни е установена не с ПСР, а с бърз тест. Много кофти, не знам какво да правя.
Имам един билюк документи, които мога да приложа - кръвните ни изследвания, рентгенови снимки, освен шиб@ния бърз тест.
Лятото антигенния беше приравнен на ПЦР. Ако още е така ти вече си в системата и би трябвало от his.bg да можеш да си свалиш сертификата. Той е ЕУ сертификат.
Бела каква е тази 1 год за която пишеш няколко пъти?

Свалих го веднага, щом излезе в сайта. Вчера ходих до една аптека, където се издават сертификати и там ми казаха това - за съжаление, щом короната е установена не с ПЦР, а с бърз тест, не може да се признае в Германия.
Днес го пратих за превод, надявам се да мине в работата ми. Много ми е важно да имам статус на гебустерт, защото сега няма да се бустна, тъкмо съм изкарала корона и не е редно.
Ох, аман от простотии, вече ми писна.

# 457
  • в сърцето на един мъж...
Антигенен е 25,01 евро. Не знам каква е ролята на единия сантим.

За да не питаш за 25те евра Simple Smile
При малката има 2 деца положителни, моята е била в контакт. Да видим какво ще излезе от това Sad

# 458
И в класа на моя ученик 2 положителни днес. И… пак същия номер – направили по още един тест и ги оставили. Close Да знаете, че от два теста с различен резултат по-голяма тежест има негативният! Вече ги мисля за луди в това училище…

# 459
доколкото прочетох втория е с тежест. но може и да не съм доразбрала.
и аз не разбирам добре.
или има или няма ... ама тука има - тука няма ми напомня на нещо друго.

# 460
Bleu,
Това винаги е било така. При положителен тест при моите деца, се ходи при зам. директора и се прави нов тест. Ако той е отрицателен, детето остава. Правилото важи при нас от миналата учебна година.

# 461
А, добре. Мислех, че е практика само в нашето училище. Joy

# 462
След положителен тест се извежда детето от клас и се правят още 2 теста в секретариата с учител. Ако те са отрицателни, детето се връща в час, ако някой от тях е +, се праща на ПСР. Това е в нашата гимназия.

# 463
  • Germany
За 1ви път чувам за това правило. В нашата гимназия до скоро те пращаха вкъщи при един положителен тест и можеш да се върнеш само след отрицателен ПСР. Големият даже си изпусна класно декември заради фалшив антигенен тест. Сега май правят и 2ри, но не съм сигурна.

# 464
Това е от сравнително скоро сякаш. Натрупаха се емпирични данни 🤣 че бързите тестове дават често фалшиво положителни резултати, явно затова.

Общи условия

Активация на акаунт