226 ранобудни птички чуруликат в НЕМСКАТА тема

• 22 947
  • 758
  •   1
Отговори
# 465
Днес били правили вторите пак сами в класната стая. Други учители ги пращали в секретариата. Мдам…

# 466
Pipi_ виж тук за статуса без пцр. Днес във Велт
Wie soll man ohne PCR-Test nachweisen, dass man genesen ist?

Dies ist eine zentrale Frage, die beantwortet werden muss. Aller Voraussicht nach werden Schnelltests künftig auch für den Nachweis des Genesenenstatus genutzt werden können. Das Gesundheitsministerium antwortete auf Anfrage, dies sei noch Gegenstand der Beratungen.

# 467
Значи на простолюдието може да му съкратят срока на оздравяване, обаче народните представители си държат на 6те месеца.
Това вече е подигравка.
Да не споменавам и простотията със свалянето на държавната помощ при ново строителство. Колко народ ще увисне със започнати строежи или ремонти, направо  не ми се мисли.

# 468
Аз приветствам спирането на помощта за ново строителство. Карлайнц почнал да строи, аз ще му помагам без никой да ме пита. Ми да ми помогне той за почивка в Канкун като ще я караме така.

# 469
И при сина ми днес има позитивно дете. Поредното. В съседния клас също. Колежка е в карантина заради сина й , който е позитивен, той прави аусбилдунг и са пламнали.
Дневните ни новозаразени са вече стабилно над 1000. Референтното число за децата е 1091 за 6-9 годишните и 1282 за 10-19 годишните.

# 470
  • Немция
Да не споменавам и простотията със свалянето на държавната помощ при ново строителство. Колко народ ще увисне със започнати строежи или ремонти, направо  не ми се мисли.
Предполагам, че ще засегне тези, които тепърва ще почнат да строят, а не тези, които са в заварено положение.

За повторните бързи тестове по училищата сигурно е регионално решение по Бундеслендери.
При нас не съм забелязала да тестват повторно положителните ученици. Миналите седмици имаше общо 4 случая в класа на големия. Момичетата са видели положителния тест, облекли са се, взели си раницата, отишли са при учителката с теста и са си тръгнали за вкъщи. Така ми е разказано от моя син.
И четирите ученици са били с положителни пср-тестове след това.

Последна редакция: вт, 25 яну 2022, 23:02 от Бибит

# 471
Бибит не съм съвсем сигурна, защото ако нямаш право да строиш друга къща ... каква е целта? Да се купуват наред влажните стари съборетини и да се санират на баснословни цени и да се живее по селата, но без кола ако може , може би с ел. байк.

# 472
Pipi_ а код на сертификата нямаш ли?

# 473

QR код има на самия сертификат.

# 474

QR код има на самия сертификат.
Пробвай да го качиш в приложение и в някой магазин където сканират ще ти покаже дали е валиден. Или направо с този на хартия се опитай да влезеш.

# 475
Аз приветствам спирането на помощта за ново строителство. Карлайнц почнал да строи, аз ще му помагам без никой да ме пита. Ми да ми помогне той за почивка в Канкун като ще я караме така.
парите, които са ти удържали от данъците ще идат така или иначе за някой проект и определено не за почивката ти в Канкун . Според мен е мног опо-добре да идат за саниране на сгради или за строене на ефективни сгради , защото така профитираш поне от ниски разходи за парно или от по-нормален наем. Ако принудят наемодателя да санира ще ти намалее парното, но ще ти го метне на наема. Определено бонусхефт с връщане на пари от данъци няма да имаш.
И определено предпочитам да се вкарват парите в нещата на хората и в страната, а не да отиват за дубиозни, неградивни и конфликтни проекти извън.

# 476
Решихме да оставим детето вкъщи днес. Той има 3 дружки от момичетата и днес 2 от тях са били с + тестове, пратили са ги директно вкъщи без повторни тестове. Та така.

# 477
Bleu дано не се е заразило детето ти, предполагам до вчера е имало контакт с тях.
Моето е сополиво, но теста в у-ще е негативен и го пратих днес. Засега от класа няма позитивно дете. За мен е въпрос ва време, съседните класове са пламнали.
Някой опит с Gesamtschule? Записването започва в понеделник и трябва да взема решение вече. Две Gesamtschule-та са под въпрос и са толкова различни.

# 478
В класа на дъщеря ми 4 с Корона.В понеделник и тя с един положителен и един отрицателен тест.Обадих се в гезундхайм че е имала положителен тест в училище и искам пср.Дойдоха да и вземат от вкъщи и сега чакаме резултат.Аз също имах температура и болки в гърлото.Отидох на лекар,направи ми бърз тест,явно е бил положителен,защото веднага още един пср и ми даде код да си проверя резултата.Болничен,кода,рецепта със смучещи и чао.Никой нищо не каза.И моя резултат още не е излезнал.При положителен е ясно че оставаме 10 дни карантина.Нищо не ми е ясно ако е отрицателен,ако е положителен трябва ли да оведомявам някого...Иначе сравнително леко го караме вируса.

# 479
сутринта казаха по радиото за училищата от днес райнланд-пфалц в карантина само позитивното дете, останалите се тестват и ходят на у-ще.  В БВ в карантина позитивното и контактните , които са седяли повече от 15 мин в радиус 2м.

Общи условия

Активация на акаунт