МАЙ-чето расте и хубавее, с медено гласче ни пее!

• 12 677
  • 284
  •   1
Отговори
# 255
  • Бургас
Здравейте и от нас с Жасмина.
Честита годишнина на Катя, желая ви още много красиви моменти заедно!
Честит 6 месец на Вики, да расте весела,щастлива и много обичана!
Честит рожденик на Мимето - много щастие и късмет да има!
И честито на всички празнуващи, които пропуснах, желая ви всичко най-хубаво!
Много трудно успявам да ви изчета, вече не ми остава време за нищо. Жасмина почти не спи през деня, а заспи ли ме е страх да я оставя сама. Трябва да се взема в ръце, но още ми е трудно. Все мисля, че нещо ще се случи.
 Иначе тя расте добре - качила е 300 г и 2 см. Плямпа по цял ден, а като не и харесва нещо се научи да вика. Вчера бях в другата стая и тя взе да вика - маааааа. Голям кеф и е ходенето с проходилката, обикаля навсякъде и прави бели. Вчера се опита да си стовари ДВД - то на главата, добре че се подпря на телевизора и не можа да падне. Сложихме и обици, подстригах и перчема, че стърчеше. Вече яде попара със сирене сутрин, както и свинско месо - телешкото ще го започвам тази седмица. Рибата реших да отложа за другия месец.
Имаше и още ама забравих какво щях да пиша.
Кате, колажа е страхотен, ще кача снимка по-нататък. Оооо сънувах те и тебе - караше ски и естествено изглеждаше страхотно.
Диди, дано никога вече не преживявате такова нещо  Praynig, майната и на колата, важното е, че татито ви се е отървал.

# 256
Мами и аз качих снимка на Йонито, където прави бррр с един заек Heart Eyes Само трябва някой да я намали, че мама Смайли още не се е научила Embarassed Благодаря ви!
  Кате, честита ви годишнина. Дълго да се обичате ! Колажа е много сладък, браво!
Миме, честит ти рожденник. Много да си обича и глези двете момичета Wink Дарито е голяма сладурка с тази шапка  love001
  И тази нощ беше ужасна smile3507, вече перманенто си ме боли глава от недоспиване. Хич незнам кога ще се оправи това полужение, ще търся хомеопатични лекарства за зъбките, че завидях на Катето за топченцата Party
  Диди, радвам се, че мъжа ти е добре и се е разминал леко Praynig

# 257
Честити 6 месеца на Вики!

Вики , благодаря ти за отговора за пащърнака. Изследванията са ни готови и се оказа че хемоглобина е нисък(100). Според педи това било вследствие на късното захранване. И сега ни увеличиха месото. Вече ще ядем 5 пъти на седмица месо, вместо 2. Не е ли много?  newsm78 Освен пилешко , включваме пуешко и заешко. А повечето зеленчукови пюрета, които харесам, все имат домат в тях и не смея да ги купя. Питах педи и тя ми каза че ако пюрето не е основно от домат може да  се дава. Вие как мислите?

Танче, опитай се да прогониш тези мисли от главата си. Да ти кажа честно и аз се притеснявам когато заспи. Ако заспи дълбоко и не мърда все си слагам ръката под носа му да видя диша ли. Това че се притесняваш , не е в следствие на кризите на Жасмина, това си е нормална майчина реакция. И винаги ще е така. майката винаги се притеснява за детето си!

Хайде мами, аз ще подготвям стаята за къпане!

# 258
Честито на всички месечинки.
Честита годишнина Кате, още много да се обичате.
Този колаж е много готин. И аз искам да се впиша със снимка на Велизар, но утре ще я кача, нямам в момента актуална.
Много са ви пораснали бебоците, а Миа просто ми пълни душата с тези сини очи. Hug

Моя бебок е пак естествено болен и всичко това се дължи на скапаните ваксини. След като го проследих, разбрах, че след всяка сложена ваксина той се разболява. Отлагах последната, но уви миналата седмица му я биха и ето сега резултата, но явно това ме чака до края на ваксинациите му.
И да ви кажа тази нашта педиатърка ме озадъчи доста. Каза да му давам обесолено сирене по 80г. в зеленчуковото пюре и жълтък. Все си мисля, че му още раничко за тези нещица. Някоя от вас да е давала вече?
Знаете ли правих пюре на малкия от авокадо. Определено доста странен вкус имаше, но той си го лапна с кеф. Аз лично не бих го яла.. Мислите ли, че мога да му дам коприва?

Е, отивам да го храня, че реве.

# 259
Здравейте и от нас.
Честито на всички празнуващи – да са живи и здрави и много обичани!Честита годишнина, Кате!
Аз днес вече съм малко по-добре. А и сутринта рано майка ми си дойде и – право у нас и, като че ли ми помина като я видях. Само дето много огладнявам от тези антибиотици и постоянно преживям нещо.
Малкият не беше виждал баба си от 3 месечен, но като че ли вчера са се разделили. Така и се радваше newsm44… Но преди малко тя се прибра у тях и той ме побърка – толкова е кисел и постоянно иска да му обръщам внимание. Но дори и тогава мрънка. Надявам се  след банята да му мине. А аз вече съм спокойна, че си имаме баба и може би ще ми е малко по-леко, а и ми е под ръка /живее през два блока/. То още от днес се усети присъствието и, де.
За зъбчетата: Ние още си нямаме и тъй като гледам, скоро няма да имаме – ръбчето по венеца му въобще не се е изгладило още. Е, това не ни пречи да пъхаме всичко, до което се докопоме в устата си. Но ние ще чакаме. За сметка на това пък се върти като луд и от гръб по корем, и от корем по гръб. Толкова се е усъвършенствал, че като се засили прави по две превъртания наведнъж и скоро пак имахме инцидент – падна от спалнята и то до краката ми. Толкова бърз беше, че не можах да се усетя какво става. Затова вече – или в люлката закопчан или в креватчето, ако ми се наложи да изляза от стаята. От вчера прави отчаяни опити да пълзи и да се изправя от седнало положение, като се държи за решетките на леглото си, но все още опитите са неуспешни и много смешни newsm62.
Хранене: ние вече сме на АМ три пъти дневно, като две от храненията сме заместили с пюре и каша /кисел/. От тази събота и неделя започнах да му давам зеленчуково пюре с месо /пилешко и пуешко/, а през седмицата е само на зеленчукови /от кухнята/. От това което бяхте писали за тиквата много ми помогна, защото разбрах, че и ние много я обичаме. Ако не харесва някое пюре му слагам малко сварена тиква. Методът няма грешка – изяжда го без да роптае.
Диди, най-важното е, че мъжът ти е жив и се е оттървал с малки наранявания – кола се купува. Сполетял ви е малкият дявол.
Мими, аз не съм слагала сирене в пюрето, но мисля, че при нас слагат по малко в пюренцата от кухнята, поне на такова ми изглежда, не зная. Но мисля, че на готовите не е необходимо да се добавя. Ти сама прецени. Ако имаш доверие на педито си…То акъли много, но кое е най-правилно за детенце - ти избери. newsm10
П.С. Всички бебоци са големи сладури. Да ги нацелувате всичките от нас с Гого. Лека и спокойна нощ на всички! smile3524

# 260
Мими, за сирене мисля че е рано още. И жълтък ме е страх да давам, но вече 3 пъти съм слагала по четвърт жълтък в зеленчуковите пюрета. Дава се за да се предотврати физиологичната анемия. На нас педи ни предписа два пъти в седмицата по четвърт жълтък. Но трябва много да се внимава и яйцата да са пресни. В противен случай по добре без.

# 261
Ох,то ясно,че ще съм последна за деня...ама май трябваше да си водя записки,че то не са писания,то не са теми.... newsm78
Ани,защо не пробваш с каша от елда,казват,че се отразява много добре на анемични деца....а ,за домата аз бих се замислила...все пак е по-дразнеща храна,пък и е алерген....но то вече съвсем се обърках с това захранване....ето одеве видях,че кашата на Фризо е със захар/пък тъкмо се чудех що е толкова вкусна Laughing/,ама вече май ще спра да чета ,че нещо се  #Crazy
Диди,мога само и аз да ти кажа,да се радваш,че "малкия дявол" е бил...пожелавам ви да си купите по-хубава кола, и най-вече  да сте живи и здрави...а твоят мъж свещичка да си запали за късмета дето го е споходил.........
Вики,радвам се че Габи вече е добре,че като знам как болииииииииииии........и стегнете се вече,моля,че искаме да пишеш по-начесто Naughty
Ладида,радвам се,че се разписа....и предлагам,дружно да ти дадем званието"Герой" ,затова че успя да цедиш цели 6 месеца-аз лично си признавам,че не бих издържала....
Пейзи,ние сме на упражняването на различни варианти на "мамаааааааааааата",което аз си броя за "Мама",и много се радвам,че тоя път аз съм уважена,щото Сами почна с "Та-ти"
Кате,не само идеята,но и изпълнението на колажа е страхотно....благодаря ти...и дано още много години да сте щастливи заедно,и много да се обичате и уважавате,пък и още дечица да си направите и отглеждате в мир и разбирателство.....което ме навежда на мисълта да разбуня духовете с една днешна снимка,но кажете ми като ги гледате тия двамката не ви ли се струва ,че са си лика прилика:
предполагам разпознахте моето "гардже" и кака Калинка
Хайде,то се вида,че и половин час да мисля,няма да се сетя какво щях да ви пиша...та затова:Лека нощ и лек сън и  Hugот мен

# 262
Честита половин годишнина на мама Mimozata иЖулиана,на мама Bubble79 иРуменна мама denz и Мартин ,на мама BgViki и Симеон , на мама klu и  Анна/ако ни четат/ newsm59
И да ви кажа,че Жулката е страхотна....макар и за малко да я видяхме и днес,ама е супер гадже smile3521...пък и мамата,де/много младолика, и сладка мама newsm10/....
А,Анитка питаше за Духи Пухи и дон Тони-ами добре са,в смисъл че днес даже бяха с нас на разходка....доколкото разбрах при тях проблемите май също са били в следствие от ваксините...но нека мама Ани като има време да обясни....
А,пък за товма че кърмата е вредна/или неполезна / след 6 тия месец....има една тема с бисери в кърмаческия....оттам и други подобни мъдрости може да научите smile3502...А,аз лично смятам да продължавам да я давам.....пък да видим Crossing Arms

# 263
Здравейте.

Не мога да изчета всичко. Още съм на 10-та страница и набързо прехвърлих следващите 3.
Честито на празнуващите бебенца и техните родители!
Кате, честита годишнина! Пожелавам ви винаги да се обичате и разбирате и да се радвате на поне още едно детенце.

Аз продължавам да съм болна. Макси отиде на градина и се грижа само за Криси. Сложих снимка в албума.

Диди, добре че мъжа ти е жив и здрав. Ще купите друга кола. направо настръхвам като си представя какво е станало.

Кате, надявам се, че няма да има проблем да ти споделя какво мисля за анимацията. Определено е идейна и така ще успееш да събереш много снимки. Но е над 800К. И ако сложиш още снимки ще стане 1 МБ. Това би натоварило повече връзката отколкото големите снимки. Опитай се да я намалиш. Ако ти трябва помощ само кажи. Снимките на бебенцата стоят не на място. Пробвай да им сложиш рамки или ги изчисти. Но това си е доста работа. Аз не бих се захванала с нещо подобно в момента. Ще трябват поне 2 дена за да се направи. Искам да направя сайт с коледни мотиви. Само да седна сериозно.

Нашата педиатърка каза, че копривата се препоръчва по-късно тъй като е тежка.
Погледнах 2-те таблици. Тази на tania_ark се покрива с това, което четох, но тази на  Pepsun е много обща, а и черешите са дадени след 12-ти месец. Нашата педиатърка ги препоръча за първи сок.

Виф, чета една тема за алергии и се сетих за кашата ти с какао. Какаото се дава след 1-та годинка (ако не и по-късно). То е  силен алерген. Нали Макси има проблем с неизяснена алергия и педиатърката ни каза да му купуваме бял шоколад.

Лека нощ

Последна редакция: ср, 15 ное 2006, 00:54 от Stryper

# 264
Добро утро,

искам да ви почерпя, днес това лудо момиченце в къщи навършва 3г.
Тортата ни е от първия рожден ден, но затова пък е много вкусна. (само да ми кажете как се смаляват снимки, ще съм ви благодарна)

# 265
Добро утро!
Мими, честита ти рожденничка и да те слуша повечко!
А тортата наистина е много сладурска!

Кабранска, благодаря ти , ще купя каша от елда! Да ти кажа , тази нощ ви сънувах с Ивчо. По скоро ви бях на гости у вас. И ти беше направила домашни кифлички и сок от малини. А Ивчо изглеждаше по голям. Но си беше на около 6 месеца и сервираше, но ми каза че той не ядял нищо друго освен кърма. И ние изядохме всичко.
Това че сами е казал първо тати , значи е вярно , че следващото дете ще е момче. А щом Ивчо е казал мама, значи следващото ще е момиченце.  Mr. Green

# 266
  • София
Изследванията са ни готови и се оказа че хемоглобина е нисък(100). Според педи това било вследствие на късното захранване. И сега ни увеличиха месото. Вече ще ядем 5 пъти на седмица месо, вместо 2. Не е ли много?  newsm78 Освен пилешко , включваме пуешко и заешко. А повечето зеленчукови пюрета, които харесам, все имат домат в тях и не смея да ги купя. Питах педи и тя ми каза че ако пюрето не е основно от домат може да  се дава. Вие как мислите?

А н и, нашият хемоглобин (видя ми се на изследванията нещо като 130 ама нали не "панимаем" много от техните кодови названия... Embarassed) също се оказа " на границата", в резултат трябва да почваме месото  Sick + Малтофер на капки... Било нормално за кърмените бебета, защото желязото в организма на майката вече е поизчерпано и не е достатъчно за мъниците. Много се притеснявам, но явно при кърмените бебета е  абсолютно нормално. А за предимствата да продължаваме да кърмим не искам да разтягам локуми, да не се засегне някой и да не звучи като агитация. Колкото и "нехранителна" да е кърмата вече, все пак тя си е ЖИВА тъкан, която е пълна с имуностимуланти и антитела и само поради тази причина си струва да цокат съкровищата - за да са здравички и щастливички... Heart Eyes А относон етикетите, ами не ги чета, не се вманиачавам и "втилясвам" Laughing, защото в противен случай ще полудея. То в нашата мила родина всичко е менте и се прави колкото да се отбие номера, така че.... #2gunfire
Като гледам албумчето - такива сладки муцунки, темичката ще е страхотна, тя почти е готова  Blush аз си я правя на photo shop  на чернова, защото много работа и resize-ване падна последните няколко дни.  Crazy Тъкмо намаля една снимчица и на лични, в темата или в албумчето пристига друга с молба някой да я намали и аз действам. Но пък после ще е по - лесно, защото темичката ще е универсална, може само малко откъм украса да се променя, но без да се престаравам и да слагам излишни неща, мисля, че акцентът трябва да пада върху бебоците.  Peace
В тази връзка мими (Да ти е жива и здрава щерката, все така палава и дива!!!  bouquet) и всички, които се чудят как да намалят снимки да ми пащат на ЛС, аз ще ги "обработвам", сега намалявам тази на Йоанка - сладуранка, на Смайли! Heart Eyes
Аз също се присъединявам към съветити към диди да си запалят свещичка с мъжа и, че животът им е останал недокоснат от трагедията по пътищата... Мен толкова ме е страх от катастрофи, може би затова все не се решавам да седна зад волана, на какви ли не ужасии съм се нагледала, вече фобия ми стана...  Confused
Кабранска, душата, да не забравя да ти кажа "народната мъдрост"  Mr. Green, че щом Ивчо е казал "ма маа", значи третото  Flutter ще е женско! Още повече, като Сами е казал "та - та" за Ивко се е оказало вярно.  Joy Давай смело, много ще ти отива една дъщеричка, на някои хора им идва отвътре да са майки, не те четкам, но максимално ме разтапяш като ви гледам клипчетата с дечурлигата, начинът по който им говориш и си ги гледаш. Майка за пример! bowuuТова ме подсеща, че не съм гледала клипчета скоро, пуснииии, моля те! Praynig
Накрая: Честито на половингодинковците, още милион пъти по толкова усмивки и весели игри! Heart Eyes

# 267
  • София
Забравих да ви подканя да гласувате за заглавие:

1. Лудуват вкъщи МАЙските деца, очакват своята първа среща със снега (Daniele)
2. Най - обича МАЙ-ска мама, да се гушкат с бебче двама! (ol4eto)
3. Подарък Дядо Коледа ще донесе на Май-ското хлапе (Анна)
4. Прави МАЙ-ската дружина пакости за четирима (Daniele)
5. Половин годинка мина, МАЙ-ската дружина (BgViki)
6. На крачетата стои си вече МАЙското ни буболече (didi_r)

Crazy

# 268
Аз гласувам за
1. Лудуват вкъщи МАЙските деца, очакват своята първа среща със снега (Daniele)

и отивам да  clean, че не е истина просто

# 269
Здравейте майчета!
Честита половин годишнина на Жулианка, Анна, Мони, Румен и Мартин. Да растат здрави, весели  и да папкат и пълнят пампите .

Мими да ти е жива и здрава рожденничката и много да ви радва. А адашът да оздравява бързо.

Диди, мъжът ти се е отървал с малкия дявол Twisted Evil.  Кола ще си купите даже и по-хубава. Дано никога повече да не изживявате такъв ужас #Crazy.

Кате, честита годишнина. Нека семейният ти живот да бъде изпълнен с много  разбирателство, любов, щастие и топлина.  
КОЛАЖЪТ - много ми харесва, .........................суууууууууупер е.  Всички бебоци са страхотни /пу-пу/, нали са си наши.

На всички болни искам да пожелая бързо оздравяване.

Относно храненето и ние папкаме по 5 пъти на ден. 6, 10, 14, 17, 20 часа /е плюс минус половин час/. В 14 часа давам зеленчуково пюре, правя го сама защото нещо не одобрява готовите, добавям и кърма. До сега е ял картоф, морков, чушка, тиквичка, тиква, зелен боб, карфиол, броколи, спанак /е май това е/. Изяжда по едно бурканче и даже мрънка за още. Сутрин и след обяд давам плодов сок или плодово пюре, а някой път давам и каша в 17 часа.

Е това е от нас. Дойдоха ми гости.
Чао и приятен слънчев ден на всички.

Общи условия

Активация на акаунт