Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 176
  • 746
  •   1
Отговори
# 105
  • в 1001-та нощ
Да има някакъв баланс, че ще стане много взривоопасно, иначе Simple Smile Марс е много реактивен при мен. Много болезнено и силно усещам аспектите му. За разлика от сатурновите, който не усещам така малефично. Сега ми предстои опозиция на тр. Сатурн към нат. Луна и квадрат с нат. Венера. Едва ли няма да има какво да преживея.

По-сериозно ще е през ноември - пълното лунно затъмнение (светилата и нодалната ос)  ще е в съвпад с Меркурий в Скорпион, опозиция с Уран в Телец и в квадрат със Сатурн във Водолей, а при мен ще направи голям квадрат  (две опозиции и квадратури) с нат. Венера, Луната и моята нодална ос.

Та, може друга песен да запея как усещам Сатурн Laughing

Поръчах си консултация на автора на статиите. На въпроса кои теми да разгледа - с древна и китайска астрология - посочих тази, като една от темите. Но той ми отговори, че ще я пропусне, тъй като има строга йерархия на методите в древната астрология и затъмненията са на ниско място в нея. Освен, ако не засягат АС или МС, или точка, която е важна за времевия период. Е, ще видим Simple Smile

# 106
a.l.e.n.a, смела си!
мен нещо ме спира да се обръщам към Загата.

# 107
  • в 1001-та нощ
Съвсем кратка комуникация сме имали - на ниво "поръчка". На този етап - много ми допада. Както и написаното - как се изразява, как обяснява, структурирано, подредено, аргументирано, с източници. Не очаквам така да протече консултацията, но за момента нямам задръжки.

Ще се позачитам из сайта му - определено Simple Smile

# 108
Здравейте. Възможно ли е да дадете препоръки за курсове по астрология? Специфично питам за такива, където накрая се изкарва сертификат или диплома или някакъв документ за квалификация. Благодаря ви!

Тези сертификати и дипломи никъде не се признават, за какво са Ви?
Иначе Московска академия издава диплома след преминало обучение, но при горните условия.
Вижте и какви курсове предлага БАА – Българска астрологична асоциация.

Наличието на диплома или сертификат не е гаранция за клиентско доверие, нито ще Ви даде предимство сред други астролози. И това Ви го казвам като практикуващ астролог, без диплома.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 00:22 от Sotis

# 109
Да, разбирам това. Но не мога да си представя как бих го работила, без подобен документ. Например как бих имала фирма, за да мога да си работя легално и т.н?. Без да се притеснявам. Това е цялата работа. Иначе сайтът на БАА го пробвах, но изобщо не ми зарежда.

# 110
  • При децата ми

Hrispa76
Hug Heart Eyes
Атмакарака е планета на Душата.
Управител на картата-  не съм сигурна , че има такова понятие при ведите. Blush

Гледам , че при теб 2-8 дом са с интерсептирани знаци, Риби- Дева..

Катерица, ами тогава значи, Сатурн ми е планета на Душата. Нали така?Hug

Нали в зависимост от това къде е поставен Сатурн са уроците, които трябва да научим в този живот? Т.е. тук трябва да положим повече усилия...

Това за 2-8 дом с интерсептираните знаци Риба-Дева, много ли е зле?

# 111
Да, разбирам това. Но не мога да си представя как бих го работила, без подобен документ. Например как бих имала фирма, за да мога да си работя легално и т.н?. Без да се притеснявам. Това е цялата работа. Иначе сайтът на БАА го пробвах, но изобщо не ми зарежда.

Много малък процент български астролози работят легално и с фирма.
Първо помислете с какъв мотив искате да учите астрология. Ако в основата стои бизнес мотивът, т.е. да изкарвате пари, можете и да не стигнете далеч. Астрологията е дарба свише и призвание.

Имам познати, които са подкарали курс, за да могат по-нататък да изкарват пари. А не защото искат да помагат на хората, не защото астрологията за тях е страст, не защото имат дарба за астролог.

Проверете какви курсове предлагат посочените две организации, както и астро-център Урания. И в трите ще научите модерна психологическа астрология, нищо специално. И ще сте една от многобройната армия ученици, които бълват ежегодно. И не може да се каже, че всеки завършил е станал успешен консултиращ астролог, за това е нужна дългогодишна практика, освен вроден талант и отдаденост. Диплома няма да Ви направи добър астролог. Посредствени астролози с дипломи има предостатъчно. Но все пак някоя от тези школи ще Ви даде някаква основа, защото не всеки човек може да стигне далеч чрез самообучение – и за това са нужни специални способности.

Вече ако някой ден решите да преподавате, наличието на диплома или сертификати е желателно. Ако регистрирате собствен астрологичен център, школа. Добър практик можете да станете след поне десет години непрекъснато обучение. Направете си сметка.

Сега има много новоизлюпени астролози, които са учили по една-две години и се обявяват за професионални консултанти. Послъгват и за годинките практика. А някои дори са тръгнали да преподават, при липса на елементарни познания. Кризата отвори тази ниша и всеки втори мисли, че за една година се става астролог, консултант или коуч  терапевт.

Така че бъдете готова да отделите достатъчно време и енергия, ако искате да се обучавате сериозно. Успех!

# 112
Благодаря ви много за подробният отговор. Астрологията ми е страст и някак си ми се иска един ден да я превърна в постоянна работа, но може би сега не му е времето. Все пак няма да спра да се уча и да се занимавам с тази прекрасна наука, която за жалост у нас е приета скептично.

# 113
Ако сте достатъчно напреднала, рано или късно ще навлезете в света на консултантската практика. Както казах, наличието на диплома и сертификат не е задължително, нито ще Ви направи по-добър астролог от тези, които нямат. Но решите ли официално да преподавате, да направите астрологичен офис, школа, център – там вече е нужна "тапия".

Скрит текст:
Некадърници с дипломи – бол. Във всички сфери и направления, не само в астрологията.

# 114

Hrispa76
Hug Heart Eyes
Атмакарака е планета на Душата.
Управител на картата-  не съм сигурна , че има такова понятие при ведите. Blush

Гледам , че при теб 2-8 дом са с интерсептирани знаци, Риби- Дева..

Катерица, ами тогава значи, Сатурн ми е планета на Душата. Нали така?Hug

Нали в зависимост от това къде е поставен Сатурн са уроците, които трябва да научим в този живот? Т.е. тук трябва да положим повече усилия...

Това за 2-8 дом с интерсептираните знаци Риба-Дева, много ли е зле?
Да, точно така. Планета, особено важна/показателна за теб.
По принцип всички планети са важни. Simple Smile
Всяка има своето неотменно значение, със своята енергия, със своето присъствие.
Ти знаеш, че не съм астролог и ако се интересувам от астрология, това е по- скоро моят холистичен поглед към живота, към всичко, в което сме потопени и живеем. Как това, което виждаме, чувстваме мислим има своите скрити източници и основният въпрос е  как ние взаимодействаме с него. Планетите са материален обект, но са символи/ носители на големи сили и енергии.
Мисля, че изразът " уроците, които трябва да научим" е твърде шаблонизиран и твърде експлоатиран.

Това, че ние се учим, е вярно, при това- цял живот; или  по- точно, добре е човек да се учи, да е усърден в своето усъвършенстваме като единственото одухотворено творение на Земята.
Бих казала, че донякъде Планетата на душата може да укаже какви са най- подходящите пътища, за да става този процес при всеки един от нас  по най- благоприятен ( спасителен за душата ни ) начин.

Това, до което стигам като осъзнаване, че нашата задача на земята е да правим избори и чрез тях ние или се отдалечваме от Бога или се доближаваме към Него...
Ясно е, че спасително е когато се доближаваме Hug
Относно въпроса ти за 2-8 дом с интерсептираните знаци Риба-Дева.

Втори и осми домове са оста на ресурсите- най- общо.
Това са предимно материалните ресурси, както твоите лични- 2 дом, така и на партньора- 8 дом.
Според ведите, 2 дом отговаря за дома- семейната атмосфера; храната, която консумираме; какъв е гласът ни и как говорим и др.

Според стандартната астрология, която масово се прилага, 2-ри дом отговаря за нашите собствени материални ресурси (пари и дребни вещи, бижута, свободно време и връзки) и за етиката в материалната сфера. Какво е важно за нас, с какво и как да се отнасяме, какво да си позволим, когато боравим с нещата. Е, разбира се, въпросите за личната материална стабилност и комфорт се определят от състоянието на 2-ри дом на хороскопа.
Като противовес, в  8-ми дом стоят ресурсите и възможностите на нашите партньори или груповата етика на сдруженията и колективите, в които участваме (вътрешни закони на поведение по време на работа, в група или екип).

И тук идва проверката- как действаме, дали сме етични- към себе си и към ближния. Дали имаме силата да контролираме своите ресурси и да можем да казваме навреме " не" дали позволяваме повече, отколкото е редно, защото , примерно, ни е неудобно да кажем „не“ (примерно, "човекът че бъде обиден"), а след това започваме да изискваме нещо от ближния или да създаваме напрежение в работата.

Нашата лична собственост и различни ресурси (време, връзки, възможности) са наш личен ресурс. Ако по някаква причина преди сме давали и споделяли, а сега вече не искаме, имаме право да откажем. И Бог ще бъде на наша страна. Не бива да се толерира  нетактичното поведение на някой друг по отношение на имуществото или парите ни. Трябва спокойно да откажем да дадем назаем, да откажем да возим някой в колата си и пр. Още повече това е необходимо в случаите, когато искането или поведението на някой друг ни причинява дискомфорт. Безпокойство за реакцията на някой друг е неправилно. Ако някой се обиди, че вече не може да те използва и напусне живота ти, няма да загубиш много, само ще започнеш да дишаш по-леко.

С 8 дом трябва да се внимава. Това не са нашите ресурси, а нечии други. И те трябва да се третират внимателно. Тук трябва да е ясно, че от основно значение са не нашите желания и етика, а условията на собственика на ресурсите. Когато боравим с чужда вещ, по-добре е неколкократно да се уверим дали е добре да направим някаква манипулация, дори ако си мислим, че всичко е ОК и е за добро. А нагласата :  „не е мое - не е жалко“ няма да доведе до добро.
Основен принцип, който трябва да се усвои е, че според 8-ми дом, другият човек трябва да има доброволно желание да ни помогне в нещо. Ако умело създадем ситуация , с която оказваме принуда, но в същото време човекът се бунтува и се възмущава отвътре, то и  Бог ще е на негова страна. Рискът от навличане на негативизъм е голям, защото сами сме довели / провокирали тази реакция. Нарушили сме границите на своята ЗАКОННА територия. Е, това означава, че всичките "емоционални послания" негативна енергия- лоша воля ще се върнат към нас.

Всеки път, когато  8-ми дом бъде активиран (кредит, теглене на заем, молба за помощ или заемане на нещо), трябва ясно да се разбере, че по този начин даваме доброволно съгласие за всички условия на другото лице. Трябва да се съобразяваме с него, а не да го набеждаваме, да му се ядосваме и да го унижаваме по някакъв начин, в противен случай, рискуваме, защото съдбата ще ни накаже.
Ако не сме съгласни на подобно смирение, значи, трябва да се възползваме само от личните си ресурси- т.е. да играем само на собственото си поле.
Начинът, по който взаимодействаме с благата на другите хора и търсенето на помощ и подкрепа (8-ми дом) показва нивото и силата на собствените ни ресурси (2-ри дом). По принцип, кражбата е присъща за подлеците, а добрият собственик пази и чуждото. Отново, който знае как сам да каже „не“, винаги моли за помощ разумно и тактично.
 Хората поемат проблемите на други хора и се опитват да ги разрешат, понякога защото ги е срам да откажат. Това често се случва заради скрита гордост, да не ги нарекат  "лоши и алчни". Обаче, по този начин се трупа гняв и раздразнение, които обикновено избиват в друга посока...
Появяват се например, дребно шмекеруване или необясними сривове, изяснявания с половинката, които може да се появят неочаквано . И после се чудим защо така се е случило. А всъщност, сме нарушили Законите.

П.П. интерсептираните знаци при теб са риба- дева, което означава, че в целият контекст на оста 2-8, темата за служенето би следвало да е по- силно застъпена.

Последна редакция: вт, 01 фев 2022, 22:10 от Катерица

# 115
Alena, много хубаво си го обяснила, Благодаря за което. Да видим дали съм схванала. Тъй като съм нощна карта планетите които се радват са след слънцето, тоест ако имам Слънце в Стрелец 9гр и Уран 10 гр,Юпитер 19гр, Меркурий 26гр, Нептун 28гр в Стрелец значи ли, че са радостни?
Имам Луна, Венера, Марс и Сатурн преди слънцето които не са радостни а и всичките ми планети са в долна хемисфера, един гол Хирон имам в 10Д.
И още нещо -Луната се радва в женски знаци но е в падение в Скорпион, как тогава се радва?

# 116
Nana1777, и моят Хирон е в 10 дом, баш на куспидата.🙂
Луната ти едва ли е скорпионска по сидералната карта.
Освен това, разнообразни са проявите, може да са много творчески, с окраска на проникновеност, мистика,  духовност и метафизика, зависи от личностното развитие, важно е с какво е свързана Луната, в каква фаза е и т.н.

# 117
  • в 1001-та нощ
Nana1777, много мило, но не е така Simple Smile Вероятно много и различна информация се изписа набързо и става объркване.

Това, което коментирахме за планетите и Слънцето беше дали планетата изгрява преди или след Слънцето, за да се определи от коя секта е Меркурий, според това дали изгрява преди или след Слънцето.

Относно радостта на планетите и светилата, които коментирахме - ставаше въпрос за сектите или разделянето на планетите на две групи - планети от дневната секта (група) - Слънце, Юпитер и Сатурн и планетите от нощната секта (група) - Луна, Венера, Марс. Във всяка секта / група има по едно светило (Слънце, Луна), по един бенефик (Юпитер и Венера) и по един малефик (Сатурн и Марс). Меркурий е дневен когато изгрява преди Слънцето и нощен когато зодиакално е след Слънцето. Планетите от двете секти са радостни при следните условия:

Планетите от дневна секта се радват, когато са над хоризонта - в домовете от 7 до 12 при дневно раждане и под хоризонта при нощно (1-6 дом). Планетите от нощната секта се радват, когато са под хоризонта в дневна карта и над хоризонта в нощна.

Първо определяш каква е картата, когато Слънцето е над хоризонта в домовете от 7 до 12 - тя е дневна, когато е под хоризонта е нощна. Хоризонт е остта Асцендент / Десцендент. На асцендента - Слънцето изгрява, а на десцендента - то залязва - затова тази ос е въображаем хоризонт.

Другите моменти на радост са според това е какъв знак са. Дневните планети са мъжки и се радват, когато са в мъжки знак, а нощните са женски и се радват, когато са в женски знаци и т.н.  да не преразказвам по таблицата.

# 118
Катерица, Луната по-сидерал е във Везни. По-тропичния 6гр в Скорпион, със сигурност не се проявява в ревност, обсебване и т.н каквото съм чела. Прави ми съвпад с Плутон и Сатурн на ИЦ, опозиция на МЦ. Предполагам, че съвпада със Сатурн ми дава едно заземяване, отрезвяване в много ситуации.

Алена, разгледах таблицата подробно, изяснява ми се.

# 119
  • в 1001-та нощ
Добавям една статия за елинистичната астрология. На мен ми беше адски интересна.

Общи условия

Активация на акаунт