Астрология - 21 тема (преди да попитате - прегледайте 1 пост)

• 43 168
  • 746
  •   1
Отговори
# 90
  • SF
Знаете ли дата и час на раждане на човека?

# 91
Часа не, само датата. На ръба на отчаяното съм, не искам да знам дали ще сме заедно или разни такива, чисто приятелски

# 92
Скрит текст:
Hrispa76,Според моите пресни " знания", които придобих в последните дни, Венера ти се пада Зоница и е извън Секта.
До колкото разбрах, по- скоро е неблагоприятна, отколкото благоприятна, не знам дали е малефична....това не успях да разбера.

Не е малефик Венера ако е извън секта или няма достойнство по позиция в долната хемисфера. Това означава, че няма толкова сила, т.е. по-слаба е, но не малефична. Малефици са Марс и Сатурн.

Малефиците извън секта и без достойнства са по-малко злосторни, т.е. обезсилени. А в секта и с достойнства за по-зли.
Нали за дневна карта Сатурн е в секта, т.е не се води чак толкова зла планета, както за нощна карта?
Или неправилно съм разбрала?
За нощна карта това се отнася за Марс?
Т.е. Марс е по- благоприятен за хората, родени нощем, защото се води планета в секта, а Сатурн е по- благоприятен за хора , родени денем?
Така го четох уж.. в линка. Sweat Smile

Сега пак гледах схемата за Венера на Hrispa76.
Значи, със сигурност разбрах, че е Вечерница. Белким го усвоя. Видима, ама за дневно раждане нали се води планета извън секта?
Т.е. неблагоприятна? И е по- добре да е под хоризонта, да е скрита.. т.е. в домовете 2-6?
Поне така разбрах от линковете.
Ще се радвам още някой да си даде данните, да се поупражним Blush

Последна редакция: пн, 31 яну 2022, 20:18 от Катерица

# 93
  • в 1001-та нощ
Венера не е неблагоприятна, ако не е в секта. Има по-малко сила по това правило. Ако при нощно раждане е в долната хемисферта - има сила от това, че е в секта, както и по позиция в долната хемисфера. Във втората статоя, която дадох, се коментираше, че освен поянието секта, се ползва и партия. Условно планетите са разделени в 2 партии, едните управляват, според това дали раждането е нощно или дневно, а другите са в опозиция. Предавам думите на автора, но според мен добре го е обяснил.

Припомням отново таблицата и статията за сектите:

Можеш да се упражняваш на моята карта:

Представи си как Слънцето тръгва от асцендента и се изкачва нагоре към МС, за да залезе на десцендента.  Виж кои планети са изгряли преди него и кои след него, кои са в секта и кои имат достойнство по позиция в хемисфера (долната за нощната секта и горната за планетите от дневната секта).

Тази статия също е интересна: "Какво е древна астрология?"

# 94
Благодаря за търпението и помощта, a.l.e.n.a.
Да видим до къде ще я докарам :
1. Дневна карта.
2. В секта са ти Слънце, Юпитер и Сатурн.
3. Венера ти се пада да е Зорница?
4. Слънцето и Марс са ти добре разположени, защото за Слънцето при дневна карта е добре да е отгоре- т.е. по достойство и по секта е ОК, а за Марса при дневна карта е добре да е скрит, отдолу. Т.е по секта той е също ОК?
5. Венера е по- добре и тя да е в долната хемисфера, защото тя за дневна карта не е толкова благоприятна планета.
6. Сатурн като планета от дневната секта, би било по- добре да е разположен в горната хемисфера.

Преди Слънцето са изгрели... хм.. май само Меркурий?
Другите са все след него?

Всичко ли оплесках?

# 95
  • SF
Меркурий не е изгорен. В тази карта няма изгорена планета.

# 96
Здравейте. Възможно ли е да дадете препоръки за курсове по астрология? Специфично питам за такива, където накрая се изкарва сертификат или диплома или някакъв документ за квалификация. Благодаря ви!

# 97
Меркурий не е изгорен. В тази карта няма изгорена планета.
ако имаш предвид картата на a.l.e.n.a., не съм писала за изгОрели планети, а за изгрели.Simple Smile

# 98
  • SF
Оххх. Simple Smile Извинявай!

# 99
  • в 1001-та нощ
Всичко е точно, с изключение на това, че Венера изгрява преди Слънцето, а Меркурий след Слънцето. Планетите изгряват на хоризонта - където е асцендентa , изкачват се нагоре до върха на небето - представи си къде е слънцето в 12ч - най-отгоре на небето. И планетите така, условно си представи, че се изкачват към МС - не е едно и също, но и той е там високо. И след това - тръгват да залязват към десцендента. След залез минават в долната част.

Така, ако ми гледаш картата - Венера в Скорпион - първа е минала през АЦ, качила се е нагоре, минала е през МЦ и слиза към ДЦ, а Слънцето в Стрелец върви след нея. Тя е Зорница, а Меркурий е след Слънцето. Добавям пак картата, за да я гледаш, като четеш:

# 100
няма нищо Hug

a.l.e.n.a, много благодаря. Hug Heartpulse Май го вдянах това с извървяването. Уф.

Ами значи, в такъв случай, Плутон ти е първата изгряла планета?
Сега се загледах, че по оста 1-7 дом  имаш включени или (интерсептирани) знаци- Овен- Везни.
Дали това явление се разглежда също в техниката, дето я коментираме в момента?

Преди доооста време се бях заела да ги чета интерсептираните знаци, но ведическата астрология ме освободи от тях  Innocent

# 101
  • в 1001-та нощ
Домофикацията, която ползва западната астрология май се появява през средновековеието. Не съм сигурна - периферно съм го мяркала. Ако става въпрос за по-древни методи - може би се прилага ранодомната система - дом-знак.

Иначе по западната - да, 1 и 7 дом са ми големи с интерсептирани Овен / Везни.  Върху тези домове има поставен акцент, там имам повече да поработя. 3 и 9 дом са малки и в рамките на един знак.

# 102
Овенът ти е обаче има реална възможност за изява и реализации, според мен.
Марс ти е на ъгъл, и в допълнение, участва в чудесно хвърчило.
Сещам се, че Марс ти е АК по ведическата система. Запомнила съм го, защото и на сина ми Марсът му е АК, а при мен е АмК Simple Smile

# 103
  • При децата ми
Катерица, Алена, много, много полезна дискусия!

Ето и моята карта:

Венера в Козирог на Асцендента. Кои планети тук са в секти?

Катерица, от теб съм запомнила, че Сатурн ми е Управител на цялата карта. Или така наречената Атмакарака по ведическата.Simple Smile

# 104

Hrispa76
Hug Heart Eyes
Атмакарака е планета на Душата.
Управител на картата-  не съм сигурна , че има такова понятие при ведите. Blush

Гледам , че при теб 2-8 дом са с интерсептирани знаци, Риби- Дева..

Общи условия

Активация на акаунт