НВ-ВМХ и палео - тема за здравословното хранене, част 141

  • 47 105
  • 762
  •   1
Отговори
# 675
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Natka, гледах мерки на грамове сол  преобразувани в лъжица: 1 супена лъжица=20 гр. сол. Но в рецептата на Камелот две суп л. сол са за 5 литров съд!?
Ох Таня, много благодаря! Трябва да се заинтересувам по- сериозно за моят псориазис. Ама покрай пандемията хич не ми се ходи по доФтори и болници.
Виж, за дивертикули не съм се и замисляла... Ще се разтърся... Тия дни съм шен, защото взех противовъзпалителни хапчета и всичко е наред.
Да си жива и здрава! Много ценни съвети даваш. И не само на мен:heart:

# 676
  • Мнения: 24 859
Ама давайте ги тия рецепти по-навреме Grin
Видях линк към nosugar даже май в тая тема беше, четох каквото четох, пък взех че и пробвах.
Ако не те затруднявам, няма да откажа линк че нещо много дълъг списък ми стана с неща да ги чета и търся "когато ми остане време".

# 677
  • на острова на мечтите
  • Мнения: 6 365
Ама давайте ги тия рецепти по-навреме Grin
Видях линк към nosugar даже май в тая тема беше, четох каквото четох, пък взех че и пробвах.
Ако не те затруднявам, няма да откажа линк че нещо много дълъг списък ми стана с неща да ги чета и търся "когато ми остане време".
веднага ще копирам линка. Аз съм си го запазила в една папка.
https://m.bg-mamma.com/?topic=675266.msg31842162#msg31842162

# 678
  • Мнения: 24 859
Много благодаря, ще пробвам и така другия път.

# 679
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 314
Забърках кваса с цвекло по тази рецепта на Маги Пашова. След няколко дни ще споделя как е вкуса.
https://www.magipashova.com/2015/11/11/beet-kvass/

# 680
  • Мнения: 15 357
Утре почвам яйчен фаст,ще пробвам пет дни.Дано издържа.

# 681
  • Мнения: 15 517
Бобчи, то не е трудно бе:) Варени намачкани с масло, лют пипер, сух чесън и сирена малко.
Яйчена супа- завираш малко водичка с масло, слагаш подпраивки- пипер, чесъм( аз на всичко слагам сух чесън🤪) пред цедката сипваш 1-2 разбити яйца да станат на конци, вариш малко, слагал малко сирена на кубечта и воала:)
Яйца по Панагюрско, но вмести кислело м мляко 1-2 л сметана слаган, масло с пипер, чесън и айде:)
Омлет ма пак с чесън и люто и сирена ства като чеснова пърленка😅🤪 Лошото е че малката мн ме подяжда за всичко:)
Аз мина ли ден 3 до 5 нямам ядове.
Но аз си обичам яйца де:)
С бекон също и зелена чушка и зелен лук- малииии! 😍
Или със спанак, зелен лук и гъби и мАсло обилно!
Аз само от яйца имам минус така или иначе. Не знам що така. На месо качвам на риба задържам.
На то моя орагнизъм си е башка луд и не е като на хората😅🤪

# 682
  • Мнения: 24 859
5 дена респектиращо ми звучат, аз от сума време се офлянквам и се каня едни 3 да пробвам...
Все си мисля че трябваше да е преди този сезон дето искам да изям де що видя зелено Grinning То един път да пробвам и да видя че не е страшно, после ОК. Ама сега мисълта да пропускам салатата няколко дни леееко ме стресира, то пълно наоколо с марули, репички, коприва, лапад, левурда май видях, спирам да изреждам че трябва да си обърша лигите Joy

# 683
  • Мнения: 15 517
Натка, и аз обичам зеленчук и плод, ма много ме надуват бе:((( Ям си ги, но на 2-3 месеца имам нужда малко да се спишна. След 3 ден на яйца коремът ми е кат ренде, а иначе не е😅🤪
Ако ям готвен зеленчук да кажем миш маш е ок, но зелена салата?! 3 месец бременна докарвам после:( хич не ми понасят начи!
Правя си нещо като мое измислено кимчи- карфиол, целина стъбла, краствица, чушка на ленти, сусам, лют пипер, чесън сух, сусам, сол, зехтин и яко оцет домашен, оставям в затворена кутия 12 маса извън и още 24 в халдилника. Начи аз самл това мога да си ям… но как ме надува:(
Кой по ягодите качва от зеленчук бе?! Кой?!
И то при положение че изразходвам много и ежедневно калории.
Дали не ме хваща няква критическа?! Но цикълът ми е точен. Не знам. От въздуха пълнея Sad
Яйца, бекон, сирена някои, риба само от това съм ок… ма не мога и не искам само това:(

# 684
  • Мнения: 24 859
Значи, аз плосък корем не съм имала никога през живота си, независимо на какво тегло и на каква възраст - това просто не го знам какво е и как става Grinning Е, да спортувам колкото тебе и през ум не ми е минавало, опасявам се и че никога няма и да ми мине.
Зелении ми дай и ми гледай сеира, иде ми да паса до откат просто... Е, когато не са домашно отгледани си поограничавам порциите, че дори добро прасе като мен не винаги успява да ги смели в по-големи порции и редовно. Когато докопам домашни, съм като дете на рожден ден  Joy
Скрит текст:
Миналата година ми бяха довлекли лапад, че им пораснал много наведнъж и аз лакомията казах че колкото и да ми дават няма да го върна. Дадоха ми една от най-големите найлонови торби от Била, подозирам че искаха просто да ми гледат сеира.
Прекарах часове да го мия, центрофугирам, махам дебелата дръжка в средата, кълцам, опаковам, абе омалях само докато го разкажа. Наредих си го във фризера и ходих нахилена поне два дена след това. Аз, дето ако нещо се готви за повече от 15-20 минути почвам да се замислям дали искам да го готвя точно него.
Представи си за каква радост става дума ако набарам домашно отгледани марули. Направо ме е яд че не съм способна да изям колкото ми се яде, то не ми омръзва.

# 685
  • Мнения: 43 911
Е, та лапада се готви точно 15- 20 минути, ако е постен. Simple Smile
Жако, опитай моята яйчена супа- водичка, подправки, масло да кипнат. После добавяш белтъците и бъркаш, за да станат на парченца. Не си играй с цедката. Като кипнат добавяш жълтъците объркани с 1-2 лъжици заквасена смената+ малко топено сирене, кашкавал или някое друго сиреняно. Объркваш и е готово за сервиране. Аз добавям много магданоз и сока на половин лимон.
Друг вариант е да си направя и топчета от кайма или само задушавам каймата, за да стане на трохи. После действам по описания начин. Ако има месо- добавям чубрица.

# 686
  • Мнения: 15 357
Яйца обичам много,би трябвало да издържаДнес ще ям настъргани с меко масло и чедъра.Утре с пармезан нещо,омлети ли ,ще видя.

# 687
  • Пловдив
  • Мнения: 44 769
Бобчи, ам на едно хранене ли това или за цял ден?

# 688
  • Мнения: 15 357
Мисти ,днес мисля да ям около 18 часа 6-7 яйца с масло и чедър.А утре зависи как ще тръгне деня,че ММ ще влиза в болницата.Дай Боже всичко е добре ,ще отидем следобед при него и вероятно вечерта чак като заспи детето към 20.30 ще ям.При мен работи най-добре ,когато ям веднъж много обилно.
Моята фризьорка и майка й свалиха много с НВВМХ.Фризьорката ми 14 кг от 19.01 до сега,майка й 10.Но и двете имаха доста да свалят ,по още 7-8 искали.Тя прави яйчен фаст ,но и авокадо включва.

# 689
  • Мнения: 24 859
Е, та лапада се готви точно 15- 20 минути, ако е постен. Simple Smile
Жако, опитай моята яйчена супа- водичка, подправки, масло да кипнат. После добавяш белтъците и бъркаш, за да станат на парченца. Не си играй с цедката. Като кипнат добавяш жълтъците объркани с 1-2 лъжици заквасена смената+ малко топено сирене, кашкавал или някое друго сиреняно. Объркваш и е готово за сервиране. Аз добавям много магданоз и сока на половин лимон.
Друг вариант е да си направя и топчета от кайма или само задушавам каймата, за да стане на трохи. После действам по описания начин. Ако има месо- добавям чубрица.
Тази супа звучи интересно, иска ми се да знаех за нея преди месец когато бях болна вкъщи и се чудех каква супа да си направя че основно с такива неща се прехранвах някое време. Колко яйца горе-долу се слагат на колко голяма тенджера, че ми е малко трудно да си го представя? Иначе направо си я представих с многото магданоз и лимона, звучи много вкусно.
А иначе лападът се готви за нула време, веднъж като го имам си го уважавам много. Но това да прекарам няколко часа да се занимавам с него в кухнята е повече от нетипично за мен. Обикновено не се задържам кой знае колко точно в тази стая от дома си.

Общи условия

Активация на акаунт