Термин Август 2022 (Тема 3)

• 28 794
  • 730
  •   1
Отговори
# 195
Не мисля, че има причина за притеснение, ако симптомите намаляват. Аз, например, в нито един момент не съм повръщала, но съм си бременна. Гърдите продължават да са чувствителни, но не ме болят, както преди. Мисля, че болката идва от нарастването. Болки в корема в нито един момент не съм имала. Мисля, че така или иначе, след трети месец симптомите намаляват, защото след това много жени са по-активни.

П.П По-послезно е да се мисли позитивно за бебето. Не може всичките ви притеснения да са поради случаи, които са по-скоро изключение, а не правило. Спокойно и уверено! Simple Smile

# 196
Оо милото това е ужасно да.
И в Надежда съм чувала,че е така. До 12 седмица са с теб, после вече се записваш на ЖК при друг.
В Тутракан, освен че правят инвитро, работят в местната болница, следят бременност, израждат и още и още дини под мишница. Което е много хубаво, но са много пренатоварени. Вечер работят 23 24 часа.
На един преглед преди старта бях с час в 19ч и влезнах в 24ч..
Лудост е чакането, но им свикнах.
И твърдя,че си заслужава. Магьосници са!

Тя даже няма да ме води дори до 12 седмица. Какво да ти кажа🤷♀ Пет години го чакам това чудо,но докторката не я вълнува. Определено не беше моят доктор просто нямах избор. Моят лекар напусна клиниката,а имах един останал ембрион и не исках да го местя затова се съгласих да ми направи трансфера тя. Блаходарна съм и че ме подготви,ама за мен е несериозно да ми каже в 7седм че трябва да си търся АГ,но все пак да не забравям че ембриона ми е бебе на клиниката. Хубавото в че съм изчела какво ли не през тези 5 години и сама си пускам изследвания. Тук в провинцията съм доволна от АГ ама човека беше даже учуден че няма да посещавам клиниката паралелно до 12 седм. Поне хубаво че въпросната лекарка  ми даде схема за спиране на преднозолин Ф и естрофема. За пет години се научих да нямам доверие към доктор,всичко е пари за тях. Може би има и такива които си работят съвестно,но аз не съм попадала на такива. Както и да е аз също пускан ТСХ моето беше 1.24 сега пак ще пускам да видя дали да намаля дозата на еутирокса аз съм на 25мг.

# 197
За Тутракан подкрепям с две ръце. Сестра ми има 2 дечица благодарение на Богомил Бойчев и няма път, в който да му пишеш или звъннеш и да не се отзове на момента за каквото и да е. Аз живея в София и предната ми бременност като спря сърчицето и тук в Надежда като ми казаха, че ще ми правят медикаментозен аборт, просто ей така ще си пия хапченца вкъщи с бременност в 11с. Сестра ми се обади на Богомил Бойчев и той каза абсурд, медиментозен аборт е противопоказан след 8-ма седмица. Бях много уплашена и не знаех на кого мога да се доверя тук в София и просто на следващия ден тръгнах към Тутракан. Направи всичко каквото трябваше без да усетя никаква болка след като се събудих, на 3-тия месец забременях отново.
desk@t@2808 аз също съм от Търговище 😊

# 198
Скъпи момичета, аз какво да кажа като моя репродуктивен доктор(номер 3) съм го виждала на живо само 2 пъти- веднъж в залата за хистероскопия и после за трансфер.
След положителен тест ми пратиха схемата за намаляване на лекарствата и мога да разчитам на рецепти, но дотам.
Ама аз и не съм очаквала нищо друго. В България пенкилерите са много, дават съвети, изписват терапии и е трудно да намериш двама на едно мнение. Особено да намериш такъв с опит с тромбофилия.
Някой може ли да препоръча или сподели отзиви за добър лекар в АГ или Окръжна болница Варна?
Мисля там да се следя.

# 199
  • София
Все повече кофти мнения чета за Надежда. Гледах видеото на Антоанет Попова за аборта и на кухо яйце (не го гледайте, ако сте по-чувствителни) и направо се отвратих.

# 200
Скъпи момичета, аз какво да кажа като моя репродуктивен доктор(номер 3) съм го виждала на живо само 2 пъти- веднъж в залата за хистероскопия и после за трансфер.
След положителен тест ми пратиха схемата за намаляване на лекарствата и мога да разчитам на рецепти, но дотам.
Ама аз и не съм очаквала нищо друго. В България пенкилерите са много, дават съвети, изписват терапии и е трудно да намериш двама на едно мнение. Особено да намериш такъв с опит с тромбофилия.
Някой може ли да препоръча или сподели отзиви за добър лекар в АГ или Окръжна болница Варна?
Мисля там да се следя.
На хематолог ходя при Д-р Миглена Стайкова по здравна каса... не знам дали е добра, но е отзивчива .
Пуска ми изследвания,  работи в МЦ "Св. Анна" Варна.
Избор няма във Варна на хематолози...

# 201
Благодаря joy joy, аз ходих при професор Лисичков и той ми каза, че поддържат връзка с д-р Попов от св.Марина , Варна.  При нужда от консултация. Откъде си ако мога да попитам?
Редактирам се, д-р Рачев, сбъркала съм името. Изобщо нищо не помня напоследък 😅

Последна редакция: пт, 14 яну 2022, 19:35 от Lucinda12

# 202
От Варна съм.
Сега погледнах за хематолог в св. Марина д-р Попов, за всеки случай, но не го намирам.
Вие ходили ли сте при него?

# 203
Момичета, съжалявам, че ще разваля предходните позитивни отговори, но имам нужда да споделя на някой. Имам чувството, че нещо не е наред, спряха ми изцяло контракциире в матката, а гърдите вече не ме болят, само са чувствителни. Не знам как да издържа до другата седмица за следващият ми преглед..
Нормално е да нямаш контракции, обратния случай не е добре. Точно заради контракции предните две бременности бях на магнезии. Сега чак ми е странно, че нямам. Гърдите в един момент спират да болят, мен този път така и не са ме боляли, само понякога сутрин. По нататък сигурно отново ще започнат да те болят, но вече към края. Чувствителни ще си останат сигурно през цялата бременност. Аз бях забравила за адски гадния им навик да започват да ме сърбят по някое време, но снощи имах съмнителното удоволствие да си го припомня. Първия път се мазах с някакви кремове по препоръка на докторката, но аз имам чувствителна кожа, която през бременността става още по-чувствителна и положението се влоши вместо да се подобри.
Карай и я по-спокойно. Симптоми ще се появяват и ще изчезват.

# 204
милото ако ти е паднало още тсх- то как ще намалиш дозата от 25?ще го пиеш през ден ли?
Аз също пия от 25.Преди еутирокса беше 2.88, месец по - късно 2.22.Сега ще изчакам още месец и ако още е паднало искам и аз да го намаля , та затова питам .

# 205
милото ако ти е паднало още тсх- то как ще намалиш дозата от 25?ще го пиеш през ден ли?
Аз също пия от 25.Преди еутирокса беше 2.88, месец по - късно 2.22.Сега ще изчакам още месец и ако още е паднало искам и аз да го намаля , та затова питам .

Ами ще се консултирам най-вероятно с ендокринолог и както каже. Мисля че ще е паднало,защото на мен при започваме на трансфер ми беше ТСХ 0.74. Почнах трансфер и с приема на естрофема стана ТСХ 3.3 и ми предписа еутирокс 25. За първи път в живота си пия нещо за щитовидната. ТСХ 3.3 изследвана на 10 ноември,на 23 декември изследвана отново 1.24. За месец и половина прием е паднала. Най-вероятно ще е през ден приема на еутирокс но това ще реши ендокринолога. Мисля да пусна ф4 и ф3 защото те са много важни за развитието на бебето.

# 206
За контрацепция вече честно не знам. Използвала съм хапчета години наред, но ми казаха, че над определена възраст (35+) не са за предпочитане. Пих ги и след тази възраст. Но след втората бременност тъй като и кърмих да 1г и 5-6м не съм пила, а и преди това ми се появиха проблеми от тях и ги бях спряла. Така, че не посмях отново, а и лекарката каза, че не препоръчва да пия хапчета на 40+. Спирала също ме предупреди, че не е добре в моя случай да ползвам, защото имам много обилен цикъл, а и секциото предразполагали към още по-обилен цикъл с възможен кръвоизлив. Колко по обилен от моя може да стане не ми е ясно, но явно може. Затова с ММ се спряхме на варианта презерватив. И въпреки, че не е имало скъсан, насолих ММ, че е пропуснал да каже, че се е скъсал и той каза, че няма такова нещо все пак не е на 15г и знае какво прави, се озовах бременна. И аз не съм забелязала да има скъсан, но явно е имал дупка иначе няма логично обяснение на ситуацията. И най-смешното е, че забременях в месеца, в който поради ред стечения на обстоятелствата сигурно се правили секс 5-6 пъти само. Все още не мога да взема решение как да приема нещата като чудо или злощастно стечение на обстоятелствата. Така, че за контрацепция ама изобщо не знам, не знам и на коя да вярвам. Моя приятелка също забременя със спирала.

# 207
Скрит текст:

Ами ще се консултирам най-вероятно с ендокринолог и както каже. Мисля че ще е паднало,защото на мен при започваме на трансфер ми беше ТСХ 0.74. Почнах трансфер и с приема на естрофема стана ТСХ 3.3 и ми предписа еутирокс 25. За първи път в живота си пия нещо за щитовидната. ТСХ 3.3 изследвана на 10 ноември,на 23 декември изследвана отново 1.24. За месец и половина прием е паднала. Най-вероятно ще е през ден приема на еутирокс но това ще реши ендокринолога. Мисля да пусна ф4 и ф3 защото те са много важни за развитието на бебето.
Да , доста бързо ти се е повлияло .Ще съм благодарна да споделиш какво те е посъветвал едокринолога , когато си направиш изследването.

# 208
  • София
Нали знаете, най-сигурната контрацепция е спането в различни стаи.

# 209
Нали знаете, най-сигурната контрацепция е спането в различни стаи.
И както аз открих това е и най-лесният начин да откажеш бебето да суче през ноща. Бях болна и недоспала и отидох да спя в хола, като ММ остана при малката и като гладнее ще дойде да ме повика, че да мога поне малко да поспя. Тя беше на 1г и 2м и сучеше по 4-5 пъти през ноща, като не броя това за заспиване и това като стане сутринта около 7ч. Първата вечер ме повика 2 пъти. Втората вечер ме повика чак към 3ч. Третата към 6ч. И повече не ме потърси през ноща. Спах една седмица на дивана и спряхме нощните кърмения. И за първи път откакто се е родила се наспах като човек. Но за контрацепция не мисля, че помага защото моя нахално идваше при мен на дивана и после си се връщаше в спалнята при детето. Това след като уж оздравях.

Общи условия

Активация на акаунт