Термин Август 2022 (Тема 3)

• 28 742
  • 730
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Bolibon, ужасен е този вирус. ММ го кара два дни тази седмица. Пий течности, да не се обезводниш.

# 271
  • Варна
Здравейте, момичета ! И аз се присъединявам към вас, с термин 21.08. Разбрах, че съм бременна на 23.12 сутринта, а вечерта бях с температура. Бъзикахме се с ММ, че от новината съм вдигнала градуса ама не... Оказа де, че съм с Ковид 😁 Както и да е, изкарах го сравнително леко Simple Smile
На 13.01 бях на преглед и чухме сърчице. От Варна съм. Ходила съм досега при д-р Атанас Александров 2 пъти, съвсем случайно го запазих в Супердок като видях двете чертички, и много ми допадна като отношение. Но той се занимава главно с инвитро процедури, а не толкова с израждане. А аз искам лекаря, който избера да ме следи, да е този при когото ще раждам.
Та вече съм се насочила мисля към конкретен доктор. Кога според вас трябва да ида да си запазя час за ЖК ? В 7+4 г.с. съм в момента. Дали съм закъсняла ?

Изписаха ми да пия Фемибион 1, само това. Дали е достатъчно се чудя ?
Имам и още ефин въпрос: първата ФМ, тази м/у 12та и 14та седм при кого си я направихте ? В смисъл при доктора, който ще ви следи или при друг специалист ?
Извинявайте за спама ! 💋

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 22:56 от summer20

# 272
Nessa, аз също съм така - много неприятно е това постоянно повдигане, отделно, че каквото и да ям или пия ми горчи и ми киселее. Вече съм в 12с. ( термин 04.08), но няма подобрение....

# 273
Здравей summer20, не съм от  Варна, АГ там не мога да ти препоръчам, но мога да кажа за ЖК, че не си закъсняла, даже моя доктор ще ме запиша сигурно към 12 г.с. ФМ мисля да си направя при доктора, който се следя, имам му пълно доверие. Радвам, се за теб, че ковид не е повлияло на развитието и сте чули сърчице. ❤ И аз бях хремава, но се радвам, че мина бързо и леко, но съм търчала през нощите да видя дали все пак всичко е наред с бебето. ❤

# 274
На мен ми се гади ужааасно много,като парцал съч по цял ден ,а аз понеже не мога да повръщам и никога не съм ,не може и да ми олекне.Постоянно едно повдигане ,много неприятно.Надявам се след първия триместър на изчезне това.
Аз съм така от 5седмица и няколко дни,вече съм след ден пълна 11 седм,ще почвам 12.Адско гадане,но и повръщане. Повярвай олеквати но се отвращаваш от всички възможни храни. Ужасно е. Последната седмица взе да намалява гаденето и повръщането и днес реших да си повръчам готвено,най-голямата ми грешка. Убих се да повръщам,но вече не издържам на тестени неща. Лошото е че и течности не ми помагат. 🤷♀Незнам чувствам се жадна а нз какво да пия.

# 275
Nessa, аз също съм така - много неприятно е това постоянно повдигане, отделно, че каквото и да ям или пия ми горчи и ми киселее. Вече съм в 12с. ( термин 04.08), но няма подобрение....
И Аз съм в 12 с. И съм със същия термин Simple Smile 04.08.22г.

# 276
  • Пловдив
Аз също искам да раждам вече и да се свършва и не искам повече да бременея..С първата бременност не беше така..Радвах се,но тя беше мечтана бременност..Работих до последно,тренирах,пътувахме с ММ..Сега нямам сили за нищо..Поне гаденето ми намаля..Интересно,но отслабвам,въпреки,че си позволявам бая сладко и тестено..АЗ края на месеца ще се записвам за ЖК,ще пускам тогава изследвания.

# 277
Bolibon, ужасен е този вирус. ММ го кара два дни тази седмица. Пий течности, да не се обезводниш.
Доколкото е възможно пих течности, но въпреки това се чувствам леко обезводнена, но не е толкова зле. Днес съм много по-добре, леко отпаднала съм, но и това е нормално. Лошото е, че ММ днес е дежурен и съм сама с детето, но поне вчера си беше вкъщи. Равносметката е, че за 1 ден свалих около 4кг, все пак може и да излезе нещо добро от цялото повръщане. 😁😁😁😁 Аз съм много килограми. Да се надяваме, че днес вече няма да повръщам, че утре съм и на работа.

# 278
  • София
Summer, добре дошла. За ЖК не си закъсняла, но е хубаво да си избереш АГ, някои може да нямат часове. Аз се записах в 9г.с. На ЖК, но може и към 11-12-13.
За ФМ - обикновено се прави от специалист по фетална медицина. Ако АГ не ти е такъв, моето лично мнение е да запишеш при друг.

И аз продължавам да повръщам, в 10+5. Сигурно много мрънкам, ама вече съм на ръба. Ходя на работа, там съм доста ангажирана, после вкъщи домакинска работа и детето, а междувременно повръщам между два и четири пъти на ден.. Е идва ми в повече.

# 279
Ако не се чувствате добре си вземете болнични от 9с до края на бременността може да сте в болночни. Аз издържах до 12с.,без сила съм в петък вече, едвам издържах на работа, пък и работя с много хора, трябва да си активен, постоянно си в движение и т.н... от друга страна заболелите се увеличават, и предпочитам да излезна болничен вече за мое спокойствие.

# 280
  • София
За мен излизането в болничен не е вариант, рискувам да ме махнат - повишиха ме и съм с шестмесечен изпитателен срок. Той приключва, когато ще съм в 6м де, така или иначе ще разберат, но предпочитам да е по-нататък.

# 281
Дами, вие сте героини! Аз не мога да си представя да работя в момента. Не знам къде и кога ще заспя…

# 282
Не помня вече дали писах тук, но и мен ме хвана вируса с повръщане и разстройство и за 24 часа успях да се обезводня и да стигна до системи. Сина ми също е болен и е някаква страшна мъка. В сряда съм на БХС макар, че мислих да не правя, но лекаря ми настоя.

# 283
Аз трудно се обезводнявам. Нормално пия около 3л вода на ден. Отделно вчера въпреки повръщането успях да изпия около 1,250л чиста вода, 500мл вода с лимон и още 500мл компот от малини разреден с вода. Поне да има какво да повръщам. Особенно след като разредих повръщанията се стараех да пия по-малко вода на често. Открих, че водата с лимона и с компота от малини като са от хладилника ми действат добре. Колкото и да я повръщам водата ако не е много начесто все нещо остава в организма, поне така се надявам. Днес също съм на ограничена вода, но утре ще си наваксам. Днес даже и кафе пих малко.

# 284
Момичета, като ви чета се убеждавам, че явно както бебета "еднорози" има и бременности 🦄. Да чукна на дърво, при мен за сега всичко е песен, няма гадене, непоносимост към каквото и да е, или нещо застрашаващо (зацапвания/отлепвания). За това и много се радвам на бременността и съм сравнително спокойна. Има моменти, разбира се, в които се филмирам, но си се скарвам и си казвам, че нямам никакви поводи и не мога да живея в стрес. Искрено се надявам и при вас симптомите да отшумят най-скоро, организмите ви направо са герои.
При мен от два дни има страхотен сърбеж на гърдите, не е постоянен, а рязък, все едно ме бие ток. И по корема се появаяа, но много по-рядко, явно кожата започва да се разтяга. Иначе гърдите ми изглеждат "уау" 😍😁 едни напомпани, повдигнати, много ме радват 😃 и в устните имам някакъв "напомпан" ефект, пу-пу 😀😀

Общи условия

Активация на акаунт