Термин Август 2022 (Тема 3)

• 28 744
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
Nessa, изобщо не ти е нисък за първи триместър. Аз също на своя глава заедно с предписаните ПКК и т.н изледвания си пуснах прогестерон и Вит д(защото бях с мн сериозен дефицит) обаче моите са в nmol/l и си излиза съвсем в граница. Та ще питам АГ следващия път дали не може вече да го спирам тоя утрогестан, че ще съм вече в 14с като отида. За фолиевата докторката от ФМ ми каза, че си е свършила работата и няма смисъл да я пия вече. Кажете вашите АГ казвали ли са ви до кога трябва да се пие фолиевата, по начало знам че се пие само първия триместър.
Милото, твоите са в трети вид единици ама май съвпадат с моите стойности в nmol/l, моят е 106
Като цяло според мен е хубаво да им напомняме да докторите, да го изследваме тоя прогестерон, защото си е неприятен приема на тези препарати, а и не са евтини. Отделно си е стероиден хормон и си има и странични реакции и ако си е в норма и може да се спре, защо не.
Фолиевата киселина ми казаха да я пия до 12-13 г.с

# 256
  • София
Аз бях на преглед в 9г.с., АГ ми каза да си допия колкото фолиева киселина имам и да си взема Огестан и Биозин мама.

# 257
Аз пия фолиева киселина и Алеракт, като Алеракта мисля, че ще мога да го спра след 12та седмица, понеже доки ми обясни, че се изписва за жени застрашени от спонтанен аборт, след като ми зацапа.

# 258
Пия фолиева киселина от почти 4 години, покрай всички опити инвитро. Толкова съм свикнала, че чак ще ми е странно да я спра. Във вторник съм на преглед и ще прегледаме терапията с доктора.

# 259
Королева, моят термин е 28.07 момиче, давайте и другите.

# 260
Фолиева киселина не се пие без прекъсване. Трябва да се знае коя форма усвоявате,обиконовена или метилирана.Ако усвоявате метилирана а пиете обикновена се натрупва мн бързо в организма и токсична. Затова е хубаво да се изследва и най-добре да се приема метилирана форма,която се чисти по-бързо от организма чрез урината. Хубаво е да има и пауза от време на време. Това го знам от посещенията ми при доцКонова.
Искам да попитам дали някоя от вас пие Омега-3 за бременни? И каква марка ако пие?
Аз за сега от витамините пия фолиева и прентал! Имам за седмица и ми свършват. Мисля да си взема някакви витамини за втория триместър и така

# 261
Аз пия Омега 3 на Haya.Акушерката като пита доктора на коя марка да ми напише в рецептата,той каза , че са горе долу едни и същи само цената била различна и било крайно време за безплатни добавки за бременните - ама няма .Това ми дадоха в аптеката в крайна сметка.
Аз не съм си изследвала прогестерона ама съм на утрогестан.
Королева за мен синьо сърчице, термина не ми е уточнен още.

# 262
За фолиевата киселина ми казаха до 14 седмица. Други витамини и добавки не са ми изписвали, предполагам че това ще стане на следващия преглед.
На вас от кога ви ги включиха комбинираните витамини и добавки?

П.С. Нашата групичка е доста активна!

# 263
Мен на първия преглед док. ме пита какво пия, казах "фолиева киселина" и каза, че това е достатъчно. Не сме говорили до кога ще я пия и дали ще започвам други витамини, ще видим какво ще каже на 3тия преглед. (ще бъда в 10 г.с.)

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 20:41 от M.Angelovaaa

# 264
Аз съм в 11 г.с. Пия фолиева киселина, утрогестан, но-шпа и витамини допълнителни, защото съм вегетарианка. Останалите ми бяха изписани, поради зацапване в 9г.с.

П.П на следващия преглед ще разбера докога ще ги пия.

# 265
  • София
Само аз ли не харесвам бременността? При мен го няма този хубавия момент, само болежки. Да идва по-бързо август, да раждаме Grinning

# 266
Аз не харесвам бременността, само поради една причина: Непрестанното притеснение. Преди бях позитивен човек, каквото и да става. Сега… ужас!

# 267
На мен ми е първа бременност. Не мога да кажа, дали ми харесва или не ми харесва. Честно казано ми е както преди. Не се чувствам особено бременна Wink Може би, защото още не ми личи.
Като цяло съм положителен човек и гледам много да не се тревожа за нещата, които не мога да променя. Няма смисъл, вредя само на себе си. За това гледам романтични филми, гушкам котката и просто го карам ден за ден.

# 268
От тази нощ в 1ч не мога да спра да повръщам. Не е от бременността. Малката беше болна с разстройство и повръщане и явно ме е заразила. При нея всичко беше за 24ч, да се надяваме, че и при мен ще е така. Направо ще пукна. Цял ден спя и буквално се будя само за да повръщам.

# 269
На мен ми се гади ужааасно много,като парцал съч по цял ден ,а аз понеже не мога да повръщам и никога не съм ,не може и да ми олекне.Постоянно едно повдигане ,много неприятно.Надявам се след първия триместър на изчезне това.

Общи условия

Активация на акаунт