Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 022
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
Аз с предишната си бременност бях решила имена, комбинация да е с буквата и на двамата си дядовци. Но като се случи загубата просто някак не искам да са тези имена, защото са си били мислени за друг..не знам дали ще ме разберете какво имам предвид. Иначе аз също държа да е българско име, не ми харесва идеята да е с чуждестранно и без това се губи малко по малко българското в нас.
Деси, мислих си също ако се роди на ден на светец, да си я кръстя на него.
Мони9797, разтриване помага при мен. Аз съм с хроничен плексит от травма в детството и всяка зима, когато стане под 0 се схващам. На мен даже и прилежащата ръка ми отпада и дори четката за зъби не мога да държа с нея. Тази зима да се моля на всички богове още не ме е пипнало, защото ми помага единствено камфур-салицилов мехлем, а той не може сега да се ползва. Пробвай с тези капки, щом наистина са безопасни, но и помоли някой да те разтрие.

Аз съм за на Королева ако и се занимава, да си напишем отново и тремините и да ни добави в началото.

Напишете ми ги!

# 241
  • Асеновград
Аз за момче имам име, но ако е момиче няма да мога да измисля.. нищо не ми харесяа достатъчно😅 добре че има още мноого време до тогава.

# 242
Момичета,пуснах си днес изследвания ей така на своя глава една пълна кръвна и един прогестерон и прогестеронът ми от 18 се е покачил на 28ng/ml, въпреки че съм на утрогестан и дуфастон и ми се струва паак много нисък😞Защо така?Колко е вашият? В 8ма седмица.

# 243
На мен никой не ми в пускал прогестерон и ми е много странно. След като ми зацапа в 7ма седмица ми изписаха Утрогестан и до там се изчерпа темата.. Сега се притесних, ще взема да си пусна и аз.

# 244
Аз пусках точно в 7+0 и беше 24 ng/ml
Терапията ми е 2 ×1 циклогест
3×1 дуфастон
И през 5 6 дена 1 мускулна инжекция Прогестерон депо 500мг.
За която доктора не знае и благодарение на която според мен си спасих тогава ембриончето, защото бях с прогестерон 8 и бавно удвояващо се ЧХГ.

# 245
Моята терапия е утрогестан вагинално сутринт и вечер по 2 и дуфастон 3х1

# 246
  • Асеновград
Аз не съм пускала да го изследвам прогестерона, но съм на дуфастон 3х1 и циклогест по 1, а в началото ми беше 2х1 до 7г.с.
Нали прогестерона се произвежда от плацентата след като е напълно узряла вече? Значи до края на 12г.с. И после би трябвало да го спрем този прогестерон нали?

# 247

Не знам дали ще ви излезе снимката,силно се надявам
Но според тази табличка,прогестеронът си е съвсем във норма,дори завишен за седмицата в която съм🤷🏻♀ Явно аз съм си мислела че стойностите му трябва да са много по-високи.
Иначе не знам точно кога се спира приемът му,чела съм различни постове на различни жени които си го приемат до 20+ седмица.

# 248
Аз от самото начало съм на Утрогестан 2х3 вагинално и прогестерон депо през 3дни. Моя доктор каза, че прогестерон депо през 5 дни не е особено ефективно. Не съм пускала все още изследвания. Пускам само, когато докторите ми кажат. Не мисля, че има смисъл да си пускам нещо сама и да му се притеснявам.

# 249
Така е,но аз съм си такава,все нещо трябва да изследвам за да видя дали всичко е наред,даже ЧХГ бях на косъм да си пусна но не си,защото знам че ще се шашна.Интервалът между стойностите е прекалено голям,а аз лесно влизам във филма.😂😂
Иначе хемоглобинът ми е 119 ,нисък попринцип но не мисля че е проблем за момента.

# 250
При мен в дена на трансфер прогестерона беше 13пг,според докторката ми беше нисък и ми изписа прогестан 50-турски. Слагах седмица всеки ден.В деня на теста беше 104.300 nmol/lкоето като го преобразувах беше някъде към 32 или 33 pg. На 23 декември пусках когато бях в 7седм и 3 дни беше 75.300 nmol/l.Тия дни ще пускам пак изследвания може и да го пусна,но според АГ няма нужда.  Моят хемоглобин беше 136.

Последна редакция: сб, 15 яну 2022, 13:03 от Милото

# 251
Nessa, изобщо не ти е нисък за първи триместър. Аз също на своя глава заедно с предписаните ПКК и т.н изледвания си пуснах прогестерон и Вит д(защото бях с мн сериозен дефицит) обаче моите са в nmol/l и си излиза съвсем в граница. Та ще питам АГ следващия път дали не може вече да го спирам тоя утрогестан, че ще съм вече в 14с като отида. За фолиевата докторката от ФМ ми каза, че си е свършила работата и няма смисъл да я пия вече. Кажете вашите АГ казвали ли са ви до кога трябва да се пие фолиевата, по начало знам че се пие само първия триместър.
Милото, твоите са в трети вид единици ама май съвпадат с моите стойности в nmol/l, моят е 106
Като цяло според мен е хубаво да им напомняме да докторите, да го изследваме тоя прогестерон, защото си е неприятен приема на тези препарати, а и не са евтини. Отделно си е стероиден хормон и си има и странични реакции и ако си е в норма и може да се спре, защо не.

# 252
Nessa, изобщо не ти е нисък за първи триместър. Аз също на своя глава заедно с предписаните ПКК и т.н изледвания си пуснах прогестерон и Вит д(защото бях с мн сериозен дефицит) обаче моите са в nmol/l и си излиза съвсем в граница. Та ще питам АГ следващия път дали не може вече да го спирам тоя утрогестан, че ще съм вече в 14с като отида. За фолиевата докторката от ФМ ми каза, че си е свършила работата и няма смисъл да я пия вече. Кажете вашите АГ казвали ли са ви до кога трябва да се пие фолиевата, по начало знам че се пие само първия триместър.
Милото, твоите са в трети вид единици ама май съвпадат с моите стойности в nmol/l, моят е 106
Като цяло според мен е хубаво да им напомняме да докторите, да го изследваме тоя прогестерон, защото си е неприятен приема на тези препарати, а и не са евтини. Отделно си е стероиден хормон и си има и странични реакции и ако си е в норма и може да се спре, защо не.

nmol/l е и при мен мерната единица,объркала съм в бързината. ☺

# 253
За фолиевата моята АГ каза "поне до 12та седмица".

# 254
Относно фолиевата киселина, на мен когато ми правиха терапията за тромбофилия, ми я включиха да я пия през цялата бременност. Не съм питала защо, но сега се порових в нета и ми попадна това

Общи условия

Активация на акаунт