Термин Август 2022 (Тема 3)

• 28 758
  • 730
  •   1
Отговори
# 315
  • София
С баткото ползвах един скрин с 5 чекмеджета, беше ми напълно достатъчен. Леглото му беше трансформиращо и там също имаше шкафове.

# 316
А случайно да има някоя от Бургас, трябва ми съвет, искам да имам за всеки случай и вариант за лекар там, някой който е добър, на частно, и какви специализирани АГ болници има изобщо в Бургас, изобщо не знам, а искам да имам поне някаква информация. Тъй като голяма част от лятото ще сме в Несебър, искам да знам за всеки случай къде какви лекари има, и да имам телефон на док, ако недай се боже стане нещо или бебето реши че ще се ражда юли, и без това съм с термин в началото на август. Не че ще ходим края на юли на морето ама да съм си подготвена.😁😁
И ние така😁😁 Някоя,ако може да ми каже за Дева Мария колко е раждането в Бургас?

# 317
А случайно да има някоя от Бургас, трябва ми съвет, искам да имам за всеки случай и вариант за лекар там, някой който е добър, на частно, и какви специализирани АГ болници има изобщо в Бургас, изобщо не знам, а искам да имам поне някаква информация. Тъй като голяма част от лятото ще сме в Несебър, искам да знам за всеки случай къде какви лекари има, и да имам телефон на док, ако недай се боже стане нещо или бебето реши че ще се ражда юли, и без това съм с термин в началото на август. Не че ще ходим края на юли на морето ама да съм си подготвена.😁😁

Само за фетална мога да ти препоръчам в Бургас. Аз съм се записала за док Манулиян. Има мн добри отзиви за нея. Моя приятелка е от Ахелой и ражда и се следеше във Ветрен мисля. Остана мн доволна доктора беше Йорданов ако не се лъжа. Трябва да я питам пак!

# 318
Момичетата от Варна някой беше споменал,че ходи при д-р Ангелина Симеонова. Имам желание да се запиша при нея за фетална морфология.
За тези,които се следят при нея в коя седмица я прави?
Къде? И на кой телефон звъняхте?
Звънях в клиника Нова, казаха ми че там не прави.
Съответно предполагам в частният си кабинет, за там намирам 2 телефона. На страционарният не мога да се свържа, даже няма сигнал.
А на мобилният ми дава заето?
Ще ви пиша на лично.

# 319
С дъщеря ми ползвах само кошарата за нейните неща, но тя беше отдолу с две сравнително големи чекмеджета, и острани с голям шкаф, отпред с два или три рафта беше и отгоре като ракла където прибирах завивките и чаршфите и. Сега обаче съм решила да взема само кошара без този страничния и отделно да ползвам един скрин за нещата бебчо. За повиване си мислех да взема от тези повивалници, които се слагат отгоре на самата кошара. Те и без това се ползват първите около три месеца. После става толкова шугаво бебето, че и на леглото даже ми е трудно да преобличам. Поне при нас беше така.

Аз да вдъхна малко надежда на момичетата, които им е лошо постоянно. Вече официално прекрачих гадните 12 седмици и съм много по-добре. Не съм повръщала няколко дни, а днес дори вече успявам да пия кафе (мечтаех да ми се допие отново кафе 😂). Сякаш и енергията ми започва лека полека да се връща. Щом станах с насроение и даже си тананиках докато си правих фреша и кафето, значи нещата с много по-добре 😂 Пожелавам ви и вие скоро да изпитате това облекчение и да се наслаждаваме на бременността най-накрая ❤

# 320
Ще отклоня малкото темата. Въпросът ми е по-скоро към мамите с дечица, разбира се ще са ми полезни всички мнения.
Какво място за бебешки дрехи, чаршафчета и др. принадлежности е необходимо? Живеем в малък апартамент, няма отделна стая за бебето. Освен бебешкото креватче ще трябва да вземем още мебели. Скрин с чекмеджета, който ще се ползва и за повиване достатъчен ли е? Наистина нямаме никаква представа какъв обем вещи ще са необходими.  Не искам да бързам с подготовки от рано, но сме решили мебелите да са по поръчка, за да се оползотвори пространството оптимално и предвид колко се бавят тези неща май моментът е подходящ.
Леглото, което бяхме взели още за баткото е трансформиращо се. Има скрин с 3 чекмеджета и отделно още две отдолу под леглото, беше ми напълно достатъчно. После се наложи да му освободя и едно чекмедже от нашия скрин, но беше вече към 1г. И ние тогава живеехме в гарсониера и нямаше много място. Върху скрина на кошарата има и място за повивалник, но никога не ми е бил удобен. Моя повивалник е от меките и си го местех на леглото и там си сменях памперс и си го преобличах. Първо си сядам по-удобно и имам къде да си наредя нещата до мен. Не ми заема излишно място, което нямах, а и е по-безопасно. Ако си забравила нещо можеш да издърпаш детето на средата на леглото и да отидеш да си го вземеш без да се притесняваш, че може да се завърти и да падне. А и ако случайно вземе, че падне пада от доста по-ниско. Това за мен беше удобно решение и с двете деца си действах така. Леглото отгледа две деца, ще отгледа и третото. В момента е на кошара, юношеско легло и скрин. Малката още е в кошарата, но леглото е свободно, че на баткото му стана тясно и спи на друго.

# 321
  • София
Да, за мен мекият повивалник е must have. Слагах си го на леглото, отгоре на скрина, на дивана или където имах нужда. Доста често си заспиваше на него.

# 322

Само за фетална мога да ти препоръчам в Бургас. Аз съм се записала за док Манулиян. Има мн добри отзиви за нея. Моя приятелка е от Ахелой и ражда и се следеше във Ветрен мисля. Остана мн доволна доктора беше Йорданов ако не се лъжа. Трябва да я питам пак!

И аз ще се следя при др Мануелян, много приятна жена, обяснява подробно. В края на месеца съм на скрининг при нея и тогава ще ме запише на ЖК.
За раждането мисля в Дева Мария- др Йорданов или др Гергиоски.
В сайта на болницата има и ценоразпис.

# 323
Мерси за отговорите! Ще останем на варианта скрин с чекмеджета, а за повиването и аз си мислех защо пък да не е на леглото.
Иначе и аз от 3 дни (днес е 3ти) се чувствам доста по-добре. Не ми се гади безпричинно нито сутрин, нито през деня. Определени миризми продължават да са ми непоносими и да ми се гади от тях. Не смея да тествам месото как е. В 11та седмица съм вече.

# 324
  • София
Между другото, аз също съм станала хрътка. От няколко месеца ползвах само един и същ дезодорант против изпотяване, който в момента ми е направо противен. Ако имате препоръка за някой без аромат, отивам да купувам.

# 325
Между другото, аз също съм станала хрътка. От няколко месеца ползвах само един и същ дезодорант против изпотяване, който в момента ми е направо противен. Ако имате препоръка за някой без аромат, отивам да купувам.
ДМ имат без аромат, дезодорант в стъклени шишенца.

# 326
Не бях влизала от 2 дена и доста сте изписали, чак забравих какво щях да отговарям. 😂 Имаше въпрос за имената, ами давайте, който е измислил имена, че и на мен ще ми е трудно. С първото ми дете мислих от много по рано, все не можехме да измислим име за момче, а за момиче ни беше по- лесно, така и стана.. имаме си момиченце и стана супер. ❤ А сега, даже не съм мислила за име, казах си като видя пола ще почна да мисля за име, пък тоо до деветия месец има време, както обичам аз винаги последния момент взимам окончателните решения. 😁 Радвам се, че има мами, които ще раждат в Селена, да наистина може да се засечем 😊,  да видим късмет. А на вас коя седмица ви казаха пола на 100%, по спомен май на повечето от вас 12г.с. са ви казали, което е учудващо, аз при първата ми бременнст дооста късничко разбрах. За мебели на детето, в началото и аз ползвах само кошарата и си имаше шкафчета отдолу и встрани. Сега вече не й стигат де. Но не бързайте с многото покупки, нека се роди детето и ще видите какви неща ви трябват. Даже за дрехи, препоръчвам първо да се роди детенцето да видите колко кг е и тогава купувайте или близките ви да помагат. При мен толкова много дрехи останаха, те й бяха малки просто и никога не ги е слагала. Всичко купувахме наново 😕

# 327
Аз имената си ги знам доста отдавна. Избрали сме ги. Плюс нз дали вярвате ама аз преди година някъде сънувах съм в който ми се яви в смисъл бебето,как изглежда,пол и име. Така че името от там съм го избрала от съня ми.Нз дали ще е за хубаво,силно се надявам да е. И сега като разбера от пренталния дали вс в наред и пола ще разбера съня дали е показателен.
Другото днес направих пренталния тест и се започва великото чакане. Голям страх ме е обвзел и най-вероятно ще се побъркам тия 7 дни. На някой от вас казвали ли са с каква плацента е задна или предна? Аз съм с предна и най-вероятно ще усетя бебчето по-късно!

# 328
И да, за дрехи в началото не трябва да се бърза. Аз за баткото взех от на сестра ми големия син, част от най-малките дрехи. Но моето диване се роди 4,050гр и 52 см и 56 р-р му ставаха буквално една седмица. Имаше бодета и дрешки, който беше взела предварително свекърва ми, който му бяха малки още като се роди и така отидоха за малкия ми племеник. Едва го напъхаха в комплекта за изписването, добре, че беше блуза и ританки, а гащиризон както си мислех отначало. Като се роди направо им поръчах да купуват 62 р-р като видях как изпълва 56. Бях взела 2 костюма 56 и много си ги харесвах, 2 седмици го натиквах буквално насила в тях като наденичка, докато накрая се предадох, че явно са му малки.

# 329
Здравейте момичета! Относно име, нашата бъдеща кака се казва Габриела и името много й ходи, може и на галено също. Знам само, че ако имам пак момиче няма да е Никол тоест някакво тенденциозно, но съм мислила също за Йохана, Йоана, Мари. За момченце е по- сложно сякаш. Там мисля мъжът ми ще има думата.
Дъщерята я отгледахме с кошара, но не за новородени, а нормална - едно малко бебе в една голяма кошара, така изглеждаше в началото- но като поотрасна си пасна супер с кошарата си.
Тя както и количката  бяха от други хора купени. За смяна на пелени не сме имали специален шкаф, а един мек повивалник и си го местех според нуждата. Мисля сега пак така да направя.
Дрехи и аз мисля, че няма нужда от много след самото раждане в първите месеци, но и разбирам мамите, които с кеф си пазарят сладки бебешки дрешки ей така за да е сладко бебчето. Но пък аз от дъщерята мисля няма да се наложи да купувам, пълни кашони с дрехи имам за всякаква възраст.

Общи условия

Активация на акаунт