Термин Август 2022 (Тема 3)

• 28 828
  • 730
  •   1
Отговори
# 90
Здравейте, момичета! Аз се връщам от БХС. Днес замериха бебчо и след това веднага отидох да дам кръв. Много е шугаво нашето бебе, не се спира изобщо. Доктора едвам го замери. Беше много вълнуващ преглед. Вече е започнало да прилича на човек 😂 Пулса е 165, което предполагам е добре. Аз реших феталната да я направя след БХС. В случай, че излезе завишен риск да може да се обърне повече внимание на определените неща.
Колкото до симптомите, моите ту намалят, ту се усилват. Гърдите от поне седмица мога да кажа, че изобщо не ме болят. Вечер имам някакво усещане отстрани като болка, но ако не се натисна няма и да разбера сигурно. Аз още малко и излизам от рисковия период, но не знам дали и това ще ме успокои на 100%. Може би след феталната ако са добре нещата вече ще съм една идея по-спокойна. Иначе и аз съм постоянно с черните мисли в главата и снощи пак не съм спала от страх днес да не получа лоши новини. Пускам и две снимки от днес 😊[/img]

# 91
Момичета карайте го по-ведро. Престанете да мислите, че нещо не е наред. Действайте на принципа, че природата си знае работата. Сега се притеснявате, че не знаете какво става, като започнете да го усещате ще започнете да се чудите ами защо пък сега не рита, нормално ли е толкова време да спи и т.н. После ще се притеснявате дали всичко ще е наред при раждането, дали с детето всичко ще е наред. Всички тези притеснения са напълно нормални. Не си мислете, че като започнете да го усещате изведнъж притесненията ще изчезнат. Синът ми беше много слабо активен, почти не риташе и колкото и да го ръчкаш нямаше размърдваме ако той е решил, че така му е добре. Дъщеря ми беше точно обратното, значи риташе почти непрекъснато и все не можеш да си намери място. Ако тя ми беше първата бременност, батко й втората сигурно щях да се побъркам от притеснение.
Като се родят пък притесненията стават съвсем други. Та от тук нататък все ще се притеснявате. Сега е най-лесната част. Гледайте да си намирате занимания и да се разсейвате.

# 92
  • Пловдив
bolibon,напълно съм съгласна!Сега това е най-малкият проблем..После са истинските притеснения.Като се сетя,че аз не знаех как се сменя памперс,и нищо не знаех,..Но детето те учи..

# 93
Здравейте, момичета! Аз се връщам от БХС. Днес замериха бебчо и след това веднага отидох да дам кръв. Много е шугаво нашето бебе, не се спира изобщо. Доктора едвам го замери. Беше много вълнуващ преглед. Вече е започнало да прилича на човек 😂 Пулса е 165, което предполагам е добре. Аз реших феталната да я направя след БХС. В случай, че излезе завишен риск да може да се обърне повече внимание на определените неща.
Колкото до симптомите, моите ту намалят, ту се усилват. Гърдите от поне седмица мога да кажа, че изобщо не ме болят. Вечер имам някакво усещане отстрани като болка, но ако не се натисна няма и да разбера сигурно. Аз още малко и излизам от рисковия период, но не знам дали и това ще ме успокои на 100%. Може би след феталната ако са добре нещата вече ще съм една идея по-спокойна. Иначе и аз съм постоянно с черните мисли в главата и снощи пак не съм спала от страх днес да не получа лоши новини. Пускам и две снимки от днес 😊[/img]
Много се радвам за вълнуващия ти преглед 🤗
Снимките нещо не си го качила както трябва явно, не се виждат.

# 94
Да, нещо не съм направила като хората със снимките. Сега качвам пак

# 95

Завиждам за снимките ❤️ Нямам търпение за моя БХС, чааак на 28.01

# 96
Скоро и твоите ще изглеждат така. Въпреки, че днес му се нарадвах много и аз нямам търпение за феталната и да си го видя пак. Там и апаратурата е страхотна и предполагам ще имам много по-добри кадри. С първото ми дете сякаш не се вълнувах чак толкова 🙄

Завиждам за снимките ❤ Нямам търпение за моя БХС, чааак на 28.01

# 97
Момичета,поддържате ли си температура 37,1-2?

# 98
  • София
Aз миcля, че cе притеcнявaм в рaмките нa нормaлното. Общо взето cе притеcнявaм нaй вече кaто влязa в кaбинетa нa преглед докaто не ми кaжaт, че вcичко е нaред, но някaк cи вcе cи кaзвaм "aми знaех cи, че вcичко е ок" вcе едно не cъм очaквaлa друг отговор 😁
Вчерa cе зaпиcх нa ЖК. По ПРМ cъм 8+2 г.c., a по УЗИ cъм 9+0 г.c. Кaзaхa, че терминa го определят cпрямо ПРМ. Моят е 22.08.2022г. Понякогa можело нa бaзa фетaлните морфологии дa cе промени терминa c няколко дни, но рядко cе cлучвaло дa cе променя. Aз по принцип cи знaм, че cъм c по-рaннa овулaция, тaкa че не cе учудих, че вървя по-нaпред по УЗИ.
Обяcнихa, че трябвa дa нaпрaвя в 12тa cедмицa БХC. Дaдохa ми бележкa c изcледвaния(ПКК уринa ит.н., явно cтaндртни, които пуcкaт нa вcички бременни), които трябвa дa пуcнa оcвен кръвтa зa БХC и препоръчaхa дa ги пуcнa нaведнъж, зa дa не cе редя двa пъти по опaшките нa лaборaториите c тези вируи cегa, a и зa дa не ме бодaт 2пъти. Но ми нaпрaви впечaтление, че вие объждaхте, че зaдължително трябвa първо дa cе зaмери бебчо и поcле дa cе пуcкa кръвното изcледвaне. Aз нa прегледa оcтaнaх c впечaтлението, че първо ще пуcкaм кръвтa и поcле до 2 мaкc. 3 дни ще ми нaпрaвят зaмерите. Нещо cе объркaх, кое първо трябвa дa cе прaви и зaщо. A по принцип логикaтa ми е, че нямa знaчение кое ще е първо, вaжното е дa нямa повече от 2-3 дни рaзликa между двете изcледвaния, зa дa могaт поcле кaто ги cглобят дa излезе реaлиcтичен резултaтa. Не е ли тaкa? Имa ли изобщо знaчение кое ще cе нaпрaви първо?

# 99
Първо се правят замерите, защото са необходими за резултата от БХС, реално затова и се правят, за друго не са необходими. Аз днес ги направих на един път. Доктора ме извика преди обяд, защото знае, че генитичната лаборатория работи до обяд и да не се разхождам само в този студ напред назад.

А относно температурата, аз си поддържам едни 37 градуса. Радко пада на 36,8 и рядко се вдига до 37,2-3. Но се оказва, че това е нормално за нас 😊 мен даже ме успокоява като видя, че е 37

Aз миcля, че cе притеcнявaм в рaмките нa нормaлното. Общо взето cе притеcнявaм нaй вече кaто влязa в кaбинетa нa преглед докaто не ми кaжaт, че вcичко е нaред, но някaк cи вcе cи кaзвaм "aми знaех cи, че вcичко е ок" вcе едно не cъм очaквaлa друг отговор 😁
Вчерa cе зaпиcх нa ЖК. По ПРМ cъм 8+2 г.c., a по УЗИ cъм 9+0 г.c. Кaзaхa, че терминa го определят cпрямо ПРМ. Моят е 22.08.2022г. Понякогa можело нa бaзa фетaлните морфологии дa cе промени терминa c няколко дни, но рядко cе cлучвaло дa cе променя. Aз по принцип cи знaм, че cъм c по-рaннa овулaция, тaкa че не cе учудих, че вървя по-нaпред по УЗИ.
Обяcнихa, че трябвa дa нaпрaвя в 12тa cедмицa БХC. Дaдохa ми бележкa c изcледвaния(ПКК уринa ит.н., явно cтaндртни, които пуcкaт нa вcички бременни), които трябвa дa пуcнa оcвен кръвтa зa БХC и препоръчaхa дa ги пуcнa нaведнъж, зa дa не cе редя двa пъти по опaшките нa лaборaториите c тези вируи cегa, a и зa дa не ме бодaт 2пъти. Но ми нaпрaви впечaтление, че вие объждaхте, че зaдължително трябвa първо дa cе зaмери бебчо и поcле дa cе пуcкa кръвното изcледвaне. Aз нa прегледa оcтaнaх c впечaтлението, че първо ще пуcкaм кръвтa и поcле до 2 мaкc. 3 дни ще ми нaпрaвят зaмерите. Нещо cе объркaх, кое първо трябвa дa cе прaви и зaщо. A по принцип логикaтa ми е, че нямa знaчение кое ще е първо, вaжното е дa нямa повече от 2-3 дни рaзликa между двете изcледвaния, зa дa могaт поcле кaто ги cглобят дa излезе реaлиcтичен резултaтa. Не е ли тaкa? Имa ли изобщо знaчение кое ще cе нaпрaви първо?

# 100
  • Пловдив
Mariela Savova 707772,няма значение..То едното ти е стандартно изследване,което се прави всеки месец..Аз даже със синът ми направих късен БХС..Ноо всичко си беше точно.

# 101
Къде правиш БХС? Тук във Варна без замервания не ти взимат кръв. Даже се връщахме с доктора за още едно замерване, което са вкарали наново като изискване и да не ме върнат. И момичето в лабораторията доста обстойно гледаше дали ми е написал всички замервания.

[video][/video]Mariela Savova 707772,няма значение..То едното ти е стандартно изследване,което се прави всеки месец..Аз даже със синът ми направих късен БХС..Ноо всичко си беше точно.

# 102
Барбалена, и аз кърмя  главно за приспиване, но сутрин като се събуди суче, после на обяд преди  и след сън и вечер така, а и през нощта сега пак зъби вади май и тя страшно много се буди да суче милото. И през другото време ако се сети през деня за настроение пак давам 😀 Някой беше споменал, че минават рисковия период, това какво значи, че до 12 г.с. са ли? И аз много се притеснявах, но като чели с малкото не ми остава много време да мисля сега та и да се притеснявам. Не че миналата седмица като се чувствах хремава и отпаднала не съм ходила по спешност да ми прегледат бебето дали всичко е наред, иначе като ми идва така и няма успокоение докато не го видя и тичам през нощите на преглед, засега един път се случи, иначе се опитвам да се абстрахирам от негативни мисли де.

# 103
Аз имам въпрос, пък и да прекъснем малко мрачните мисли. На някой друг да му се лющят зърната? Може ли да се мажат с нещо и ако да - с какво? От самото начало съм със спортни сутиени, че другите не ги трая и все пак ме сърби понякога. Естествено не мога да се почеша, защото тогава пък наболяват. Сега гледам , че има малки люспички от вътрешната страна на сутиена та се чудя какво да правя...не ми стига нощното потене и пърхота ами сега и пърхот по циците🤣😤

# 104
Faya погледнах ги 😂😂 моите не се белят, но ареолите и зърната ми са шокиращо по-големи 😁
Иначе всяка вечер мажа корем, гърди (всичко по тях) 😁) и бедра с био масла, редувам кокосово, бадем и невен (такива имам просто, още не съм взела нещо специално против строи, но и тези овлажняват супер).

Общи условия

Активация на акаунт