Термин Август 2022 (Тема 3)

• 29 564
  • 730
  •   1
Отговори
# 525
  • София
От разтягането на матката предполагам.

# 526
Ние ще казваме официално средата на февруари, когато се запиша на ЖК. Живот и здраве, ще бъда в 14та седмица, втори триместър. Иначе БХС и ФМ ще мина началото на февруари,но явно не бързаме да казваме 😁
Момичета, знам, че има много време, но аз започнах да гледам видеа за секцио. С много висок диоптър съм (-6.50) и където и да съм чела, шансовете да ми разрешат естествено раждане са минимални. Ако се стигне до там, секциото ще ми е първа операция в живота и осъзнавам, че имам доста голям страх от мисълта скалпел да ме разреже. Разбира се, щастливият финал е най-важен, но аз винаги съм била много активна, дори късогледството не го отчитам като здравословен проблем, нося лещи и не ми прави впечатление. За това от сега се подготвям психически.

# 527
Boolспоред мен е от крема, бързо да ти минава !
Момичета , ще споделите ли как е преминал ехографския преглед за измерването за БХС - трансабдоминално или трансвагинално , когато отидете.
На вас случва ли ви се да усещате дискомфорт и лека болка (може би в таза) като сядате / ставате...чудя се от какво може да е.
При мен прегледа беше комбиниран,защото съм с обърната матка и на докторката и бяха по лесни измерванията вагинално.Обесняваше всичко.Прии мен болка в таза има от време на време веднъж на седмица.

Последна редакция: чт, 20 яну 2022, 19:03 от Милото

# 528
    При мен измерванията бяха вагинално, така мисля се вижда по-добре и лесно се вземат мерките.
    Относно секциото бях изгледала хиляди клипчета на нормално раждане, домашно раждане, раждане във вода и секцио и всичко. Бях се запознала до толкова, че можех направо и сама да родя хахах. Когато за първи път ми казаха категорично секцио(заради припадъци) бях в шок и ужас. Преживях го и когато дойде момента да раждам (родих със спинална упойка) бях толкова спокойна и щастлива, смях се през цялото раждане и се шегувахме с екипа. Беше страхотно, дори се виждаше отражение на тавана и през цялото време ги наблюдавах какво ми правят. Въдстанових се много бързо и нямах никакви проблеми, дори кърмата ми дойде много бързо и корема ми се прибра преди изписването. Бях много смешна на изписването, бях си купила ризка, която с корем ми стоеше супер, но като родих и корема се прибра ми стоеше като чувал 😀.

# 529
    Препоръчайте ми нещо за мазане против стрии, освен маз и невен (чух че е много хубаво), но вече не знам какво ще ми понесе. Ако е само кокосово масло, дали би предпазвло от стрии? В мустела има доста масла и уж само чисти продукти..

# 530
    Препоръчайте ми нещо за мазане против стрии, освен маз и невен (чух че е много хубаво), но вече не знам какво ще ми понесе. Ако е само кокосово масло, дали би предпазвло от стрии? В мустела има доста масла и уж само чисти продукти..
    На мен мама отново ми натърти, че по-хубаво от мас и невен няма. Явно с това ще се мажа..😅

# 531
    Здравейте,

От известно време ви чета, реших вече да се запиша, термин 10.08.2022г, на 37г съм,  трета бременност, имам момиче на 8г и момче на почти 2г, всъщност точно се върнах на работа след майчинство и установихме, че съм бременна.

В момента всички вкъщи сме в ковид за капак на всичко друго Simple Smile предишните раждания са секцио, в момента съм висок риск от руптура, но се надявам да издържа до края.

Стрии нямам въпреки, че качвам доста кг, според мен е до кожа, първият път се мазах с Мустела, вторият с олиото против сърбеж на Палмърс, само то ми успокояваше кожата.

# 532
    Здравейте,

От известно време ви чета, реших вече да се запиша, термин 10.08.2022г, на 37г съм,  трета бременност, имам момиче на 8г и момче на почти 2г, всъщност точно се върнах на работа след майчинство и установихме, че съм бременна.

В момента всички вкъщи сме в ковид за капак на всичко друго Simple Smile предишните раждания са секцио, в момента съм висок риск от руптура, но се надявам да издържа до края.

Стрии нямам въпреки, че качвам доста кг, според мен е до кожа, първият път се мазах с Мустела, вторият с олиото против сърбеж на Палмърс, само то ми успокояваше кожата.
    Все едно чета за себе си, но съм на 41г и имам момче на почти 7г и момиче на 2г и малко. Бях буквално от 1 седмица на работа като разбрах, че съм бременна.
    И аз нямам стрий, но с нищо не съм се мазала. Имам много чувствителна кожа, а през бременността още повече. Първия път пробвах да се мажа, не ми понесе и се отказах.

# 533
    • Бурса
    Момичета и аз съм с ковид. Пия витамини , авирон и се моля да не вдигам висока Т. За сега веднъж до 38.2 и пих парацетамол. Като парцал съм. Днес цял ден децата гледат филми а аз лежа, е след като на каката и свърши онлайн училището, че и класната им е болна...
    Ако може мамата, която го изкара да ми пише на лично да обменим опит.

# 534
    Момичета и аз съм с ковид. Пия витамини , авирон и се моля да не вдигам висока Т. За сега веднъж до 38.2 и пих парацетамол. Като парцал съм. Днес цял ден децата гледат филми а аз лежа, е след като на каката и свърши онлайн училището, че и класната им е болна...

Може да пиеш Биозин Мама, витамин Ц, Авирон, тантум верде за гърло или Прополки, аз пия Натаспин, той е за разреждане на кръвта, но много лек и витамини, на мен ми бяха казали ако до 5 дни темп не мине, АБ Зинат 2х500, но след третия ден остана само хрема

# 535
    • Варна

Може да пиеш Биозин Мама, витамин Ц, Авирон, тантум верде за гърло или Прополки, аз пия Натаспин, той е за разреждане на кръвта, но много лек и витамини, на мен ми бяха казали ако до 5 дни темп не мине, АБ Зинат 2х500, но след третия ден остана само хрема

Писах ти на лично Simple Smile

# 536
    Здравейте. Ние сме казали на семействата и най-най-близките приятели и на работа съм казала, тъй като съм си в болничен от началото.
    Орехче, моят преглед премина само трансабдоминално, аз също съм с обърната матка, бях в 12с точно при специалист по ФМ, аз бях писала може и да се сещаш. На следващия ден отидох да дам кръв за БХС, понеже прегледа ми беше в 16:30. Като цяло това е най-хубавия преглед, защото си гледаш най-дълго време бебчето, но минусът е, че на повечето места таткото не може да присъства, но на мен ми дадоха диск със снимки и ми позволи да направя клип с телефона. За болката при сядане, мен ме заболява много, когато забравя и седна рязко иначе ако седна внимателно ме заболява поносимо.
    ShukM, добре дошла, честито и скорошно оздравяване!🤗
    Скорошно оздравяване и на всички други болни!🙏

# 537
    • София
    Ако щете ми вярвайте, ама аз не знам какво са киселини, но според ММ имам точно това.
    Аз нали повръщам още и то доста, след това ми е кисело в устата. Отделно, имам тежест в областта на гърдите и доста често през деня се опитвам да се оригна, но не мога. Това симптоми на киселини ли са или ми е разстроен корема и хранопровода от повръщането?

# 538
    Ние ще казваме официално средата на февруари, когато се запиша на ЖК. Живот и здраве, ще бъда в 14та седмица, втори триместър. Иначе БХС и ФМ ще мина началото на февруари,но явно не бързаме да казваме 😁
    Момичета, знам, че има много време, но аз започнах да гледам видеа за секцио. С много висок диоптър съм (-6.50) и където и да съм чела, шансовете да ми разрешат естествено раждане са минимални. Ако се стигне до там, секциото ще ми е първа операция в живота и осъзнавам, че имам доста голям страх от мисълта скалпел да ме разреже. Разбира се, щастливият финал е най-важен, но аз винаги съм била много активна, дори късогледството не го отчитам като здравословен проблем, нося лещи и не ми прави впечатление. За това от сега се подготвям психически.
    Аз също бях секцио първата бременност, заради висок диоптър, ходих на преглед и ми казаха,че мога да родя нормално, но мен си ме хвана страх да не стане по-зле. Сега ме е страх от секциото, че вече знам какво е. 😁 Иначе имам позната, която също е с висок диоптър, тя си роди нормално.

# 539
    Ако щете ми вярвайте, ама аз не знам какво са киселини, но според ММ имам точно това.
    Аз нали повръщам още и то доста, след това ми е кисело в устата. Отделно, имам тежест в областта на гърдите и доста често през деня се опитвам да се оригна, но не мога. Това симптоми на киселини ли са или ми е разстроен корема и хранопровода от повръщането?

Нищо общо... преди първата ми бременност и аз не знаех какво са, но на Великден след вкусен козунак ела да видиш - спах седнала буквално - то ти изгаря хранопровода направо, все едно огън имаш. Няма как да ги сбъркаш 🤮

Общи условия

Активация на акаунт