Първи (ранни) признаци за бременност / Част 2

• 90 222
  • 300
  •   2
Отговори
# 225
Здравейте,ако ще Ви успокои аз съм в 11 седмица и все още чувствам умора (не приемам медикаменти)

# 226
Нормално е в тези седмици да чувствате умора. В първия триместър е така, във втория триместър е по-леко.

# 227
Здравейте, бременна съм в 5 седмица и съм зверски изморена. Дали е симптом на бременността или от назначения ми утрогестан?

Бременността. В първия триместър е голяма умора. Естественият прогестерон си уморява, а и не само той. Много сън и почивка.

Аз в 5гс бях такъв труп, че една приятелка по това ме разбра, че съм бременна, без да и казвам

# 228
  • София
Дами, умората е напълно нормална през първия триместър, че дори и след това, също така придърпванията и дори лекото кафеникаво зацапване, което може да се коригира с добавен  прогестерон (утрогестан, дуфастон). С днешна дата съм щастлива майка на 6-месечен терминатор и аз също имах през доста притеснения в началото на бременността. Бъдете по-спокойни и в случай на недоверие към лекаря - сменяйте го! Добрият лекар успокоява и при нужда дава терапия без да плаши.
Аз изкарах цялата си бременност с АХ, последните два триместър а на терапия и единственото опасно нещо, което ми се случи беше съвсем накрая интраутеринната ретардация на бебето заради остарялата плацента в следствие на кръвното. Правих си редовно феталните морфологии и го констатирах при третата късна ФМ. Извадиха сина ми 3 седмици по-рано, с ниско тегло, 2300, но без нужда от кувьоз. Навакса бързо и сега на 6 месеца си е напълно развито нормално бебе, отговарящо на килограмите и сантиметрите за възрастта си.
Лека Б на всички и се следете редовно, но без да се филмирате излишно!

# 229
Бременна съм с второ, с първото също бях страшно изморена първите седмици, просто се чудех дали е и страничен ефект от прогестерона. Изчезнаха ми някои други симптоми и леко се притесних.

# 230
Здравейте дами 12дни закъснение дали е бременност на 9ти ден бях с отрицателен тест😓😓

# 231
Само тест ще покаже дали е бременност или не

# 232
  • София
Включвам се и аз с първите симптоми на сегашната ми бременност. Виждам, че много се размива темата. Не използвате ли търсачката на бг мама, бе момичета?! Има даже тема за бързи въпроси и отговори.

Та така..хванах овулацията с лентичка. Този път беше много червена лентата, не бях виждала така наситена друг път. Ние действахме точно предишния ден и викам на ММ айде пак. На следващата седмица аз влача едни тежки неща и постоянно си мисля, че може да съм бременна. Първи признак беше, че ми се наду корема, като преди цикъл и хванах някакъв вирус от нищото, а то като съм била вече бременна и имунната система е била занижена. Няма да навлизам в подробности колко е зле в начална бременност да си с вирус, но то така или иначе няма как да знае човек толкова рано. Та хванах вируса и се усещам как внимавам какво пия и пръскам, защото ако съм бременна... Отивам на рентген, пак си мисля, ами ако съм бременна.
Ще си кажете, ами нали правили сте опити, нормално да може да си бременна. Ами, не. Ние правим опити от 7 години, вече сме имали инвитро и тн. и на нас ни казаха, че не може да стане естествено. И ние ей така за всеки случай.
След закъснението - температура 37.2, често пишкане, безсъние, 2 пъти ме била глава, болки в матката, болезнени гърди (това не е непрекъснато), не ми харесва на вкус храната, подута съм, гади ми се (едно като чувство на силен глад се усеща) и страшна умора, но и тя не е непрекъснато.
Надявам се да съм била полезна. На мен предишната тема ми е била много полезна преди и вече нямам никакво съмнение, че мога да определя преди теста, че нещо се случва.
Молбата ми е да не се размива темата от някакви девойки дето ги мързи да прочетат назад и се страхуват, че са бременни.

# 233
Sammy_west Честито!
Би ли споделила историята ви какви проблеми е имало при вас и защо се е стигнало до инвитро?

# 234
Sammy_west Честито!
Би ли споделила историята при вас какви проблеми е имало и защо се е стигнало до инвитро?

# 235
  • София
Nanni17, много е дълга историята и ще спамя тук. Но може би ще е полезно за някое момиче.
Накратко - неизяснен стералитет, амх 1.22 на 37 години. 2 биохимични след инсеминация, 1 бременност от инвитро приключила в края на 6та седмица.
Пълно отчаяние от това, че след 2ро инвитро и трансфер резултатът е 0. Ядоса ме отношението в клиниката и реших - ще се местим. Та докато се преместим си почнахме и обичахме (това в рамките на месец се случва) Simple Smile
Най-важно за девойките, които имат загуби - направете изследвания, особено ако е неизяснен стералитет, като при нас. Хора, бях със страшна анемия, дефицит на Вит Д, б12 и липси на камара мастни киселини. Почнах яко добавки, сменяла съм докато видя, че се пивишават стойностите, защото не усвояваме всички еднакво. Док каза че нямало смисъл да попълваме дефицити. Само че стените на клетките, плацента и тн зависят от тези неща и съответно ще има ли здрав ембрион и ще се задържи ли бременността. Разликата от сега и последните 7 години е, че за първи път всичките ми изследвания са в норма. За пръв път Вит Д не ми е под граница. Аз на това отдавам "чудото". Сега дали ще се задържи бременността зависи от много фактори. Но ако някой се лута без диагноза, мисля че най-малкото може да заздрави тялото си със сигурност ще помогне.

# 236

Здравейте, правим опити за бебе, което много искаме. Преди 5 месеца имам един мисед аборт в 6 седмица. Направих си тест и ми се предвижда сякъш втора черта, но на моменти мисля, че си въобразявам.. Та затова прилагам снимка, може да има оше някоя дама тук която да и се привижда с мен.

# 237
  • София
И аз я виждам. Ако е минала датата на очаквания цикъл тичай и пускай чхг и прогестерон и после след 2 дни пак. Следи как се покачва и успех!

# 238
Отрицателен е.

# 239
Здравейте ! Честито на всички мами , да се похваля и аз , вчера си направих тест и веднага ми показа втора чертичка , обаче аз нямам никакви симптоми , освен леко чувствителни зърна и НИЩО друго ! Има ли и други мами като мен , без симптоми ?

Общи условия

Активация на акаунт