Термин юни 2022 - тема 2

• 59 371
  • 725
  •   1
Отговори
# 285
На мен и през 3 те ми бременности не ми е правен. Мисля, че зависи от стойностите на кръвната захар ( глюкозата ), както и от това дали има наследствена обремененост.

# 286
  • София
И на мен не са ми правили обременяване с глюкоза. Мисля, че при по-високи нива на кръвната захар, или при някакви заболявания се назначава.

Момичета, имам въпрос. Днес забелязах, че имам стрии на гърдите Sad Не съм имала никакви никъде с предната бременност и затова изобщо не очаквах сега. Доста тъпо от моя страна, при положение, че гърдите ми доста се уголемиха, а дори не ми хрумна, че може да се появят стрии. Бях забелязала някакво потъмняване под алвеолите преди време, но го помислих за пигментация подобно на тази линеа негра Sad Пълен идиот.

Та искам да ви питам, някоя ако има опит със стриите - нещо помага ли за намаляването им? От сутринта чета за видове кремове, включително такива за белези (като след операция), поръчах си един серум на Мустела и един крем на Виши. Ако някой има опит ще съм багодарна да сподели.

# 287
Момичета, от известно време сутрин като се събудя имам болки от вътрешната страна на бедрата наподобяващи мускулна треска, а с течение на деня (може би понеже работя седнала) ме понаболяват и седалишните кости Grinning предполагам това е нормално явление в 25г.с, но все пак на някоя от вас случва ли й се и на какво може да се дължи това? Аз си го обяснявам, че може би е от разширяващия се таз... но все пак ми е любопитно дали е само при мен и как може да се облекчи тази болка

@leviosa

И при мен от два дена насам се появява точно същата болка по бедрата и седалището, нещо като мускулна треска. Аз съм в 23 г.с.

# 288
Аз пък имам друга драма. До преди 2 месеца кърмих активно и спрях, защото исках да си почина все пак се очаква пак да кърмя. Нямах проблеми след като отбих и не мисля, че е мастит все пак минаха 2 месеца. Нито през 2 те ми бременности нито през 2 та пъти като кърмех нямах кой знае какво уголемяване на гърдите. Сега от няколко дена станаха страшно големи направо ще се пръснат. Ще спаднат ли малко поне или до 9 месец така ще си карам Joy

# 289
Момичета, интересува ме дали задължително се прави това обременяване с глюкоза, тъй като на чен АГ нищо не ми е казала все още за това изследване.
Също така на базата на какво се прави? След изследване на глюкозата в кръвта ако е над някаква норма или как стои въпросът?

Доколкото знам в много държави в Европа е задължително , за София знам ,че в Токуда и Щерев също се прави задължително без значение дали има наличие на симптоми за гестационен диабет или не .
Прави се между 24-та и 28-ма седмица .

# 290
Момичета, интересува ме дали задължително се прави това обременяване с глюкоза, тъй като на чен АГ нищо не ми е казала все още за това изследване.
Също така на базата на какво се прави? След изследване на глюкозата в кръвта ако е над някаква норма или как стои въпросът?
,

Хубаво е да се прави между 24-28 седмица, след изследване на кръвната захар - ако е в горни граници е хубаво да се направи това изследване. Другата причина е ако имате фамилна обремененост - някой от семейството да е с диабет или сте по-едра физически. Аз ще го правя утре, поради изброените по-горе причини и понеже бебока се развива малко по-напред от седмицата, в която съм.

# 291
Момичета, от известно време сутрин като се събудя имам болки от вътрешната страна на бедрата наподобяващи мускулна треска, а с течение на деня (може би понеже работя седнала) ме понаболяват и седалишните кости Grinning предполагам това е нормално явление в 25г.с, но все пак на някоя от вас случва ли й се и на какво може да се дължи това? Аз си го обяснявам, че може би е от разширяващия се таз... но все пак ми е любопитно дали е само при мен и как може да се облекчи тази болка

Ако имате опция за справяне с проблема ще де радвам да споделите. Аз от 1 седмица съм с невероятни болки в опашката/опашната кост ... дори като стъпвам на десния крак усещам болка все едно нещо прищраква и не знам каквонсе случва

На мен ми предписаха магнезий на прах. Има ефект, но в дните, които се натоварвам повече - през нощта пак ми се схващат краката и трябва да редувам страната, на която спя горе долу през час два.

# 292
Момичета имам едно малко странно питане, от около две седмици ми се случва през нощта да се изпотя много обилно, преобличам се по два пъти. В понеделник ще питам АГ. Знам,че хормоните бошуват, спим на 21 -22 градуса и спя с лятни пижами. Вие имате ли подобни проблеми.

# 293
Момичета имам едно малко странно питане, от около две седмици ми се случва през нощта да се изпотя много обилно, преобличам се по два пъти. В понеделник ще питам АГ. Знам,че хормоните бошуват, спим на 21 -22 градуса и спя с лятни пижами. Вие имате ли подобни проблеми.

На мен ми се случва през деня това обилно изпотяване, аз също го отчитам като нещо хормонално Simple Smile

# 294
Благодаря на всички за отговорите Simple Smile 🌸

# 295
Момичета , имам често втърдяване на корема и леки тип менструални болки ,увеличиха ми магнезия ,но ми предписаха и Алеракт ,от различни места чувам ,че това е много силен медикамент ,на някой друг да са го предписвали ?

# 296
На мен нош-па ми помага доста с болките. Още в началото на 3 месец АГ ми каза, че мога да пия по максимум 8 на ден. Може да опиташ първо с него ако се притесняваш от посочения медикамент Simple Smile

Момичета , имам често втърдяване на корема и леки тип менструални болки ,увеличиха ми магнезия ,но ми предписаха и Алеракт ,от различни места чувам ,че това е много силен медикамент ,на някой друг да са го предписвали ?

# 297
Момичета, някоя от вас да има проблем с подути крака? На мен освен обичайното вечер, сутрин се събуждам отново с леко подути.. и чак като тръгна за работа и се разходя спадат.. знам че е нормално, но мислех че е само вечер, а мен ме притеснява, че и сутрин е същото положение. Доста по-леко, де, но все пак го има

# 298
Момичета, във връзка с ношпа на мен лекарката ми каза да го пия при сериозна нужда, тъй като отпуска гладката мускулатура, каквато е и шийката на матката, а това не е желателно да се случва. В този ред на мисли смятам, че не е хубаво да се прекалява.

Надявам се всички сте добре и желая прекрасен слънчев ден! 😊

# 299
Момичетата с нисък хемоглобин желателно е да си пуснете ретикулоцити, желязо, вит.Б12, фолиева киселина и вит.Д.
    За хемоглобина приемам феро-фолгамма.
     От 12 г.с. приемам алеракт, също и магнезий. АГ от тази седмица ме предупреди да минимизирам разходките и да не извършвам никаква домакинска работа, за да мога да си износя бебетата.

Общи условия

Активация на акаунт