Термин юни 2022 - тема 2

• 59 284
  • 725
  •   1
Отговори
# 210
Здравейте момичета .
 Бих искала да попитам колко дълги са маточните шийки при вас ?
На мен с два дни разлика ми казаха 43 мм и 36 мм и ми идва да отида на трето мнение .

Вчера ми беше феталната и ми я измериха 37,2. Лекарката каза, че е добре.. не разбирам много честно казано, разчитам на нея

# 211
Преди месец беше 28мм, сега не ми се мисли, във вторник съм на преглед. Но само лежа и не мурдам от леглото, че при мен се скъсява всеки месец. Над 30 е добре ако е вашата.
Здравейте момичета .
На мен с два дни разлика ми казаха 43 мм и 36 мм и ми идва да отида на трето мнение .

# 212
Момичета,

Някоя от вас да е страдала от хемороиди по време на бременност? И какво лечение сте прилагали?

# 213
Преди месец беше 28мм, сега не ми се мисли, във вторник съм на преглед. Но само лежа и не мурдам от леглото, че при мен се скъсява всеки месец. Над 30 е добре ако е вашата.
Здравейте момичета .

При мен на ФМ в 21 г.с. измериха 27-28 мм. и д-р Стратиева каза, че това е нормално. Също обясни, че не трябва да пада под 20 мм.

# 214
Момичета, някоя от вас да я боли кръста? Мен ме боли само като легна.. и е ужасно

# 215
При мен януари беше 28мм, но декември беше 34, пред това, че първата бременност изведнъж стана 5мм в 6ти месец, а сега съм с болки и контракции  док каза че трябва да се наблюдава. Пия и хапчета.
Хемороиди имах първите месеци, като имах запичане, но си ги имах и преди, просто се обостриха страшно. Мазах  с проктогливанол и слагах свещички цикатридина, но заради фисурата миначак като минизписа АГ фусидин за мазане и регулирах изхождането да е меко. Извинявам се за цветущото обяснение.
Болки в кръста имам, но си имам индископатия. Обшекчавам гинкатонспя с възглавница между коленете.

# 216
Боли ме доста кръста, мислех че е защото се уморявам покрай малката , но се оказа контракция по време на прегледа. Може да е и от разширяването на таза или от умора. Пия но шпа и се успокоява при мен. Болката не е на интервали, а по скоро почти постоянно като в легнало положение повече се усеща.

# 217
Здравейте, момичета, имам въпрос към тези, които се следят по здравна каса в София.
Доволни ли сте от лекаря си и какви изследвания са ви пускали досега?
Планирам да сменя моята, тъй като не сме се виждали от 7 януари.
Два пъти ми звъняха да отменим часа, тъй като е в болничен и няма кой да я замести. Прегледа ми е чак на 18 март.
Последният ми преглед беше на 1.02 (ФМ при друг лекар) и реално няма да знам какво става с бебчо месец и половина.
Знам, че на всеки се случва да се разболее, но за мен си е доста време.
Отделно ми е пускала само едни кръвни, веднъж ме е гледала с ехограф и веднъж ми мериха кръвно и обиколка.
Микробиологията си я платих, а за цитонамазка казаха, че е късно, тъй като преди това слагах утрогестан и реално нямаше да са достоверни резултатите.
Та, като цяло нищо не съм получила като прегледи от нея.
Знам, че не трябва да очаквам кой знае какво по ЗК, но все пак ако има доволни ще се радвам да споделите.

# 218
Ох , явно си зависи ит лекаря. Преди 9 г с първото дете бях в София и се следях по каса, мах беше в 17 дкц, близо до Мол Сердика, до трамвайните линии.  Лекарката ми пускаше няколко пъти кръвни, стерилна урина, а бебето го гледаше всеки път на ехограф, е аз не виждах, че беше обикновен с монитор към нея, но бях спокойна. Не съм плащала нищо.
Сега се следя в Плевен,  пак по каса, и май без да си платя само ми мерят кръвно, кг, фундос. Два пъти кръвни и урина, цитонамазка. В 23 съм. А и един ехограф при записване. Това е по каса.

# 219
Аз се следя по ЗК при доктор Вецев в МЦ Поликлиника България. Прегледите са ми веднъж в месеца като всеки път ме гледа с ехограф. Сега съм в 23г.с. и досега сме правили две ФМ, за които си платих. По ЗК досега ми е пускал веднъж ПКК, веднъж урина, веднъж цитонамазка и мисля, че е това. Доктора е страхотен, проблема е че като цяло е доста зает и ако решите при него не знам кога най-скоро може да Ви вземе.

# 220
Аз съм в 1АГ в София, пакет по здравна каса и доплащане. Ако се запишете по-късно сигурно доплащането ще на половина (200 лв.). Прегледите са веднъж месечно (винаги са ми били с ехограф), ако не се налага нещо спешно. При всяко ходене сестрите мерят кръвно и кг.
Кръвни изследвания и урина мисля, че са планирани 3 пъти. Микробилогия не се заплаща, но не знам 1 или 2 пъти по време на бременността взимат.
Записът на тонове е включен в цената и като започнете да ходите по-често, няма да се налага да плащате допълнително.
Чисто е. Сестрите гледат бързо да разпределят кой за какво е.
Когато имам записан час рядко се налага да чакам повече от 15 мин., през което време мога да мина през сестрите и да запишем другите данни за прегледа.

От както съм платила за пакета се наложи единствено да доплатя за стерилна урина и д-димер.

# 221
Личи ли ви вече бременността?
Аз на кантар не съм се качвала, за да не се ужася, защото надебелях малко преди да забременея за кратко време, не знам как 😐, и сега положението е трагично, съдейки по дрехите. Предишният път ми пролича в 7 месец, сега вече ми личи като съм без яке и се депресирам какво предстои.

# 222
Аз на кантар не съм се качвала, за да не се ужася, защото надебелях малко преди да забременея за кратко време, не знам как 😐, и сега положението е трагично, съдейки по дрехите. Предишният път ми пролича в 7 месец, сега вече ми личи като съм без яке и се депресирам какво предстои.
Радвайте се на живота и се отдайте на тези моменти  , пък като родите ще се стегнете и ще влезете във форма. Аз съм на този принцип в момента.

Последна редакция: пн, 14 фев 2022, 19:11 от Malena13

# 223
Е, че нормално, на мен от около месец ми личи, макар че от началото съм +3 кг и съм кльощава. Глътнала съм футболната топка и си имам коремче Grinning То на бебето си му трябва пространство. Успокоявам се, че след още 4 месеца ще си обличам нормалните дрехи и тва е.. Simple Smile

# 224
Момичета, наясно ли сте дали 507гр. За 22г.с +4дни е добре?

Общи условия

Активация на акаунт