Термин юни 2022 - тема 2

• 59 212
  • 725
  •   1
Отговори
# 480
Като сме тръгнали да мрънкаме и аз да си кажа болежките.В 35г.с.  , с момче на 9г и момиче на 7г. Таз,кръст,между краката всичко ме боли страшно.Особено между краката, все едно някой ме е ритал 100 пъти.Едвам ставам.Вече ми е трудно и спането.В сряда съм на доктор. Ще се примоля на докторката за по-рано раждане. Нагласила съм се за нормално раждане, Дай Боже !

# 481
Моят "life-hack" за по-малко болка в таза след спане в една позиция се оказа най-обикновена по-дебела възглавница между краката докато спя. Преди беше ужас, сега вече на втората крачка всичко е наред. А се поизмъчих две-три седмици. 34+1 съм и имам все по-малко търпение да си видя бебчо и да се приключва с бременността. Не е била тежка и трудна, даже познатите ми разправят, че не са виждали на някой да му понася толкова леко (миналата седмица си карах мотора например) но и не ми е някакъв магически период от живота.

# 482
Абсолютно съм съгласна, че не е магически период въпреки, че и аз не бих казала, че ми е тежка бременността.
Първата бременност постоянно пътувах, карах стаж и магистратура.
Втората бременност до 9 месец ходех на работа с травма на тазобедрената става, защото нямаше кой да ме смени(семеен бизнес).
Сега гледам тодлър плюс кака, която си има трудни моменти Joy таа бременността не е тежка по скоро заедно със страничните фактори вече ми писва това състояние.

# 483
Ааа, добре, че не съм само аз с усещането за тежест напоследък и желанието да се свършва и да го гушна това бебенце.
Бременността е Прелестен период, нооо идва с много предизвикателства, притеснения и дискомфорт.

# 484
# 485
Като сме тръгнали да мрънкаме и аз да си кажа болежките.В 35г.с.  , с момче на 9г и момиче на 7г. Таз,кръст,между краката всичко ме боли страшно.Особено между краката, все едно някой ме е ритал 100 пъти.Едвам ставам.Вече ми е трудно и спането.В сряда съм на доктор. Ще се примоля на докторката за по-рано раждане. Нагласила съм се за нормално раждане, Дай Боже !

Хростос Воскресе !! Бъдете здрави и на финала да си гушкаме здрави и хубави бебенца.
И аз минавам да се оплача 33 г.с. с 3 годишна кака, която е малко дивичка. За болките в кръста и таза знам, че болят, но за болката сутрин между краката не мога да си я обясня. И друго аз съм с епизиотомия и на моментии ме опъва и там и като цяло болежките 2 рата бременност са доста повече. Първия път бях като пушка, не съм работила до край, но кошарата и скрина сама ги бях сглобила в 9 месец.

# 486
Светли празници!
Моята втора бременност върви като първата - без оплаквания и добре че, защото и работя, и покрай детето на почти 3 г. имам притеснения, и помощ нямаме, не сме имали и няма да имаме.
Идната седмица ми е последна преди 45-дневния болничен и след като мине рождения ден на сина ми на Гергьовден и почивката ни смятам да ревизирам бебешките дрехи, да понакупя някои неща и да оправя багажа за болницата.
Лятото по-големите ви деца ще посещават ли градина или ясла? На мен хем ми е гузно да посещава, хем не знам дали ще се справя физически и психически с двамата сама по цял ден. Засега смятам по една или две седмици на месец да го пускам, за да не отвикне напълно, а аз да имам шанс да оцелея.

# 487
Здравейте! И Честито Възкресение!
Аз съм с термин 24 юни.
В 31 седмица съм и от около седмица имам разнообразни оплаквания в левия крак - или е схванат от коляното надолу или е силно изтръпнал, а в началото започна като усещане на обтегнат нерв в тазобедрената става.
Може ли някоя по- опитна мама да ми каже как и кога се прави първо измерване на таза? Много ме интересува темата, защото досега лекарите никога не са я повдигали. А ще раждам за първи път на 40+ и не съм сигурна относно това дали секцио или естествено раждане е по-доброто за мен.
Благодаря предварително!

# 488
  • София
И на мен ми е интересно това с измерването на таза - никога досега не са ми го измервали, нито с предишната бременност, нито сега. А пък сега докторите говорят за голямо бебе, 4+ кг, ако стигне до термин, а аз не съм с широк таз. Знам, че някои АГ на всеки преглед мерят таза, но явно не попадам на такива Simple Smile и въобще се чудя дали е някакъв фактор това измерване.

# 489
Вече съм в 30 г.с., измериха ми таза, когато се записах на ЖК в 12 г.с. с един пергел. Нищо конкретно не са ми казали.

# 490
Здравейте, относно меренето на таза знам че е много относително. Дали реално е тесен се разбира истински чак в хода на раждането. И случаите да е така са наистина малко. Но не толкова рядко все пак лекарите изтъкват това като причина за спешното секцио. Истинските причина най често са други, например не изчакване на нормалното развитие на раждането или неподходяща позиция по време на хода на раждането- като вързан легнал на леглото. и т.н..  Така че не се тревожете относно вашия таз. Намерете си добра болница и лекар, които ще ви позволяват до последно да се движите и няма да пришпорват нещата в хода на раждането. Говоря и от личен опит и от доста проучване по темата.

# 491
Здравейте мами, 🤗 Весели празници.
И аз да се включа в графа оплаквания 😓🤭
Имам крампи предимно на левия крак и то през нощта, не съм качила много килограми около 8кг редовно се разхождам. И не знам на какво се дължи. В 33+2 съм  започвам с прането гладенето, чантата за болницата е почти готова имам още някой неща за слагане но ще ги оставя за малко по късно. Вие как се движите с дрешките изпрахте ли изгладихте ли?
ПС: термин 12 юни

# 492
Здравейте,
Моят термин е за 10 юни, но не съм нито прала, нито подготвяла багажа за болницата. Две нощи вече не мога да спя - хем ми се спи, хем не мога да си намеря нормална позиция, хем не мога да мигна. Ужасно е. От днес вече съм в болничен, та мисля малко по малко да започна да оправям нещата, за да не стане изненада Grinning

# 493
Здравейте,
Моят термин е 11 юни и аз все още не съм започнала да пера и да гладя. Бихте ли препоръчали препарат за дрехите и може би не е зле да се дезинфекцира пералнята преди да се пуснат бебешките дрешки, имате ли съвет и за това.
Иначе и аз нещо нощно време не си намирам място, мъчат ме все болки в кръста и гърба и си полежавам доста, a когато изляза 20 мин повървя и направо се чувствам все едно съм изкачила връх Grinning

# 494
Leviosa, ние перем бъдещия батко с Тео Бебе и без омекотител. Доволни сме, и бебето беше добре като новородено. И с други бебешки прахове сме прали, било е Ок.
Веднъж му изпрах дрешки с нашия прах и омекотител и се беше пообринал…
Ако ви е нова пералнята, няма смисъл от дезинфекция. После като се роди, ще переш по много перални. Няма как да дезинфектираш преди всяка бебешка…
Има смисъл, обаче, от отделен кош за бебешкото пране, т.к. се пере с различни прахове.

Общи условия

Активация на акаунт