Труден избор

• 8 931
  • 212
  •   1
Отговори
# 75
Оле, ако мъж се назлъндисваше така да поеме грижа за "чуждото дете" на жената, че и недай боже да похарчи "собствени пари" за него, какво щяхме да четем!

И да вметна, това не е двегодишно. На 13 е почти отгледано дете, нито с лъжичка ще го храни, нито ще го къпе, едва ли ще го издържа тя, нищо няма да прави, освен да го търпи още малко (до десет години).

# 76
  • София
Оле, ако мъж се назлъндисваше така да поеме грижа за "чуждото дете" на жената, че и недай боже да похарчи "собствени пари" за него, какво щяхме да четем!

И да вметна, това не е двегодишно. На 13 е почти отгледано дете, нито с лъжичка ще го храни, нито ще го къпе, едва ли ще го издържа тя, нищо няма да прави, освен да го търпи още малко (до десет години).
Кат чукне твоето 13 и го пускай да заживява отделно направо.

# 77
Човешката природа е такава, че да обичаш най- вече своето си дете. Като почнете да се превъзнасяте как няма чужди деца...
Ей, много фалш, много лицемерие.

# 78
Мен ме пуснаха отделно на 19 г. 🙄

# 79
  • Варна
Не си избърсва ръцете, къде го видяхте това? Човекът не е отрекъл, че ще си гледа своето дете, просто е казал, че за него и другото е такова и не иска то да се неглижира. На авторката не й изнася. Като не й изнася, пътя, аборта и си търси нов мъж.

# 80
  • София
И 6 години "търпим"?
Нищо не трябва да се търпи, животът трябва да е лек и хубав, особено в най-хубавите му години и най-милият етап.

Ако с чисто сърце не можеш да приемеш нещо - не се хващаш.

# 81
Ами като не може - аборт и лек и приятен живот... ясно е.

# 82
Всяка жена е егоистка и като свива гнездо иска всичко за своето гардже. Това си е повеля на природата и не е осъдително, че при предполагаемо ограничени ресурси се почват сметки с какво чуждото ще ощети собственото. Все пак не става дума за холивудски звезди мултимилионери, които могат и по 5 деца да осиновят освен своите и никой не губи от това.
Ми замислете се - гледате ги като равни, не ги делите, където е един шоколад, там са и два. Малко по-трудно става с велосипедите, телефоните и компютрите, ама и там някак ще се справят. Ами после ако трябва да се плаща университет? И ако няма пари и за двете? А ако доведеното е умно, а своето по-глупавичко, парите за онова ли ще се дадат да следва, а за своето да бачка? Или и двете в скапан университет, защото няма пари и за двете в добър? И какво ли още не може да се измисли.
И да подчертая - нито защитавам някаква позиция, нито съдя и осъждам, само нахвърлям вероятности с идеята, че каквото и да се прави първо трябва да се обмисли добре и в дълбочина с далечен времеви хоризонт. И всеки да си прецени може ли да поеме бремето. И ако не може да търси друго развитие. А междувременно добра контрацепция.

# 83
  • София
Е, ти така ги изкарваш нещата - търпи бабо за хубост, кво пък толкоз 13 годишно...

Ти би ли посъветвала своята дъщеря да търпи едни 6-7-10г?

# 84
  • Варна
Лори, не си съвсем права. На 13 разходите по детето никак не са малки. И има нужда от внимание, от помощ за някои неща. Пубертетът не е райско време за родителите. Парите може и мъжа да ги изкарва, но при семейство бюджетът влиза на едно място. И парите за това дете, които тепърва ще се увеличават, излизат пак от едно място. Ако хукне и студент, още повече. Така че в това отношение не е само да го "търпиш". Има още много покрай търпенето.

Но. Детето е налично, мъжът го гледа и иска да продължи да го гледа. Авторката иска да го няма. Различието е твърде голямо тук между двамата, компромис няма как да стане. Да си хващат пътя и кой откъде е.

# 85
  • София
Авторката никъде не е казала "да го няма".

# 86
  • Варна
Не е и нужно.

# 87
Първо бих казала, че ако детето в действителност е роднина, а не негово собствено, е доста похвално, че този мъж е поел отговорност. Само евала мога да кажа на такива хора. А към авторката... Ако аз отглеждам мое по-малко братче или сестриче, братовчед или братовчедка, и половинката ми ми направи проблем, след като се разбере, че съм бременна... Ами веднага бих наритала такъв мъж. За мен това ще е първият признак, че човека има емоционални дефицити и е пълен егоист. А аз не понасям такива хора.

П.с: Не съм чела цялата тема, само първия пост на авторката.

# 88
Е, ти така ги изкарваш нещата - търпи бабо за хубост, кво пък толкоз 13 годишно...

Ти би ли посъветвала своята дъщеря да търпи едни 6-7-10г?
Ами... тя може да е друг тип човек и за нея да не е проблем изобщо наличието на дете. За мен определено не би било.
Ако е различна от мен (може, не я знам каква ще е като голяма) и е твърдо против вече налични деца, бих й обърнала внимание още в началото, че този мъж явно не е по нейните критерии.
Ако е вече забременяла, ще съм твърдо против аборт, за да не се увреди случайно и никога да няма деца.

# 89
Е хубаво де, ама тя е знаела за тва дете и какво значи за мъжа. От там нататък да очаква той да го зареже или да мине на заден план, щото и е посял семето, е меко казано нередно. Същото както да очаква от разведен мъж да си зареже децата заради новата си жена.
Посял си семето, казваш? Оттам нататък оная к@рва да му мисли, като си е вдигала краката? И това, казвате, е образец за отговорен мъж?
 Знаела какво значи детето за мъжа, ама явно не е знаела какво значи тя самата за него. Сега вече знае, дали ще е ок да мине на заден план, щото чичото си има отговорности?

Общи условия

Активация на акаунт