Труден избор

• 8 913
  • 212
  •   1
Отговори
# 60
  • Бургас
Независимо чие е детето, мъжът явно чувства морален дълг и е привързан, това не е точно емоционална интелигентност, но както и да е...Другото, което е важно е да обясни какво точно означава това "да не делим децата": ще живее с нас, ще идва с нас на почивка, ще го издържам и като студент и тн...Докъде и как възприема "бащината" си функция? А защо и как се е сдобил с нея, също не е маловажно, защото има отношение към динамиката и в родителското семейство, и бъдещото такова /ако просъществува/, но няма как да се дискутира - много въпросителни...

# 61
Негово ли е детето или не, е без значение в случая. Съдби различни. Същественото е, че той си го чувства като свое и има намерение да продължи да го отглежда, което говори за емоционална интелигентност на добро ниво.
Емоционалната интелигентност не се проявява избирателно. Детето на лирическата героиня вече ще си е баш негово. Да не би да искаш да отсвирва родното си дете, че да гледа племенника, понеже е роден по-рано? Не ми звучи много интелигентно.

# 62
Ама защо аборт? Роди детето и го дай на таткото и бабата да го гледат.
А ти стани поредната братовчедка.

# 63
Мъж на 34 с 23 годишна ми изглежда като на някой, на който наборките не „връзват”. Не връзват, щото има дете. Все си мисля, че може на мъжът да му е било добре да се занимава с младо момиче, щото е по-неангажиращо. А сега изведнъж дете, още едно. Но поне иска да поема отговорност за голямото, това е добре. Или просто си търси извинение да разкара авторката, ето тя не иска голямото дете.  Това също е вариант.

Това, ако се развива в някой по-малък град, като нищо голямото дете да е на мъжа, но да крият, защото какво ще кажат хората. По съшата причина е съвсем реално и братовчвдката да го е зарязала, директните баби и дядовци също да не го искат, та се е наложило тези добри хора да го отгледат. Можв да звучи като Съдби на кръстопът, ама животът е шарен. Важното е, че авторката има проблем с всичко това и като не е ок, да си хваща пътя в друга посока. Явно няма и да разберем повече, сигурно не й допадна „подкрепата”, която получи тук.

# 64
  • Тра-ла-ла
Мъж на 34 с 23 годишна ми изглежда като на някой, на който наборките не „връзват”.
А може и той въобще да не се е занимавл с жени. Твърде много да се е посветил на детето и изкарването на пари, за да го издържа. Казва се, че то е гледано от него и майка му. Баща има ли този момък?! 

Наистина има много въпросителни. Къде ще живее семейството, с кого ще живее детето, кой и докога ще го издържа? Авторката още на 23г може да се обзаведе с 2 деца. А ако поиска да имат свое 2ро, демек 3то за семейството?! Ще стигнат ли финансите, времето, мястото в дома?! Авторката ще трябва ли да заделя от собствените си пари за чуждото дете?!

# 65
Това са доста неудобни въпроси.
Мен ме втрещява в темата се възхвалява емоционалнста интелигентност на някакъв си там, но бременната от него жена да вземе да направи аборт, вместо да наглее. Това някаква тъпа шега стил кой превари, той завари ли е?

# 66
  • София
В случая тя е тази, която иска да направи аборт, защото мъжът не иска да захвърли племенника си, за когото се е грижил 13 г.
Дори не мога да си представя да отглеждам толкова години едно дете и някой да ми заяви, че трябва да го изоставя или пренебрегна, заради друго дете. Да, новото е негово биологично, но той не е казал, че няма да си гледа детето. Просто не иска да дели децата и да пренебрегва племенника си, който му е като дете.
Все едно някой да осинови дете и после да си роди свое и да изостави осиновеното.
Според мен, той ще е най-малкото толкова отдаден на собственото си, щом е отдаден на грижите за "чуждото".
Да не говорим, че темата звучи като пързалка и е сходна с нароилите се последните дни (всички включват бременност, възрастова разлика, опция за аборт и някакви изсмукани от пръстите причини).

# 67
Коментирам постовете, в които ЛГ е каква си пък ти, той това дете го гледа от Х години. Ами майка на неговото лично дете е, засега.
За мен темата също е пързалка, просто това мислене, което чета, е абсурдно и в никакъв случай не е емпатично или въобще някакво позитивно и за пример.

# 68
  • София
Авторката е останала неприятно изненадана, че явно трябва да живее в "неговото" семейство, вместо двамата да си съградят свое.
Положението не е говорено, сега ултиматуми.....

# 69
Е хубаво де, ама тя е знаела за тва дете и какво значи за мъжа. От там нататък да очаква той да го зареже или да мине на заден план, щото и е посял семето, е меко казано нередно. Същото както да очаква от разведен мъж да си зареже децата заради новата си жена.

# 70
  • София
Положението не е говорено, защото не са планирали бременност, предполагам. Ама да се обвинява мъжа за това, че смята да се държи отговорно спрямо едно дете, малко някак не е редно.

# 71
  • София
Е хубаво де, ама тя е знаела за тва дете и какво значи за мъжа. От там нататък да очаква той да го зареже или да мине на заден план, щото и е посял семето, е меко казано нередно. Същото както да очаква от разведен мъж да си зареже децата заради новата си жена.
Е, ясно какво значи, щом го гледат от една пръжка.
Но не е било ясно батко ли е или татко.

Редно е да е батко, едва ли са взели попечителството му и майката е някъде там.

Положението не е говорено, защото не са планирали бременност, предполагам. Ама да се обвинява мъжа за това, че смята да се държи отговорно спрямо едно дете, малко някак не е редно.
Отговорността няма как да отпадне, авторката е наясно. Но, едно е грижа, друго е отглеждане.
Не го е взел той това дете, майка му го е взела.

# 72
В българския манталитет е дълбоко вкоренено ако едно дете е само на единия партньор, то другия да бъде оплакван, че се е прецакал. Въобще много сме грижовни и обичаме деца ама само ако са ни родни. И по коментарите личи, веднага го емнаха мъжа, че не му е чиста работата.
Имах едни съседи много усмихнато семейство с две малки деца. Винаги поздравяват, бащата играеше с тях пред блока, много приятни хора. Един път след като се поздравихме, до мен се приближи възрастна съседка, цъка с език и ми казва "ееее, хубаво момче, ама изгоря, взе я тази жена с деца. Тези деца не са негови, истинския баща ги оставил. И сега това младото момче да му отиде живота".Аз не знаех това, не е личало по нищо. Та това е разбирането масово.
Защо отглеждат дете на братовчедка, ами ако тази братовчедка няма живи родители и е само дете, ясно защо.
Аз си мисля, че мъжа не е поставил условия с цел да не се грижи за родното си дете, а за да, е сигурен, че по-голямото също ще бъде прието. Също си мисля, че бременността е случайна и двамата реагират първосигнално и объркано.
Обаче е факт, че авторката ще я жалят как се е прекарала с мъж с дете, че не и родно негово, така че ако не може тя сама да приеме това, няма дълго да просъществуват отношенията им.

# 73
Варианти за образувалия се триъгълник бол. Може да сме уцелили истината, или да не сме, но в  дъното на проблема е необезопасеният секс и от там забременяването преди нещата да са обсъдени, приети и улегнали или отхвърлени, и всеки да е избрал своята линия на поведение спрямо това как вижда и приема нещата.
Ма какво си пиша, то тук половината теми за изпаднали в беда момичета са все поради забременяване без да са мислили какво ще стане ако, и как да не стане това "ако". Ще рече човек, че е толкова страшна тази контрацепция... Или който не може да мисли за едно не може за всичко...

А иначе няма нищо ненормално или осъдително човек да не иска чуждо дете. Ако някой е от силно родителските типове и мечтае за много деца, тогава не е проблем - ще има и свои, и завареното. Е, проблем ще са парите може би... Но ако този някой не е родителски тип и иска само едно дете, тогава му предстои много неприятен избор - да гледа чуждото и да няма свое или да си наруши принципите и да гледа две.  И в двата случая след време, като умрат пеперудите, ще почнат съжаления, терзания, обвинения... Ми не е здравословно да се правят такива компромиси лекомислено.

# 74
Радева, тая лелка е голяма простачка.

Не виждам нищо страшно, че се взема човек с дете, обаче в случая детето последно негово ли е? Освен това, лично аз се съмнявам силно, че при наличие на жена в къщата един мъж в младите си години, вместо по купони, е сменял памперси, водил до ДГ и писал домашни. Това нещо и бащи на по 35-40+ в собствените си семейства с родни деца не го правят. Сега изведнъж поставя условия , избърсвайки си ръцете със същото това дете.

Общи условия

Активация на акаунт