Труден избор

• 8 924
  • 212
  •   1
Отговори
# 105
Вероятно е зависима от родителите си, може да плащат някакви разходи и да си мисли, че ако остави бебето няма повече да я финансират.
Относно другото дете - за мен всички деца са радост, независимо на кого са, но хората са различни - може би те притеснява, че другото дете може да получава повече от твоето, или ще те ангажират да се занимаваш с него, това е твой избор, представи си ситуацията - живеете заедно всички, освен с твоето дете се занимаваш и с голямото, да се надяваме и че мъжът, родителите ще помагат.
Помисли дали си готова, на 23г. си имаш различна представа - не знаеш какво е да имаш дете - около две години ще си затворена вкъщи и няма да можеш да излизаш по дискотеки, партита, да не говорим ако имаш амбиции да пътуваш, да се реализираш като нормалните хора, не е невъзможоно, но няма да ти е леко. После пък идват други ангажименти. Пиша го от лични наблюдения, съученичка роди на 20, много се радваше, но като видя как всеки ден прави едно и също, не може да ходи навън свободно почна да реве.
Но ако ти се отдава семейният живот и знаеш какво е не виждам нищо лошо.

# 106
Ми не ми се е случило, ама инциденти са ставали. Имал съм късмет обаче.
Не ти си имал късмет, тя е имала. Че не се е загробила с някой, дето приема детето като "утежняващо обстоятелство".

# 107
Ми не ми се е случило, ама инциденти са ставали. Имал съм късмет обаче.
Не ти си имал късмет, тя е имала. Че не се е загробила с някой, дето приема детето като "утежняващо обстоятелство".

А ако беше улесняващо, както виждаме дори и не собствено, защо я има тая тема?

# 108
  • София
О, връзват им и още как.

Rf, родното дете е родно.
Това дете е чуждо. Гледа го лелята, но майка си има.
Не е “ремарке”, направо си е извън композицията.

Авторовата майка нападнаха, но ако майката на мъжа държи да си живуркат в някаква неясна симбиоза и да си мисли, че сина ѝ ѝ е мъж и баща на това дете, ами….

С моят алтруистичен характер бих гледала децата на братовчедка ми като свои. Но не бих карала моите да спират естественият ход на животите си, бих им начукала, че те трябва да живеят за себе си.

# 109
Когато си готов за нещо ,си готов.
Като не си, не карай  цялата рода да страда.
Няма да се получи ,когато всички са напреки.
Много от нас се усъмниха чие  е детето ,защото едно е да издържаш и изгледаш дете, друго да е твое, по съвест, или желание.Тогава то знае, че не си негов родител и не си до гроб баща(майка).Другото е осиновяване ,собствено, , тоест това е твое , не приютено ,че няма дом или временно зарязано от майката.
Тя не  е готова и независима като личност.
Новото бебе не е планирано, сега почват да си говорят,за мен е нещо като :добре ,вземам те, ще отгледам и  това дете ,те са ми равни.Къде  е тя , нейната личност в неговите очи?

# 110
  • Най-красивата страна
Мъжът и майка му отглеждат детето на братовчедката.
Да,вероятно майка му полага повече грижи за детето и се занимава с домакинството.
Обаче този мъж е приел детето в къщата и сигурно е помагал финансово и му е обръщал внимание.За да държи сега на еднакво отношение към двете деца,явно е привързан към детето.
Няма да е човешко да го зареже.
И що за човек ще е ,ако се откаже от отговорноста,която е поел.

И нищо мъченическо не виждам в това да приемеш детето на партньора си и да не го делиш от своето.
А като не е готова за това,да не беше се хващала с такъв мъж.

# 111
  • София
Ама, те нея ще приемат се оказва, не тя детето Laughing

На 23 в такива попари не бих се дробила.

# 112
Отглеждам от бебе дете което не съм родила, но имаме роднинска връзка. Не ​очаквах да стана така родител, ма на случи се.  Та сега го определям като малко егоистична постъпка, защото ми донесе много любов и радост,  станах по- отговорен и добър човек. И ако някой ще ми дели децата, ами не, няма да стане. Защото си е мое дете. Да отгледаш дете, не е като да гледаш фикус. Дали е родено от  братовчедка или не, няма значение. Тяхно си е.
Та ако девойката не е готова, че във всеки един момент може да се наложи да поеме грижите за това дете с мъжа си, ми не знам как ги мисли нещата.  В крайна сметка детето е било същестуващо. А разходите само нарастват в пубертета. За нервите да не споменавам.Grin Ама с нашите си деца не е като с чуждите.Relaxed
Никога не бих дала съвет за аборт, а само да си седне на Д-то и да си обмисли нещата. Трезво, без да си навива на пръста и да тропа с краче. Дори сега да успее да откъсне мъжа, пропаста която ще отвори може един ден да я погълне.
Не спирам да се учудвам  колко лицемерен може да е форума .
Като стане да си решава девойката масово се виква-  ти си голяма, няма да решават вашите, няма майка ти да живее с него. После като се обърне каручката, хорът подема- недей да търпиш, взимай си децата и се прибирай при вашите. Сякаш родителите на жената имат повече задължениея от тези на самия мъж.

Последна редакция: ср, 12 яну 2022, 13:52 от Анонимен

# 113
Здравейте група!  На  23 години  съм бременна  в 7-ма седмица. Работеща и почти завършваща висшето си образование.  Приятелят  ми  е  на 34 години работещ , с майка му отглеждат  детето на братовчедка му, която го е изоставила на 1 година  и 8 месеца - детето в момента  е  13 години. Условието  което  ми постави е да няма разлика между  децата  в бъдеще. Сега много  се двоумя да  направя ли аборт или да  се  боря със семейството  ми за мъжа и детето ни. Притеснението  ми е чуждото дете и реакцията  на  родителите  ми когато разберат за  него.  Баща ми  е  твърде против приятеля ми заради голямата разлика в годините,  майка ми знае за бременността ми и ме убеждава  да  направя  аборт и да  не съсипвам  живота си.  Моля за  съвет!
Авторке, ти искаш с твоето семейство да се бориш за мъжа и нероденото бебе ли? Това ли са ти дилемите: или абортираш, или се бориш с твоите майка и баща? Какво има да се бориш - толкова ли си зависима от тях?
На 23 не си дете, дай си сметка ти какво искаш и какво не би приела. От поста ти не се разбира ти би ли се грижила за голямото дете.
Ако се събереш с този мъж, явно то остава с вас, но ще се събереш ли и с майка му и това ок ли е за теб?
Честно, знам се какво съм представлявала на 23 и не си представям мнението на родителите ми да ми е било най-определящото за моя живот.

# 114
Добре де. Детето е на братовчедката, аз го гледам. Това как точно става негово дете, че и да се съобразява с него? Ако каже отначало,че е негово дете, ще се гледа по друг начин.

# 115
Много неясно е описан целият казус. Каквото и да се каже, са до голяма степен свободни съчинения. Изглежда ми, че волно или неволно мъжът е заблудил авторката относно отношенията си с другото дете. Или пък тя си е затваряла очите, не мога да преценя от малкото информация. Разбирам, лесно може да е възприела идеята, че майката на мъжа е "осиновила" детето, а той помага и отношенията им са по-скоро братски. Ако той не е направил нищо, за да разсее тази заблуда, не е чудно, че авторката се е изненадала в някакъв момент. Очаквала е този мъж да е свободен, да заживеят и градят заедно, евентуално да гледат общото си дете.

Честно казано не ми се струва невъзможно и той да използва детето като оправдание. Може би не му се занимава да се отделя от техните, да живее с авторката и да се грижи за семейство. Представям си един 21 годишен, на който му се е наложило да помага в грижите за бебе и оттогава досега все така. Вярно, има мъже на тази възраст, които доброволно стават бащи, но сякаш не са мнозинството.

# 116
  • Варна
Защо авторката трябва да живее с майка му, детето, баба, дядо или домашен любимец? Този мъж не е официален родител/осиновител на детето. В някои общности се отглеждат нелегално деца от родственици. Но тук може да има противозаконно деяние. На кого са родителските права?
Не всички осиновители имат хуманни подбуди, уви.

# 117
Никой никъде не кара авторката да живее. Тя може като пълнолетен, работещ човек да си осигури на себе си на детето дом. Той също разбира се трябва да може да се погрижи за детето, но това не включва на всяка страна и майката.  Но да казваш на друг как да се чувства или какво да прави, ами не става така.
Няма никакво значение какво мисли форума, важното е той как разбира нещата.
Ако техните разбират че не им е задължение да отглеждат внуче и искат да ходят по екскурзии, а той смята че има едно дете и няма да допусне делене, остават свободата и правата авторката сама да организира живота на нея и детето. С издръжка от бащата. Все пак не е важно какво мислят нейните майка и баща,  за да се очаква да и осигурят жилище и всякаква друга помощ. Grin
Деца се отглеждат в семействата си, които не винаги са от майка и баща и нищо противоказонно няма. Дори напротив, при нужда социалните почват да търсят първо от  кръга роднини.

# 118
  • Варна
Бащата на детето трябва да живее с майка си или с жена си и собственото си дете?
Логично, детето на братовчедката има реални родители. Законът определя, не емоциите.

# 119
Той си решава.

Общи условия

Активация на акаунт